Kelpaako piste: Krister Savonen avoimena – ”Herätti aika paljon pillastumista meikäläisessä”

Ex-huippupelaaja Krister Savonen kertoo avoimesti elämästään Kelpaako piste?-podcastissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Yleensä Inssi-Divariin keskittyvä Kelpaako Piste? -podcast äänitti erikoisjakson, jossa Krister Savonen halusi tulla antamaan näkemyksensä vallitsevaan salibandyn olosuhdekeskusteluun.

Jakson alkuun Savonen käy läpi omaa tapaturmaansa ja sen jälkeen tapaturman seurauksia omassa arjessa pysyvän aivovamman ja mielenterveysongelmien kanssa. Savonen kertoo muun muassa siitä miten pahoja taloudellisia tappiota loukkaantumisesta ja sen jälkeisestä kuntoutuksesta seurasi.

Savonen avaa myös tapahtumia Salibandyliiton kanssa tapahtuman jälkeen, ja antaa kritiikkiä tapaturman jälkeisistä toimenpiteistä. Jaksossa keskustellaan loppua kohden salibandyn yleisestä olosuhdetilanteesta, ja siitä mitä olisi mahdollista tehdä lajin turvallisuuden parantamiseksi. Tähän mennessä toimenpiteet eivät ole olleet riittäviä, kuten Liisa Kaihuan loukkaantuminen osoitti.

Kaiken kaikkiaan jakso on sisällöltään erittäin vahva ja jokaisen salibandyihmisen pitäisi kuunnella se. Lajiväki ei nimittäin välttämättä tiedä miten esimerkiksi vakuutusasioiden kanssa kannattaisi toimia vakavien tilanteiden varalle.

Kelpaako piste? -podcast on yleisön pyynnöstä alkunsa saanut, Suomen toiseksi korkeinta sarjatasoa Inssi-Divaria käsittelevä podcast. Jo toiselle kaudelle edenneen podcastin vakiojäseninä toimii kolme Inssi-Divarin persoonaa: Severi Hopsu, Atte Silvennoinen sekä Niklas Niemi yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa.

Jakson tuotannosta on vastannut kolmikko itse. Löydät jakson myös Spotifysta ja Itunesista.