Liigat

OLS:n rymistelijä ratkaisi harvinaisella tehoillallaan – ”Salaisia keinoja ollut käytössä”

10.10.
2015
10 Kommenttia
3
Liigat
OLS:n Petteri Kääriäinen iski liigauransa ensimmäisen hattutempun lauantaina TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen

OLS:n Petteri Kääriäinen (oik.) iski liigauransa ensimmäisen hattutempun lauantaina TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan Oulun Luistinseura katkaisi kahden ottelun tappioputkensa voittamalla Turun Palloseuran kotonaan. Ottelusta ei muodostunut klassikkoa, mutta oululaiset veivät ottelun selvin numeroin 6–2 (1–0, 3–0, 2–2). Kotijoukkueen sankariksi nousi uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Petteri Kääriäinen.

OLS on voiton myötä sarjataulukossa viidennellä sijalla kuuden pisteen turvin. TPS seuraa kaksi pistettä perässä, ja sijoitus on 8:s.

Mihin ottelu ratkesi?
Oulun Kastelliin saapuneet 300 katsojaa eivät päässeet todistamaan salibandyn huippunäytöstä, ja erityisesti ensimmäiset 30 minuuttia olivat erittäin varovaista pelaamista puolin ja toisin. Kotijoukkue OLS otti kuitenkin kamppailun paremmin haltuunsa, ja Petro Raution viimeistelemä ylivoimamaali 3–0:aan toisen erän lopussa tuli tärkeään paikkaan. TPS sai maalihanansa auki päätöskympillä, ja Henri Alho iski vieraat kahden maalin päähän 4–2-osumallaan. Heti seuraavassa vaihdossa OLS:n laitahyökkääjä Petteri Kääriäinen kuitenkin sinetöi ottelun ja samalla oman hattutemppunsa, ja pisteet jäivät Ouluun.

Ottelun hahmo?
OLS istutti lauantain otteluun kakkoskentälliseensä kolmikon Joni-Arttu Sieppi–Petro Rautio–Petteri Kääriäinen. Ratkaisu oli onnistunut, sillä kyseinen ketju oli kentän tehokkain, ja erityisesti laitahyökkääjät Sieppi ja Kääriäinen olivat isossa roolissa ratkaisemassa OLS:n voittoa.

Ottelun puheenaihe?
Rymistelijähyökkääjä Petteri Kääriäinen on aiemmilla kausilla muistettu lähinnä kovan työntekijän roolista, mutta alkukausi ja erityisesti TPS-ottelu ovat osoittaneet, että isokokoinen hyökkääjä kykenee myös pisteiden tekoon. Neljää tehopistettä ja uransa ensimmäistä hattutemppua lauantaina juhlinut Kääriäinen hoiti myös useita tärkeitä kaksinkamppailuja joukkueelleen. Myös TPS:n heikko peliesitys herätti ihmetystä, sillä joukkue oli edellisellä kierroksella kaatanut sarjan kärkipäässä olevan Erän.

Kommentit:
– Ensimmäiset 30 minuuttia puolustimme helkkarin hyvin. Päätöserään lähdettäessä tiesimme, että TPS tulee kovaa, mutta eihän se siltikään ihan mennyt kuin elokuvissa, ja kaveri sai hurmoksen. Kaksi pistettä kelpaa, OLS:n päävalmentaja Jami Herrala kommentoi.

– Surkeatasoinen ottelu, ja se yllätti myös meidät tänään. Kamppailu muistutti enemmän playout-sarjaan, sillä molemmat joukkueet pelasivat varovaisesti. OLS hoiti oman hommansa paremmin, TPS-luotsi Aki Vilander tiivisti.

– Salaisia keinoja on ollut viime viikolla käytössä treeneissä. Keskusteluja on käyty, ja sitä kautta myös itseluottamus on noussut. Mukavaahan se on maaleja tehdä, naurahti ottelun parhaana palkittu OLS:n Petteri Kääriäinen.

– Kaksi päivää matkustettiin bussissa tänne, ja sitten olemme ihan lapasia. Viimeiseen erään saimme ihan hyvän tasonnoston, ja siitä on hyvä lähteä parantamaan seuraavaan otteluun, turkulaishyökkääjä Jaakko Hautamäki kiteytti.

Tilastohuomiot:
OLS: Petteri Kääriäinen 3+1, Joni-Arttu Sieppi 0+3, Olli Wikstedt 1+0.
TPS: Henri Alho 1+0, Ville Laine 1+0

Linkit:
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
kuoma
11/10/2015
testi
Tursu
11/10/2015
Ei tässä sen ihmeellisempää ole kuin, Tepsi palasi omalle tasolleen.

O. Laine voisi vähitellen alkaa välttämään turhia jäähyjä. Kovasta pelistä ei ole mitään hyötyä, kun jäähypenkki kutsuu ja oma joukkue pelaa alivoimaa. Otteluja ei voiteta jäähypenkiltä katsoessa.
kuoma
11/10/2015
TPS valmennus ei näemmä osannut hyödyntää Kuoman ilmaista konsulttipalvelua: http://paakallo.fi/2015/10/tpsn-loppurynnistys-katkaisi-eran-voittokulun-katso-maanantain-salibandytulokset/ kommentit. Mahlberg-Koskinen tutkapari edelleen samassa kentässä herkuttelivat tehot 0+0. Jalo merkattu 4. ketjuun jne... Nyt herätys TPS!
poro
11/10/2015
Ihme touhua tepsiltä! Aikamoinen tason pudotus taas. Taitaa olla menttaalipuolen juttu kun taso heittelee noin paljon. Ylivoimapeli pitää saada kuntoon! Vaihtakaa kaikki yv pelaajat uusiin! Tää on nyt nii nähty. Tepsissä pelaaja vakiinnuttaa pelipaikan koko kaudeksi tekemällä alkukaudesta yhessä pelissä pari maalia. Vain harvalla valmentajalla on silmää nähdä pelaajan Päivän-kunto/tahtotaso
kuoma
11/10/2015
TPS valmennus ei näköjään ostanut Kuoman kattavaa analyysia ERÄ- pelin jälkeen. Edelleen Mahlberg Koskinen jatkaa pistetehtailua samassa ketjussa, nyt herkuttelivat (0+0 + 0+0) Eero Jalo 4 ketjussa...
Föri
11/10/2015
TPS: n suurimmat ongelmat ovat hyökkäyspään pelaamisessa. Pallollinen peli suuntautuu kulmiin ja laitoihin, jolloin ei saada pelaajia eikä palloa toimitettua parhaalle maalintekosektorille. Ongelma on nähtävissä mm. otteluiden laukaisukartoista. Laukausyritykset maalia kohti ovat useasti luokattomia roiskauksia, jotka harvoin osuvat maalia kohti. Määrä ei korvaa laatua. Suuria muutoksia tarttis tehdä sekä harjoittelun painopisteisiin että taktiselle puolelle. Vilanderin johdolla saavutetut tulokset ovat nähty parin edellisen kauden aikana ja tämä kausi näyttää jatkuvan siitä, mihin edellinen jäi. Sellaiata oleellista muutosta ei ole tapahtunut , joka nostaisi TPS:n pois liigan heikoimipien joukkueiden ryhmästä. Junioripitoisessa pelaajamateriaalissa olisi suuri potentiaali, mutta sitä ei ole osattu kehittää seuraavalle tasolle, liigatasolle, jolla nyt pelataan. TPS:n menestys juniorisarjoissa on perustunut laajaan pelaajamateriaaliin, josta on aina löytynyt muutamia muita selkeästi lahjakkaampia pelaajia, jotka ovat henkilökohtaisilla suorituksillaan pystyneet ratkaisemaan pelejä. Liigatasolla joukkuepelaaminen, pelikirja ja strategia ovat jo paljon suuremmassa merkityksessä ja tämä on TPS:n akilleen kantapää, miksi juniorisarjojen menestys ei konkretisoidu menestykseksi liigassa.
terhi
11/10/2015
Föri niittaa aika hyvin mitä TPS:ssä on päin persettä. Junnut jaksaa olla luovia, mutta ei edarissa. Tai jo Jalo sielläkin jaksaa , kun se ei kuuntelekaan vilanderin höpöhöpöä juttu liian tarkkaan. Mahdollisuudet olis vaikka mihin (tai ei ihan mihin vain), mutta Vilander vaan osaa tehdä luovistakin "oman näköisiään". Siellä ne Alho, Laineet ja Hirvisuot hakkaa päätäseinää, vaikka vois olla liigassa arvostettuja pelaajia ilman tota valmennusta. Kaikki Tepsistä lähtevät pelaajat nousevat isoon roolin jossain muualla. Silkkaa vahinkoa? Kailiala, Stenfors, Lax, Sokka, Hyytiäinen, mitä näitä on onkaan . No ei se mitään helvetin vahingoa voi olla. Pelkkää seuran huonoa toimintaa! Jos se pirun Kiviniemi ei pian eroa ja saada homma taas toimiviksi niin divari on edessä. Kiviniemen kanssa siitä ei näemmä tule mitään.
tre
11/10/2015
Tänne pirkanmaalle sopis pari poikaa tepsistä. Eero ja Sami tervetuloa! Lähtekää äkkiä pois sieltä!
Föri
12/10/2015
Kyllähän TPS:n saldo, kaksi tehtyä maalia on varmasti pettymys niille innokkaimmille, jotka ehtivät jo näkemään TPS:n Erä-pelissä paljon posia, mutta perspektiviä oli vahvasti vääristämässä Erän kokoonpanosta puuttuneet joukkueen runkopelaajat. Tässä OLS-ottelussa Tepsi pelasi omalla normisuoritustasollaan. Selkärankainen, fiksuluonteinen ja etenkin hyvin valmennettu ryhmä ei tällä tavalla romahtele, vaan pitää tasonsa korkeana. Valmennuksen eräänä tehtävänä on saada jengi pelaamaan mahdollisimman useana iltana parasta peliään. Siihen ei toiminnanjohtaja voi vaikuttaa kuin välillisesti palkkaamalla valmennukseen riittävän ammattitaitoisia valmentajia. Liigajoukkueen päävalmentajan tehtävä ei ole oppisopimustehtävä. Toki paremmin ymmärrettävissä jos seuran taloudellinen tilanne on niin heikko, että palkattuun ammattivalmentajaan ei ole varaa, vaan osa palkkakakusta rahoitetaan koulutuskorvauksella.
peyton place
12/10/2015
Ihme manailua ja kiroilua taas näiltä omien parjaajilta.. TPS:llä materiaali ei riitä tämän kummoisempaan.

Classic pelissä Classic läpsytteli ja TPS oli näennäisesti hyvä.
Erä pelissä Erältä puuttui kuten mainittua niitä runkopelaajia ja vähän leijuttiin OIlers voiton jälkeen.
OLS on pelannut ailahtelevasti mutta sai nyt itseluottamuksen kohdilleen.

TPS:n pelaajamateriaali edellyttää noin sijaa 10:n ja nyt kohdattiin parempi vieraissa ja hävittiin. Ei muuta kuin tsemppiä seuraavaan peliin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.