Krister Savonen aikoo puhua suunsa puhtaaksi Kelpaako piste?-podcastissa: ”Harvalla siitä on hirveesti tietoa”

Krister Savonen oli peliurallaan maailman parhaita puolustajia. Ura päättyi 27-vuotiaana aivovammaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Viime viikonloppuna sattui ikävä tapaturma naisten F-liigan ottelussa O2-Jyväskylä-Classic, kun tamperelaisten Liisa Kaihua löi päänsä ja sai aivotärähdyksen.

Sen jälkeen on jälleen keskusteltu lajin vaillinaisista olosuhteista ihan salibandyn huipputasoa myöten. Edellisen kerran vastaavaa nähtiin varsinkin vuosina 2021 ja 2022, kun Krister Savonen joutui lopettamaan peliuransa aivovammaan.

Savonen on seurannut viimeisimmästä aivotärähdystapauksesta kehkeytynyttä keskustelua ja haluaa puhua suunsa puhtaaksi omalta osaltaan. Hän on perjantaina yleensä Divariin keskittyvän Kelpaako piste?-podcastin erikoisjakson vieraana.

Savonen on kokenut aivovamman jälkeen lukuisia vastoinkäymisiä siviilielämässään, ja haluaa nyt avata vaikeasta vammasta seuranneita haasteita avoimesti suurelle yleisölle.

Oletko nähnyt, että oman ikävän tapauksesi jälkeen olisi tullut kehitystä salibandyn turvallisuusasioissa?

– Joitakin hyviä juttuja on tullut, mutta ei lähellekkään tarpeeksi. Vaikka kartoituksia on tehty, niin mikä sen muutosvaikutus on ollut?, Savonen ruotii.

Mikä on podcast-vierailusi tavoite?

– Vierailun tavoite on se, että mahdollisimman moni saisi ymmärryksen mitä se elämä oikeasti on pysyvän aivovamman kanssa, ja miten esimerkiksi talouspuoli on mennyt omalla kohdallani. Kiteytettynä kertoa avoimesti ja suoraan kaikki asiat miten ne on mennyt vamman jälkeen, koska harvalla siitä on hirveesti tietoa. Ei myöskään liiton porukalla, Savonen kertoo.

Kelpaako piste? löytyy Pääkallon podcastien alta Spotifysta Itunesista ja Soundcloudista. Ohjelmaa tekevät Niklas Niemi, Severi Hopsu ja Atte Silvennoinen.