Expressen kertoi mielenkiintoisen tarinan – Korsman kuuli ruotsalaisjoukkueen kiinnostuksesta suomalaismediasta

Jyri Korsman päätyi Ruotsin liigaan päävalmentajaksi. Kuva: IFF

Jyri Korsman päätyi Ruotsin liigaan päävalmentajaksi. Kuva: IFF

Suomalaisvalmentaja Jyri Korsman on kaudella 2023-24 toinen suomalainen miesten SSL-joukkueen päävalmentaja Storvretan Mika Kohosen ohella.

Korsman siirtyi viime kauden jälkeen sveitsiläisestä Floorball Könizistä Växjön päävalmentajaksi. Siirrossa on kiinnostavaa se, että Korsman kuuli Växjön kiinnostuksesta median kautta.

– Sillä on aika jännä historia. Kun Pääkallo (suomalainen salibandymedia) soitti en ollut kuullut asiasta mitään ja sanoin: ”Ei, ei, ei, se ei pidä paikkaansa”. Seuraavana päivänä Växjön urheilujohtaja Erik Eskils soitti, Korsman avasi asiaa ruotsalaislehti Expressenissä.

Jutun tausta ei ollut sinällään mystinen. Pääkallon helmikuista Huhumaa-artikkelia varten Korsmanilta kysyttiin tietoa siitä, että pitääkö Växjön kiinnostus paikkansa. Asiaa oli puitu jo paikallislehti Smålandspostenissa julkisesti, ja ruotsalainen toimittaja kysyi asian todenperäisyyttä Pääkallosta.

Joka tapauksessa Korsman valitsi Växjön, vaikka helmikuussa Huhumaa-artikkelissa arvioitiin, että suuntana voi olla myös suomalainen Esport Oilers.

Expressenin koko juttu on maksumuurin takana.