Peliuransa lopettanut Lauri Tiira huolissaan: ”Eletään niin sanottua sählypummin elämää”

Lauri Tiira antoi mielenkiintoisia lausuntoja podcastissa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Lauri Tiira antoi mielenkiintoisia lausuntoja podcastissa. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigan OLS julkaisee omaan podcastiaan nimellä OLS podguest 2.0.

Tällä viikolla ohjelman vieraana oli viime kauden jälkeen pelit lopettanut Lauri Tiira. Puolustaja sanoi jo viime kaudella, että tärkeä syy lopettamiseen oli ottelumäärän lisääminen ja arjen pyörittämisen vaikeus. Tiira on joutunut reissaamaan päivätyössään, ja OLS:ssa pelaaminenkin tarkoittaa merkoista kilometrimäärää bussin penkilä.

Edelliskaudesta Tiira kertoi tuoreessa haastattelussa, että aivot olivat sumussa, ja palautumista ei tullut. Sen myötä treenaaminenkin oli tehotonta, ja kehitys pysähtyi. Peittopelin erikoismies lopetti uransa 28-vuotiaana, mutta sanoi ettei kadu sitä, että ura on mennyt enemmän töiden ehdoilla. Hän myös lisäsi, että nostaa eritoten hattua niille töissä käyville pelaajille, jolla on perhettä sen päälle. Tiira arvioi sarjasta muodostuvan nykymenolla opiskelijasarja.

Yhdestä ilmiöstä Tiira oli liigan osalta erityisen huolissaan.

– Oon tietyllä tavalla vähän huolissani osasta porukasta, että eletään niin sanottua sählypummin elämää. Saatetaan muutama sählykerho vetää liigassa, jos sitäkään ja mennään ihan sählyn ehdoilla.

– Sitten tulet tähän niin sanotusti minun ikään (28 v.), tai milloin nyt päätätkään lopettaa. CV:ssä ei ole paljon mitään merkintöjä mistään oikeista töistä ja alat hakemaan töitä. Ei oo häävi tilanne, jos ei ole opiskeluita hoidettu.

– Huolestuttava suunta, mitä olen kuullut paristakin paikasta. Omalta kohdalta oon tyytyväinen, että olen hoitanut työhommat niin hyvin. Ensin on työt ja sitten on sähly.

Tiiran vierailu kannattaa kuunnella loppuun asti, sillä loppupuolella annetaan ymmärtää, että paluu kaukalon puolelle on mahdollinen vielä tällä kaudella. Mitään vahvistusta suuntaan tai toiseen ei kuitenkaan annettu.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen