EräViikingit kesti jättipaineet – voitti rankkarikisan jatkopareissa ja siirsi karsintaratkaisun sunnuntaille

Kuva: Ari Arola

EräViikingit tasoitti karsintasarjan Limingassa. Kuva: Ari Arola

Limingan Krankka-Areenalla pelattiin lauantaina liigakarsintojen neljäs ottelu LNM:n ja EräViikinkien välillä. Peli venyi aina rankkarikisan jatkoille asti, jossa Tommi Rosendahl ratkaisi pelin EräViikinkien 5-4-voitoksi.

EräViikingit aloitti pelin hyvin, ja pyöritti peliä pallollisesti. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin LNM, kun Olli Lukkari löysi Jussi Mettovaaran maalin edestä ja kotiyleisö räjähti ajassa 6.19. ErVi jatkoi kuitenkin hyviä otteita, ja pidemmän pyörityksen päätteeksi Lassi Koivisto pääsi siivestä sivaltamaan tasoitusosuman pari minuuttia myöhemmin.

Enempää maaleja ei nähty avauserässä, vaikka paikkoja oli molemmissa päissä. EV sai paikkoja enemmän ja kotijoukkueen maalilla Iiro Rantaniemi pysäytti 10 laukausta. LNM:n vaarallisimmat paikat tulivat ErVin pallollisista virheistä, joten huolellisuuden suhteen vierasjoukkueella oli ongelmia.

Toisessa erässä tempo oli laskenut ensimmäisestä ja LNM pääsi pitämään palloa hiukan enemmän. Joukkueella oli avauserässä vähän vaikeuksia pallollisen laadun kanssa, ja syötöt olivat edelleen paikoin huolimattomia, mutta paine pienempi. Erän ensimmäisen maalin teki LNM. Eemil Äijälä pelasi Iiro Savelalle, jonka tarkka kuti upposi yläkulmaan ajassa 26.49.

Johti kesti vain 37 sekuntia, kun Koivisto tasoitti pelin ottelun toisella osumallaan. Yksi maali nähtiin vielä erässä, kun puolivälin jälkeen LNM-pakki Henri Aallonen pääsi maalipaikalle hiukan onnekkaasti ja viimesteli kotijoukkueen 3-2-johtoon.

Toinen erä oli hitusen tasaisempi kuin ensimmäinen. ErVi loi kuitenkin hiukan enemmän maalipaikkoja. Rantaniemi jatkoi hyviä otteitaan, eikä helsinkiläisten viimeistelyä voi kehua. LNM puolusti joka tapauksessa paremmin kuin ErVi, joka edelleen aiheutti omilla virheillään osan liminkalaisten paikoista.

Kolmatta erää oli pelattu 5.47, kun kentälle erässä päässyt Alex Eklund toi hyvällä kudilla ErVin tasoihin. Tasatilanne ei kestänyt kauaa, sillä ajassa 46.36 LNM pelasi hienon kuvion kulmavaparissa ja Eerik Lukkari vapautti Eetu Tolosen maalintekoon. Limingan 4-3-johtoasemassa lähdettiin päätöskympille.

ErVi sai myllyä viimeisellä kympillä. Se tuotti tulosta ajassa 57.44, kun Jani Kukkola leikkasi keskelle ja laukoi 4-4-tasoitusmaalin komealla kudilla. Lisämaaleja ei nähty, ja jatkoajalle mentiin lukemista 4-4. Varsinaisen peliajan hahmoja oli varsinkin LNM-vahti Rantaniemi, joka nappasi 24 torjuntaa. Vaikka Nemo Sipilälle ei torjuntatöitä tullut yhtä paljon, oli ErVi-maalivahti mies paikallaan.

Parin minuutin jälkeen nähtiin draamaa. ErVin Janne Salonen otti täysin tilanteen ulkopuolelta 2+10 minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä. ErVi kesti kahden minuutin alivoiman. Ajassa 74.04 oli LNM:n vuoro ottaa jäähy, kun Äijälän maila osui ErVi-pelaajaan keskialueella. Vierasjoukkue käytti aikalisän ennen ylivoimaansa. Myös LNM kesti alivoimatilanteen.

Molemmilla oli saumoja maaleihin jatkoajalla, mutta koska 20 minuuttiin ei tullut maaleja niin edessä oli rangaistuslaukaisukilpailu. Perttu Järvinen ja Tommi Rosendahl osuivat ErViltä rankkarikisasssa viidellä avauskierroksella. Limingalta Tolonen ja Roope Koistinen tekivät myös, joten jatkopareihin mentiin tilanteessa 2-2.

Jatkopareissa Rosendahl teki vielä komean maalin ja hiljensi täyden kotiyleisön. Rosendahlin lisäksi neljä rankkaria torjunut Sipilä oli erinomainen pelissä. Täten EräViikingit voitti pelin 5-4. Sarja ratkeaa sunnuntaina viidennessä pelissä Helsigissä klo 18.30 alkaen.