Oskari Heikkilällä selkeä resepti 3-0-hyökkäyksiin: ”Yksi syöttö ja joku vain päättäväisesti vetää”

Oskari Heikkilä on ollut yksi miesten liigakauden kovimpia onnistujia. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic joutui nöyrtymään perjantaina Nokian KrP:lle Raholassa lukemin 3-6.

Tulos tarkoittaa sitä, että välieräsarja on tilanteessa 2-2. Ottelun avauserä oli tunnusteleva ja päättyi 1-1. Toisessa erässä KrP hallitsi palloa, ja teki kaksi maalia, joten Classic lähti takaa-ajoasemasta kolmoserään.

– 1-1 oli peli ekan erän jälkeen, mutta oli meillä siinä tontteja tehdä vähän enemmänkin. Kaksi ekaa erä oli meiltä vähän semmoista kattelua ja pelailua. Ei ollut ihan parasta meidän peliä, Classicin huippuvireinen Oskari Heikkilä arvioi.

Kolmoserään askiin tuli erilainen Classic. Joukkue tuli erän alussa tasoihin, ja sai huippupaikkoja jatkuvasti. KrP kuitenkin vei vimeiset kolme minuuttia 3-0 ja voitti ottelun.

– 17 minuuttia oli hyvää. Vähän aktivoitiin peliä ja se toimi, jonka kautta saatiin peliä vähän rullaamaan. Oli siinä paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Oli ylivoimahyökkäystä sun muuta, mutta…

Miten katsoit maalintekijän vinkkelistä sitä 3-0-hyökkäystä, että miten siinä olisi pitänyt toimia?

– Yksi syöttö ja joku vain päättäväisesti vetää menee tai ei, ettei turhaan liikaa lähdetä siirtelemään, Heikkilä linjaa.

Classic sai tosiaan harvinaisen 3-0-hyökkäyksen, josta ei tullut lopulta edes kunnon laukausta. Muitakin hyviä paikkoja oli, joista yhdessä Heikkilä itse laukoi läpiajosta tolppaan 3-3-tilanteessa.

Pistemies

Heikkilä naulasi perjantaina Classicin 3-3-tasoituksen. Työteliäs laituri pelaa uransa parasta kautta pisteiden valossa. Runkosarjassa tuli henkilökohtainen piste-ennätys 37+25 ja pudotuspeleissä Heikkilä on ollut joukkueensa tehokkain pistein 12+8, joka on sekin jo henkilökohtainen pudotuspelien ennätys. Heikkilä on nyt pörssikakkosena Aaro Astalan takana.

– En ole itse muuttanut mitään. Vähän eri rooli tietysti. Nyt on vakiintunut tuo oikea laita, kun välillä se on ollut sitä, että menen sinne minne tarvitaan, että onko se vasen laita tai oikea laita tai välillä jopa sentteri.

– Ehkä se on sekin, että on päässyt pelaamaan samalla porukalla ja kuitenkin junnuista lähtien olen pääsääntöisesti ollut oikea laita, niin se on se mistä niitä tehojakin on tullut. On siinä myös hyviä pelikavereita ympärillä, Heikkilä arvioi.

Sarjan ottelut ovat olleet hyvinkin tasaisia, ja Heikkilän mukaan ne ovat sitä yleensä aina KrP:ta vastaan. Vain avauspeli oli numeraalisesti selkeä KrP:lle

– Kun on välierät kyseessä, niin ei täällä huonoja joukkueita ole. Senkin vuoksi on tietysti tiukkaa.

Puolivälieräsarjassa Happeeta vastaan nähtiin kuumiakin otteita. Paikallissarja KrP:ta vastaan on ollut toistaiseksi rauhallinen. Nelospelissä oli toki jo vähän näkyviäkin tunteenilmauksia.

– Vähän on sellaista, kun tuomaripari vaihtuu, eikä oikein vielä tiedetä minkälaista linjaa vedetään. Tänään oli aika salliva linja, ja se on mun mielestä ihan ok. Tärkeää olisi, että mailaanlyönnit ja ne saataisiin pois. Jos muuten on salliva linja molempiin suuntiin, niin se kelpaa.

Viides välieräpeli pelataan lauantaina klo 17.30 alkaen Bläk Boksissa. Heikkilän mukaan mitään erikoisempia valmisteluita ei tarvita.

– Katsotaan vähän mitä tehtiin tuossa viimeisessä erässä hyvin, että niitä asioita painotetaan totta kai. Huomenna on jo uusi peli, joten aika lyhyt valmistaumisaika siihen. Nyt vain huolelliset ruoat ja unet, ja kohti huomista. Ei tässä mitään poppaskonsteja tarvitse lähteä tekemään tässä vaiheessa.