Pääkallo.fi

Naisten F-liiga 2022-2023

Tarvitaanko naisten liigapeleille edelleen oma viikoittainen keskusteluketju?

  • Kyllä

  • Ei


Results are only viewable after voting.
Viestejä
1
Katsoin maalikoosteen Classic - KooVee ja kyseiset pelaajat ottivat pakkasta huolella.

tilastoista poimittu varmuudeksi.

-4 eli maajoukkuepelaajia ja kokeneitakin pelureita tässä viisikossa.
Pitkäkangas
Mäkinen
Laitila
Homi
Vilenius

Uskon että tämä sama viisikko tuskin pelaa enään montaa peliä yhdessä ja kerää miinuksia.
Kooveen ykköskentän hyökkäys kolmikko todella vahvaa tekemistä classiccia vastaan onko kooveen yllättäjät jopa Ilona Ihalainen, Siiri Syrjänen entinen Maajoukkuepelaaja. Siirtyykö Latvialaiset ykköskenttään seisomaan ?
 
Viestejä
235
Rennolla otteella otin myös u19 pelaajat mukaan ja tietty alanko-salminen, joka on maajoukkueessa pelannut ja pelaa itseään nyt kovaa vauhtia uudelleen majuun- minun mielestä tällä hetkellä tepsukoiden paras pelaaja. Ei nyt takerruta tähän - tilastostahan tuo löytyy. Lähinnä korostin rosterin ylivoimaa...
 
Viestejä
58
Oma kommenttini perustuu lähinnä siihen, että lajin kannalta sarjan mielenkiintoisuus on aina parasta ja se kehittää myös lajia. Suomestakin voisi viimeisten parin vuosikymmenen aikana luetella monta lajia, jossa yhden ylivoima syö lajia sisältäpäin. Ei se todellakaan ole yhdenkään seuran vika, ei se ole nyt TPS:n, ei se ollut Classicin tai vaikka pesäpallossa Sotkamon. Johtuu nämä sitten rahasta tai mistä tahansa, niin aina mielenkiintoinen sarja vie lajia eniten eteenpäin, se tuo myös lajin sisään lisää rahaa.

Vaikka herra Siltanen pitää sitä happamena, niin jos haluaa miettiä toiselta kantilta, niin asiassa on todellakin kaksi puolta. Otetaan vaikka Espnjan potkupallosarja, niin jos ja kun harvoin tiputetaan Real Madrid tai Barcelona ( kaksi suurta pankkien lainoituksen varassa elävää seuraa) piikkipaikalta, niin sarjan kiinnostavuus nousee heti. Ranskassa valitetaan PSG:n tappavan pääsarjasta mielenkiinnon. Olisi loistava tilanne, jos Suomessa naisten salibandyn pääsarjatasolla vaikka 5-6 joukkuetta sarjan kärjessä pelaisivat aidosti mestaruudesta. Näkyisi heti yleisömäärissä, olisi helpompi hakea sponsoreita, lisäisi varmasti myös harrastajamääriä. Ja tämä ei ole valitus TPS:n suuntaan vaan ajatus mihin lajin pitäisi pyrkiä.
 
Viestejä
235
Eiköhän tässä nyt ole tehty tepsukoista vähän suurempia kuin he itse asiassa ovatkaan.
PSS voitti yhden mestaruuden ja Porvoossa jo odotettiin dynastian alkua ja pelaajaimukin oli hyvä, mutta ei kuitenkaan pystynyt pysymään voittamattomana. Classicin kokoonpano todella hyvä ja on pitkällä tänä keväänä, jopa mestari.
Näissä on monta muuttujaa ja raha on vain yksi niistä. Pelaajia lähtee - sanotaan nyt vaikka Ruotsiin majupaikan perässä, loppuukin mote tai haetaan peliaikaa, tai valmennus muuttuu, tai suurenmoiseen yhteishenkeen tulee särö jne. Katsellaan nyt rauhassa miten käy...
 
Viestejä
306
Vaikka vertaaminen miesten Fliigaan ei olekaan aina ihan järkevää, niin teen nyt sitä kuitenkin hiukan.

Menneillä kausilla Classic on miehissä ollut usein ylivoimainen ja silti juuri niissä peleissä on ollut ehkä jopa eniten yleisöä Kupittaalla. Tepsillä oli todella pitkä tappioputki Classicia vastaan kotona.

Nykyään suurimmat yleisöt Turussa kerää paikallisderby FBC Turkua vastaan, kun sarjakärki kohtaa sarjajumbon. Paikallisderby kiinnostaa vaikka tasoeroa riittää.

Nämä kannattaa pitää mielessä, kun mietitään tasoeroja ja yleisömääriä.
 
Viestejä
219
Kooveen ykköskentän hyökkäys kolmikko todella vahvaa tekemistä classiccia vastaan onko kooveen yllättäjät jopa Ilona Ihalainen, Siiri Syrjänen entinen Maajoukkuepelaaja. Siirtyykö Latvialaiset ykköskenttään seisomaan ?

Oliko Kooveelta paluu arkeen vai Erviltä? Ervi oli nopea ja piti temmon korkealla? nyt kai voidaan lopettaa puheet Kooveen mahdollisuuksista haastaa saipa.
 
Viestejä
76
TPS:n tilanteesta vielä lyhyesti. Minä ainakin olen vilpittömästi iloinen, jos joku joukkue menestyy, ja on saanut riveihinsä hyviä pelaajia.

Mutta se että meillä on näin suuret tasoerot pelkäastään 8 joukkueen pääsarjassa ei ole optimaalinen asia. Se tekee sarjan seuraamisen osittain tylsäksi. Matka keskikastista kärkeen ja sarjan hännille on liian pitkä. Se nähtiin viimeksi eilen. Lähtökohtaisesti otteluiden voittajat ”ovat selvillä” liian usein, ennen kuin tuomari viheltää pilliin.Lisäksi olen sitä mieltä, että isot tasoerot eivät parhaalla mahdollisella tavalla palvele joukkueita ja lajin tason kehittymistä Esimerkiksi Vilanderia kun kuuntelee, niin pelien voitot tulevat joukkueen (vaatimus)tason huomioiden vaisulla peliä. Mutta puolivaloilla pelaaminen riittää.

B-lohko on ollut mielenkiintoisempi, koska se on ollut tasaisempi, ja myös sen vuoksi, koska panokset ovat isot (nousu pääsarjaan).

On tietysti hieno asia että KooVee sai pistetilin auki, ja myös Rankkojen Ankkojen energinen vierasmatka etelään valoi uskoa sarjan mielenkiintoisuuteen.

Tässä kohtaa hyppäys 12 joukkueen pääsarjaan tuntuu liian isolta. !0 joukkuetta olisi ehkä riittänyt, mutta ensi kaudella olemme viisaampia.

Loistocastin Jakso 30# on eetterissä.. Vahva kuuntelusuositus. Iso käsi Jonille ja Juliukselle, jotka tekevät upeaa työtä nais/tyttösalibandyn saralla. Arvostan kovasti heitä, niin kuin kaikkia muitakin, jotka käyttävät aikaansa ja energiaansa aiheen ympärillä. Tietääkseni kenenkään motiivina ei ole raha.

Yhteen jakson 30# aiheeseen tartun ja haastan herroja. He tuovat esille, että heidän tietojensa mukaan ErVin (naiset) vastuuvalmennus olisi keväällä vaihtumassa, ja että tämä tuo ison kysymysmerkin joukkueen jatkuvuuteen.

No. Loiston Masa on tietysti sarjan pitkäaikaisin valmentaja. Hänelle kohta ollaankin puuhaamassa näköispatsasta fläppitaulun kera Oulaisiin.

ErVin Raine Laine on pääsarjan toiseksi pitkäaikaisin valmentaja. 2 vuotta tulee täyteen keväällä. JOS hän esimerkiksi perhesyistä johtuen jäisi keväällä pois joukkueen peräsimestä, ei siinä olisi mitään dramatiikkaa tai kysymysmerkkejä. Oman vapaa-ajan myyminen kahdeksi vuodeksi pientä korvausta vastaan on iso satsaus vaikkapa perheen näkökulmasta.

Itse asiassa oletankin, että Raine Laine valitaan seuraavassa urheilugaalassa Suomen urheilun Hall of Fameen uutterasta ja pitkäjänteisestä työstä haastavassa (naisten salibandy), vaikeassa (naisten salibandy) ja turbulenttisessa (naisten salibandy) ympäristössä ilman kunnollista korvausta (naisten salibandy).

Eli kun asiaa tarkastellaan tarkemmin, meillä on jatkuvuushaaste Classicissa, PSS:ssa, SB-Prossa, SSRA:ssa ja KooVeessa, missä on peräsimessä vasta muutama kuukausi sitten valitut keltanokat. Toivottavasti nämä joukkueet selättävät nämä jatkuvuushaasteet 😉.

U19 joukkue Tšekin turnaukseen on valittu. Suurin osa liigaympyröistä, mutta muutama ulkopuoleltakin. Mukavaa, että uusia ja nuorempien ikäluokkien pelaajia on mukana. Toivottavasti saadaan peleistä striimit. Mukana yksi yllätysnimi Pohjanlahden toiselta puolelta.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
14.4 15.00
2.484.802.10
F-liiga N
1X2
1X2
Classic - TPS
17.30
2.064.352.70
Näytä kaikki
>
Viestejä
537
Tässä kohtaa hyppäys 12 joukkueen pääsarjaan tuntuu liian isolta. !0 joukkuetta olisi ehkä riittänyt, mutta ensi kaudella olemme viisaampia.
Tästä onkin tälläkin foorumilla käyty aiemmin keskustelua - en ole varma olenko vähemmistössä vai enemmistössä, mutta itse näen tuon 12 joukkueen pääsarjan loogisempana, kuin 10 joukkueen. Laitan alle muutamia pointteja.

Jos pohditaan aluksi itse sarjaa, niin nopeasti ajateltuna 12 joukkueen sarjajärjestelmä tarjoaa enemmän mielenkiintoa, kuin 10 joukkueen sarjajärjestelmä. 12 joukkueen sarjassa taistellaan kahden viivan ympärillä kolmesta asiasta; 1) ketkä pääsee playoffeihin, 2) ketkä säilyvät suoraan ilman sarjapaikasta karsimista, ja 3) ketkä joutuvat karsimaan paikastaan Divarin playoffeihin. Jos joukkueita olisi vaan 10, niin tällöin joukkueet kävisivät taistelua ainoastaan siitä, ketkä a) selviävät playoffeihin säilyttäen sarjapaikkansa, ja b) karsivat sarjapaikastaan Divarin playoffeissa. Mielestäni tämä 10 joukkueen sarjajärjestelmä yhdellä viivalla olisi liian "raaka". Toinen merkityksellinen ero näiden joukkuemäärien välillä on runkosarjan otteluiden määrä; 10 joukkueella pelimäärä olisi 18, kun se 12 joukkueella tulee olemaan 22. Pelimäärä on mielipidekeskustelu siinä missä moni muukin asia, mutta oma mielipiteeni on se, että tuo 18 ottelua on pääsarjan runkosarjassa olisi liian vähän.

Monessa kohtaa on nostettu myös esiin, että jatkossa F-liigan miesten ja naisten sarjojen sarjajärjestelmät ovat samanlaiset. Itse en koe tätä asiaa kovinkaan merkityksellisenä, mutta onhan se jonkinlainen bonus, että ne ovat samanlaisia. Ainakin helpompi molempia sarjoja seuraaville.

Jos seuraavaksi tarkastellaan tämän kauden B-lohkoa, josta nousijat tulevat, niin ainakin itseni on hieman vaikea keksiä perusteita, miksi tuosta joukosta pitäisi nousta vain kaksi joukkuetta. Toki tämä voidaan ohittaa helposti sillä, että katsotaan sarjataulukkoa, ja todetaan että kaksi parasta. Sarja on ollut mielestäni kuitenkin pelillisesti ja tuloksellisesti erittäin tasainen, ja esimerkiksi omissa papereissani todennäköisimmät nousijat SaiPa, Welhot ja O2-Jyväskylä ovat pelanneet mukavasti myös ristiin. Sekä Welhot että O2 ovat voittaneet SaiPan, ja O2 on voittanut kahdesti Welhot. Mielestäni tämä kolmikko kuuluu samaan sarjaan, ja "ansaitsee" pelata jatkossakin toisiaan vastaan. Jos asiaa tarkastellaan puolestaan F-liigan näkökulmasta, niin edellä mainitut organisaatiot toimivat kukin maantieteellisesti sellaisilla alueilla, joissa ei toista liigajoukkuetta ole. Noustessaan nämä joukkueet tarjoavat paremman maantieteellisen kattavuuden niin F-liigaa (näkyvyys), kuin pelaajiakin (mahdollisuus pelata F-liigaa) ajatellen. Yksikään näistä organisaatioista ei ole mielestäni myöskään selkeästi toistaan parempi, kun verrataan esim. niiden juniorijoukkueiden tilannetta. Jokaisella on junioritoimintaa, mutta yhdelläkään ei ole esimerkiksi kaikkia joukkueita ikäluokissa T16-T21. Pohjaa siis on, mutta työtäkin on tehtävänä. Kaupungit puolestaan ovat hieman eri kokoisia, ja jokaisella on omat erityispiirteensä. Jos asiaa miettii "potentiaalin" kautta, eli mikä on a) potentiaalinen tyttöharrastajien määrä ja b) vetovoimatekijät liigatason pelaajille, niin Jyväskylä on tästä kolmikosta väkirikkain, ja sillä on vahva opiskelukaupungin imago. Kuopio tulee molemmissa asioissa jonkin verran perässä. Lappeenranta jää näiden suhteen heikoimmille - sekään ei ole kuitenkaan mikään Uusikaarlepyy. Kaikki organisaatiot omaavat kuitenkin potentiaalia saada homma rullaamaan, ja vakiintumaan. Mielestäni siis kaikki ansaitsevat yhtälailla mahdollisuuden yrittää. Sama pätee siihen neljänteen nousijaan, joka on todennäköisesti jompikumpi kaksikosta Jokerit ja ÅIF.

Sen uskallan tässä kohtaa jo ääneen todeta, että ensi kaudella tuskin olemme vielä monenkaan asian suhteen "viisaampia". Kun näinkin merkittäviä muutoksia tehdään, niin sanoisin että vaikutukset ovat arvioitavissa aikaisintaan 3-5 vuoden päästä. Tällöin nähdään mm. se, miten eri organisaatiot (ml. edellä mainitut SaiPa, Welhot ja O2-Jyväskylä) ovat pystyneet kehittämään omaa toimintaansa muuttuneessa toimintaympäristössä. Sitä ennen, ja varsinkin alkuvaiheessa, tulemme keskustelemaan todennäköisesti kaikenlaisilla foorumeilla mm. #tasoeroista ja muista epäkohdista, jotka kuuluvat asiaan tämän kaltaisissa muutosprosesseissa. Pidän myös hyvin todennäköisenä, että ensimmäisen kolmen kauden aikana joku ensi kaudella sarjassa pelaavista joukkueista putoaa, tai luopuu omaehtoisesti sarjapaikastaan. Sekin on mielestäni luonnollista, kun kilpailu kovenee ja vaatimuksetkin kasvavat.
 

Reiätön pallo

Tänään Turun derbyssä taas hienosti näkyi, kun Masa P lähti haastamaan Aki V:n joukkuetta rohkeasti... Loistolla rosterissa 14 pelaajaa, joista käytännössä 10 pelasi pelissä, jossa oli vain yksi mahdollinen lopputulos... Akille pisteet siitä, että jokainen kenttäpelaaja sai peliaikaa... Jos naisten Fliigaan oikeasti saadaan 12 joukkuetta pelaamaan 3:lla kentällä tarvitaan min. 180 pelaajaa... nyt 3-4 joukkuetta saa 18-25 hyvää/motivoitunutta pelaajaa näissä peluutetaan tasaisesti 13 pelaajaa, muut istuu... 8 joukkuetta saa 15-20 pelaajaa, joista peluutetaan 10 pelaajaa ja muut istuu... No mihin häviää aikuispelaajat -> ulkomaille, opiskelemaan, työelämään, perhe-elämään tai motivaatio istumiseen kentänlaidalla loppuu -> (n)ostetaan (väärä sana koska lähes kaikki maksaa) uusia junnuja rosteriin. Toistaiseksi junnuja riittää omasta/naapuri seurasta mutta pitkään ei. Eli suurin haaste tulee mun mielestä siitä miten saadaan Fliigasta naisille sarja, joka jaksaa motivoida pelaamaan mahdollisimman pitkään.
 
Tästä onkin tälläkin foorumilla käyty aiemmin keskustelua - en ole varma olenko vähemmistössä vai enemmistössä, mutta itse näen tuon 12 joukkueen pääsarjan loogisempana, kuin 10 joukkueen.

Paras tapa ennustaa tulevaa on katsoa menneisyyttä. Jos muistellaan aikoja, niin tämä NLA-NLB jako tehtiin nimenomaan siksi, että saadaan "tasaisempia" ja "kovatasoisempia otteluja", koska aiemmin oli se 10/12 joukkueen sarja jossa kärjen ja hännän välinen ero oli merkittävä ja lisäksi moni naisjoukkue lopetti kokonaan toimintansa, koska toiminta ei kestänyt taloudellisestikaan. Sitten tuli NLA-NLB, tuli runkosarjan jälkeiset "tasolohkot", tuli majutasolta vahvaa suositusta majupelaajille, että "pitää mennä Ruotsiin/Sveitsiin mikäli haluaa olla seuraavassa projektissa mukana", tuli ihmettelelyä että "mikä kärkipelaajat lähtevät Suomesta" yms yms.

Nyt ympyrä sulkeutuu, että palataan vanhaan systeemiin siinä kuvitelmassa että tilanne olisi jotenkin dramaattisesti erilainen tänä päivänä. Näillä mennään.
 
Viestejä
54
Sb pro ilmeisesti ottanut uuden taktiikan Yv pyörittämiseen. Nyt pallollisena kärkijenginä tunnettu pro hakee Yv osumia 4 pelaajalla jopa classicia vastaan. Hyvä tapa lepuuttaa viidettä pelaajaa. Hölmöähän se olisi 5 pelaajaa kentälle laittaa kun ei kaverillakaan ole. Propsit Kangasluomalle uudesta kuviosta. Nerokasta.
Rautanen kuitenkin tinttasi heti sisään päästessään pallon maaliin.
 
Viestejä
54
Sb pro ilmeisesti ottanut uuden taktiikan Yv pyörittämiseen. Nyt pallollisena kärkijenginä tunnettu pro hakee Yv osumia 4 pelaajalla jopa classicia vastaan. Hyvä tapa lepuuttaa viidettä pelaajaa. Hölmöähän se olisi 5 pelaajaa kentälle laittaa kun ei kaverillakaan ole. Propsit Kangasluomalle uudesta kuviosta. Nerokasta.
Rautanen kuitenkin tinttasi heti sisään päästessään pallon maaliin.
Muutenkin Kangasluomalta aivan käsittämättömiä höntyilyjä havaittu tällä kaudella. Mm Suomencupin finaalissa koko aikalisä käytännössä meni kun kaveri ei saanut vihkoaan auki ja pelaajat joutuivat ottamaan vastuun.
Tämän siitä saa kun ottaa B junnukoutsin liigaan.
Myös peluutus ollut kieltämättä ihmeellistä eikä taktiset asiat ole kauden myötä kehittyneet ollenkaan.
Pro menee illasta toiseen kahdella ketjulla vaikka pelaajamateriaalia olisi kolmeenkin hyvään kenttään, ja tulosta ei tule. jotain kannattaisi ehkä muuttaa…
 
Viestejä
43
Moi,

LoistoCast paketoi runkosarjat viime kauden tapaan omina jaksoinaan.

Vaikuta jaksojen sisältöön laittamalla kysymyksiä ja puheenaiheita F-liigan runkosarjoista su 19.2 mennessä. Jaksoon päätyvät kuulijoilta tulevat aiheet käsitellään nimettöminä, ellei kysyjä välttämättä halua nimeään esille.

Kysymykset ja puheenaiheet: palaute@loistocast.com
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
14.4 15.00
2.484.802.10
F-liiga N
1X2
1X2
Classic - TPS
17.30
2.064.352.70
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös