Liigat

Oilersin välieriin torjunut Kaltiainen: ”Yleensä yrittää kantakikkaa, mutta ei nyt”

20.03.
2016
1 Kommentti
4
Liigat
Joonas Kaltiainen oli vahvassa vireessä sunnuntaina, kun Oilers kaatoi Erän neljännen kerran miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonas Kaltiainen oli vahvassa vireessä sunnuntaina, kun Oilers kaatoi Erän neljännen kerran miesten Salibandyliigan puolivälierissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Välieriin 5-4-voitolla tiensä selvittäneen Oilersin viimeisenä lukkona etenkin jatkoajan paineessa ja rangaistuslaukauskisassa hääri Joonas Kaltiainen. Maalivahti kertoi tienneensä vain yhden mahdollisen rangaistuslaukauksen etukäteen.

– Jussi Kosola yleensä yrittää kantakikkaa, mutta nyt hän ei tehnyt sitä. Muuten en tiennyt Erän vetäjistä mitään, Kaltiainen vakuutti Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

Rangaistuslaukauksissa Erältä onnistui maalinteossa vain Tommi Rosendahl. Jo jatkoajalla Kaltiainen otti tärkeät torjunnat Erän parista hyvästä paikasta.

Espoolaisten välieräpaikka sinetöityi rangaistuslaukauskisassa Matias Kaartisen ja Markus Olkkosen maalien jälkeen viidennessä parissa Kosolan rysty-yrityksen torjumiseen.

– Nyt on hyvä fiilis. Tämä oli minun ensimmäinen puolivälieräsarjan voitto pelaavana maalivahtina, Kaltiainen hymyili.

Kentällä riitti vauhtia koko puolivälieräsarjan ajan, mutta Oilers peitti laukauksia hyvin. Kenttäpelaajia tippui sivuun kesken sarjan, mutta maalivahdilla ei ollut ongelmaa pelata kaikkia kuutta ottelua.

– Maalivahdille tämä puolivälieräsarja ei tuntunut raskaalta. Hyvin jaksoi pelata, kun ei tarvinnut matkustaa.

Kaltiainen nousi päävastuuseen kesken kauden, kun maajoukkueringissä oleva Tomi Ikonen loukkaantui. Sen jälkeen hän on kantanut vastuun hienosti.

– Tätä varten on tehty hommia, että pääsee kasvattajaseuran pelaavaksi maalivahdiksi. Nyt lähdetään katsomaan kuka tulee välierissä vastaan.

Oilersin vastustaja selviää keskiviikon seitsemänteen peliin venyneen Happee-TPS-sarjan ratkeamisen jälkeen. Happeen voitolla Oilers aloittaa välierät vieraissa Happeeta vastaan. TPS:n voitolla vastaan asettuu Viikingit.

Lue myös:
Espoolaiset ratkaisivat rankkareissa – Oilers lähetti Erän kesälomalle

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa
Espoo
21/03/2016
Pieniin asioihin sarja ratkesi joista maalivahtipeli oli ratkaisevin. Vieras pelien voitoista öljymiesten ryöstö mosalla oli parasta tässä sarjassa.
Rankkareilla ratkaisu ei ole urheilullinen tapa ratkaista näitä pelejä, vaikka voitto tuli nyt. Olisiko jo aika siirtyä jatkoeriin, ja pelattaisiin reilusti voitosta loppuun asti kuten jääkiekossa.
Erä olisi kyllä ansainnut kuulua myös neljän parhaan joukkoon kuten Oilers nyt. Väitän että tämä ottelupari oli tasokkaampi kun Happee-TPS.
Toivotaan että Tepsi voittaa keskiviikona niin saadaan paikallismatsi rakasta vihollista vastaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.