Johanssonin ja KrP:n kauden huipennus jäi piippuun -”Kyllä näköjään puolustamalla voitetaan ne mestaruudet”

Henri Johanssonin (oikealla) uralta uupuu vielä liigamestaruus. Kuva tämän kevään 1. finaalista. Kuva: Esa Takalo

Henri Johanssonin (oikealla) uralta uupuu vielä liigamestaruus. Kuva tämän kevään 1. finaalista. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja TPS tarjoilivat perjantaina huiman näytelmän Hakametsän jäähallissa. 5107 katsojaa näki, kun TPS otti historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden Mikko Hautaniemen ajassa 70.22 iskemällä 3-2-jatkoaikamaalilla. TPS vei tiukan sarjan voitoin 4-3.

Nokian Krp:lla oli jo kaksi aiempaa peliä aikaa katkaista sarja ja voittaa mestaruus. Se kuitenkin hukkasi kaikki kolme saumaansa. Perjantaina se oli kuitenkin parempi kuin kahdessa edellisessä pelissä.

– Nyt oli pari peliä pelattu aika huonosti ennen tätä. Hieno kotiyleisö oli ja parannettiin paljon, mutta ei riittänyt, pettynyt 37-vuotias KrP-konkari Henri Johansson sanoitti pelin jälkeen.

TPS johti peliä kahden erän jälkeen 2-0. Peli oli silti melko tasaista. Kolmoserään KrP sai hyvän buustin ja ryski tasoihin. Kolmoserässä kotijoukkue oli erinomaisessa iskussa.

– Päätettiin, että aletaan pelaan ja siltä se näyttikin. Tepsi otti taas jatkoajalla pallonhallinnan ja teki aika hienon maalin tohon loppuun. Ehkä oltiin liian paljon ilman palloa jatkoajalla. Vähän huono juttu. Tepsi vei meiltä fiiliksen siinä.

KrP:lla oli tosiaan kolme peliä aikaa varmistella mestaruus. Johansson on joukkueen kokenein ja pelannut 20 vuotta liigatasolla. Mikä meni pieleen?

– Varmaan pieni jännä iski, että nytkö tässä voitetaan. Ei päästy niissä peleissä omalle tasolle. Kaikki kunnia Tepsille. Kaveri oli kyllä todella hyvä. Tylsytti meidän hyökkäyksen. Kyllä se näköjään puolustamalla voitetaan ne mestaruudet, Johansson harmitteli.

Ottelun yleisömäärä on kaikkien aikojen toiseksi paras liigahistorian finaalisarjoissa. KrP sai järjestettyä seiskapeliin todella hienon tapahtuman.

– Ihan huikeeta. Vähän pelkäsin, että on vähemmän yleisöä, mutta ihan huikeeta. Yli 5000 katsojaa, niin tosi hieno huipennus. Ainoo vaan, että jäi meiltä piippuun se huipennus.

Johanssonille hopea oli toinen perättäinen ja liigan kaikkien aikojen pisteykkönen ei ole edelleenkään saavuttanut Suomen mestaruutta. Hopeamitaleita on kaksi myös Classic-vuosilta.

Johansson ilmoitti jo ennen sarjaa, että ura ei pääty – kävi miten kävi.

– Juu en oo lopettamassa, konkari vahvisti vielä sarjan jälkeen.