Kaleva: Hyväristä ja Karvosta huhutaan Nokialle – kolmaskin peluri näyttäisi ottavan saman suunnan

Luukas Hyvärinen (vas.) on siirtymässä Nokian KrP:n paitaan. Kuva: Esa Jokinen

Sanomalehti Kaleva kertoi aiemmin tällä viikolla, että OLS:n tähtipelaaja Luukas Hyvärinen nähdään ensi kaudella todennäköisesti Nokian KrP:n paidassa.

Hyvärinen on ollut viimeiset kaksi kautta OLS:n tuki ja turva. 19-vuotias laituri on iskenyt kahteen viime kauteen yhteensä 112 tehopistettä (56+56) 64 runkosarjan otteluun. Hyvärinen pelasi keväällä 2023 U19-ikäluokan MM-kisoissa ja edusti tänä vuonna miesten maajoukkuetta MM-karsinnoissa. Hyväristä pidetään ikäluokkansa kovimpana suomalaisena lahjakkuutena.

Sveitsiläisessä Thurgaussa tällä kaudella NLA:aa pelannut Valte Karvonen on myös uimassa KrP:n haaviin. Karvonen iski runkosarjassa tehot 12+14 Sveitsissä ja nyt meneillään olevissa pudotuspeleissä saldo on 4+0. Thurgau on tekemässä paraikaa kovaa temppua, sillä se johtaa runkosarjan voittaja Rychenbergiä puolivälierissä voitoin 3-1.

Karvonen oli ennen Sveitsin reissuaan OLS:n tukipilareita. Sentteri on pelannut Suomen liigassa 94 peliä (38+46). Miesten maajoukkueessa Karvonen ei ole esiintynyt, mutta U23-maajoukkueesta löytyy kokemusta.

OLS:n tämän kauden avainpelaajiin kuuluva Olli Kinnunen on Pääkallon tietojen mukaan myös KrP:n kiikarissa ja siirto näyttää todennäköiseltä. Kinnunen pelasi uransa parhaan runkosarjan pisteiden valossa (18+24) ja oli hyvässä vireessä koko kauden. OLS:aa ja TPS:aa urallaan edustanut Kinnunen on jo kokenut liigapelaaja, ja pelannut kaikkiaan 298 liigapeliä (130+113).

KrP on saamassa siis tällä tietoa vahvan edustuksen entisiä ja nykyisiä OLS-pelaajia. Lisätietona todettakoon, että kaksi pelaajista on senttereitä, mikä ainakin osin tukee sitä ajatusta, että Joona Rantala olisi siirtymässä tulevalla kaudella puolustajan paikalle. Siirroilla saattaa olla vaikutusta myös Juuso Aholan roolitukseen, sillä Ahola on pelannut paikoin sentteriä tai laituria.

Siirtojen toteutuessa KrP:lla olisi joukkueessaan sekä vuonna 2003 syntyneiden kovin lahjakkuus Ahola että vuonna 2004 syntynyiden keihäänkärki Hyvärinen.