Liigat

Puolivälierien avauskierroksella jysähti heti yllätys – katso perjantain salibandytulokset

06.03.
2015
38 Kommenttia
8
Liigat
Classic kompuroi perjantaina kotihallissaan. Arkistokuva: Esa Takalo

Classic kompuroi perjantaina kotihallissaan. Arkistokuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan puolivälierät pyörähtivät käyntiin perjantaina kolmen ottelun voimin. Yllättävin tulos nähtiin Tampereella.

Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Tapanilan Erä onnistui kampeamaan kolmanneksi sijoittuneen Classicin puolivälieräavauksessa. Erä nappasi Classicista 5–3-vierasvoiton. Classic pelasi ottelussa ilman ykkösketjun tähtihyökkääjiään Krister Savosta ja Sami Johanssonia.

Miesten Salibandyliigan kolmen puolivälieräottelun lisäksi salibandyn pääsarjoissa ei ollut perjantaina muita otteluita ohjelmassa.

Perjantain puolivälierien tulokset:
SSV–Oilers 10–3
Classic–Erä 3–5
SPV–Koovee 7-3

Linkit:
Näin seuraat puolivälieriä – ennakot, aikataulut, lähetysajat ja some
Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala: ”Vastustajan hyvyys unohdetaan usein”
SPV-tahtohyökkääjä näki voitetun ottelun vaikeana – ”Pitää saada kaveri pois pallolta”
SPV-luotsi tyytymätön voitosta huolimatta – ”Aika sukkasillaan mentiin tänään”

Erä ryösti ensimmäisen kiinnityksen Tampereelta – ”Tulosta pitää kunnioittaa”
Jari Turusen kuvat ottelusta SSV-Oilers
Juha Käenmäen kuvat ottelusta SPV-Koovee
Video: SSV-Oilers kaikki maalit – Laasosen hattutemppu siivitti SSV:n selvään voittoon
Video: SPV-Koovee kaikki maalit – Kooveen tyylikäs yv-maali illan hienoin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
SJ
06/03/2015
Seinäjoella suurin yleisö, mutta sunnuntaina erä laittaa paremmaksi
Tampere
06/03/2015
Jos herrat S ja J ei ole kohta pelillä, niin mukavaa kesistä.
Sen verran ohkanen on Ceen nipou, ei kestä näitten herrojen poissa oloa.
opex
06/03/2015
Perhanan TPS-peli, kun kävi niin kalliiksi näitten loukkien takia. No kevät tulee ja Classic sulaa-kommenttien kauden avaus nähtiin jo twitterin puolella turkulaisen (yllätys, yllätys) Jonne Lehtimäen toimesta. Onnittelut sinne!

Jos Savonen ja Johansson ei pääse kehiin, niin kevät jää kyllä lyhyeksi niinkuin yllä todettiin. Sitten vaan paukut junnupeleihin, niin voi napsua Ceelle lohtumitaleita edes sieltä.
Stadi
06/03/2015
Naurettavaa miten otetaan erältä pois, en usko että nämä kaksi olisi tätä ratkaisseet. On kuitenkin faktaa että Classic paljon kapeempi viime kauteen nähden, käsittämättömiä tämän kauden hankinnat, menee rantalan piikkiin.
Tampere
06/03/2015
Ei tässä nyt täällä ainakaan mitään erältä pois oteta, kylmä fakta vaan et jos 2 parasta pistemiestä pois niin näkyy tässä nipussa. Nää ruotsalais vahvistukset nyt oli paha virhe.
opex
06/03/2015
Menee selittelyksi, mutta ota ihan kokeilumielellä Erältä rosterista pois Kapanen (runkkarissa 39 pojoo) ja Iiskola (35 pojoo) ja mieti sen vaikutusta Erän iskukykyyn.

Classic sai Vänttisen lähdön vielä paikattua runkosarjan aikana, mutta ei mikään joukkue kestä kolmen kärkipelaajan poissaoloa playoffseissa.

Kaikki kunnia kuitenkin Erälle tältä illalta. Parempi voittaa aina sarjoissa ja tämähän oli vain ensimmäinen täplä, joten hyvä sarja toivottavasti tulossa päättyy miten päin vaan. Harmittaa vaan nuo poissaolot.
Tampere
06/03/2015
Jotain hyvääkin, Savolainen oli loistava. Onneks ei huitassu ketään vahingossa munille, olis taas kakkua tipahtanut.
Espoo
06/03/2015
Amu-Varis 100-0
sami
06/03/2015
Mä toivon ettei Classic ihan vielä sula. Tää menee muuten liian koomiseksi, taas ;)
Maalaiskunta Helsingin kupeessa
06/03/2015
Amu vei Varista 200-0. SSV oli hyvä tänään, mutta pakko sanoa, että lerssit oli kyllä aivan onnettomia. Pääsivät koko pelin aikana pyörittämään ehkä 2 minuutin aikana kolmannessa erässä, mutta sit se oli siinä.

Nyt sit vaan ootellaan, että SSV on yhtä takki auki kuin vuosi sitten Happeeta vastaan.
Yleisömääristä
06/03/2015
Classicin sulamisesta en tiedä, mutta yleisömäärät siellä sulaa keväisin. Vuoden pienin lukema tänään!
Stadi
06/03/2015
Ne on eri miehet jotka tekee/tavoittelee näitä hikisiä piste ennätyksiä helpoissa runkosarjan peleissä. Pudotuspeleissä pärjää usein eri kaverit.
seinäjoki
06/03/2015
Kevät tulee, classic sulaa :D
Happeelle moka
06/03/2015
Happee teki virheen kun ei lähtenyt pudottamaan Erää jo puolivälierissä. Välierissä se on pahempi urakka ...
Tampere
06/03/2015
Noh, hopee ja pronssi parilta edellisiltä kaudelta, sulamista sekin ilmeisesti on. Tänne kelvannut.
Staffan från Esbo
06/03/2015
SSV vs. OILERS 10-3
Mielenkiintoinen peli. Ennen peliä kerrottiin, että Espoossa on pohjoismaiden suurin kaatopaikka, Ämmässuo. Tämä tieto sai Casper kin hymyilemään. Ennen ottelua valmentajat olivat niin kuin kuuluu: Amu on totinen ja Varis irvistelee tuskissaan.

Peliin sitten. Tänään Oilers oli kyllä askeleen jäljessä monessakin mielessä. avauserässä Oilersin Ikoselle tuli 6 torjuntaa ja selän taakse lipesi sitten 3 maalia ja toisessa päässä joskus kauan sitten Erässä imuroinut Santtu oli mies paikallaan.

Oilersille varsinkin erän alut olivat myrkkyä. Jos kaikki erät alkoivat tukkapöllyllä, niin kolmas erä ehti vanheta noin 11 sekuntia kun palloa kaiveltiin Oilersin maalista. Oilers ei pystynyt purkamaan SSV:n puolustuslinjaa ei kulmien kautta eikä keskeltä.

Suurimmat erot olivat (SSV:n eduksi):
a) Pelinopeus
b) Peittopeli
c) Maalivahtien vireys
d) Puolustuspelaaminen

Eli kuten tulos näyttää, niin aika paljon saa tapahtua muutamassa päivässä, että saadaan peli aikaiseksi Espoossa :)
fyt
06/03/2015
Onko Oilersilla pokkaa vaihtaa valmentajaa kesken sarjan?? Epäilen, mutta tällä tempulla on tullut menestystä historian saatossa....
Höpö höpö
06/03/2015
Voi kauhiaa! C hävis ekan, KV hävis ekan! Odotan ite junnu pelejä. Mutta seuraan myös edarien pelejä. KV vastaan tulija Spevelle, mutta C saattaa sössiä erää vastaa, mikä on jo jonkin moinen moka heiltä. Molempien junnut taistelis oikeesti kiiltävimmistä mitaleista, kenties jopa mestaruudesta keskenään. 94 porukat on kovia koko maassa, varsinkin treella. Kattellaan, hiljaa hyvä tulee, edarissa ja aassa
SPV rules
06/03/2015
Olipa Koovee tänään yllättävän kesy. Taktiikkavalintakin meni poskelleen: Hidas hyökkääminen tuo Kooveelle nopean kesäloman.
Espoo
06/03/2015
FYT loistava idea, valmentajaa on vaihdettu pudotuspeli vaiheessa ja mestaruus voitettu. Toimisi varmasti myös nyt.
Sunnuntaina siis jännitetään kuka valmentaa Oilerssia, vai jatkuuko Viikinkien ylivoima. Oilers onkin antanut liikaa tasoitusta muille palkkaamalla Variksen.
Jukka
06/03/2015
Varis on aivan liian kokematon, ylimielinen ja suoraan sanoen epäpätevä voittamaan muutenkin ylimielisellä laumallaan Ahosen kurinalaista SSV-joukkuetta. Vaikka pelaajamateriaali onkin jopa laadukkaampi kuin naapurilla. Joukkuepelaaminen, kokemus ja asenne ratkaisee tämän sarjan.
Jukka
06/03/2015
Lisäys vielä, että ylimielisen ja kurittoman Raikamon pelleily kuvastaa täysin Oilersin koko touhua.
Koppi
06/03/2015
Järviökö hankittiin sen vuoksi klässikkiin että on pois toisilta? Virhe valinta Järviöltä. Floppikausi jo nyt hänellä ja samoin kun Kotilainen, taantunut klässikissä hurjasti parina vuonna.
Terveisiä Jaanalle
06/03/2015
Mielestäni Koovee voi hyvinkin haastaa tai ainakin viedä viidenteen peliin. Ekassa matsissa järkyttävä määrä lapsellisia menetyksiä sekä muutenkin todellä jännittynyttä peliä. Silti kuitenki aika tiukkaa 50 min. Jos saavat vähän järkeä ja rohkeutta sekä Salinin voi sarjasta tulla tiukka.
Jukka on
06/03/2015
pihalla kun lumiukko.
joopajoo
06/03/2015
Kyllähän oilerssista sais oikeasti potkia menemään aika monta "profiilipelaajaa". Ovat hyviä pelaajia mutta urheilullisessa asenteessa paljon toivomisen varaa. Kuvaavaa on, että kun joku (Varis) koittaa vähän nostaa vaatimustasoa, on koko seurayhteisö pian masinoitu häntä vastaan.

Mutta joo. Saattaisi se suoritustasoa vähän parantaa jos pelaajat saisivat taas leikkiä keskenään. Isoja voittoja on toki turha silloinkaan odottaa, kun vastaan tulee oikeita urheilijoita joilla on fokus kohdallaan myös kentän ulkopuolella.
Mailamestari
07/03/2015
Älä viitsi JOOPAJOO kirjoittaa asiasta mistä et mitään tiedä, Nämä samat profiilipelaajat olivat Ahtiaisen alaisuudessa ja kykenivät Ahtiaisen vaatimustasoon. Variksen osaamisesta kertoo se tosiasia että missä herra on ollut niin niihin seuroihin ukkoa ei missään tapauksessa oteta takaisin. Ylimielinen despootti on valmentajana yhtä oikeassa paikassa kuin sika linnanjuhlien tanssilattialla. Ei pitäydy ainoastaan valmennuksessa vaan sekaantuu kaikkeen ja suututtaa kaikki.
Terveisiä Pirkolle
07/03/2015
Nyt kaikki rahat likoon Kooveen puolesta - 2 euroa!

Tuo kyllä hyvä; "jos saavat vähän järkeä". Sitä odotellessa!
Junnut
07/03/2015
Mahtaskohan esim. Saloo kiinnostaa pelata A junnu pelejä, ukko joka ollut äijjien mm kisoissa, eipä varmaan Savonenkaan innostu. Milloin kyseiset herrat ollut junnu peleissä? Varmaan kannattaa unohtaa nämä siellä mansesterissa.
SJ
07/03/2015
OPEXILLE. Ensinnäkin Classic ei ole menettänyt vielä yhtään mitään. Rantala on erittäin hyvä valmentaja mutta virheitä tulee kaikille. Mikäli Classic olisi säilyttänyt pronssia, hopeeta ja Suomen Cupin voittaneen joukkueen ja tehhnyt siihen nämä säädöt (Savonen sentteriksi ja Saloa useammalle pelipaikalle), veikkaan että se olisi ollut todella lähellä mestaruutta tänä vuonna. Voittava joukkue tarvitsee ison sydämen omaavia omia kasvatteja (tietenkin taitavia) jotka muodostavat JOUKKUEEN. Tällaisella joukkueella on hyvä harjoituskulttuuri josta seuraa se että loukkaantumiset eivät kauheasti pudota JOUKKUEEN tasoa. Virhe oli vaihtuvuus seuran ulkopuolelta, näkyy siinä että eniten taso on tippunut pelaajilta jotka ei omia kasvatteja. Nyt vaan suunnanmuutos sunnuntaina, kyllä se siitä.
Seuraaja
07/03/2015
Varis on tehnyt suuren virheen ottamalla öljymiehiltä tunteen pois pelistä. Joukkue on akaisemmin pelannut suurella sydämellä mutta se ei näy ainakaan katsomoon.
fyt
07/03/2015
Nimenomaan on tunne poissa Oilersin pelistä. Kaikesta näkee, että nyt ruorissa on ylimielinen pelikirjavalmentaja, jolle taktiikka on kaikki kaikessa ja joka haluaa vain tuoda omaa "taktista nerouttaan" esille. Jengi on liigan taitavampia ja niin kuin sanottu, Ahtiaisen käsissä nämä suoriutuivat loistavasti.

Ja lopuksi otettava vielä kantaa tuohon kun joku solvasi Rakamoa ylimieliseksi. Joo kaverilla on sellainen kovan jätkän maine mutta ylimieliseksi häntä ei voi sanoa. Voi halutessaan oikeasti nousta aivan maailman huipulle, siis ihan ilman mitään värilaseja. Lisäksi kundi on ottanut itseään niskasta kiinni ja ruvennut tekemään fysiikan eteen töitä. Tällä kaudella vain on ollut käsittämättömän huonoa tuuria..

Loppuun vielä vetoan Vehkaojaan: soittoa Ahtiaiselle!!
¿ Hablaste español?
07/03/2015
Savolainen palannut kokoonpanoon, kun ei enää kulje. Missä fläppitaulumies luuraa? Nyt tarvittaisiin virtuaalista anon nuolentaa jälleen kerran.
OPEX
07/03/2015
SJ, aivan samaa mieltä kirjoituksesi kanssa. Uskon silti tämänkin joukkueeseen edelleen. Ei varmaan loppuun asti, mutta finaaleihin ihan hyvät saumat. Pojat haluaa antaa jakelle hyvät läksiäiset.
S7
07/03/2015
Kuriton oli Raikamo eilen ja kasetti ei kestänyt ja todella typerä jäähy! Wardit ihan unessa, heidän pitäisi olla liidereitä. Tuskin kuitenkaan espoolaiset noin huonoja on koko sarjaa, jo huomenna aika varmasti tiukempaa... Pelikirja valmennus on kyll ihan perseestä(mitään tietoa ei mulla ole Variksen tyylistä, joten häneen en ota kantaa), ne ympyrät fläpillä mitään maaleja tee!!
Mailamestari
07/03/2015
Raikamohan osoittaa sydäntä ja asennetta. Peijareissa pitää ilmoittaa vastustajalle mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Jos teet vastaat seurauksista. Jos muilla pelaajilla olisi Raikamon asenne ja sydän niin varikset voisi jäädä maalle vuolemaan pajupillejä.
S7
08/03/2015
Ei voi olla mailamestarin kanssa samaa mieltä perjantain pelin perusteella ja puhuin vain tosta pelistä. Ei mitään saanut aikaan, ei laukauksia, ei luonut tilanteita jne--> kuumeni selvästi ja typerä jäähy. SSV-fanina toivon, että toi homma jatkuu, kaveri on parhaimmillaan sen verta kova peluri.. Niinkuin on Warditkin.
urpo
08/03/2015
ei voi Raikamoa tässä arvostella, kaverihan teki juuri sen mitä pitääkin, turha tulla vaihtoaition eteen maalin jälkeen riekkumaan, vai mitä ihmeen mannapuuroa salibandy on? itse olisin ottanut kovempaa. jäähyn jälkeen Oilerskin piristyi?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.