Pääkallo.fi

Huhumaa: Miesten Divarin siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2021-22

Viestejä
157
Siirroista bongattua:
Ulvis Metra Steelers -> Koovee
Teemu Venäläinen SC Hawks -> SC Helsinki United
Riku Tuononen SB Welhot -> Kuopion sidonta seura

Pirkat vahvistaneet nämä IG:ssä:
Janne Nousiainen (lopettaa)
Antti-Jussi Kaukonen (lopettaa)
Toni Tuomi (Koovee)

Vehve vahvistanut nettisivuillaan:
Niko Uurtio (Welhot)
Jesper Kauhanen (Welhot)
Kalle Keränen (Welhot)
Ari Lintu (Welhot)
Viljami Venäläinen (Welhot)
Niko Eskelinen( Welhot)
 
Viestejä
7
Siirtolistalta bongattua, Josballe kaksi hyvää hankintaa. Tatu Könönen Loviisasta ja Ville Pesonen ÅIF:stä palaavat Joensuuhun. Kovasti tarvittua kokemusta nuoreen ryhmään.
 
Viestejä
157
Lisää siirroista:
Henrik Appel Merikoski -> LNM
Jere Hiironen FBT Nokia -> LNM
Eemeli Koskelo LNM -> SBT Suola
Eetu Isometsä SC Hawks -> VSS
Teemu Jaakkola SC Hawks -> Helsinki United
Aleksi Peltola KRP -> Pirkat
Elmo Luoto KRP -> Pirkat
Veeti Korkki KRP -> Pirkat
Eero Rötsä Classic (A) -> Pirkat
Janne Kuusiluoto Karhut -> SalBa
Ville Jokela Koovee -> Ilves
Ville Alkki SaiPa -> Koovee
Pyry Forsman Tor -> SaiPa
Tatu Könönen Tor -> Josba
Pesonen VIlle ÅIF -> Josba

Veeti Naakka Josba -> Coach Team
Iiro Pieviläinen O2 -> Pieksämäen Salibandy
Julius Sieppi O2 -> FLOORBALL CLUB DUX
Mikael Määttä O2 -> FLOORBALL CLUB DUX

EDIT: EnoCity ehti ennen
 
Viestejä
157
Vähän johtopäätöksiä / analyysiä varmistuneista siirroista (++, + ,0 , -, -- ):

Rangers: -
Materiaalipuolella kovia lähtijöitä ja vielä mahdollisesti Fredriksson. Lisäksi menettävät sarjan suurimman kotiedun. Monella rivipelaajalla näytönpaikka. Tulijoista Vähäkangas ja Lindblom Divaritasoa, muut kysymysmerkkejä. Tokila edelleen hyvä ykkösmaalivahti.

LNM: -
Jälleen kovia lähtijöitä, mutta yllätti viime kaudellakin kaikki. Ei yltänyt vain pudotuspeleihin, mutta tiputti myös Kooveen. Nuori ja kokematon joukkue ei ole enää kokematon. Sarjan eittämättä sitkein joukkue. Toivottavasti uudessa hallissa on 2020-luvun yhteydet. Karjalainen on hyvä maalivahti, mutta tarvitsisi kirittäjän. Taso aina tahtonut laskea kevättä kohden, joten taakanjako voisi olla perusteltua.

SaiPa: -
Jere Niemelä ja Ville Alkki ovat kovia menetyksiä Sputnikien takalinjoilla. Onnistuivat tosin pitämään Kekin ja Möykkysen, mikä iso torjuntavoitto. Kolmosketjulta vaaditaan vielä enemmän tasonnostoa kuin viime vuonna. Lind, Pietilä, Junnilainen: nyt on aika breikata! Viime kaudella Oskari Möykkynen ja Pensikkala hyviä hankintoja, jotka onnistuivat uudessa ympäristössä. Mistä seuraavat?

FBC Turku: -
Lähtijöissä roppakaupalla kokemusta ja päävalmentaja. Suli yllättäen melko kipsisen puolivälieräsarjan jälkeen Rangersille. Lähtijöistä kaikki yli 30v, tulijat lähempänä 20v. Nuorentuu merkittävästi. Pakisto kaipaisi pallollista leveyttä. Pallonhallintaan perustuva pelitapa vaatii puolustajia, jotka pystyvät tekemään myös peliä. Nousuovi raollaan jo neljättä vuotta. Joko kahvaan tartutaan? Miinus voi helposti kääntyä plussaksi, jos tulijat breikkaavat. Lainetta varmaan sovitellaan Kuikan tilalle Kallion ja Sokan ketjuun. Myös ensi vuonna hyvä maalivahtikaksikko Kauppisen tulon myötä.

M-Team: ++
Viime kaudella kaksi erittäin laadukasta ketjua ja nyt vielä ehkäpä Divarin kovin kaappaus Eetu Sorvali. Saanut tulijoissa mukavasti leveyttä ja vanha runko pysyy kasassa. Kiusasi mukavasti kaikkia, vaikka runkosarjasijoitus vasta 6. Päästi 3.vähiten maaleja, joten oma pää pysyy puhtaana. Joko Metsikkö valtaa ykköstorjujan paikan?

O2: -
Mustat pilvet leijuvat Palokan yllä. Uusia sopimuksia omista junioreista/akatemiasta, mutta Kinnusen jatko Amppareissa onnistuminen. Uudesta pelaajasta ei voi toki puhua, sillä Kinnunen saapui Amppareihin koronan keskeytettyä Sveitsin sarjat. Lähtijöinä Pieviläinen ja Määttä vievät merkittävän määrän maalintekovoimaa. Kauppinen myös menetys, sillä ei Tikkasta viime kaudella voinut mitenkään tasaiseksi kehua.

Koovee: 0
Kooveen projekti ei oikein vieläkään tunnu lähteneen käyntiin. Runkosarjassa verkko heilui, mutta playoffeissa meno oli tukkoista. Kokenut runko jatkaa pääosin, mutta Jere Oksanen olisi kova menetys. Vain Riihimäki tietää hankittujen latvialaisten tason, mutta Janssons sekä etenkin Trekse ovat olleet onnistuneita löytöjä. Alkki korvaa omaan päähän Sariolan enemmän kuin hyvin. Tuomi hyvä kakkonen Kortetmaalle. Joko Kortsukin saisi huilata? Ulvis Metra hyvä puolustushankinta, sillä ei kolmikkoa Hietanen & Andersson & Kangasmäki voi kovin nopeaksi kutsua, vaikka muuten kelpo pelimiehiä ovatkin. Miro Lehtinen olisi äärimmäisen kova hankinta, ja kääntäisi siirtoikkunan plusmerkkikseksi, jos Koovee-nuttuun palaa.

Pirkat: ++
Pirkat ovat haalineet seudun ykkösseuroista (Etenkin KRP:stä) pelaajia, jotka hakevat peliaikaa ja läpimurtoa. Kokenut osasto lopettaa pikkuhiljaa, joten joukkue uusiutuu rauhalliseen tahtiin. Kaikki eväät olla playoff-joukkue, tai sitten ei. Suli viime kaudella ja jäi sensaatiomaisen nousukauden jälkeen ulos playoffeista. Mika Salon lisäksi myös Mikko Kelkka on loistava viimeistelijä, mutta joukkue tuntui olevan aika aseeton ilman kääntöpeliä. Järvenpään olisi löydettävä työkalupakistaan uusia lääkkeitä. Joona Pesonen tärkeä palaaja.

Josba: -
Hankala kesä taas perinteikkäälle seuralle. Havula siirtyi LASBiin, K. Tähkä kenties SPV. V. Naakka Coach Teamiin. Toistaiseksi edes Welhoista ei ole saatu naarattua ketään. Lähteekö ensi kauden jälkeen Piiroinen ja nuorempi Siponen? Jatkavatko Lehtiniemet? Paljon on kysymysmerkkejä Joensuulaisten taulussa. Olisi ollut hyvä saada värvättyä edes joku Welhoista. Liikaa maalin tappioita. Viimeisestä pelistä olisi riittänyt piste playoff-paikan varmistamiseksi, mutta FBC Turku grindasi pisteet mukaan ja Ruokosen matkalle kohti Sveitsiä. Saivatkohan yhteydet ulkomaailmaan toimimaan, kun Könönen saapuu vahvistamaan Josbaa? Ehkäpä myös ottelut on mahdollista nähdä tulevalla kaudella!

ÅIF: 0
ÅIF ei paljoa muutu. Arttu Puskan paluu on loistava uutinen sipoolaisille, mutta muuten hiljaista on. Viime kaudella joukkue oli kotonaan hyvä ja kaatoi mm. kärkijoukkueet Kooveen ja FBC:n kotonaan, mutta muuten pistepussi karttui lähinnä pudonneiden joukkueiden kustannuksella. Atte Huovinen ja Qvickström-Helling suorittavat ilta toisensa jälkeen, mutta leveyttä kaivataan, jotta pudotuspelit kutsuvat.

SC Hawks: +
Sarjanousijan kausi ei ollut helppo. Sarjataso varmistui vasta kesällä ja jäähdyttelijät saivat etsiä uuden seuran. Säilytti sarjapaikan pisimmän mahdollisen kaavan kautta ja onkin vahvistunut tulevalle kaudelle mukavasti! Kantanen Tiikereistä korvaa Teemu Jaakkolan ja korottaa. Kalle Laaksolla ja Eetu Mannisella on elämänsä tilaisuus näyttää parastaan miesten tasolla. Juoksukone Eetu Isometsä on valitettava menetys, sillä ei Hawks vieläkään kilpaile materiaalillaan. Severi Hopsu tulee ottamaan ykköstorjujan viitan melko sekavalta maalivahtinelikolta. Sarjan viihdyttävin ottelutapahtuma vetää vertoja Silja Linen diskoteekille.

Welhot: --
Tuplamiinus tuntuu jopa vähättelyltä. Eipä ole Welhoista juurikaan (positiivisia) uutisia kuulunut. Pikkulinnut laulavat, että pelaisivat kahta sarjaa n. 20-30 pelaajan ryhmällä. Kuulostaa aika brutaalilta pitkät pelimatkat huomioiden. Ainoa huhuttu vahvistus olisi Jere Kaartinen ja hänkin lähinnä sijainnin perusteella. Pahalta näyttää, että matka jatkuu Suomisarjaan kulkematta lähtöruudun kautta.

Soittorasia: ?
Onko jälleen esimerkki seurasta, jolla ei ole rahkeita pelata sarjatasolla, jolla urheilullisuus antaa myöden? Tosin urheilullisuuskin lienee melkoinen kysymysmerkki koronakevään jälkeen. Instagramissa hakevat sekä pelaajia että valmentajaa. Eero Makkonen ainoa pelaaja, joka soittaa allekirjoittaneelle kelloja. Kuinka laadukkaita pelaajia on tarjolla, jos Classic, KrP, Koovee ja Pirkat ovat poimineet talousalueen parhaat? Toivottavasti ei ole viime vuoden Vantaa, jolla ei ollut minkäänlaisia pelillisiä mahdollisuuksia pärjätä.

SalBa:++
Kaksi plussaa on vertailuna SalBan viime Divarikauteen. Nyt on fressi SalBa verrattuna viime näkemään. Joukkue on raumalainen ja pelaajat edustavat kotiseuraansa. Menee samaan kategoriaan kuin Rangers ja Karhut, jotka ovat ylpeästi oman kylän jätkiä. Ykköskenttä täyttää Divarimitat ja tulijoissakin hyviä vahvistuksia. Materiaali on kuitenkin kapea ja alempien ketjujen pitää pystyä pitämään oma pää puhtaana. Viimeisenä lukkona Lahti & Huovilainen ovat vielä katsomattomia kortteja. Soitteleeko Rokosa maajoukkuetauolla Rasmus Östermanille?

Oma fiilis on, että sarja on tulevalla kaudella kaiken kaikkiaan viime kautta tasaisempi. Kuitenkin uskon sarjan jakaantuvan kahteen, kuten F-liiga 9+5:
7 nousukarsintapaikasta kilpailevat Rangers, LNM, SaiPa, FBC Turku, M-Team,O2, Koovee, Pirkat ja Josba.
Putoamista vastaan kamppailevat ÅIF, Hawks, Welhot, Soittorasia ja SalBa.

Heitetäänpä nyt viihteen vuoksi myös sarjataulukkoveikkaus:

1. FBC Turku
2. Koovee
3. SaiPa
4. M-Team
5. Rangers
6. LNM
7. Pirkat
------------------------------------------
8. O2
9. Josba
10. ÅIF
------------------------------------------
11. Hawks
12. Salba
------------------------------------------
13. Soittorasia
14. Welhot

EDIT: Muokattu sarjataulukko ja O2 arvio -- -> -
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
535
Vähän johtopäätöksiä / analyysiä varmistuneista siirroista (++, + ,0 , -, -- ):

Rangers: -
Materiaalipuolella kovia lähtijöitä ja vielä mahdollisesti Fredriksson. Lisäksi menettävät sarjan suurimman kotiedun. Monella rivipelaajalla näytönpaikka. Tulijoista Vähäkangas ja Lindblom Divaritasoa, muut kysymysmerkkejä. Tokila edelleen hyvä ykkösmaalivahti.

LNM: -
Jälleen kovia lähtijöitä, mutta yllätti viime kaudellakin kaikki. Ei yltänyt vain pudotuspeleihin, mutta tiputti myös Kooveen. Nuori ja kokematon joukkue ei ole enää kokematon. Sarjan eittämättä sitkein joukkue. Toivottavasti uudessa hallissa on 2020-luvun yhteydet. Karjalainen on hyvä maalivahti, mutta tarvitsisi kirittäjän. Taso aina tahtonut laskea kevättä kohden, joten taakanjako voisi olla perusteltua.

SaiPa: -
Jere Niemelä ja Ville Alkki ovat kovia menetyksiä Sputnikien takalinjoilla. Onnistuivat tosin pitämään Kekin ja Möykkysen, mikä iso torjuntavoitto. Kolmosketjulta vaaditaan vielä enemmän tasonnostoa kuin viime vuonna. Lind, Pietilä, Junnilainen: nyt on aika breikata! Viime kaudella Oskari Möykkynen ja Pensikkala hyviä hankintoja, jotka onnistuivat uudessa ympäristössä. Mistä seuraavat?

FBC Turku: -
Lähtijöissä roppakaupalla kokemusta ja päävalmentaja. Suli yllättäen melko kipsisen puolivälieräsarjan jälkeen Rangersille. Lähtijöistä kaikki yli 30v, tulijat lähempänä 20v. Nuorentuu merkittävästi. Pakisto kaipaisi pallollista leveyttä. Pallonhallintaan perustuva pelitapa vaatii puolustajia, jotka pystyvät tekemään myös peliä. Nousuovi raollaan jo neljättä vuotta. Joko kahvaan tartutaan? Miinus voi helposti kääntyä plussaksi, jos tulijat breikkaavat. Lainetta varmaan sovitellaan Kuikan tilalle Kallion ja Sokan ketjuun. Myös ensi vuonna hyvä maalivahtikaksikko Kauppisen tulon myötä.

M-Team: ++
Viime kaudella kaksi erittäin laadukasta ketjua ja nyt vielä ehkäpä Divarin kovin kaappaus Eetu Sorvali. Saanut tulijoissa mukavasti leveyttä ja vanha runko pysyy kasassa. Kiusasi mukavasti kaikkia, vaikka runkosarjasijoitus vasta 6. Päästi 3.vähiten maaleja, joten oma pää pysyy puhtaana. Joko Metsikkö valtaa ykköstorjujan paikan?

O2: --
Mustat pilvet leijuvat Palokan yllä. Uusia sopimuksia omista junioreista/akatemiasta, mutta Kinnusen jatko Amppareissa onnistuminen. Uudesta pelaajasta ei voi toki puhua, sillä Kinnunen saapui Amppareihin koronan keskeytettyä Sveitsin sarjat. Lähtijöinä Pieviläinen ja Määttä vievät merkittävän määrän maalintekovoimaa. Kauppinen myös menetys, sillä ei Tikkasta viime kaudella voinut mitenkään tasaiseksi kehua.

Koovee: 0
Kooveen projekti ei oikein vieläkään tunnu lähteneen käyntiin. Runkosarjassa verkko heilui, mutta playoffeissa meno oli tukkoista. Kokenut runko jatkaa pääosin, mutta Jere Oksanen olisi kova menetys. Vain Riihimäki tietää hankittujen latvialaisten tason, mutta Janssons sekä etenkin Trekse ovat olleet onnistuneita löytöjä. Alkki korvaa omaan päähän Sariolan enemmän kuin hyvin. Tuomi hyvä kakkonen Kortetmaalle. Joko Kortsukin saisi huilata? Ulvis Metra hyvä puolustushankinta, sillä ei kolmikkoa Hietanen & Andersson & Kangasmäki voi kovin nopeaksi kutsua, vaikka muuten kelpo pelimiehiä ovatkin. Miro Lehtinen olisi äärimmäisen kova hankinta, ja kääntäisi siirtoikkunan plusmerkkikseksi, jos Koovee-nuttuun palaa.

Pirkat: ++
Pirkat ovat haalineet seudun ykkösseuroista (Etenkin KRP:stä) pelaajia, jotka hakevat peliaikaa ja läpimurtoa. Kokenut osasto lopettaa pikkuhiljaa, joten joukkue uusiutuu rauhalliseen tahtiin. Kaikki eväät olla playoff-joukkue, tai sitten ei. Suli viime kaudella ja jäi sensaatiomaisen nousukauden jälkeen ulos playoffeista. Mika Salon lisäksi myös Mikko Kelkka on loistava viimeistelijä, mutta joukkue tuntui olevan aika aseeton ilman kääntöpeliä. Järvenpään olisi löydettävä työkalupakistaan uusia lääkkeitä. Joona Pesonen tärkeä palaaja.

Josba: -
Hankala kesä taas perinteikkäälle seuralle. Havula siirtyi LASBiin, K. Tähkä kenties SPV. V. Naakka Coach Teamiin. Toistaiseksi edes Welhoista ei ole saatu naarattua ketään. Lähteekö ensi kauden jälkeen Piiroinen ja nuorempi Siponen? Jatkavatko Lehtiniemet? Paljon on kysymysmerkkejä Joensuulaisten taulussa. Olisi ollut hyvä saada värvättyä edes joku Welhoista. Liikaa maalin tappioita. Viimeisestä pelistä olisi riittänyt piste playoff-paikan varmistamiseksi, mutta FBC Turku grindasi pisteet mukaan ja Ruokosen matkalle kohti Sveitsiä. Saivatkohan yhteydet ulkomaailmaan toimimaan, kun Könönen saapuu vahvistamaan Josbaa? Ehkäpä myös ottelut on mahdollista nähdä tulevalla kaudella!

ÅIF: 0
ÅIF ei paljoa muutu. Arttu Puskan paluu on loistava uutinen sipoolaisille, mutta muuten hiljaista on. Viime kaudella joukkue oli kotonaan hyvä ja kaatoi mm. kärkijoukkueet Kooveen ja FBC:n kotonaan, mutta muuten pistepussi karttui lähinnä pudonneiden joukkueiden kustannuksella. Atte Huovinen ja Qvickström-Helling suorittavat ilta toisensa jälkeen, mutta leveyttä kaivataan, jotta pudotuspelit kutsuvat.

SC Hawks: +
Sarjanousijan kausi ei ollut helppo. Sarjataso varmistui vasta kesällä ja jäähdyttelijät saivat etsiä uuden seuran. Säilytti sarjapaikan pisimmän mahdollisen kaavan kautta ja onkin vahvistunut tulevalle kaudelle mukavasti! Kantanen Tiikereistä korvaa Teemu Jaakkolan ja korottaa. Kalle Laaksolla ja Eetu Mannisella on elämänsä tilaisuus näyttää parastaan miesten tasolla. Juoksukone Eetu Isometsä on valitettava menetys, sillä ei Hawks vieläkään kilpaile materiaalillaan. Severi Hopsu tulee ottamaan ykköstorjujan viitan melko sekavalta maalivahtinelikolta. Sarjan viihdyttävin ottelutapahtuma vetää vertoja Silja Linen diskoteekille.

Welhot: --
Tuplamiinus tuntuu jopa vähättelyltä. Eipä ole Welhoista juurikaan (positiivisia) uutisia kuulunut. Pikkulinnut laulavat, että pelaisivat kahta sarjaa n. 20-30 pelaajan ryhmällä. Kuulostaa aika brutaalilta pitkät pelimatkat huomioiden. Ainoa huhuttu vahvistus olisi Jere Kaartinen ja hänkin lähinnä sijainnin perusteella. Pahalta näyttää, että matka jatkuu Suomisarjaan kulkematta lähtöruudun kautta.

Soittorasia: ?
Onko jälleen esimerkki seurasta, jolla ei ole rahkeita pelata sarjatasolla, jolla urheilullisuus antaa myöden? Tosin urheilullisuuskin lienee melkoinen kysymysmerkki koronakevään jälkeen. Instagramissa hakevat sekä pelaajia että valmentajaa. Eero Makkonen ainoa pelaaja, joka soittaa allekirjoittaneelle kelloja. Kuinka laadukkaita pelaajia on tarjolla, jos Classic, KrP, Koovee ja Pirkat ovat poimineet talousalueen parhaat? Toivottavasti ei ole viime vuoden Vantaa, jolla ei ollut minkäänlaisia pelillisiä mahdollisuuksia pärjätä.

SalBa:++
Kaksi plussaa on vertailuna SalBan viime Divarikauteen. Nyt on fressi SalBa verrattuna viime näkemään. Joukkue on raumalainen ja pelaajat edustavat kotiseuraansa. Menee samaan kategoriaan kuin Rangers ja Karhut, jotka ovat ylpeästi oman kylän jätkiä. Ykköskenttä täyttää Divarimitat ja tulijoissakin hyviä vahvistuksia. Materiaali on kuitenkin kapea ja alempien ketjujen pitää pystyä pitämään oma pää puhtaana. Viimeisenä lukkona Lahti & Huovilainen ovat vielä katsomattomia kortteja. Soitteleeko Rokosa maajoukkuetauolla Rasmus Östermanille?

Oma fiilis on, että sarja on tulevalla kaudella kaiken kaikkiaan viime kautta tasaisempi. Kuitenkin uskon sarjan jakaantuvan kahteen, kuten F-liiga 9+5:
7 nousukarsintapaikasta kilpailevat Rangers, LNM, SaiPa, FBC Turku, M-Team,O2, Koovee, Pirkat ja Josba.
Putoamista vastaan kamppailevat ÅIF, Hawks, Welhot, Soittorasia ja SalBa.

Heitetäänpä nyt viihteen vuoksi myös sarjataulukkoveikkaus:

1. FBC Turku
2. Koovee
3. SaiPa
4. M-Team
5. Rangers
6. LNM
7. Pirkat
------------------------------------------
8. O2
9. Josba
10. ÅIF
11. Hawks
------------------------------------------
12. Salba
13. Soittorasia
------------------------------------------
14. Welhot
Vähän johtopäätöksiä / analyysiä varmistuneista siirroista (++, + ,0 , -, -- ):

Rangers: -
Materiaalipuolella kovia lähtijöitä ja vielä mahdollisesti Fredriksson. Lisäksi menettävät sarjan suurimman kotiedun. Monella rivipelaajalla näytönpaikka. Tulijoista Vähäkangas ja Lindblom Divaritasoa, muut kysymysmerkkejä. Tokila edelleen hyvä ykkösmaalivahti.

LNM: -
Jälleen kovia lähtijöitä, mutta yllätti viime kaudellakin kaikki. Ei yltänyt vain pudotuspeleihin, mutta tiputti myös Kooveen. Nuori ja kokematon joukkue ei ole enää kokematon. Sarjan eittämättä sitkein joukkue. Toivottavasti uudessa hallissa on 2020-luvun yhteydet. Karjalainen on hyvä maalivahti, mutta tarvitsisi kirittäjän. Taso aina tahtonut laskea kevättä kohden, joten taakanjako voisi olla perusteltua.

SaiPa: -
Jere Niemelä ja Ville Alkki ovat kovia menetyksiä Sputnikien takalinjoilla. Onnistuivat tosin pitämään Kekin ja Möykkysen, mikä iso torjuntavoitto. Kolmosketjulta vaaditaan vielä enemmän tasonnostoa kuin viime vuonna. Lind, Pietilä, Junnilainen: nyt on aika breikata! Viime kaudella Oskari Möykkynen ja Pensikkala hyviä hankintoja, jotka onnistuivat uudessa ympäristössä. Mistä seuraavat?

FBC Turku: -
Lähtijöissä roppakaupalla kokemusta ja päävalmentaja. Suli yllättäen melko kipsisen puolivälieräsarjan jälkeen Rangersille. Lähtijöistä kaikki yli 30v, tulijat lähempänä 20v. Nuorentuu merkittävästi. Pakisto kaipaisi pallollista leveyttä. Pallonhallintaan perustuva pelitapa vaatii puolustajia, jotka pystyvät tekemään myös peliä. Nousuovi raollaan jo neljättä vuotta. Joko kahvaan tartutaan? Miinus voi helposti kääntyä plussaksi, jos tulijat breikkaavat. Lainetta varmaan sovitellaan Kuikan tilalle Kallion ja Sokan ketjuun. Myös ensi vuonna hyvä maalivahtikaksikko Kauppisen tulon myötä.

M-Team: ++
Viime kaudella kaksi erittäin laadukasta ketjua ja nyt vielä ehkäpä Divarin kovin kaappaus Eetu Sorvali. Saanut tulijoissa mukavasti leveyttä ja vanha runko pysyy kasassa. Kiusasi mukavasti kaikkia, vaikka runkosarjasijoitus vasta 6. Päästi 3.vähiten maaleja, joten oma pää pysyy puhtaana. Joko Metsikkö valtaa ykköstorjujan paikan?

O2: --
Mustat pilvet leijuvat Palokan yllä. Uusia sopimuksia omista junioreista/akatemiasta, mutta Kinnusen jatko Amppareissa onnistuminen. Uudesta pelaajasta ei voi toki puhua, sillä Kinnunen saapui Amppareihin koronan keskeytettyä Sveitsin sarjat. Lähtijöinä Pieviläinen ja Määttä vievät merkittävän määrän maalintekovoimaa. Kauppinen myös menetys, sillä ei Tikkasta viime kaudella voinut mitenkään tasaiseksi kehua.

Koovee: 0
Kooveen projekti ei oikein vieläkään tunnu lähteneen käyntiin. Runkosarjassa verkko heilui, mutta playoffeissa meno oli tukkoista. Kokenut runko jatkaa pääosin, mutta Jere Oksanen olisi kova menetys. Vain Riihimäki tietää hankittujen latvialaisten tason, mutta Janssons sekä etenkin Trekse ovat olleet onnistuneita löytöjä. Alkki korvaa omaan päähän Sariolan enemmän kuin hyvin. Tuomi hyvä kakkonen Kortetmaalle. Joko Kortsukin saisi huilata? Ulvis Metra hyvä puolustushankinta, sillä ei kolmikkoa Hietanen & Andersson & Kangasmäki voi kovin nopeaksi kutsua, vaikka muuten kelpo pelimiehiä ovatkin. Miro Lehtinen olisi äärimmäisen kova hankinta, ja kääntäisi siirtoikkunan plusmerkkikseksi, jos Koovee-nuttuun palaa.

Pirkat: ++
Pirkat ovat haalineet seudun ykkösseuroista (Etenkin KRP:stä) pelaajia, jotka hakevat peliaikaa ja läpimurtoa. Kokenut osasto lopettaa pikkuhiljaa, joten joukkue uusiutuu rauhalliseen tahtiin. Kaikki eväät olla playoff-joukkue, tai sitten ei. Suli viime kaudella ja jäi sensaatiomaisen nousukauden jälkeen ulos playoffeista. Mika Salon lisäksi myös Mikko Kelkka on loistava viimeistelijä, mutta joukkue tuntui olevan aika aseeton ilman kääntöpeliä. Järvenpään olisi löydettävä työkalupakistaan uusia lääkkeitä. Joona Pesonen tärkeä palaaja.

Josba: -
Hankala kesä taas perinteikkäälle seuralle. Havula siirtyi LASBiin, K. Tähkä kenties SPV. V. Naakka Coach Teamiin. Toistaiseksi edes Welhoista ei ole saatu naarattua ketään. Lähteekö ensi kauden jälkeen Piiroinen ja nuorempi Siponen? Jatkavatko Lehtiniemet? Paljon on kysymysmerkkejä Joensuulaisten taulussa. Olisi ollut hyvä saada värvättyä edes joku Welhoista. Liikaa maalin tappioita. Viimeisestä pelistä olisi riittänyt piste playoff-paikan varmistamiseksi, mutta FBC Turku grindasi pisteet mukaan ja Ruokosen matkalle kohti Sveitsiä. Saivatkohan yhteydet ulkomaailmaan toimimaan, kun Könönen saapuu vahvistamaan Josbaa? Ehkäpä myös ottelut on mahdollista nähdä tulevalla kaudella!

ÅIF: 0
ÅIF ei paljoa muutu. Arttu Puskan paluu on loistava uutinen sipoolaisille, mutta muuten hiljaista on. Viime kaudella joukkue oli kotonaan hyvä ja kaatoi mm. kärkijoukkueet Kooveen ja FBC:n kotonaan, mutta muuten pistepussi karttui lähinnä pudonneiden joukkueiden kustannuksella. Atte Huovinen ja Qvickström-Helling suorittavat ilta toisensa jälkeen, mutta leveyttä kaivataan, jotta pudotuspelit kutsuvat.

SC Hawks: +
Sarjanousijan kausi ei ollut helppo. Sarjataso varmistui vasta kesällä ja jäähdyttelijät saivat etsiä uuden seuran. Säilytti sarjapaikan pisimmän mahdollisen kaavan kautta ja onkin vahvistunut tulevalle kaudelle mukavasti! Kantanen Tiikereistä korvaa Teemu Jaakkolan ja korottaa. Kalle Laaksolla ja Eetu Mannisella on elämänsä tilaisuus näyttää parastaan miesten tasolla. Juoksukone Eetu Isometsä on valitettava menetys, sillä ei Hawks vieläkään kilpaile materiaalillaan. Severi Hopsu tulee ottamaan ykköstorjujan viitan melko sekavalta maalivahtinelikolta. Sarjan viihdyttävin ottelutapahtuma vetää vertoja Silja Linen diskoteekille.

Welhot: --
Tuplamiinus tuntuu jopa vähättelyltä. Eipä ole Welhoista juurikaan (positiivisia) uutisia kuulunut. Pikkulinnut laulavat, että pelaisivat kahta sarjaa n. 20-30 pelaajan ryhmällä. Kuulostaa aika brutaalilta pitkät pelimatkat huomioiden. Ainoa huhuttu vahvistus olisi Jere Kaartinen ja hänkin lähinnä sijainnin perusteella. Pahalta näyttää, että matka jatkuu Suomisarjaan kulkematta lähtöruudun kautta.

Soittorasia: ?
Onko jälleen esimerkki seurasta, jolla ei ole rahkeita pelata sarjatasolla, jolla urheilullisuus antaa myöden? Tosin urheilullisuuskin lienee melkoinen kysymysmerkki koronakevään jälkeen. Instagramissa hakevat sekä pelaajia että valmentajaa. Eero Makkonen ainoa pelaaja, joka soittaa allekirjoittaneelle kelloja. Kuinka laadukkaita pelaajia on tarjolla, jos Classic, KrP, Koovee ja Pirkat ovat poimineet talousalueen parhaat? Toivottavasti ei ole viime vuoden Vantaa, jolla ei ollut minkäänlaisia pelillisiä mahdollisuuksia pärjätä.

SalBa:++
Kaksi plussaa on vertailuna SalBan viime Divarikauteen. Nyt on fressi SalBa verrattuna viime näkemään. Joukkue on raumalainen ja pelaajat edustavat kotiseuraansa. Menee samaan kategoriaan kuin Rangers ja Karhut, jotka ovat ylpeästi oman kylän jätkiä. Ykköskenttä täyttää Divarimitat ja tulijoissakin hyviä vahvistuksia. Materiaali on kuitenkin kapea ja alempien ketjujen pitää pystyä pitämään oma pää puhtaana. Viimeisenä lukkona Lahti & Huovilainen ovat vielä katsomattomia kortteja. Soitteleeko Rokosa maajoukkuetauolla Rasmus Östermanille?

Oma fiilis on, että sarja on tulevalla kaudella kaiken kaikkiaan viime kautta tasaisempi. Kuitenkin uskon sarjan jakaantuvan kahteen, kuten F-liiga 9+5:
7 nousukarsintapaikasta kilpailevat Rangers, LNM, SaiPa, FBC Turku, M-Team,O2, Koovee, Pirkat ja Josba.
Putoamista vastaan kamppailevat ÅIF, Hawks, Welhot, Soittorasia ja SalBa.

Heitetäänpä nyt viihteen vuoksi myös sarjataulukkoveikkaus:

1. FBC Turku
2. Koovee
3. SaiPa
4. M-Team
5. Rangers
6. LNM
7. Pirkat
------------------------------------------
8. O2
9. Josba
10. ÅIF
11. Hawks
------------------------------------------
12. Salba
13. Soittorasia
------------------------------------------
14. Welhot
Muuten sama mut Hawks vaihtaa O2 paikkaa eli 8.Hawks
9.O2
10.Josba
11. Åif
 
Viestejä
275
Ylempänä hyvää analyysiä mutta lisäisin huomion että M-Team ei ihan täysin pysynyt kasassa sillä erittäin merkittäväkin pelaaja Sampo Laukkala siirtyi takaisin O2:seen, eli tuo mielestäni iso menetys heille ja amppareille puolestaan tärkeä lisäys muuten ohueeseen rosteriin.

Opiskelupaikkojen kohtalo rupeaa pikkuhiljaa selviämään joten sen myötä varmasti saattaa tapahtua yhä muutoksia ja jo joihinkin jengeihin sitoutuneita pelaajia liikkua muualle, taitaa aika monella olla optio että jos paikka aukeaa niin sopimus puretaan. Tässä ainakin O2:sella viimeinen oljenkorsi saada vielä vahvistuksia kun Happee on taas rehvastellut siirtomarkkinoilla niin ei taida sinne rinkiin enää kukaan mahtua ja liikuntatieteellisen pääsykokeissa käynyt taas useampia ainakin divaritason pelaajia.
 

1x2

Viestejä
32
Liigan sarjajärjestelmähän uudistui. Kaudella 21-22 liigasta sijoilta 13 ja 14 putoaa suoraan ja sijalta 12 karsii.
Divarin joukkuemäärää ei käsittääkseni olla nostamassa, joten eiköhän divaristakin tipu suoraan kaksi joukkuetta ja sen päälle vielä 1-2 joukkuetta, riippuen tietenkin siitä montako meinataan nostaa divariin Suomi-sarjasta?

Joten tämä totuttu peräpään sijoitus jaottelu ei varmaan päde ensi kaudella? Tai sitten olen ihan kujalla systeemeistä?
Heitetäänpä nyt viihteen vuoksi myös sarjataulukkoveikkaus:

1. FBC Turku
2. Koovee
3. SaiPa
4. M-Team
5. Rangers
6. LNM
7. Pirkat
------------------------------------------
8. O2
9. Josba
10. ÅIF
11. Hawks
------------------------------------------
12. Salba
13. Soittorasia
------------------------------------------
14. Welhot
 
Viestejä
45
Liigan sarjajärjestelmähän uudistui. Kaudella 21-22 liigasta sijoilta 13 ja 14 putoaa suoraan ja sijalta 12 karsii.
Divarin joukkuemäärää ei käsittääkseni olla nostamassa, joten eiköhän divaristakin tipu suoraan kaksi joukkuetta ja sen päälle vielä 1-2 joukkuetta, riippuen tietenkin siitä montako meinataan nostaa divariin Suomi-sarjasta?

Joten tämä totuttu peräpään sijoitus jaottelu ei varmaan päde ensi kaudella? Tai sitten olen ihan kujalla systeemeistä?

Sarjataulukko näyttää jaottelun osalta ensi kaudella tältä:

1.-7. F-Liigan nousukarsintaan
-----------------------------------------
8.
9.
10.
-----------------------------------------
11. Karsinta Divarin sarjapaikasta
12. Karsinta Divarin sarjapaikasta
-----------------------------------------
13. Putoaminen Suomisarjaan
14. Putoaminen Suomisarjaan
 
  • Tykkää
Reaktiot: 1x2
Viestejä
7
Näyttäisi näiden huhujen myötä siltä, että KrPn organisaatiosta jopa seitsemän pelaajaa lähtevät hakemaan vauhtia/läpimurtoa Divarista !
Näistä seitsemästä jokainen saa varmasti ison roolin omassa joukkueessaan. Etenkin Peltolalle odotan vähintään 2. kentän sentterin paikkaa Pirkkalassa. Luoto mahtunee ensimmäiseen pakkipariin.
 
Viestejä
19
Vähän johtopäätöksiä / analyysiä varmistuneista siirroista (++, + ,0 , -, -- ):

Rangers: -
Materiaalipuolella kovia lähtijöitä ja vielä mahdollisesti Fredriksson. Lisäksi menettävät sarjan suurimman kotiedun. Monella rivipelaajalla näytönpaikka. Tulijoista Vähäkangas ja Lindblom Divaritasoa, muut kysymysmerkkejä. Tokila edelleen hyvä ykkösmaalivahti.

LNM: -
Jälleen kovia lähtijöitä, mutta yllätti viime kaudellakin kaikki. Ei yltänyt vain pudotuspeleihin, mutta tiputti myös Kooveen. Nuori ja kokematon joukkue ei ole enää kokematon. Sarjan eittämättä sitkein joukkue. Toivottavasti uudessa hallissa on 2020-luvun yhteydet. Karjalainen on hyvä maalivahti, mutta tarvitsisi kirittäjän. Taso aina tahtonut laskea kevättä kohden, joten taakanjako voisi olla perusteltua.

SaiPa: -
Jere Niemelä ja Ville Alkki ovat kovia menetyksiä Sputnikien takalinjoilla. Onnistuivat tosin pitämään Kekin ja Möykkysen, mikä iso torjuntavoitto. Kolmosketjulta vaaditaan vielä enemmän tasonnostoa kuin viime vuonna. Lind, Pietilä, Junnilainen: nyt on aika breikata! Viime kaudella Oskari Möykkynen ja Pensikkala hyviä hankintoja, jotka onnistuivat uudessa ympäristössä. Mistä seuraavat?

FBC Turku: -
Lähtijöissä roppakaupalla kokemusta ja päävalmentaja. Suli yllättäen melko kipsisen puolivälieräsarjan jälkeen Rangersille. Lähtijöistä kaikki yli 30v, tulijat lähempänä 20v. Nuorentuu merkittävästi. Pakisto kaipaisi pallollista leveyttä. Pallonhallintaan perustuva pelitapa vaatii puolustajia, jotka pystyvät tekemään myös peliä. Nousuovi raollaan jo neljättä vuotta. Joko kahvaan tartutaan? Miinus voi helposti kääntyä plussaksi, jos tulijat breikkaavat. Lainetta varmaan sovitellaan Kuikan tilalle Kallion ja Sokan ketjuun. Myös ensi vuonna hyvä maalivahtikaksikko Kauppisen tulon myötä.

M-Team: ++
Viime kaudella kaksi erittäin laadukasta ketjua ja nyt vielä ehkäpä Divarin kovin kaappaus Eetu Sorvali. Saanut tulijoissa mukavasti leveyttä ja vanha runko pysyy kasassa. Kiusasi mukavasti kaikkia, vaikka runkosarjasijoitus vasta 6. Päästi 3.vähiten maaleja, joten oma pää pysyy puhtaana. Joko Metsikkö valtaa ykköstorjujan paikan?

O2: --
Mustat pilvet leijuvat Palokan yllä. Uusia sopimuksia omista junioreista/akatemiasta, mutta Kinnusen jatko Amppareissa onnistuminen. Uudesta pelaajasta ei voi toki puhua, sillä Kinnunen saapui Amppareihin koronan keskeytettyä Sveitsin sarjat. Lähtijöinä Pieviläinen ja Määttä vievät merkittävän määrän maalintekovoimaa. Kauppinen myös menetys, sillä ei Tikkasta viime kaudella voinut mitenkään tasaiseksi kehua.

Koovee: 0
Kooveen projekti ei oikein vieläkään tunnu lähteneen käyntiin. Runkosarjassa verkko heilui, mutta playoffeissa meno oli tukkoista. Kokenut runko jatkaa pääosin, mutta Jere Oksanen olisi kova menetys. Vain Riihimäki tietää hankittujen latvialaisten tason, mutta Janssons sekä etenkin Trekse ovat olleet onnistuneita löytöjä. Alkki korvaa omaan päähän Sariolan enemmän kuin hyvin. Tuomi hyvä kakkonen Kortetmaalle. Joko Kortsukin saisi huilata? Ulvis Metra hyvä puolustushankinta, sillä ei kolmikkoa Hietanen & Andersson & Kangasmäki voi kovin nopeaksi kutsua, vaikka muuten kelpo pelimiehiä ovatkin. Miro Lehtinen olisi äärimmäisen kova hankinta, ja kääntäisi siirtoikkunan plusmerkkikseksi, jos Koovee-nuttuun palaa.

Pirkat: ++
Pirkat ovat haalineet seudun ykkösseuroista (Etenkin KRP:stä) pelaajia, jotka hakevat peliaikaa ja läpimurtoa. Kokenut osasto lopettaa pikkuhiljaa, joten joukkue uusiutuu rauhalliseen tahtiin. Kaikki eväät olla playoff-joukkue, tai sitten ei. Suli viime kaudella ja jäi sensaatiomaisen nousukauden jälkeen ulos playoffeista. Mika Salon lisäksi myös Mikko Kelkka on loistava viimeistelijä, mutta joukkue tuntui olevan aika aseeton ilman kääntöpeliä. Järvenpään olisi löydettävä työkalupakistaan uusia lääkkeitä. Joona Pesonen tärkeä palaaja.

Josba: -
Hankala kesä taas perinteikkäälle seuralle. Havula siirtyi LASBiin, K. Tähkä kenties SPV. V. Naakka Coach Teamiin. Toistaiseksi edes Welhoista ei ole saatu naarattua ketään. Lähteekö ensi kauden jälkeen Piiroinen ja nuorempi Siponen? Jatkavatko Lehtiniemet? Paljon on kysymysmerkkejä Joensuulaisten taulussa. Olisi ollut hyvä saada värvättyä edes joku Welhoista. Liikaa maalin tappioita. Viimeisestä pelistä olisi riittänyt piste playoff-paikan varmistamiseksi, mutta FBC Turku grindasi pisteet mukaan ja Ruokosen matkalle kohti Sveitsiä. Saivatkohan yhteydet ulkomaailmaan toimimaan, kun Könönen saapuu vahvistamaan Josbaa? Ehkäpä myös ottelut on mahdollista nähdä tulevalla kaudella!

ÅIF: 0
ÅIF ei paljoa muutu. Arttu Puskan paluu on loistava uutinen sipoolaisille, mutta muuten hiljaista on. Viime kaudella joukkue oli kotonaan hyvä ja kaatoi mm. kärkijoukkueet Kooveen ja FBC:n kotonaan, mutta muuten pistepussi karttui lähinnä pudonneiden joukkueiden kustannuksella. Atte Huovinen ja Qvickström-Helling suorittavat ilta toisensa jälkeen, mutta leveyttä kaivataan, jotta pudotuspelit kutsuvat.

SC Hawks: +
Sarjanousijan kausi ei ollut helppo. Sarjataso varmistui vasta kesällä ja jäähdyttelijät saivat etsiä uuden seuran. Säilytti sarjapaikan pisimmän mahdollisen kaavan kautta ja onkin vahvistunut tulevalle kaudelle mukavasti! Kantanen Tiikereistä korvaa Teemu Jaakkolan ja korottaa. Kalle Laaksolla ja Eetu Mannisella on elämänsä tilaisuus näyttää parastaan miesten tasolla. Juoksukone Eetu Isometsä on valitettava menetys, sillä ei Hawks vieläkään kilpaile materiaalillaan. Severi Hopsu tulee ottamaan ykköstorjujan viitan melko sekavalta maalivahtinelikolta. Sarjan viihdyttävin ottelutapahtuma vetää vertoja Silja Linen diskoteekille.

Welhot: --
Tuplamiinus tuntuu jopa vähättelyltä. Eipä ole Welhoista juurikaan (positiivisia) uutisia kuulunut. Pikkulinnut laulavat, että pelaisivat kahta sarjaa n. 20-30 pelaajan ryhmällä. Kuulostaa aika brutaalilta pitkät pelimatkat huomioiden. Ainoa huhuttu vahvistus olisi Jere Kaartinen ja hänkin lähinnä sijainnin perusteella. Pahalta näyttää, että matka jatkuu Suomisarjaan kulkematta lähtöruudun kautta.

Soittorasia: ?
Onko jälleen esimerkki seurasta, jolla ei ole rahkeita pelata sarjatasolla, jolla urheilullisuus antaa myöden? Tosin urheilullisuuskin lienee melkoinen kysymysmerkki koronakevään jälkeen. Instagramissa hakevat sekä pelaajia että valmentajaa. Eero Makkonen ainoa pelaaja, joka soittaa allekirjoittaneelle kelloja. Kuinka laadukkaita pelaajia on tarjolla, jos Classic, KrP, Koovee ja Pirkat ovat poimineet talousalueen parhaat? Toivottavasti ei ole viime vuoden Vantaa, jolla ei ollut minkäänlaisia pelillisiä mahdollisuuksia pärjätä.

SalBa:++
Kaksi plussaa on vertailuna SalBan viime Divarikauteen. Nyt on fressi SalBa verrattuna viime näkemään. Joukkue on raumalainen ja pelaajat edustavat kotiseuraansa. Menee samaan kategoriaan kuin Rangers ja Karhut, jotka ovat ylpeästi oman kylän jätkiä. Ykköskenttä täyttää Divarimitat ja tulijoissakin hyviä vahvistuksia. Materiaali on kuitenkin kapea ja alempien ketjujen pitää pystyä pitämään oma pää puhtaana. Viimeisenä lukkona Lahti & Huovilainen ovat vielä katsomattomia kortteja. Soitteleeko Rokosa maajoukkuetauolla Rasmus Östermanille?

Oma fiilis on, että sarja on tulevalla kaudella kaiken kaikkiaan viime kautta tasaisempi. Kuitenkin uskon sarjan jakaantuvan kahteen, kuten F-liiga 9+5:
7 nousukarsintapaikasta kilpailevat Rangers, LNM, SaiPa, FBC Turku, M-Team,O2, Koovee, Pirkat ja Josba.
Putoamista vastaan kamppailevat ÅIF, Hawks, Welhot, Soittorasia ja SalBa.

Heitetäänpä nyt viihteen vuoksi myös sarjataulukkoveikkaus:

1. FBC Turku
2. Koovee
3. SaiPa
4. M-Team
5. Rangers
6. LNM
7. Pirkat
------------------------------------------
8. O2
9. Josba
10. ÅIF
11. Hawks
------------------------------------------
12. Salba
13. Soittorasia
------------------------------------------
14. Welhot

FBC:llä voi olla edessään sentteripula. Sokan ja Aaltosen jatkoja ei ole vahvistettu, Hautamäki lähti Tepsiin, Hirmasto on polvivaivainen ja palannee aikaisintaan loppukaudesta. Pakistokin kaipaisi lisää kokemusta.
 

Mahoney

Siltä se vaan nyt näyttää, Welhot tekee Salbat. Eiku sorry, eihän ne voikaan tippua 2divariin🙋‍♂️
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös