Liigat

VeikkausTV-ennakko: Palaako Oilers voittokantaan Erän vieraana?

18.12.
2015
1 Kommentti
1
Liigat
Kokeneen puolustuksen johtajan Patrick Wardin Oilersin voittoputki pamahti poikki Seinäjoella, mutta nyt on haussa uuden aloitus. Kuva: Juha Käenmäki

Kokeneen puolustuksen johtajan Patrick Wardin Oilersin voittoputki pamahti poikki Seinäjoella, mutta nyt on haussa uuden aloitus. Kuva: Juha Käenmäki

VeikkausTV:n lähetykset miesten Salibandyliigasta jatkuvat pienen tauon jälkeen taas perjantaina, kun sarjaviitonen Erä ja kolmantena oleva Oilers ottavat mittaa toisistaan Vantaan Energia Areenalla. Erän pelitauko on kestänyt jo yli kaksi viikkoa, kun taas öljymiehillä on peli vyöllään viime sunnuntailta.

Lähtöasetelmat:

Erä aloitti kautensa kolmella voitolla, mutta sen jälkeen otteissa on ollut ailahtelua. Pääpiirteittäin joukkue on esiintynyt odotetulla tavalla, ja se on voittanut TPS:aa lukuun ottamatta niitä vastustajia, joita sen on odotettukin voittavan. Isot päänahat ovat jääneet vähiin, tosin alkukaudesta Jyri Korsmanin suojatit voittivat vieraissa tuolloin vielä askelmerkkejään hakeneen Oilersin. Seinäjoella täysi potti oli myös lähellä, mutta kuten kaikki muistavat, SPV tuli ihmekirillä tasoihin. Edellisessä ottelussa ennen taukoa Erä taipui TPS:lle kotonaan varsin vaisun esityksen jälkeen, ja nyt on mielenkiintoista nähdä, millaisella ilmeellä joukkue viimeisessä kotiottelussaan ennen joulua esiintyy. Erä pelaa Oilers-pelin jälkeen sunnuntaina Kooveen vieraana, joten näistä otteluista olisi tärkeää saada positiivisia kokemuksia ennen siirtymistä taas seuraavalle, lähes kolme viikkoa kestävälle tauolle.

Oilers palasi tauolta sunnuntaina Seinäjoella, ja siellä joukkueen kymmenen ottelun mittainen voittoputki vihdoin napsahti poikki. Joukkue pääsi kyllä pitämään palloa ja hallitsemaan täten peliä näennäisesti, mutta SPV puolusti uhrautuvasti, Oilersin peli meni päämäärättömäksi pyörittelyksi ja hallitseva mestari piti pisteet itsellään 7-3. Isommassa kuvassa vaikean alkukauden jälkeen Akseli Ahtiaisen joukot ovat saaneet tilkittyä omaa päätä riittävällä tarmolla, ja loukkaantuneen Tomi Ikosen paikan maalilla ottanut Joonas Kaltiainen on ollut ilmiömäisessä vireessä. Tehoja on löytynyt kolmesta viisikosta ja peli on ollut kaikin puolin mukavassa kuosissa. Joukkue on pelannut verkkaisella tahdilla, ja kun sunnuntaina OLS:aa vastaan tulee viikon sisään täyteen kolme peliä, sen jälkeen onkin vuorossa taas kolmen viikon tauko.

Kuumat ja kylmät:

Noin yleisesti kuumia pelaajia on haastavaa haistella kahden ja puolen viikon tauon jälkeen, mutta Erän viime pelien hahmo on ollut Tuomas Iiskola, joka on tehnyt neljä maalia kahteen viime peliin. Kärkipuolustajiin lukeutuvat kokeneet Tommi Aro ja Jussi Kosola iskivät myös kaksi pinnaa mieheen TPS:aa vastaan.

Aro ja muu Tommi Rosendahlin johtama ykkösviisikko jäi parista onnistumisesta huolimatta pakkaselle TPS-tappiossa, joten Oilersin voittaakseen Erän kärkiviisikon olisi syytä pelata oma osuutensa taas plussalle.

Oilersin puolella tehokkainta peliä esitti Seinäjoella Oscar Hännisen kakkosviisikko, tosin kapellimestarin itsensä iskemä maali syntyi rankkarista. Maalivahti Joonas Kaltiainen on ollut vakuuttavassa vireessä läpi syksyn, eikä tappiota lakeuksilla voi hänen piikkiinsä laittaa.

Kuten Erälläkin, Oilersin ykkösviisikko oli hieman kohmeinen tauon jälkeen sunnuntaina, ja Casper Pfitzner kunnostautui väärässä tilastossa ottamalla kaksi turhaa jäähyä. Skarppaamisen paikka on myös siis Olli Alasen todennäköisesti jälleen johtamalla kentällisellä.

Yhteinen historia:

Erän ja Oilersin kohtaamiset ovat olleet värikkäitä tapahtumia ja viihdyttäviä otteluita viime aikoina. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa syksyllä Espoossa Erä oli terävämpi maali-ilottelussa vieden pisteet 7-10. Erän Lauri Kapanen naputteli tuossa pelissä tehot 3+2. Viime kaudella Oilers voitti molemmat kohtaamiset 5-7, joten erityistä henkistä niskalenkkiä toisesta ei ole kummallakaan joukkueella.

Taistelupari:

Tommi Aro, Erä – Patrick Wardi, Oilers

Tyylikkäitä ja pallovarmoja puolustajia, jotka ovat olleet seurojensa luottomiehiä jo vuosien ajan. Puolustajien pistepörssin jaetulla kärkipaikalla 17 (8+9) pinnallaan olevalta Arolta löytyy varastosta kova pommi, jonka kanssa Oilers-puolustus saa olla varuillaan. ”Öljymiesten” onneksi vanhempi Wardi päätti jatkaa uraansa vielä ainakin tämän kauden ajan, ja miehen luotettavalle suorittamiselle voidaan lyödä aina leima tehtaan takuusta. Molempia yhdistää myös sama seura Sveitsin vuosina – Alligator Malans.

Kokoonpanot:

Erällä loukkaantumisia on piisannut, ja esimerkiksi Mikko Pasanen, Sami Lehtinen ja Eero Nuutinen ovat olleet likimain koko kauden sivussa jokainen.

Oilers pelasi Seinäjoella maalivahti Tomi Ikosta lukuun ottamatta hyvin pitkälti täydellä pakalla, toki Matias Kaartinen on ollut pois koko kauden. Rosterit kannattaa tarkistaa molempien joukkueiden osalta vielä pelipäivänä.

Kokoonpanot päivittyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

2.12. Erä-TPS 4-5
29.11. M-Team-Erä 4-7
27.11. Erä-SalBa 7-4

13.12. SPV-Oilers 7-3
27.11. Oilers-Nokian KrP 13-6
20.11. Oilers-Classic 7-6

Arvio:

Lähtökohtaisesti Oilers on ennakkosuosikki vieraskaukalossakin, sillä paikallispeleissä matkarasitusta ei tule ja joukkue on pelannut vakuuttavasti koko syksyn hankalan alun jälkeen. Erällä pelitauko on pidempi, esitykset ovat ailahdelleet ja etenkin ottelun alussa tuntuman kanssa voi olla hakemista.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy vähän ennen klo 18.30 alkavaa ottelua, ja live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Espoo
18/12/2015
Hyvä matsi tulossa! Espoosta on yhtä lyhyt matka Energia Areenalle kun Tapanilasta eli molempien vieraskentällä pelataan.
Stadi tarvitsee oman palloiluhallin Erälle, Viikingeille ja myös korkselle..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.