Liigat

Kokenut Classic-sentteri siirtyy Sveitsin liigaan

12.06.
2015
0 Kommenttia
1
Liigat
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classicin hyökkääjän, Ilkka Mäkipään (kuvassa oikealla), tulevan kauden seura on Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa pelaava Tigers Langnau.

Kun Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Manuel Engelin siirto Ruotsiin Vaxjö Vipersiin varmistui, Tigers Langnau alkoi etsiä keskushyökkääjää. Sellainen löytyi Suomesta ja Mäkipäästä tulee Joonas Pylsyn rinnalla seuran toinen ulkomaalainen pelaaja, ruotsalaisen Linus Anderssonin palattua kotimaahansa.

Mäkipää, 34, ei ole tuntematon mies Sveitsissä. Hän siirtyi Kloten-Bulach Jetsiin kaudella 2008-09, mutta vaihtoi jo kesken kauden seuraa SV Wiler-Ersigeniin, jossa pelasi myös seuraavan sesongin. Mäkipää ei Sveitsin vuosinaan pisteillä herkutellut, mutta Wilerissä pientä ja terrierimäistä hyökkääjää arvostettiin suuresti hänen työmoraalinsa ja fyysisen pelityylinsä vuoksi.

– Tigersilla on nuori ja nälkäinen joukkue, jolla on korkeat tavoitteet. Minulla oli mukavaa viimeksi Sveitsissä ja toivon, että menestymme nyt Tigersin kanssa, Mäkipää hehkuttaa Langnaun nettisivuilla.

Kotoisessa Salibandyliigassa Mäkipää on siis edustanut viimeiset viisi kautta Tampereen Classicia. Ennen Sveitsin vuosiaan hän edusti Gunnersia kausilla 2000-08. Kaikkiaan 13 kauden aikana Suomessa Mäkipää on pelannut 305 Salibandyliigan ottelua ja tehnyt niissä 122+118=240 tehopistettä.

Unihockey.ch:n uutinen aiheesta
Tigers Langnaun uutinen aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.