Liigat

Classicille uusi yleisöennätys – 2039 katsojaa ahtautui Tampere Areenalle

18.02.
2015
25 Kommenttia
5
Liigat
Classic-SSV veti lehtereille tamperelaisseuran uuden yleisöennätyksen. Kuva: Topi Naskali

Classic-SSV veti lehtereille tamperelaisseuran uuden yleisöennätyksen. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic kellotti seuran uuden yleisöennätyksen, kun 2039 katsojaa saapui lehtereille katsomaan Miesten Salibandyliigan ottelua SSV:tä vastaan. Kotijoukkue tuotti sirkusteemaiseen otteluun myös urheilullisen onnistumisen viemällä neljän pisteen ottelussa voiton numeroin 6-2 (1-0, 2-1, 3-1).

Salibandyliigan runkosarjan yleisöennätys on 3214 katsojaa ja se syntyi kaudella 2009-2010 ottelussa Oilers-TPS. Pudotuspeleissä historian suurimman yleisömäärän on vetänyt Josba-Oilers-finaaliottelu vuonna 2002, kun 5580 silmäparia oli todistamassa espoolaisseuran vierasvoittoa.

Keskiviikko-illan toisessa Miesten Salibandyliigan ottelussa Indians löi Kooveen Tampereella lukemin 6-7 (1-2, 1-3, 4-2).

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Niinpä
18/02/2015
Ei tuonne kyllä kuvasta päätellen ole varsinaisesti ahtautua tarvinnut. Runsaasti tyhjiä penkkejä eri puolilla katsomoita. Taas itsekeksittyjä katsojalukuja.
juurinäin
18/02/2015
Aaivan, hallissa joka vetää 3000 katsojaa ei voi olla 2000 katsojaa koska tyhjiä penkkejä kuvassa. Herätkää ja käykää paikanpäällä. Tänään oli hieno tunnelma, yleisö ja peli.
NIINPÄ
18/02/2015
Areenalle mahtuu sählypeleissä, kun kaikkia katsomoita ei saa kokonaan auki, noin 2000 katsojaa istumapaikoille. Lentopallo/koripallopeleissä maksimi on 2500.
Levällään
18/02/2015
Toi pisti silmään et kaikki oli auki, näkee kuvastakin. Yleensä ylärivit kiinni nyt meni seinään asti, ahdas oli katsomon ja kentän väli normi peleihin verrattuta. Varmaankin se 2000 lähellä.
Tottakai yleisöä tulee katsomaan heti
19/02/2015
kun munille kilauttelija on sivussa.
Haloo
19/02/2015
3000 mahtuu salibandy peleihin. Jos yleisöä vähän yli 2000 ni tietty tyhjiä paikkoja
Aksu
19/02/2015
Paikalla olleena voi todeta, että täyttä oli. Koittakaa saada edes se 500 katsojaa omiin peleihin vaikka jakamalla näitä ilmaislippuja ja tulkaa sitten tänne huuteleen...
Hieno tapahtuma! Lisää näitä.
Kiinnostunut
19/02/2015
Mitä classic tekee paremmin kun muut kun saa peleihin näin hyvin väkeä?
Juspe
19/02/2015
Lätkän Liigassa katsojamääriin lasketaan mukaan kausikorttilaiset. Mitenköhän tuo on säbän kohdalla? Yleisesti ottaen ihmetyttää tämä itkeminen vähän aiheesta kuin aiheesta Pääkallon jutuissa. Vaikka mitä positiivista kerrottaisiin säbästä, niin aina on nega-petterit valittamassa. Joka tapauksessa hieno onnistuminen taas Classicilta! Laji menee eteenpäin, vaikka joillain ei itsetunto riitä mihinkään muuhun kuin selkäänpuukottamiseen ja oman lajin vähättelyyn.
Juspe
19/02/2015
Siis ihmetyttää itkeminen Pääkallon juttujen perässä kommenteissa, ei itse jutuissa.
Hiaanoo!
19/02/2015
Noilla yleisömäärillä ja jos vaikka puolet maksaa 10 e lipun, alkais kassaankin tulla täytettä. Hianoo. Vaan surkeeta on kun joillain seuroilla käy vaikka 400 katsojaa, joista pualet jos maksaa, niin ei juhlita ei.
Family
19/02/2015
Eiliseen peliin korjaan täällä esitettyjä lukuja sen verran, että Tampere Areenan kapasiteetti on 2600 istuinpaikkaa, salibandyottelussa taas katsomo ei mahdu kokonaan auki jolloin tilaa voi olla ehkä 2100 paikkaa kuten eilenkin, kun ylärivejä oli kiinni.

Siihen nähden jokainen voi toki päätellä pitääkö tuo luku paikkansa paikallaolijoiden suhteen. En osaa sanoa onko tälläinen faktojen esittäminen negailua tai itkemistä.

Toki tapahtuma oli hieno ja väkeä jokatapauksessa paljon, se varmaan on tärkeintä.
Nakkari
19/02/2015
Eipä unohdeta "Kioski" myyntiä, niissä se kassa vasta laulaa tommosilla määrillä.
Kannanotto yleisömääräkeskusteluun yleisesti
19/02/2015
Lajin pääsylippujen hinnat yleisesti on pääsarjatasolla viety liian korkealle. Mielestäni katsojalukujen ollessa suht alhaiset keskiarvoltaan, olisi tärkeämpää promota lajia tarjoamalla liput aikuisillekin yksinumeroiseen hintaan. Tämä madaltaisi kynnystä tulla peleihin isommallakin porukalla, ja hintataso toimisi kilpailuvalttina samoihin aikoihin pelattavaa jääkiekkoa vastaan, jonne keskituloiset perheet viitsivät mennä vain ani harvoin lippujen kalleuden takia. Parhaassa tapauksessa salibandy jopa leimautuisi huokeaksi vaihtoehdoksi vapaa-aikaa suunnitellessa. Hintoja on nostettu salibandyssa liian aikaisin ja liian paljon. Silloin, kun ilman sirkushulinaa tmv. väkinäistä teemaa ilman alkaa olla oikeasti (Huom. myös Classic, siis Oikeasti) yli 1500 henkeä, voisi hintaa vetää ylöspäin.
Classic on onnistunutparhaiten työssään siltä osin, että se haalii ilmaislipuilla tiettyihin peleihin katsojia, mutta normaaliottelun korkeiden hintojen takia stabiliteetin saaminen aidosti hyviin lukuihin keksittyjen, yliampuvien katsojamäärien sijaan on vaikeaa. Itse haluaisin nähdä seuroilta pitkäjänteisyyttä tämän suhteen, pitkässä juoksussa omalle seuralle ja lajille kehitystä voisi tuoda halvemmat hinnat ainakin toistaiseksi, vaikka nettotuloa katsojista tulisikin muutama vuosi todennäköisesti vähemmän.
On avattava silmät sen suhteen, että liigassa EI ole ainuttakaan brändiä, eikä mitään "buumia" ole ollut olemassakaan - vielä.
Sirkus
19/02/2015
Uteliaani kyselen onko nämä circus ottelut näitä liiton sponssaamia tapahtumia näille tietyille seuroille? Onko esim Oulussa näitä tapahtumia? Kannattaisko liiton sponssata myös muita seuroja?
Msy
19/02/2015
Harmittaa kun peleissä käy yleisöä. TV -kuvassa harmooninen tyhjä penkkirivi ei häiritse niin paljon kuin epämääräinen joukko ihmisiä.
Tarkkailija
19/02/2015
En tiedä, miten C:n peleissä katsojamäärä lasketaan, todennäköisesti kausikortit, yritysliput ym lasketaan kokonaan jne. Lieneekö tällä niin väliäkään. Joka tapauksessa omaan silmääni peleissä käy paljon lapsia, jotka todennäköisesti pääsevät katsomoon edullisesti tai jopa ilmaiseksi jäsenkortilla. Se, missä tämä tuo tuloja, on mukana oleva tai useampikin vanhempi. Sitten myös tuotemyynti tulee C:lle, joten kokonaisuutena ottelutapahtumasta kyllä tulee tuottoja. C:n pelitapahtumat ovat tuotteena ihan ok, sillä ei Tampereella helposti saa mihinkään tapahtumaan paljon parempaa meteliä, sen verran "hiljaista" on katsomokulttuuri täällä ollut aina. Vieraspeliä en ole sitten SSV-finaalisarjojen paikan päällä nähnyt, mutta tuolloin oli ihan hyvää kannatusta sielläkin. Lieneekö enää nykyään?
hehe
19/02/2015
Hienoa, että porukkaa käy peleissä, mutta silti katsojaennätyksellä leijuminen on turhaa, jos kerta pelissä ei sen vertaa väkeä ollut.
ööö
19/02/2015
kuinkahan monta kertaa yleisöennätykset on saatu aikaan jokaiselta pääsymaksu ottamalla?
Nimimerkille Hehe
20/02/2015
Kaipa tuo nyt silti oli suurin tilastoitu katsojamäärä, olipa se tilastointitapa mikä hyvänsä. Ja varsinkin, jos laskentatapa samanlainen kuin ennen, niin täysin vertailukelpoinen aiempiin.

ÖÖÖ:llä mielestäni hyvä pointti myös, esim. kiekkoliigan pelissä Ilves-HPK oli 1000 katsojaa enemmän kuin missään muussa Ilveksen kotipelissä tällä kaudella, ja se peli oli kaikille ilmainen. Mutta ilmeisesti väärin sammutettu sekin ..
Näin on
20/02/2015
Tps jääkiekko peleissä esim ilmoitetaan noin 4000 ihmistä, mutta paikan päällä ei edes tuhatta. Salibandyssa lasketaan ainoastaan ne ketkä ovat katsomossa
heheee
20/02/2015
No ei kai se lipun hinta nyt liity mitenkään siihen, että paljonko ihmisiä on oikeesti paikalla? ite oisin ihan tyytyväinen vaikka siihen että jokainen peli olis ilmainen :D

Mitähän C tällä lasketantavalla ilmoittaa sitten joskus, kun areena on oikeasti täynnä? 3200?
NIINPÄ
20/02/2015
Salibandyssa ei todellakaan lasketa oikeasti yleisön määrää, vaan liigahan on suorastaan ohjeistanut laittamaan kaikkiin yleisölukuihin myydyt ja jaetut kausikortit, sekä toivonut sen päälle vielä n. 20% lisäystä lukuihin. Paine yrittää olla suosittu ja kasvava yleisölaji on näköjään suuri. Pienen liioittelun ymmärtää, mutta mitään älytöntä kuplaa ei kannattaisi rakentaa. Se voi päättyä nolosti ja lajin uskottavuus häviää lopullisesti.
Aksu
20/02/2015
Apua! Mitä kommentteja! Juu, lopettakaa nyt ihmeessä äkkiä tällaisten tapahtumien järjestäminen! Menee koko laji pilalle, kun yleiö nauttii ja sitä on jopa paikalla...
S7
22/02/2015
Samaa mieltä osan kommentoijien kanssa, turhaa itkemistä taas kerran! Ihan sama onko luku täysin oikein ja luvut aina lukuja(jos esim. vertaa kesäfestareihin, niin siellä jos olet 3 päivää = olet 3 katsojaa). Family saa porukkaa lehtereille ja mites meillä stadissa hommat hoituu? Perseelleen, nyt oikeesti herätystä Kurre co. Sitten vaikka kaikki ottelut ilmaisiksi, jotta porukkaa tulee enempi paikalle!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.