Jani Laukon 21 vuoden matka Rankkojen Ankkojen kanssa päättyi – paljastaa top6-kokemukset seuran kanssa

Jani Laukko kertoi viime keväänä jättävänsä SSRA:n pitkän yhteisen taipaleen jälkeen. Arkistokuva: Ville Vuorinen

Jani Laukko kertoi viime keväänä jättävänsä SSRA:n pitkän yhteisen taipaleen jälkeen. Arkistokuva: Ville Vuorinen

Pitkän päivätyön SSRA:n taustalla tehnyt Jani Laukko sai lauantain SSRA-SaiPa F-liigapelissä seremonialliset kiitokset vanhalta seuraltaan.

Laukko kertoo ystävystyneensä vuosituhannen vaihteen viimeisenä yönä Miika Kreusin kanssa, joka perusti Rankat Ankat kavereineen ja pyysi Laukkoa mukaan pari vuotta myöhemmin. Laukon ura seuran vahvimpana taustatekijänä alkoi vuonna 2009.

– Vuonna 2009 seura oli siinä tilanteessa että pillit pussiin tai joku muu ottaa seuran haltuun, päätin että kokeillaan omia siipiä/harteita ja lähdin ”yksin” pyörittämään seuraa, Laukko avaa.

Laukko muistelee myös legendaarista tapausta, josta tuli aikoinaan Pääkallossakin yksi kaikkien aikojen kommentoiduimmista uutisista.

– Kaudella 2011-2012 perustettiin poikien kilpajoukkue, käytiin kesäsarjasta kootulla joukkueella SM-sarjassa, aina pleijareiden portille asti, kunnes protesti liian nuoresta maalivahdista tiputti meidät pleijareiden ulkopuolelle.

Seuran menestynein osa on ollut naisten joukkue. Jos miettii menestystä, on hiukan erikoista, että se on vasta 10 vuotta vanha.

– Vuonna 2013 päätin, että naisten ja tyttöjen kuuluu olla kilpailu- ja SM-joukkueiden osalta Ankkojen alla, perustin naisten joukkueen 3. divariin pääasiassa Kesäsarjan pelaajista. Sillä ajatuksella, että joka kausi nousemalla neljässä vuodessa ollaan liigassa, ja näinhän siinä kävi. Sitten saatiin Kajaanista ja muualta naiset takaisin Ouluun pelaamaan ja sillä tiellä ollaan vieläkin, Laukko toteaa tyytyväisenä.

Laukko on ollut vuosien aikana mukana muissakin salibandyprojekteissa. Hän on ollut mukana Oxdogin nousussa varustemarkkinoilla ja pyörittämässä suosittua Kesäsarjat-konseptia Oulussa.

Kuvassa Laukko vuonna 2014. Arkistokuva: Jari Turunen

Jani Laukon Top6-muistot SSRA:ssa

6. Matkani Ankoissa 2002-2023

5. Naisten Suomen Cup finaali 2017
21.1.2017: SSRA – TPS 4 – 5 ( 1-3, 1-2, 2-0 ) Joukkue pelasi tuolloin ensimmäistä kauttaan liigassa ja venyi paitsi Cup-finaaliin, myös liigassa pronssiotteluun, jossa PSS oli kuitenkin parempi. Huikea kausi kaikkinensa.

4. Haastajafinaalin voitto 2012 (miehet) Suomen Cupin Haastajafinaalissa kaatui Team Lihajaloste maalein 8-1.

3. Pikkufinaalin voitto 2013 (miehet) Suomen Cupin Pikkufinaalissa kaatui SC Urbans maalein 17-9.

2. SSRA naisten pronssi 2021 Naisten 5. kausi liigassa ja tämä oli samalla vasta toinen aikuisten SM-mitali Ouluun salibandyssa. Edellinen oli OLS:n pronssi keväällä 2013.

1. Suomen Cup ottelu vs. SSV (miehet) Isänpäivänä 11.11.2012 Linnanmaan liikuntahalli oli tupaten täynnä ja tunnelma katossa, kun miesten 3. divarijoukkueemme haastoi legendaarisen SSV:n.