Liigat

Itseluottamuksen löytänyt Happeen kevätyllättäjä: ”Tällä hetkellä maaleja tulee, kun pääsee paikoille”

27.03.
2016
0 Kommenttia
1
Liigat
Lauri Liikasella (kesk.) on ollut syytä tuuletella pudotuspeleissä tähän asti. Kuva: Esa Jokinen

Lauri Liikasella (kesk.) on ollut syytä tuuletella pudotuspeleissä tähän asti. Kuva: Esa Jokinen

Happee joutui todella tiukille puolivälieräsarjassa TPS:aa vastaan, ennen kuin lippu välieriin irtosi seitsemännen pelin kautta. Loukkaantumisten runteleman joukkueen yksi kevään ehdottomia tähtiä on ollut kovavireinen hyökkääjä Lauri Liikanen.

Täksi kaudeksi Turun ja Sveitsin Usterin kautta hirvinuttuun palanneen Liikasen runkosarja ei ollut helppo, ja pelikunto oli kaukana sataprosenttisesta jalkavaivojen vuoksi. Rooli löytyi joko kolmosketjusta tai vaihtopenkiltä, ja saldoksi muodostui lopulta 8+5.

Puolivälierissä Liikanen astui syrjässä viimeisistä peleistä olleen Veli-Matti Hynysen saappaisiin ykkösketjussa, ja tulosta syntyi. Toivakan kasvatti nakutteli peräti seitsemän osumaa ja oli yksi tehokas syy siihen, että Happeen kausi jatkuu edelleen. Mies on nauttinut ykkösketjussa pelaamisesta Petri Kaukon ja Juuso Heikkisen kanssa.

– En ole oikeastaan saanut minkäänlaisia ohjeita, vaan saan pelata juuri sellaista peliä kuin haluan ja joka minulle parhaiten sopii. Tuossa on ympärillä sellaisia pelaajia, että tehoja täytyykin tulla, Liikanen jutteli keskiviikon seitsemännen puolivälierän jälkeen.

Runkosarja oli hankala, sillä vammoja piisasi eikä omaa paikkaa oikein tuntunut löytyvän. TPS-sarjan jälkeen miestä ei tarvinnut pyytää erikseen hymyilemään.

– Totta kai tämä maistuu, itseluottamus on kasvanut ja pystyn luomaan joka pelissä paljon paikkoja. Nautin jo siitä ja tiedän, että maaleja tulee, kun pääsee noin hyvin paikoille.

Kaudella 2013-2014 Liikanen edusti nimenomaan puolivälierien vastustajaa TPS:aa, joten ekstralatausta sarjassa oli varmasti. Vai oliko?

– No ei voi kiistää, etteikö vastustaja olisi tuonut ekstralatausta, mutta ei nyt mitään älytöntä. Hieman se tuntui mukavammalta tehdä maaleja nimenomaan TPS:n verkkoon, Liikanen myönsi.

Vanhojen pelikaverien tuntemisesta oli apua vastustajan paita päällä.

– Pelaamista auttoi, kun tiesi esimerkiksi, miten heidän pakkinsa pelasivat. Jotkut ovat aggressiivisempia ja jotkut taas pelaavat ”seiftimpää”. Tuollaiset pikkujutut auttoivat.

Kaikkiaan sarja oli mieletöntä viihdettä alusta loppuun, eikä Liikanen muista pelanneensa tuollaista ottelusarjaa.

– Vaikka on muutamia hienoja sarjoja tullut pelattua, niin oli se hienoin sarja, jossa olen ollut mukana. Marginaalit olivat niin pienet, että sen oikein tunsi kentällä. Jokainen tilanne vaikutti kaikkeen, eikä voinut höllätä yhtään missään vaiheessa. TPS laittoi meidät niin koville kuin ikinä vain voi laittaa, Liikanen puhalsi.

Viimeisessä pelissä Monitoimitalolla puhutti Waltter Mahlbergin taklaus Toni Kuosmaseen, jonka johdosta Happee-peluri joutui sairaalaan tarkistuttumaan kuntoaan. Liikanen korostaa pelaajien vastuuta, kun turva-alueet ovat pienet.

– Pelaajilla on vastuu ja kyllä tässä kaikki tietävät, missä saa ja kannattaa pelata mitenkin. Turussa pelaaminen sallittiin ihan eri tavalla, koska turva-alueet ovat erilaiset, Liikanen totesi.

Tänään starttaavissa välierissä Happeen vastustajaksi asettuu Esport Oilers. Liikanen odottaa peleistä viihdyttäviä.

– Siellä on paljon yksilötaitoa, ja sarjasta tulee varmasti todella vauhdikas ja viihdyttävä, 24-vuotias kuuma hyökkääjä povaili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.