Kävikö pallo maalissa vai ei? SPV:n voitto-osuma synnytti jälkipyykkiä

Peter Kotilainen ratkaisi torstain pelin. Hänen tehonsa olivat 2+1. Kuva: Juha Käenmäki

Peter Kotilainen ratkaisi torstain pelin. Hänen tehonsa olivat 2+1. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet voitti Jyväskylän Happeen torstai-iltana kotikentällään 4-3 ja kavensi puolivälierien otteluvoitot 1-3:een, mutta voittomaali synnytti spekuloitavaa.

Voittomaalin 4-3 laukoi Peter Kotilainen ajassa 54.38. Erotuomari Miikka Lähdesmäki oli hyvin sijoittunut ja näytti välittömästi epäröimättä maalia, mutta meni tuomariparinsa Ari Lähteenmäen kanssa tekemään kuitenkin vielä videotarkistusta, jonka jälkeenkin ratkaisu pysyi samana: maali hyväksyttiin.

Maalitilanne näkyy oheisella maalikoosteella noin ajassa 2.30.

Tilanteessa maalin laahusverkko näyttää jäävän Happee-maalivahti Markus Laakson kengän alle, mikä aiheuttaa kinkkisen tilanteen.

Hyväksytyssä maalissa pallon on ylitettävä maaliviiva kokonaan. Mutta kävikö tilanteessa näin missään vaiheessa? Myös ottelulähetyksen selostaja Markus Särkkä ja kommentaattori Petri Hakonen joutuivat puntaroimaan hidastuksia katsoessaan pitkään, mitä mieltä ovat.

Ottelun jälkeen Twitterissä salibandykeskustelijat kaivoivat kuvamateriaalia esiin todistaakseen, ettei pallo olisi käynyt maalissa asti.

 

Tilanne on jälleen osoitus siitä, että salibandyssa syntyy tilanteita, joista on erittäin vaikea sanoa juuta tai jaata edes videohidastuksista. Sitä heille tällä kaudella suotua mahdollisuutta erotuomarit kuitenkin hyödynsivät tässäkin tilanteessa ja tekivät ratkaisun.

Happeen ja SPV:n ottelusarja jatkuu sunnuntaina Jyväskylässä.