OLS:n rymistelijä ratkaisi harvinaisella tehoillallaan – ”Salaisia keinoja ollut käytössä”

OLS:n Petteri Kääriäinen iski liigauransa ensimmäisen hattutempun lauantaina TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen

OLS:n Petteri Kääriäinen (oik.) iski liigauransa ensimmäisen hattutempun lauantaina TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan Oulun Luistinseura katkaisi kahden ottelun tappioputkensa voittamalla Turun Palloseuran kotonaan. Ottelusta ei muodostunut klassikkoa, mutta oululaiset veivät ottelun selvin numeroin 6–2 (1–0, 3–0, 2–2). Kotijoukkueen sankariksi nousi uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Petteri Kääriäinen.

OLS on voiton myötä sarjataulukossa viidennellä sijalla kuuden pisteen turvin. TPS seuraa kaksi pistettä perässä, ja sijoitus on 8:s.

Oulun Kastelliin saapuneet 300 katsojaa eivät päässeet todistamaan salibandyn huippunäytöstä, ja erityisesti ensimmäiset 30 minuuttia olivat erittäin varovaista pelaamista puolin ja toisin. Kotijoukkue OLS otti kuitenkin kamppailun paremmin haltuunsa, ja Petro Raution viimeistelemä ylivoimamaali 3–0:aan toisen erän lopussa tuli tärkeään paikkaan. TPS sai maalihanansa auki päätöskympillä, ja Henri Alho iski vieraat kahden maalin päähän 4–2-osumallaan. Heti seuraavassa vaihdossa OLS:n laitahyökkääjä Petteri Kääriäinen kuitenkin sinetöi ottelun ja samalla oman hattutemppunsa, ja pisteet jäivät Ouluun.

OLS istutti lauantain otteluun kakkoskentälliseensä kolmikon Joni-Arttu Sieppi–Petro Rautio–Petteri Kääriäinen. Ratkaisu oli onnistunut, sillä kyseinen ketju oli kentän tehokkain, ja erityisesti laitahyökkääjät Sieppi ja Kääriäinen olivat isossa roolissa ratkaisemassa OLS:n voittoa.

Rymistelijähyökkääjä Petteri Kääriäinen on aiemmilla kausilla muistettu lähinnä kovan työntekijän roolista, mutta alkukausi ja erityisesti TPS-ottelu ovat osoittaneet, että isokokoinen hyökkääjä kykenee myös pisteiden tekoon. Neljää tehopistettä ja uransa ensimmäistä hattutemppua lauantaina juhlinut Kääriäinen hoiti myös useita tärkeitä kaksinkamppailuja joukkueelleen. Myös TPS:n heikko peliesitys herätti ihmetystä, sillä joukkue oli edellisellä kierroksella kaatanut sarjan kärkipäässä olevan Erän.

– Ensimmäiset 30 minuuttia puolustimme helkkarin hyvin. Päätöserään lähdettäessä tiesimme, että TPS tulee kovaa, mutta eihän se siltikään ihan mennyt kuin elokuvissa, ja kaveri sai hurmoksen. Kaksi pistettä kelpaa, OLS:n päävalmentaja Jami Herrala kommentoi.

– Surkeatasoinen ottelu, ja se yllätti myös meidät tänään. Kamppailu muistutti enemmän playout-sarjaan, sillä molemmat joukkueet pelasivat varovaisesti. OLS hoiti oman hommansa paremmin, TPS-luotsi Aki Vilander tiivisti.

– Salaisia keinoja on ollut viime viikolla käytössä treeneissä. Keskusteluja on käyty, ja sitä kautta myös itseluottamus on noussut. Mukavaahan se on maaleja tehdä, naurahti ottelun parhaana palkittu OLS:n Petteri Kääriäinen.

– Kaksi päivää matkustettiin bussissa tänne, ja sitten olemme ihan lapasia. Viimeiseen erään saimme ihan hyvän tasonnoston, ja siitä on hyvä lähteä parantamaan seuraavaan otteluun, turkulaishyökkääjä Jaakko Hautamäki kiteytti.

OLS: Petteri Kääriäinen 3+1, Joni-Arttu Sieppi 0+3, Olli Wikstedt 1+0.
TPS: Henri Alho 1+0, Ville Laine 1+0