Pääkallo.fi

Ylijohtavan hornankattila

Viestejä
12
Ylijohtavan hornankattila olisi uskottavampi jos uskaltaisi oikeasti olla myös kriittinen Nykkyä kohtaan.

Salibandy kaipaisi uuden polven rohkeita journalisteja ja uudistajia. Nykyiset ovat jäämähtäneet liikaa muistelemaan mennyttä aikaa.
Eihän tässä ole Nykkyä vielä otettu edes ruuvipenkkiin. Ei kehujen eikä kritiikin muodossa.

Mutta ensi viikolla ruoditaan maajoukkuetta syvällisemmin.
 
Viestejä
1,285
Tämä. Nämä johtavat ja ylijohtavat tahtovat olla kirjoituksissaan puhtaasti kritiikitöntä-fanipoika-osastoa, kun täytyy kuitenkin olla kiva kaverille. Sinänsä ymmärrettävää että myös valitettava tilanne, kun lajin sisäpiiri on niin pieni ettei ole varaa suututtaa ketään vähänkin kriittisemmällä analysoinnilla/mielipiteellä.
Täällä keskustelussa voi antaa sitä kritiikkiä rauhassa. Itselle helppoa, kun ei mitään virallisia yhteyksiä mihinkään. Ervin kannattaminenkin on nykyään haastavaa, kun omille joutuu antaa koko ajan kritiikkiä :)
 
Viestejä
712
Ylijohtava voinut löytää oman tavan kritisoida, joka voi olla vähän kevyempää, mutta jos oikein osaa tulkita siitä voi löytää oljenkorren tai sitten jos kuuluu sisäpiiriin olla löytämättäkin? Minusta lajin yksi ongelma sekin kun ihan lehdessä voi pelaaja kirjoittaa ongelmistaan ja silti tulla valituksi maajoukkueeseen tai liigajoukkueeseenkin hyvällä sopimuksella.
 
Viestejä
144
Näin on, suppeat on piirit salibandyssä ja siksi kritiikitöntä, sisälä päin katsotaan omaa lajia.
Kaveria ei tienkään kehtaa kritisoida. Jos vielä on pelannut samaan aikaan esim. Kohosen kanssa niin pakkohan sitä on kehua.
Olen seurannut aktiivisesti salibandyä vasta muutaman vuoden, tämä kritiikin puute on pistänyt silmään uutena säbän kannattajana. Jääkiekossa, jalkapallossa ja koriksessa kuuluu keskusteluun jokus kovakin kritiikki maajoukkueen pelaajia ja valmentajia kohtaan.
 
Viestejä
3,046
Onneksi itselläni ei ole tuota ongelmaa, että täytyisi miellyttää kaikkia ja siksi tulen jatkossakin sanomaan aivan suoraan, kun jotain hoidetaan päin seiniä. Viestihistoriastani löytyy viimeisen muutaman päivän sisältä parikin selvää tapausta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,285
Voi, mutta lopulta tämä on sitä kuuluisaa nimimerkin takaa huutelua... :p
Ehkäpä. Mutta perustellut mielipiteet silti jees! Tällä hetkellä ainut paikka kuitenkin, missä rehellistä kritiikki. Ylen lähetykset, mitä isompi yleisö katsoo on etenkin sitä perus pienten lajien "selänpesua". Ehkä jonkun vuoden päästä laji saa omat kriitikkonsa, niinku se yx äijä lätkän puolelta, oisko ollu Sihvonen tms
 
Viestejä
712
Tietenkin ensimmäisenä mieleen tulee vaikka is:n urheilutoimitus, joka voisi lajista tehdä taustajuttuja ja analyysejä, kuten aiemmin jääkiekosta, kun se oli heillä ruutu palvelussa. Nythän salibandy siellä ruutuplussassa eikä jääkiekkoa ainakaan liigan osalta, mutta tällaisia vastaavia juttuja mitä aiemmin jääkiekosta ei toimitus sinne tainnut tehdä, vaan olisiko ennemmin edelleen jääkiekko siellä näissä se aihe?
 
Viestejä
548
Minusta lajin yksi ongelma sekin kun ihan lehdessä voi pelaaja kirjoittaa ongelmistaan ja silti tulla valituksi maajoukkueeseen tai liigajoukkueeseenkin hyvällä sopimuksella.
Olisiko esim. Mika Kohonen, Jussi Piha ja Janne Nurminen pitänyt sulkea lajista pois, kun menivät ongelmistaan kertomaan?
 
Viestejä
712
Jussi Pihan ja Janne Nurmisen juttuja en tiedä. Mika Kohosen osalta sanoisin, että ei lajista pois. Tietenkin onko aivan huipulle huippukorvauksella asiaa, jos loukkaantumisia sitten toinen asia? Family periaatteella ehkä ymmärrän tuonkin. Mikko Kohosen osaltakin nähtiin, että tuplapeli viikonloppuna ja toiseen peliin ei oikein enää peli-aikaa tullut eli nyt näkisin siinäkin huolen, jos pelaa huippukorvauksella, miten pitkään näin voisi jatkua eli kuinka kauan Koponen voi laskea Mikko Kohosen varaan peliä vai hakeeko muita siihen rooliin joukkueen sisältä. Spv kyllä nyt oma suosikki, ehkä muistuttaa kun itse pelasin ja joskus siihen tuli pari muuta hyvää peluria mitä harvoin tapahtui, niin samalla lailla peli kulki, kun nyt heillä. Tietenkin jos tuo is:n toimitus alkaisi tuomaan lajia enemmänkin esiin, tämä nykyinen mediahuomio ja sen tapa monipuolistuisi lajissa. Ei enää varmaan Mika Kohosen varassa sitten olisi?
 
Viestejä
712
Muistelen sanomalehti Karjalaisen urheilutoimittajan joskus kirjoittaneen, että siellä paikallisen seuran henkilö olisi ottanut yhteyttä ja yrittänyt ohjeistaa miten tulisi kirjoittaa? Tästä jo aikaa eli en yksityiskohtia muista, mutta toimittaja taisi pitää oman linjansa. Kaikista ei varmaan tuohon.
 
Viestejä
712
Tietenkin tuohon pitääkö lajista sulkea tapauskohtainen esim. Esa Jussilalta taisi lääkäri kieltää pelaamisen eli jatkaa valmentajana ja eikös Mika Kohosellakin jokin tälläinen vastaava lausunto ollut mistä puhunut? Esa Jussilasta olin joskus lukevinani ettei juurikaan saisi liikuntaa harrastaa muutenkaan ellei tilanne jo muuttunut?
 
Viestejä
712
Noista pelaajista joista kysyttiin en varmaan Jussi Pihaakaan paikanpäällä nähnyt pelaavan tai niin seurannut kuin ohimennen jotain jostain. Janne Nurminen suurempi mysteeri epäilisin jotenkin Tps:n liittyvän? Googlaamallahan tuo selviäisi, mutta mieluummin tietenkin pelaaja jotenkin tulisi esiin ja siten kiinnittäisi huomioni, jos siis vielä pelaa aktiivisesti? Ei Mika Kohostakaan niin olisi tullut seurattua, jos ei olisi näin pitkään uraa jatkanut. Tietenkin MM-Kisoista vähän muuten. Laji ei vielä niin mediassa paljon ja paikanpäältä enemmän omia mieleisiä seuroja seuraan ja niiden pelaajia. Tietenkin välillä voi elämässä tulla jaksoja, jolloin muut asiat kiinnostaa enemmän ja välillä taas vaikka salibandylle jää enemmän aikaa.
 
Viestejä
12
Mediasta, kriitikoista ja toimittajista sen verran, että veikkaan Pääkallonkin ottavan jokaisen hyvää tekstiä suoltavan kaverin kirkuen ja avosylin vastaan.

Vastaavasti esim. IS ei tule muuttamaan sisältöjään piiruakaan sen takia että menettivät lätkän ja nyt Ruutu+ näyttää salibandya. Vaikka ovat samaan konsernia niin todellisuudessa ja käytännössä eri talot. Ja toiseksi, kyllä siellä kirjoitetaan siitä mikä kiinnostaa ja mitä luetaan. Ja siinä ollaan esimerkiksi lätkään verrattuna vielä piiiiiitkällä takamatkalla.

Mutta yhteyttä vaan päätoimittaja Siltaseen jos näppäimistö laulaa hyvää tarinaa ja juttuideoita löytyy. Uusia tekijöitähän kaivataan. Ei tarvitsisi meikäläisenkään olla joka paikassa fanipoikana.
 
Viestejä
12
Aivan varmasti näin, mutta edelleenkin ongelmana on tosiaan se, että tämä on pienen piirin amatööriurheilulaji ja kaikki vähänkin kriittisempi teksti otetaan henkilökohtaisesti. Tämä koskee kaikkea salibandytoimintaa, mutt
Tästä ei kukaan ole eri mieltä. Tai sitten on kuistilla.

Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun joku on tullut lankoja pitkin, mutta kaikkien kanssa taidan olla about morjestus-väleissä.

Toivon, että yllä oleva ei ole mikään no tee ite sitten paremmin-viesti.
No osittain on. Olen syyllistynyt ja vieläkin syyllistyn siihen, että miksei kukaan tee mitään ja joskus sitä sitten on innostunut laittamaan jonkun korren kekoon.

Mutta tärkein pointtini oli että tekijöitä todellakin tarvitaan. On ne sitten kriittisiä veistelyjä tai ihan perus pelirapsojen vääntäjiä.

Ja toivottavasti itse pystyt ottamaan kritiikkiä vastaan ilman, että otat sen henkilökohtaisesti (lue: yllä).
Olisin lopettanut nämä hommat ajat sitten jos nämä menisi ihon alle.(y)
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,748
Keskustelussa on ollut paljon hyviä pointteja, joita en jokaista erikseen lähde ruotimaan. Monesti unohtuu, että on ollut myös moni asioita joita on kritisoitu. Esim. Nyt otteluohjelma, Ruutu+, viime kaudella pistelaskusysteemi. Ne eivät toki kaikille ole välttämättä kovin tärkeitä aiheita.

Mitä tulee pelaajiin ja joukkueisiin, niin joillekin sen kritiikin pitäisi olla tarpeeksi ilkeämielistä niitä kohtaan, jotka eivät sattumoisin itseä miellytä. Silti olen samaa mieltä, että kritiikkiä ja kriittisyyttä voisi ja pitäisi olla enemmän.

Se mitä Lötjönen sanoi siitä, että pitäisi olla uutta verta tekemässä, liittyi lähinnä siihen, että sitä uutta verta toivottiin ja suorastaan vaadittiin keskustelussa. Se kommentti ei kait suoranaisesti velvoittanut kritisoijia lähtemään mukaan toimittamaan (tai tekemään paremmin), ellei itsestä siltä tunnu.

Toimituksessa emme koe, että olisimme mitenkään korvaamattomia (päinvastoin), joten uusille yrittäjille on kyllä sinällään sijaa. Tämän tyyppisissä julkaisuissa voisi olla ihan hyvä, jos vaikka koko toimitus päätoimittajineen vaihtuisi vaikka 2-5 vuoden välein, joka nyt ei vain valitettavasti ole ollut realismia. Olen tämän kanssa ihan tosissani ja sanon sen ilman sarvia ja hampaita.

Liittyen aiheeseen: Kuuntelitteko podcastia, koska siinä myös kritisoitiin, ja ruodittiin maajoukkuetta sekä herra Nykkyä syvällisemmin? Siitähän koko keskustelu kaiketi lähti liikkeelle.
 
Viestejä
1,285
Keskustelu palsta on hieno uudistus ja hienoa, että ns.tekijämiehet ottaa osaa rahvaan keskusteluun! Helpompaa se tosiaan huudella täällä, kuin pistää omalla nimellä kritiikkiä. Itse pitäydyn ensimmäisessa niin kauan, kun ei joku maksa, eli pitäydyn ensimmäisessä vaihtoehdossa ;-).

Nää podcastit jää itseltäni lähes poikkeuksetta, harvoin tuntia aikaa kuunnella, joten siltä osin en osaa sanoa kritiikkiin mitään. Itse pidän ylijohtavan omaa palstaa hyvänä asiana ja etenkin sitä, että kommenteissa voi asiasta vääntää. Kaikki tämä tuo sitä paljon puhuttua, mutta vähän nähtyä lajikulttuuria. Harvoinpa kaikki on samaa mieltä.

Yleisestikin keskustelu tuonut hyvää ajatusten vaihtelua joukkuiden fanien välillä, ilman pelkkää dissausta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös