Liigat

Videoherkkua historiasta: Kun Karjalainen, Vienola, Perttilä ja Hintikka väänsivät mestaruudesta

13.02.
2015
15 Kommenttia
25
Liigat
Raine Laine ratkaisi Suomen mestaruuden keväällä 1998. Finaalisarjan televisio Nelonen.

Raine Laine ratkaisi Suomen mestaruuden keväällä 1998. Finaalisarjan televisio Nelonen.

Sveitsissä asusteleva lajiniilo Janne Aaltonen on tehnyt pienimuotoisen kulttuuriteon salibandylle. Aaltonen on ladannut Youtubeen kokonaisuudessaan kevään 1998 miesten Salibandyliigan ratkaisevan viidennen finaalin.

Finaalisarjassa kohtasivat Viikingit ja Oilers. Viidenteen finaaliin lähdettiin tasatilanteesta 2–2. Mestaruus ratkesi ikimuistoisesti lopulta vasta jatkoajalla, kun Raine Laine tuikkasi 2–1-kultamaalin verkkoon.

Jatkoajalle Viikingit nousi kolmannen erän lopussa, kun vanhat konkarit Jarmo Perttilä ja Heikki Vienola nostettiin viltistä pelamaan. Tutun suuppikuvion päätteeksi tasoitusmaalin teki ex-kiekkoilija Juha Salo. Ykkössyötön osumaan tarjoili Vienola ja ”kakkossyötön” Perttilä.

Laineen, Perttilän, Vienolan ja Salon lisäksi Viikinkien riveissä viilettivät muun muassa sellaiset pelaajalegendat kuten Esa Karjalainen, Sami Vidgren, Jari Pekkola, Janne Nissinen, Sebastian Freudenthal ja Jussi Heikkinen. Hopeajoukkue Oilersissa pelasivat muun muassa Jaakko Hintikka, JP Lehtonen, Vilhelm Sandström, Juho Seppälä, Jani Ahonen, Mika Kavekari ja Timo Ketonen.

Viides finaali on alla viidessä osassa. Kuvanlaatu ei päätä huimaa, mutta täpötäyden Pasilan Urheilutalon ja ”ysäsisalibandyn” tunnelmaan pääsee mukavasti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
On ne kovia
13/02/2015
Kaikin puolin legendaarista. Selostajaa myöten #maurimyllymäki
Boris
13/02/2015
Huikeita pätkiä! Hämmentävää jopa, että pasilassa on ollut moinen meininki silloin tuntemattomassa lajissa, kun vertaa taas nykypäivään.
Timo Ketonen
13/02/2015
Tästä niitä painajaisia näkee vieläkin :=) T. reikäjuusto #24
Janne Aaltonen
13/02/2015
Mauri Myllymäki: "Papat tulevat kentälle, ja nyt se hakkaaminen alkaa...!"
Ei pidä unohtaa kommentaattorina hyvää duunia tehnyttä JP Anttilaa.
JZ
13/02/2015
Mahtavaa! Siinä on ollu dramatiikkaa :)
seiska
13/02/2015
eiks toinen dumari ole kansa julkkis, O.Saari
Mika Hilska
13/02/2015
Onko tällaisten julkaisemiseen miten vaikea saada lupia oikeudenhaltijoilta?

Onnistuiko yhdeltä taholta?
Jupu
13/02/2015
Camoon, Timppa, huikeet finaalit vedit silloin. Eikä tainnut ainoa kerta olla kun mentiin vastakkain Game5 jatkoajalle. Jos ei oltais voitettu, niin heräisin vieläkin omaan huutooni öisin noiden länkien takia. Onneksi harjattiin, koska nyt oon jo parin vuoden ajan pystynyt nukkumaan kokonaisia öitä putkeen.. T. Jupu #50 (ennen kuin T. Tiitu tuli ja valloitti pelinumeron)
Juuso
13/02/2015
Fiilistä viikkareiden katsomossa varmaan oli kun pelaajat vuosaaresta/Helsingistä. Nykyään turusta ja muualta
Jankku
13/02/2015
Huikeet pelit, hienot muistot. Saiskohan porukoita kasaan ja ottamaan uusinnan vanhoilla päivillä:)
Juhani
13/02/2015
Ite en oo lajia seurannut kuin vasta 10 vuotta, mutta aina kun finaalit on olleet Pasilassa, niin tunnelma on ollut siellä katossa. Olipa pelaajat mistä vaan.

Järkyttävintä on kyllä toi blondiuden määrä. Kyllä on vetyperoksidia kulunut... :)
rakkikoira
13/02/2015
Hienoa nähdä näitä. Kiitokset!
Reiska
14/02/2015
Hyvää vääntöä oli pelit ja taitavia pelaajia jo tuohon aikaan. Hintikka ja Lehtonen erottui edukseen. Releet taas erottuu ei niin edukseen. Paidat isoja ja shortsit turhan pinkeitä. Selostaja on kiitettävän hyvin perillä laijsta.
Janne
14/02/2015
@Jupu & @Timppa: Olitte molemmat mahtavia tolppien välissä! Ei nykyveskareilla tollasia liimanäppejä (#50), eikä heittokäsiä (#24), ole!
lombardo
14/02/2015
Huikeita pätkiä!

Mauri Myllymäelle nyt ja aina giganttinen peukku!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.