Liigat

Video: Liigavalmentaja kiehui jälleen – ”Tällä hetkellä joukkueurheilu tuntuu ihan perseeltä”

01.12.
2015
20 Kommenttia
1
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Rauman SalBa ja OLS kohtasivat miesten Salibandyliigassa sunnuntaina. Vierasjoukkue OLS vei ottelusta voiton loppulukemin 7-12.

Vieraiden Petri Niemelä taiteili ottelussa tehopisteet 3+1. Myös Juho Sorri keräsi neljä pistettä kahden maalin ja kahden syötön muodossa. SalBa:n Jani Lehtoniemi maalasi ottelussa neljästi. OLS on tällä hetkellä sarjataulukon seitsemäntenä. SalBan peli ei ole kulkenut viime aikoina ja viimeisestä kuudesta ottelusta joukkue on kerännyt ainoastaan yhden pisteen. Raumalaisjoukkue on sarjan kolmanneksi viimeisenä.

Ottelutilastot

Oma lukunsa oli ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus, jossa SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä ilmaisi tuohtumustaan varsin kovasanaisesti. Mäkilä oli erityisen hermostunut siitä, että joukkueen mukana oli liikaa niin kutsuttuja ”vapaamatkustajia”. Päävalmentaja muisti kuitenkin myös kehua hyvin esiintyneitä pelaajiaan. Alle on kerätty muutamia irrallisia poimintoja Mäkilän tilityksestä.

– Jos meillä on 20 pelaajaa ja 9 niistä on vapaamatkustajia, niin tulos on tämä.

– Tällä hetkellä joukkueurheilu tuntuu ihan perseeltä.

– Jos ei oo sitoutunutta porukkaa tarpeeksi, niin sanotaan näin, että se on sama kun löisi tuolla omia kavereita pesäpallomailalla päähän.

– Pelaajat kokoontuu tossa kapteeniston johdolla ja katsotaan montako vapaamatkustajaa sieltä löytyy. Sanotaan niille sitten vaikka ”moido”, tylytti Mäkilä

Lehdistötilaisuus alkaa videolla kohdasta 7.00.

Mäkilän ottelun jälkeiset kommentit nousivat julkisuuteen myös aiemmin syksyllä:
Liigavalmentaja hurjana lehdistötilaisuudessa: ”Kaksi liigahistorian huonointa joukkuetta”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Lihava Piippu
01/12/2015
Jos tuon ukon asenne on pukukopissa sama, niin ei ihme ettei tulosta tule. Pitäisikö katsoa peiliin edes kerran kaudessa, saattaa sieltäkin löytyä syyllinen.
Posin
01/12/2015
Kautta
Boris
01/12/2015
Klassista Mäkilää.
Synkkä uhma
01/12/2015
Kyllä varmaan kaikilla, jotka tuon pätkän katsovat, tulee mieleen, että tuon joukkueen kurssi ei käänny muuten kuin valkkua vaihtamalla. On eri kysymys onko materiaaliltaan edes liigatasoinen jengi, mutta varmaan asennepuolella bussikuskikin saisi porukasta enemmän irti kuin "vastuu"valmentaja
JZ
01/12/2015
Näin vissiin joukkuetta neulotaan yhteen vaikeuksien hetkellä.
Teddy
01/12/2015
Kyllä joukkuehengen aiheuttama vika löytyy Mäkilästä itse. Mies on joukkueelleen riesa.
kuoma
01/12/2015
Pitäiskö valmentajalle sanoo kohta "moido" ?
Tedi
01/12/2015
Kyllä Mäkilä on itse aiheuttanut tuon tuskan ja turhautumisen. Ei vaadi jätkiä treenaamaan. Jatkuvasti pidetään treeneistä vapaata. Aina kun pidempi tauko niin Mäkilä antaa jätkille saman verran taukoa. Peliin valmistautuminen on täysin nolla jatkuvasti. Pitäisikö oikeasti lyödä haalarit päälle ja alkaa hommiin? Ei pellenä olemalla voiteta, tuntuu että Mäkilälle on sama miten joukkue pärjää, kunhan muka lehdistötilaisuudessa saa olla "hauska". Voisi kapteenisto kanssa ottaa ohjat käsiin. Tosin jos kapteenisto on se joka tuota negaa jaa joukkueelle?
Junnu#8
01/12/2015
Voi jokainen ottaa mallia. Miten harjoitellaan D1varin puolella. Meinaan Lasbin säbäilijät. Toki valmennus on se merkittävin tekijä. Harjoittelu ja peli motivaattorina. Mäkilä turhautuu kun ei peli kulje. Asiat pitäisi kuitenkin puhua joukkueen kesken. Ei hämmentää lehdistötilaisuudessa!
Tieto
01/12/2015
Siinä koutsi sanoo niinkun asia on. Arvostan. Mitä sitä värittämään, jos pelureille ei reeni maistu pääsarjan vaatimusten mukaan. Ei yhteisiä reenejä Ei tarkoita reenivapautta. Pelurit peilin kautta.
Päällikkö
01/12/2015
Mahtaakohan Mäkilä tarkoittaa itseään, kun puhuu vapaa matkustajista. Toki voihan se olla haasteellista valmentaa, kun joukkueesta löytyy himo treenaajia kuten Pöllö Salminen, Haapasalo yms. Ovet auki ja tuuletus päälle. Mäkilän kannattaisi lähteä omin avuin muuten voi tulla piiiitkä kauden loppu. Mäkilä kuulutko itse vapaamatkustajiin vai mitä sillä tarkoitat? avaa vähän.
FT
01/12/2015
Huhhuh. Ei tollasta vaan kuulu julkisuuteen puhua. Homma haltuun ja suu kiinni :)
S7
02/12/2015
Näinpä parempi pitää kiva ja nätti kuva ulospäin... Ja muistaa, ettei mitään saa puhua, paitsi kehua ja silittää päätä. Terveiset kukkahattujen luvatusta maasta;-).
otamon
02/12/2015
Jos Tedin kommentti pitää paikkansa niin Mäkilälle tulee lähtö samasta syystä kuin Heinoselle tuli lähtö Oilersista. Valmentaja ei sitoudu ja päästää joukkueen löytymään. Potkut silloin ihan oikein.
Takapiru
03/12/2015
Mutta mistä valmentaja Raumalle? Kuka lähtee valmentamaan uppoavaa laivaa? Jos pelaajat eivät ole sitoutuneita harjoitteluun, on edessä aika iso urakka.
jep jep
03/12/2015
Taitaa osalla pelaajista olla motivaatio treenaamiseen/pelaamiseen aika alhaalla noiden kommenttien jälkeen mitä pääkoira laukoo omista koiristaan.Pitänee hankkia kennelista lisää motivaatiota?
MoiDå
05/12/2015
Onkohan Mäkilä kattonut joukkueensa plusmiinus tilastoja? Kannattais vilkaista sitä ennenkuin laukoo päättömiä vapaamatkustajista.
Pelaaja
11/12/2015
"työkiireihin" vedoten valmentaja sivussa!
Tä?
12/12/2015
Mitä onko salba vaihtanut valmentajaa??
Huhu
12/12/2015
Huhun mukaan Mäkilä ensimmäinen vapaamatkustaja joka jätti joukkueen. Eli haukkui itse itseään!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.