Liigat

Suomen mestareita nöyryytettiin kotikentällä, sarja katkolla perjantaina – katso keskiviikon salibandytulokset

16.03.
2016
42 Kommenttia
4
Liigat
Viikingit antoi SPV:lle selkäsaunan Seinäjoella. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit antoi SPV:lle selkäsaunan Seinäjoella. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikingit möyhensi SPV:n Salibandyliigan puolivälierissä keskiviikkona Seinäjoella lukemin 0-9. Viikingit johtaa ottelusarjaa 3-1 ja sarja on katkolla perjantaina Pasilassa.

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja vei ensimmäisen erän maalein 0-5. Tuossa vaiheessa Hannes Hannula tilalle asteli Julius Kivimäki. SPV ei saanut kiriä missään vaiheessa käyntiin ja Viikingit osui vielä neljästi viimeisessä erässä. Santtu Strandbergista tuli ottelussa tämän kevään pudotuspelien ensimmäinen maalivahti, joka on pitänyt maalinsa puhtaana.

Vieraiden Tero Tiitu ja Janne Hyvönen naulasivat tehot 2+1 mieheen. Miko Kailiala syötti kolme maalia. Strandberg torjui maalillaan 19 laukausta. Ottelua seurasi paikan päällä 972 katsojaa.

Välieräpaikka vaatii neljä voittoa.

Tapanilan Erä ja Esport Oilers väänsivät miesten Salibandyliigan puolivälierissä keskiviikkona Mosahallissa. Oilers nappasi ottelusta voiton lukemin 5-7.

Oilers johti ottelua parhaimmillaan 0-3, mutta Erä paransi toisessa erässä. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 3-4. Oilers osui kolmesti viimeisen erän ensimmäisen kympin aikana ja neljän maalin erotusta kotijoukkue ei onnistunut kirimään.

Vieraiden Markus Olkkonen ja Perttu Pajukoski iskivät pisteet 2+1 mieheen. Erän Tuomas Iiskola onnistui paunoin 1+2.

Oilers johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-1. Välieräpaikka vaatii neljä voittoa. Sarja on katkolla torstaina Tapiolassa.

Pääkallo.fi kertoo TPS-Happee- ja OLS-Classic -otteluista lisää illalla tai viimeistään torstaiaamuna.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
OLS-Classic 6-9 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-1 Classicille
Erä-Oilers 5-7 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-1 Oilersille Juhani Järvenpään ottelukuvat
TPS-Happee 5-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-2
SPV-Viikingit 0-9 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-1 Viikingeille Juha Käenmäen ottelukuvat

Miesten Salibandyliigan playoutit:
Nokian KrP-SalBa 5-3 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-0 KrP:lle. Topi Naskalin ottelukuvat

Nokian KrP pelaa miesten Salibandyliigassa myös tulevalla kaudella. SalBa jatkaa kevättä liigakarsinnoissa Divarin finaalien (LaSB tai Steelers) häviäjää vastaan.

Lue myös:
Playoutit selvää kauraa – KrP pelaa Salibandyliigassa myös ensi kaudella
Video: Viikingit leikitteli Suomen mestareiden kustannuksella – lopputulos 0-9

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
46
16/03/2016
Pahat loukkaantumiset taisivat ratkaista tämän sarjan lopullisesti. Harmin paikka.
Nappo
16/03/2016
Ei sentäs.. Ohan ssv tällä hetkellä ihan eri tasoa ku spv! Spveellä ei ollu mitää ideaa pelaamises, laiskaa tekemistä
Spedet on lyöty!
16/03/2016
Ei voi vedota loukkaantumisiin tässä täysin, erittäin vahvaa alisuorittamista koko joukkueelta.
SamiP
16/03/2016
Siinä on saanut Koposen poika kunnon ruåtsalaisen peppuraiskauksen. Joko Seinäjoella tajuttaisiin vaihtaa uusiin tuuliin? Heti kun Pietilä on taustoilla niin tappioputki on varma. Onnea SSV, enää ette voi sössiä. Ei riitä tänävuonna Tommyn suojatit mihinkään
Ryöstö
16/03/2016
Kannattiko Erän viedä peli Mosalle, haettiin vähän epäreilulla tavalla etua mutta ölymiehet saivat vaan tästä sisua lisää ja lopputuloksena nätti ryöstö. Huomenna taistelu jatkuu..
Kukkupallo
16/03/2016
Onhan tuo nähty jo pitkin kautta, et ei tuolla pelillä mitään voiteta. Spven menestys perustunut ainoastaan huippuveskoihin jotka ovat pitäneet maalinsa suht puhtaana.
Nyt kun veskatkin palanneet tavallisten kuolevaisten tasolle tulos on tämä.
Hyvää lomaa :)
46
16/03/2016
En vetoa täysin loukkaantumisiin, viikkarit ovat olleet parempia tässä sarjassa ja ansaitsevat täysin johtonsa. Kukaan ei voi kuitenkaan kiistää, että Ihmeen, Mikko Kohosen ja Kivirannan poissaolot eivät vaikuttaisi suoritukseen, onhan kyseessä kolme todella tärkeää pelaajaa. Sarja oli jos ei pelillisesti niin ainakin tuloksellisesti tasainen Ihmeen loukkaantumiseen asti.

Itse kohdistan kritiikkiä valmennuksen suuntaan. Mika Kohonen saa pelata ykkösessä, mutta Jari Hankkio istuu viltissä, mikäli muut ovat terveinä. SPV:ssä ei paljoa nuoret saa pelata mikä on väärä tapa tulevaisuutta ajatellen.
speve
16/03/2016
Speve oli siellä sijalla 6-7 runkosarjassa, pinnoja tuli vähän - vain hiema yli yksi per peli, loppukaudesta vielä muutama kunnon kylvetys tai tiukka peli häntäpään kanssa. Loukkeja on kaikilla, toki ne vaikuttavat mutta SPV vaan pelaa tasollaan. Ei tietysti 9-0, mutta sellainen 7-3 on aika realistinen viikinkejä vastaan.

Viikingit tietysti vähän helpompi vastus, eivät tule mestaruutta millään viemään.

kukkupalloajat ohi, vanhat vanheni, ensi vuonna taas uusi yritys
Afg
16/03/2016
Itse kohdistan kritiikkiä valmennuksen suuntaan. Mika Kohonen saa pelata ykkösessä, mutta Jari Hankkio istuu viltissä, mikäli muut ovat terveinä. SPV:ssä ei paljoa nuoret saa pelata mikä on väärä tapa tulevaisuutta ajatellen.
Tämä. Koponen tehnyt virheitä jo vuosikausien ajan, kun lupaavat junnut on lakaistu jonnekin maakuntaan divaria pelaamaan ja unohdettu sinne. Tajuatko virheesi uskonlähettiläs?
Lyödään lyötyä
16/03/2016
Ei voi ku hämmästellä monien asennetta. Jos ei peli spevellä kulje nii monille voittoa isompaa on se et spv häviää. Twitterinki puolella tämä happeen mies kaistinen oikeen pilakuvia värkkää aiheesta.

Pelistä: Viikingit pelaa hyvin ja kurinalaisesti. Spv:n peli on kummallisesti kateissa. Se on jännää tämä urheilu miten paljon se on korvien välissä.
Joo
16/03/2016
Luulisi että tämän kauden jälkeen Seinäjoella tajutaan jo tehdä selkeä nuorennusleikkaus tai päävalmentajan vaihto. Tekisi hyvää seuralle että Koposelle itselle. Koko kauden on nähty että tällä rungolla ei riitä enää nälkä taistella tällä tasolla nuoria ja nälkäisiä vastaan, kun omassa kokoonpanossa on esimerkkinä yksi alle 23-vuotias pelillä. Tuo ikärakenne ja jämähtänyt pelityyli ei enää riitä tänä päivänä kuten se riitti vielä viime vuosina.
KUUDES KENTTÄSELAAJA
16/03/2016
Nuorennusleikkaus olis Seinäjoella paikallaan. Kysykää vaikka Kohosten polvilta. Koskikin alkaa kuivaa puroksi. Kiduttavaa katseltavaa tänään.
60100
16/03/2016
Pakko kyllä kompata osan kommentteja. Näin SPV-fanina suorastaan hävetti tämän illan esitys ja mielelläni näkisin että koko kauden kestänyt kärsimys loppuisi perjantaina.
Joukkue on niin hengetön ja haluton ettei sellaista ole täällä ennen nähty. Mielestäni suurin ongelma on Mika Kohonen. Kun yksi persoona nousee/nostetaan joukkuetta isommaksi niin väistämättäkin se vaikuttaa joukkuehenkeen joka on ennen tätä kautta ollut ehkä SPV:n suurin vahvuus. Samalla ne ei-tähdet ovat saaneet korvien välin täysin jumiin eikä uskalla pelata virheiden pelossa. Kohonen Sr pois + muuta luonnollista poistumista, kiitos.
Ja kyllä, Viikkarit on parempi vaikka SPV:llä ei loukkaantumisiakaan olisi.
Jaakko Kaistinen
16/03/2016
Herra lyödään lyötyä. Nyt korjattava virhe. Salibandyssa olen Muuramen Yrityksen ja SC Bluesin miehiä. Faktat kuntoon!
VJ
16/03/2016
Heh luulin että Playoffit sytyttäis spv:n kun runkosarja oli mitä oli ja että ne vaan taktikoi ja sääni paukkoja isoihin peleihin. Olin väärässä.
Jorge
16/03/2016
Onnea Kaistinen. 15-minuuttisesi julkisuudessa loppu just. Toivottavasti oli kivaa :)
Kaistiselle
16/03/2016
Entä mikä on suosikkijoukkueesi miesten salibandyliigassa?
Goos
16/03/2016
Joko kohta se myönnetään että viime kesän suurin virhe ja huonoin pelaajakauppa oli jättää Hulmi ilman sopimusta. Edes Salinin hankkiminen clasuun ei ollut mitään verrattuna Hulmin jättämiseen kokonaan ilman sopparia.
Hra 47
16/03/2016
Eikös joku näillä sivuilla esitellyt jotain ennustussoftaa, jolla SPV olisi kiistaton ykkönen? SPV:ssä on oikeasti sukupolvenvaihdoksen aika, niin Koskien, Kohosten, Kivirantojen ja erityisesti Koposten suhteen.
60100
16/03/2016
Hulmin sopimusjutun taustalla on paljon enemmän mitä moni tietää. En ala selvittämään julkisesti enempää mutta matkustaminen kodin ja Seinäjoen väliä ei kaikilta luonnistu vaikka kuinka haluaisi jne. Harmi näin mutta mieluummin näen Hulmin ulkomailla kuin jossain muussa liigajoukkueessa.
Ja selvennetään siis että molemmin puolin (SPV vs Hulmi) jatkohaluja oli mutta arjen realiteetit eivät aina kohtaa.
Junnu#8
16/03/2016
Ja tuntuu että Tommy Koposelta on kadonnut iloisuus johonkin. Toki häviäminen ei ole koskaan mukavaa. Sinällään ymmärtää. Mutta ei kyllä ole vuosikausiin nähnyt noin halutonta Speveä. SPV:N olisi pitänyt nuorentaa joukkuetta. Viikingeillä sopivassa suhteessa nuoruutta ja kokemusta. Roni Laasonen, Erik Stårgards, Miko Kailiala etc. Kokeneet ketut Järven Mikke, Toivosen Tinde ja Forstenin Haba.
Tursu
16/03/2016
Tepsi on virittämässä playoff-kevään suurinta jytkyä.
James
16/03/2016
Jos otetaan tarkasteluun lähtijät ja tulijat, niin SPV aloitti nuorennusleikkaukset jo tälle kaudelle. Lähtijöinä Hulmi (32) ja Kivilehto (34), uusina Kohonen (39) ja Koponen (23?). Toki siinä sivussa kaikki muut vanheni vuoden.
asddsa
16/03/2016
Tarvitseeko tähän edes mennä miksi "koponen(23)" on joukkueessa... Joku edellä kirjoittikin, että lupaavimmat juniorit viimevuosilta on menetetty maakuntiin.
46
16/03/2016
Jep, junnut siirtyy muualle kun vastuuta ei tule. Enää ei ole varaa menettää esimerkiksi Hankkiota tai Pelto-Arvoa muualle vaan nyt täytyy Koposen toimia tulevaisuutta silmällä pitäen.
Pete
16/03/2016
Aikoinaan haukuttiin sitä miten vanha joukkue viikingit on. Arvosteltiin amua. Äijä ja seura on kuitenkin 5 vuoden aikana nuorentanut joukkuettaan, nostanut nuoria edustukseen ja ollut jokainen vuosi mitaleilla vaikka mestaruutta ei ole tullukaan. Silti on jatkettu kärsivällisesti työtä ja jokavuosi ollaan liigan mitalipeleissä. Se jos mikä on kova suoritus ja siitä vois Spv ottaa mallia. Ei olla osattu uudistua ollenkaan, ja kaks viimekautta on ollut pelillisesti aivan hirveetä. Vaikka viimekaudella tuli mestaruus, oli se osittain myös sen ansioita, että tuomarilinja salli älyttömän hakkaamisen ja sehän sopi Spv:n kukkupallo pelitaktiikalle. Nyt tänävuonna tulee noutaja ja voi mennä hetki aikaa, ennenkuin seinäjoella saavutetaan edes seuraavaa miesten salibandyn sm-mitalia jos nykyinen touhu jatkuu!
S7
17/03/2016
Eihän tässä ole vielä kumpikaan ottanut 4 voittoa, joten mä en ainakaan puhu vielä kesälomista. Meitä nyt on vuosien varrella haukuttu ja nyt on Speve päässyt samaan kastiin, kun menestystä tullut. Tai ainakin mä sen tulkitsen, että tosta syytä Seinäjoelle sataa kuraa! Oli miten oli ja sanotaan mitä vaan, niin kyllähän kovat loukit on vastustajalla. Ja samoiten jos kattoo Jyskälään, niin onko sielläkin ratkaisevan kovat loukit?
Xd
17/03/2016
SPV kamalalla pelillä viime vuonna mestari ja sekin tuli tuomareiden takia? Jos näin on nii sittenhän muut joukkueet oli vielä kamalampia? Pete vois kirjoittaa kirjan aiheella "Lepää rauhassa Suomen salibandy".
Jaakko Kaistinen
17/03/2016
Kyllä se on Tapanilan Erä. Happeelle toki sympatiat.
Seppä
17/03/2016
Kohosten Peliveljet saavat Jokerien tapaan pitkän kesäloman. Koponen ei vaan näe miten vanhempi Kohonen Ei toimi ykköskentässä. Arvostettu (kai) valmentaja saa katsoa tämän kauden jäljen vkon peiliin ja silti löytää luultavasti syyn huonosta harjoittelusta. Voiko moista joukkuekapasiteettia huonommin peluuttaa? Eipä tarvitse tulevana kesänä myydä mainoksia tämän kauden mitalijoukkueena ja suurin syy on valmennuksessa. Tosin sitähän vaihtoehtoa ei ole. Mestarivalmennus ei tee virheitä vaan kyse on pelaajista.
veikkaan että..
17/03/2016
..energia areenalla jotain muuta toimintaa ja siksi peli oli mosahallissa. No tiivistunnelmahan siellä oli.
Sapsu
17/03/2016
Kyllä oli karmeeta peliä eilinen SPV:n peli. Vaikea on tuosta murskajaisesta koota itseään parissa päivässä taistelukuntoon. Speveläiset vaan läpsytteli kentällä ja vastustaja teki mitä tahtoi. Hulmi ja Kivilehto liian kovat menetykset viime kaudesta eikä Kohonen ole pystynyt tuomaan peliin sitä mitä Koponen varmaan odotti. Ikä ajanut ohi. Samoin ihmettelen, mitä tekee Koski ykkösessä. Eilenkin pelasi todella paljon ja karmaisevia virheitä virheen perään. Nyt on pakko uudistua, jos meinaa että menestystä tulee jatkossa...ei kyllä ihan lähivuosina...valitettavasti.
Kukkupallo
17/03/2016
Eipäs nyt syytetä valmentajaa legendan peluuttamisesta ykkösessä.
Eiköhän siinä pahvissa, jonka molemmat ovat allekirjoittaneet lue yksiselitteisesti missä kentässä legenda pelaa.
Espoo
17/03/2016
Erän on voitettava kolme seuraavaa matsia että menisivät jatkoon. Jyrkkä ylämäki on Erällä edessä. Oilerssille rittää yksi voitto ja voivat katkaista sarjan halutessaan jo tänään.
Veikkaan että tuomareilla on riittävästi duunia illalla. Öljymiehet pääsivät jo erän pelaajien ihon alla, varsinkin kapteeni Stromstenin joka menetti malttinsa ottelun lopussa.
Koponen
17/03/2016
Kaikella kunnioituksella Mosahalli ei ole oikea paikka Salibandyliigan pudotuspeleille. Tilat ahtaita, katsomokapasiteetti liian pieni, pelaajat joutuvat kulkemaan yleisön seassa koppiin jne. Jotkut messut ilmeisesti menossa Energia Areenalla, mutta olisihan pelin voinut pelata vaikka Pasilassa.

Oilersilta melko tasapainoinen vierasesitys. Ongelmia tuli ainoastaan silloin, kun johtoasema kasvoi liian suureksi. Tyypillistä Oilersia muuten tämä.

Jos espoolaisten keskittyminen ja työmoraali pysyy kahden edellisen ottelun tasolla, sarja menee poikka tänään Tapiolassa.
Kuulkaas nyt
17/03/2016
Kuinkas se Koponen nyt vuodessa on niin huonoksi valmentajaksi tullut, kun viimeiseen neljään vuoteen on johdattanut joukkueensa kolmeen mestaruuteen ja aina altavastaajan asemasta, mikäli näitä pääkallob kirjoituksia on uskominen. No nyt saavat SPV:n vihaajat balsamia haavoille, kun peliveljet tippunee jatkosta ja ihan ansaitusti. Jo runkosarja oli vaisua tekemistä ja kyllä Viikingit on tässä play-off sarjassa olleet selvästi parempia ja ansaitsevat jatkopaikan. Loukkaantumiset eivät täysin selitä eilistä mahalaskua, mutta otetaanpa miltä joukkueelta vain pois yhtä aikaa ykkösveska, paras maalintekijä ja fyysinen runkopelaaja niin joka jengi olisi vaikeuksissa. Mika Kohosen kausi on ollut varmasti kaikille pettymys, mutta vielä enemmän ovat pettäneet SPV:n vakiokaarti eli Koski, Myllymäki, Mäkelä, Kouvonen, Hankkio ja Kiviranta. Heidän esityksensä on tällä kaudella ollut pettymys. Varmasti Koponen olisi voinut tehdä radikaalimpaa nuorennusleikkausta joukkueeseen jo aiemmin, mutta jo pitkään tiedossa on ollut että tänä keväänä se radikaali muutos on tulossa vaikka siellä nyt Kohoset ja muutama seuraikoni jatkaisivatkin, niin vähintään yhden kentällisen verran miehiä tulee vaihtumaan.
Eunukki
17/03/2016
Kyllä eilinen SPV:n peli oli niin karmaisevaa katsottavaa,että toivoisi tuon "kärsimyksen" loppuvan perjantaina Helsingissä.... Kentällä nähtiin aivan erilainen SPV kuin vajaa viikko sitten edellisen kerran kotikentällä esiintynyt SPV. Silloin nähtiin taistelevaa ilmettä, halukkuutta ja voittamisen intoa. Sellaista meininkiä, jolla olisi voinut pärjätä superfinaalissakin. Eilinen peli oli niin vastakohta tuolle pelille: pelihalu oli hukassa, ketään ei kiinnostanut puolustaa, kukaan ei pelannut joukkueena ja yleinen peli-ilme oli masentavaa seurattavaa... Kyllä luulisi SPV:n pelaajistoa valmennusta myöten hävettävän... Aikamoinen ryhtiliike on tapahduttava, jotta kesäloma ei ala perjantaina...
SP
17/03/2016
Kyllähän tuossa hiukan näyttää käyvän niin kuin useammalle eri lajin seuralle tässä maassa. Mennään huumassa samoilla naamoilla eteenpäin ja hups, sitten tulee aukko. Liian kauan samoilla opeilla ja toteuttajilla. Storvretalla oli käydä Ruotsissa samat, sitten uskalsivat pakon edessä korjata kurssia kovillakin liikkeillä. Nyt ehkä Falunilla hiukan samaa nähtävissä, maha alkaa olemaan täynnä. Ostopelaajilla voidaan korvata, mutta kyllähän ne oman kylän pojat on kuitenkin vahvuus, jonka pohjalle rakentaa. Jos ei omista löydy täytettä, niin jossain kohtaa se jatkuva pelaajien osto ei vaan kanna eteenpäin. Otetaan nyt vaikka futiksesta MyPa, SJK paljolti samalla linjalla.

Kyllähän SPV on vaikea nähdä jonkun muun komennossa kuin Koposen. Toissa kauden päätteeksi Kotilainen taisi kirjoitella jotain Koposen pelitavasta ja sen puutteista, mutta viime kauden mestaruus hiljensi epäilijät. Kauden eka viisiminuuttinen sitten taisi olla parasta, mitä SPV sai tarjoiltua tähän kauteen. Mutta pelit on tosiaan kesken.

Vielä Koposta enemmän ihmettelen Kettusta, että Kohonen roikkuu ringissä. En usko, että enää edes henkinen johtajuus on se, millä meritteillä majussa on mukana. Tai jos on, niin sitten paikka olisi varmaan penkin takana. Tää kausi on ollut sitä, mitä pahimmillaan pelkäsi. Kuin varjo huippuvuosistaan. Ja se on iso harmi!
JooJoo
17/03/2016
Kyllä Koponen on mies paikallaan.
Ei niitä mestaruuksia muuten olisi noin vain tullut.
Turha Speveä haukkua. Jos edelliskaudesta puuttuu lähes koko ykköskentällinen äijiä, ei niitä ihan parissa viikossa uusia kasvateta.
Ja totta kai sekä molsen, että muutaman runkomiehen puuttuminen luo muuhun joukkueeseen hieman epävarmuutta, mitähän tästä nyt tulee. Aivan luonnollista.
Se sitten näkyy jännittämisenä, kipsinä, ja yksilöyrittämisenä.
Ja valitettavasti asenteen pettämisenä.
Mutta aina on uusi peli tulossa. Älkää murjoko suotta, kyylä kai Speveläiset tietävät itsekin, että ketuiks meni, turha käydä lisää potkimassa.
Puukottajat hävetkööt .
Tieto
17/03/2016
SP. Ei muuten mennä. Speven ykköskenttä ei enää kätki palloa pussiin aiempien vuosien tahtiin ja juuri se on syy miksi Sjoella ei pelata tänä vuonna mitaleista. Otan ilomielin vastaan muitakin näkemyksiä. Jopa yv on ollut melko vaaraton. Omana mielipiteenä sanon. Huippupeluri Sr Kohonen on roolitettu väärin. Ja hei, saa olla eri mieltä.
kuulkaas ny tosiaan
17/03/2016
Esimerkiksi koski. Ei mahtunu välillä pelaamaan ja kun mahtui niin 2 ja 3 ketjuun. Se ei oo kyllä pettänyt missään vaiheessa. Mikä ihmeen koirankoppi sille laitettiin? Mielenkiinnosta kysyn et seuraatko pelejä tekstitelkusta ja pelaako poikasi e junnuissa? Ihan ei näkemys kohtaa pelin tietäjien kanssa.
Api
18/03/2016
Ongelmana on ollut koko kauden liian suuri rosteri. Ja nyt kun sitä tarvitaan, mitään ei löydy. Vielä mitään ei ole hävitty mutta paljon pitää käärmekeittoa juottaa matkalla stadiin

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.