Liigat

Keskustele: Minkälainen pelijärjestelmä Champions Cupissa tulisi olla?

08.10.
2015
10 Kommenttia
1
Liigat
SPV:n ja Mikko Kohosen Champions Cup kesti vain yhden ottelun. Kuva: IFF

SPV:n ja Mikko Kohosen Champions Cup kesti vain yhden ottelun. Kuva: IFF

Champions Cupin uudistunut pelijärjestelmä on nostattanut soraääniä. Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö Joel Siltanen ei ollut myöskään vakuuttunut näkemästään ollessaan turnauksessa paikan päällä.

Heitämme nyt palloa teille lukijoille. Tältä keskustelupalstalta on kummunnut aina aika ajoin varsin hyviä ideoita ja ehdotelmia.

Joten alla olevaan kommenttikenttään voi nyt ehdottaa mihin suuntaan Champions Cupin pelijärjestelmää tulisi kehittää ja minkälainen siitä tulisi tehdä. Sana on vapaa. Antakaa palaa.

Linkkejä:
Kommentti: Uusi Champions Cup -formaatti on epäonnistunut
Tiesithän tämän? – Champions Cup on muuttunut merkittävästi
Falun vei miesten Champions Cupin – Väänänen, Kekkonen ja Manninen joutuivat tyytymään hopeaan
Vahva alku muuttui murskatappioksi – Classic-naisille pettymys Champions Cup -finaalissa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
helppo
08/10/2015
Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tsekin mestarit aloittavat puolivälieristä, 8 seuraavaa maata pelaa neljännesvälierät ja voittajat puolivälierissä neljän suuremman mestaria vastaan. Sitten siitä normaalisti semit ja finaali.

esim.
neljännesvälierä 1: Saksa1 - Puola1
neljännesvälierä 2: Latvia1 - Tanska1
neljännesvälierä 3: Norja1 - Venäjä1
neljännesvälierä 4: Viro1 - Slovakia1

puolivälierävaihe:
Suomi 1 - voittaja 1
Ruotsi 1 - voittaja 2
Sveitsi 1 - voittaja 3
Tsekki 1 - voittaja 4

puolivälierien todennäköisimmille häviäjille kaksi kovaa peliä vähintään ja mahdollisuus haastaa paremmat. Suomen ja Ruotsinkin mestareille todennäköisesti vähintään 2 peliä.
S7
08/10/2015
Ehdottomasti sitä mieltä, että Suomesta ja Ruotsista kaksi jengiä mukaan! Onhan potkupallonkin mestareiden liigassa paljon muita kuin mestareita. Suomesta toinen paikka cup voittajalle, niin nostaisi ton turnee arvoa kotimaassa. Pelisysteemi niin, että vähintään kolme ottelua pitää pelata voittaakseen!
BUENO
09/10/2015
Neljä kolmen joukkueen lohkoa josta jokaisesta kaksi parasta puolivälieriin... Ruotsista 3, Suomesta 2, Sveitsistä 2 ja Tsekistä 1 joukkue.... loput neljä joukkuetta karsisi tuommoisen järjestelmän mukaan mitä "HELPPO" on ehottanut neljännesvälieriksi.
Bultti
09/10/2015
Pitäisköhän laittaa koko turnaus jäihin ja odottaa vaikka 10v. Niin olis niitä tasokkaampia mestareita muistakin maista kuin vain näistä muutamasta.
Tälllä hetkellä puuhastelua. Ulospäinkin turnaus näyttää todella uskottavalta.
Ja sit vielä useampi jengi mukaan näistä huippumaista. Miksi tällasta pitäis edes pelata. Häh..
ask.com
09/10/2015
Joel Siltaselle sellaiset terveiset että, jos haluat kysyä IFF:ltä jotain, laita heille sähköpostia tai soita sinne. Turhaan täällä blogeissa esität kysymyksesi heille.
ööö
09/10/2015
Jos SPV olisi voittanut, tätä keskustelua ei käytäisi. Jos haluaa finaaliin pitää voittaa välierä, ei pitäisi olla vaikeata.
SSV-Fani
09/10/2015
Bueno hyvä idea mutta Ruotsista kolme joukkuetta olisi liikaa. Osallistujia olisi 12. Yleensähän pelataan pienempien salibandymaiden välillä EuroFloorballCup jonka voittaja päässee Champions Cupiin. Silloin näiden maiden joukkueiden omatasoinen turnaus jäisi pois.

Oma ehdotukseni on että pelataan kaksi neljän joukkueen lohkoa. Ensiks ajattelin kaksi viiden joukkueen, mutta mistä ne kaks siihen vielä sais. Osallistujat ois:
- Ruotsin mestari
- Ruotsin cup-mestari/Ruotsin hopeamitalisti jos cupin ja liigan voittaa sama
- Suomen mestari
- Suomen cup-mestari/Suomen hopeamitalisti
- Tšekin mestari
- Sveitsin mestari
- Järjestäjämaan hopemitalisti
- EuroFloorballCupin mestari

Alkusarjan jälkeen ykköset välieriin ja 2-3 puolivälieriin
Osku
09/10/2015
Koko Cup pelataan vielä vääränä ajankohtana. Heti sarjakauden alussa, jolloin se ei palvele yhtään joukkuetta. Se pitäisi pelata heti uudenvuoden jälkeen ennen kevätkauden alkamista. Ja kaikille takuuvarmat 3 peliä, jotta olisi järkeä edes matkustaa paikalle.
Jukkisb
09/10/2015
Aikaisempi systeemi oli hyvä, eli kaksi kolmen lohkon joukkuetta joiden jälkeen välierät ja finaali. En tiedä miksi siitä luovuttiin, mutta jos syynä oli pelien määrä niin sitten voisi jättää välierävaiheen pois. Edelleen siis kaksi kolmen joukkueen lohkoa, joista lohkojen voittajat finaaliin.
SSV-Fani
16/10/2015
Entinen järjestelmä oli hyvä, mutta joukkueita liian vähän

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.