Nordlund siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin liigaan – myös Lemisen ura jatkuu ulkomailla

Milla Nordlund on putsannut F-liigan palkintopöytiä viime vuodet. Kuva: Anssi Koskinen

TPS tiedotti viikonloppuna, että puolustaja Ina Leminen ja hyökkääjä Milla Nordlund siirtyvät ensi kaudeksi ulkomaille pelaamaan.

Nordlund palaa Ruotsin Superliigan visbylaisen Endre IF:n paitaan. Laituri edusti seuraa kaudella 2018-19. Tuolloin hän iski 26 otteluun tehot 15+9.

Nordlundin ura on ollut lennossa varsinkin viime vuosina. Hän on tehnyt kolmeen viime kauteen lähes 200 pistettä liigassa, ja on ollut liigan paras pelaaja sekä merkittävä tekijä TPS:n kahden mestaruuden takana. TPS-paidassa Nordlund on pelannut kaikkiaan 235 liigapeliä (238+193). Nordlund edusti Suomea joulukuussa Singaporen MM-kisoissa, joissa kuitenkin loukkaantui. Hyökkääjää ei ole nähty sittemmin kaukalossa.

Lemisen ensi kauden osoite on Wizards Bern Burgdorf. Puolustaja on pelannut TPS:ssa kolme viime kautta, ja sitä ennen liigauralle kertyi kokemusta yhdeksän kautta SB-Prossa. Yhteensä 222 liigapeliä pelannut Leminen on iskenyt pakin paikalta mukavasti tehopisteitä (73+64).

Liigaura on ollut menestyksekäs, sillä Leminen on saavuttanut viisi SM-kultaa, neljä hopeaa ja yhden pronssin. Hänen liigauralleen on mahtunut toistaiseksi vain yksi mitaliton kausi, ja se oli koronakausi 2019-20, jolloin mitaleita ei jaettu lainkaan.