OLS varmisti playoff-paikkansa ja nousi seitsemänneksi – katso sunnuntain salibandytulokset

SalBa ja OLS tasasivat pisteet Raumalla. Kuva: Elmeri Elo.

Oulun Luistinseura varmisti odotetusti paikkansa miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä, kun se pelasi 7-7 (3-3, 2-2, 2-2) -tasapelin Raumalla SalBaa vastaan.

Mikäli SalBa olisi voittanut ottelun kymmenellä maalilla, olisi OLS tipahtanut vielä Indiansin alle ja jäänyt pudotuspeleistä ulos. Tasapelillä OLS nousi kuitenkin Tapanilan Erän kanssa tasapisteisiin. Joukkueilla on sama pistemäärä ja sama maaliero, mutta korkeamman tehtyjen maalien määrän vuoksi OLS nousi sarjataulukossa Erän ohi seitsemänneksi.

Tasaisessa väännössä SalBan tehomiehenä hääri neljästi maalinteossa onnistunut Jani Lehtoniemi, jota säestivät Janne Hyvönen tehoin 1+3 ja Joni Rokosa tehoin 1+2. Luistinseuran paras pistemies oli 2+1 -pisteet nakuttanut Tatu Kiipeli.

Naisten Salibandyliigassa SB-Pro pelasi tasan Classicin kanssa ja nousi tasapelillä sarjan kärkeen. Classicin paras pistenainen oli Nina Rantala tehoin 1+1. Pron maalit tekivät Elina Kujala ja Sara Piispa. Maalivahdit olivat suuressa roolissa, sillä Tiltu Siltanen Pro-maalilla venyi reikäpallon eteen 23 kertaa ja Kreeta Lakkala Classicin tolppien välissä 22 kertaa.

Divarissa SB Vaasa varmisti kotiedun voittamalla Blackbirdsin kotonaan lukemin 9-5. Varsin ponnettomassa ottelussa huomioitavaa olivat kummankin joukkueen veräjänvartijat. Blackbirdsin maalia tilkitsi Otto Syrjälä ja Vaasan maalilla torjui Anton Kronqvist, jotka kummatkin ovat vuonna 1998 syntyneitä. Syrjälä torjui 23 kertaa ja Kronqvist jatkoi hyviä otteitaan voitetun ottelun, 27 torjunnan sekä yhden syöttöpisteen myötä.