Ei vieläkään kotivoittoa – TPS voi juhlia Suomen mestaruutta Turussa

TPS on voiton päässä SM-kullasta. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan viides finaali pelattiin lauantaina Lempäälän Bläk Boksissa Classicin ja TPS:n välillä.

TPS aloitti pelin hyvin ja sai enemmän paikkoja maalintekoon. Peliä oli pelattu alle kolme minuuttia, kun Meri-Helmi Höynälän (0+3) lätty tavoitti Jenna Saarion ja TPS johti 1-0. Seuraavan maalin teki myös TPS. Henrika Maikolan pitkä pitkä kuljetus päättyi laukaukseen, jonka Classic-puolustus kauhoi omaan maaliin.

TPS vei varsinkin ensimmäisen kympin ottelusta. Toisella kympillä Classic paransi ja sai kavennusmaalin aikaiseksi hiukan varkain. Johanna Homin yllättävä kaukolaukaus jäi erän viimeiseksi ja erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toinen erä oli karu oppitunti Classicille. TPS aloitti erän ylivoimalla, ja Seraina Fitzi pääsi iskemään pallon maaliin luukulta. Erää oli pelattu alle kuusi minuuttia, kun Veera Kuosmasen laukaus livahti helposti Classicin maaliin. Erän toisella kympillä TPS sai vielä onnekkaan maalin, kun Noora Rantasen laukaus upposi kimmokkeen kautta sisään. Classic käytti tässä vaiheessa aikalisän, mutta se ei juuri auttanut.

TPS johti peliä kahden erän jälkeen 5-1. Osin sillä oli ollut hyvää tuuria maalinteossa, mutta toisaalta Classic pelasi varsinkin toisessa erässä erittäin huolimattomasti ja antoi turkulaisille helppoja paikkoja. Se teki myös yhden maalin yhteydessä vaihtovihreen. TPS oli taasen omassa pelissään erittäin varma ja hallitsi pallon kanssa pelin rytmiä.

Kolmannessa erässä Classic paransi roimasti kahdesta ensimmäisestä, mutta sillä oli ongelmia maalinteossa. Classic sai kaksi ylivoimaa, joista toisessa Alma Laitila onnistui kaventamaan. Enempää kotijoukkue ei kuitenkaan osunut, ja Saario naulasi tyhjiin vielä 6-2-loppulukemat.

TPS onnistui pelissä sekä pallollisessa pelissä ja puolustuspelissään paremmin. Joukkue pelasi koko 60 minuuttia fiksusti paikoin peliä jäädyttäen. Lisäksi turkulaisten prässipeli oli paremmalla tolalla ottelussa.

TPS johtaa nyt sarjaa 3-2 ja se voi sunnuntaina napata kolmannen Suomen mestaruuden kotikentällään. Finaalisarjan todellinen erikoisuus on ollut se, että kaikki voitot ovat tulleet vieraskentällä. Sunnuntaina kuudes finaali alkaa klo 16.30.