Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classicin peliputki päättyy Viikinkien kohtaamiseen

23.11.
2015
3 Kommenttia
1
Liigat
Näistä tuuletuksista huolimatta Classicin voittoputki napsahti poikki perjantaina. Uutta käyntiin tänään? Kuva: Salibandyliiga

Näistä tuuletuksista huolimatta Classicin voittoputki napsahti poikki perjantaina. Uutta käyntiin tänään? Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigassa nähdään Tampereen maanantai-illan festareilla huippukamppailu Classicin ja Viikinkien välillä. VeikkausTV on mukana näyttämässä, miten Classicin jalka kulkee kolmannessa pelissä neljään päivään.

Lähtöasetelmat:

Sarjakakkoselle Classicille ottelu on siis kolmas neljään päivään. Perjantaina Oilers tuhosi sen koko kauden kestäneen voittoputken Espoossa numeroin 7-6, mutta eilen sunnuntaina Petteri Nykyn suojatit palasivat raiteilleen kaatamalla odotetusti NST:n cupin puolivälierässä 9-3. Tapiolassa joukkueen nuottaan lyötiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella 7 maalia, mutta päästettyjen maalien keskiarvo on edelleen tamperelaisittain silmiä poikkeuksellisesti hivelevä 4,45. Ryhmä on ollut tasapainoinen kokonaisuus niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin, ja vaikka Eemeli Salin ja Lassi Vänttinen ovatkin loistaneet kirkkaimpina tähtösinä, vastustajien kannalta on huolestuttavaa se, ettei koko potentiaalia hyökkäyspään kovasta arsenaalista olla vielä likimainkaan nähty. Kapteeni Nico Salo jätti pelin Espoossa kesken, ja hän ei pelannut sunnuntaina. Ykkösketjun vasempaan laitaan nostettiin NST-peliin Atte Eronen, ja laiturina alkukauden pelannut Eemeli Salin hoiteli sentterin tonttia.

Jos Classic pelaa kolmannen kerran neljään päivään, myös sarjan nelosella Viikingeillä on peli allaan sunnuntailta. Liigassa se hävisi Otahallissa Indiansille, mutta revanssi tuli maukkaalla cup-voitolla ja sitä kautta välieräpaikalla numeroin 4-8. Isommassa kuvassa joukkueen otteet ovat ailahdelleet, ja hyvää ottelua on seurannut monesti heikko esitys. Edellinen liigapeli kotona TPS:aa vastaan oli surkea, eikä joukkue päässyt omalle tasolle kuin hetkittäin. Jos joukkue mielii napata pisteet Tampereelta kivikovan isännän luolasta, puolustuksen täytyy olla paljon aiemmissa peleissä nähtyä tarkempaa ja huolellisempaa. Myös maalivahti Santtu Strandbergiltä vaaditaan huippuonnistumista.

Kuumat ja kylmät:

Classicin tehot olivat Espoossa pääosin viisi maalia kuudesta tehneen ykkösketjun varassa, mutta cup-ottelussa tehot jakautuivat laajemmalle ja kaikki viisikot saivat onnistumisia. Kuten todettua, Classicin tykit ovat olleet alkukaudella Salin (17+16, +41) ja Vänttinen (17+13, +37), joiden yhteispeli hivelee silmiä.

Taitava Krister Savonen on jäänyt alkukaudella yllättävän vähille pisteille 3+5, mutta hän on pelannut viime peleissä myös vanhalla paikallaan puolustajana. Hän ei ollut sunnuntaina kokoonpanossa NST:tä vastaan.

Viikinkien puolella Tero Tiitu ja Jani Hyytiäinen osuivat kahdesti intiaanien verkkoon sunnuntaina, ja myös kolmosketjun Hyytiäisen ketjukaverit Jere Oksanen ja Mikko Sipilä osuivat. Liigassa paras pistemies on ollut 13+9 naputellut Miko Kailiala, joka katseli punaista korttia vanhaa seuraansa TPS:aa vastaan.

Niclas Meyer on pelannut tällä kaudella puolustajana, ja sitä myötä tehotkin ovat pudonneet. Viime kaudella 32-vuotias luottomies teki pisteen peliä kohden, mutta tällä kaudella on jääty puoleen tuosta.

Yhteinen historia:

Joukkueiden yhteisestä pudotuspelihistoriasta muistetaan esimerkiksi finaalisarjat keväiltä 2007 ja 2008. Tuolloinen SSV alisti Pasi Peltolan suojatteja kahdella kerralla perättäin, ja sen jälkeen Classic ei kuuteen vuoteen finaaleissa pelannutkaan. Viime kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa, Viikingit Pasilassa 5-3 ja “Family” Tampereella 6-2. Edellinen Viikinkien voitto Tampere Areenalta on helmikuulta 2013, kun Mika Ahonen joukkoineen kävi nuijimassa Classicin peräti 4-12.

Taistelupari:

Sami Johansson, Classic – Miko Kailiala, Viikingit

Classicin maalinteko tyrehtyi viime kevään pudotuspeleissä Johanssonin loukkaannuttua runkosarjan lopussa. 15+6 toistaiseksi kerännyt puhdasverinen maalintekijätyyppi, jonka laukaus lähtee todella helponnäköisesti ja tehokkaasti. Kailiala kykenee enemmän myös pelintekoon, mutta laukominen on hänenkin leipätyötään. Ei tarvitse olla suuri meedio ennustaakseen, että tänään taas verkko pölisee 22-vuotiaiden maaliruiskujen toimesta.

Kokoonpanot:

Nico Salo loukkasi jalkaansa perjantaina ja sunnuntaina poissa rivistä oli myös Krister Savonen. Mikko Leikkasta lepuutettiin vaihtopenkillä cupin pelissä. Niko Juhola missasi molemmat kamppailut. Viikinkien Pasi Laitila puuttui joukkueen kokoonpanosta sunnuntaina.

Kokoonpanot päivittyvät tähän maanantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

22.11. Classic-NST 9-3 (Suomen Cup)
20.11. Oilers-Classic 7-6
14.11. Classic-OLS 10-3

22.11. Indians-Viikingit 4-8 (Suomen Cup)
15.11. Viikingit-TPS 3-8
11.11. Erä-Viikingit 4-11

Arvio:

Kolmannen pelin kuormasta huolimatta Classic lähtee kotikentällään selvänä suosikkina peliin, niin ailahtelevia Viikinkien esitykset ovat tällä kaudella olleet. Jos Mika Ahonen saa ladattua joukot taistelumoodiin ja omassa päässä syödään palloja sekä otetaan mustelmia, Classic voi uuvahtaa ja pinnat lähteä Helsinkiinkin.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Jans
23/11/2015
Olenko käsittänyt väärin, kun ymmärsin, että punaisesta kortista johtuen Kailiala ei ole tänään edustuskelpoinen? Ja tuo kirjoittajan mainitsema taistelupari siis mahdoton...?
Henri Pitkänen
23/11/2015
Nimimerkille JANS: Punainen ei ollut PR3, eli automaattista yhden ottelun pelikieltoa ei tullut. Kailiala on kokoonpanossa, mutta pikkulinnut kertovat Johanssonin sen sijaan olevan rosterista syrjässä. Taistelupari ei nyt siis siinä mielessä taida olla osunut
SSV-Fani
23/11/2015
Taisi olla PR1 minkä Kailiala sai.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.