Videoherkkua historiasta: Kun Karjalainen, Vienola, Perttilä ja Hintikka väänsivät mestaruudesta

Raine Laine ratkaisi Suomen mestaruuden keväällä 1998. Finaalisarjan televisio Nelonen.

Raine Laine ratkaisi Suomen mestaruuden keväällä 1998. Finaalisarjan televisio Nelonen.
Raine Laine ratkaisi Suomen mestaruuden keväällä 1998. Finaalisarjan televisio Nelonen.

Sveitsissä asusteleva lajiniilo Janne Aaltonen on tehnyt pienimuotoisen kulttuuriteon salibandylle. Aaltonen on ladannut Youtubeen kokonaisuudessaan kevään 1998 miesten Salibandyliigan ratkaisevan viidennen finaalin.

Finaalisarjassa kohtasivat Viikingit ja Oilers. Viidenteen finaaliin lähdettiin tasatilanteesta 2–2. Mestaruus ratkesi ikimuistoisesti lopulta vasta jatkoajalla, kun Raine Laine tuikkasi 2–1-kultamaalin verkkoon.

Jatkoajalle Viikingit nousi kolmannen erän lopussa, kun vanhat konkarit Jarmo Perttilä ja Heikki Vienola nostettiin viltistä pelamaan. Tutun suuppikuvion päätteeksi tasoitusmaalin teki ex-kiekkoilija Juha Salo. Ykkössyötön osumaan tarjoili Vienola ja ”kakkossyötön” Perttilä.

Laineen, Perttilän, Vienolan ja Salon lisäksi Viikinkien riveissä viilettivät muun muassa sellaiset pelaajalegendat kuten Esa Karjalainen, Sami Vidgren, Jari Pekkola, Janne Nissinen, Sebastian Freudenthal ja Jussi Heikkinen. Hopeajoukkue Oilersissa pelasivat muun muassa Jaakko Hintikka, JP Lehtonen, Vilhelm Sandström, Juho Seppälä, Jani Ahonen, Mika Kavekari ja Timo Ketonen.

Viides finaali on alla viidessä osassa. Kuvanlaatu ei päätä huimaa, mutta täpötäyden Pasilan Urheilutalon ja ”ysäsisalibandyn” tunnelmaan pääsee mukavasti.

16 comments

  1. Kaikin puolin legendaarista. Selostajaa myöten #maurimyllymäki

  2. Huikeita pätkiä! Hämmentävää jopa, että pasilassa on ollut moinen meininki silloin tuntemattomassa lajissa, kun vertaa taas nykypäivään.

  3. Tästä niitä painajaisia näkee vieläkin :=) T. reikäjuusto #24

  4. Mauri Myllymäki: ”Papat tulevat kentälle, ja nyt se hakkaaminen alkaa…!”
    Ei pidä unohtaa kommentaattorina hyvää duunia tehnyttä JP Anttilaa.

  5. Onko tällaisten julkaisemiseen miten vaikea saada lupia oikeudenhaltijoilta?

    Onnistuiko yhdeltä taholta?

  6. Camoon, Timppa, huikeet finaalit vedit silloin. Eikä tainnut ainoa kerta olla kun mentiin vastakkain Game5 jatkoajalle. Jos ei oltais voitettu, niin heräisin vieläkin omaan huutooni öisin noiden länkien takia. Onneksi harjattiin, koska nyt oon jo parin vuoden ajan pystynyt nukkumaan kokonaisia öitä putkeen.. T. Jupu #50 (ennen kuin T. Tiitu tuli ja valloitti pelinumeron)

  7. Fiilistä viikkareiden katsomossa varmaan oli kun pelaajat vuosaaresta/Helsingistä. Nykyään turusta ja muualta

  8. Huikeet pelit, hienot muistot. Saiskohan porukoita kasaan ja ottamaan uusinnan vanhoilla päivillä:)

  9. Ite en oo lajia seurannut kuin vasta 10 vuotta, mutta aina kun finaalit on olleet Pasilassa, niin tunnelma on ollut siellä katossa. Olipa pelaajat mistä vaan.

    Järkyttävintä on kyllä toi blondiuden määrä. Kyllä on vetyperoksidia kulunut… 🙂

  10. Hyvää vääntöä oli pelit ja taitavia pelaajia jo tuohon aikaan. Hintikka ja Lehtonen erottui edukseen. Releet taas erottuu ei niin edukseen. Paidat isoja ja shortsit turhan pinkeitä. Selostaja on kiitettävän hyvin perillä laijsta.

  11. @Jupu & @Timppa: Olitte molemmat mahtavia tolppien välissä! Ei nykyveskareilla tollasia liimanäppejä (#50), eikä heittokäsiä (#24), ole!

  12. Huikeita pätkiä!

    Mauri Myllymäelle nyt ja aina giganttinen peukku!