Liigat

VeikkausTV-ennakko: Pääseekö Viikingit Classicin kelkkaan mukaan toisessa välierässä?

30.03.
2016
1 Kommentti
2
Liigat
Sunnuntain avausvälierä oli Classicin juhlaa. Löytääkö Viikingit Mikael Järven johdolla lääkkeet Classicin horjuttamiseksi? Kuva: Salibandyliiga

Sunnuntain avausvälierä oli Classicin juhlaa. Löytääkö Viikingit Mikael Järven johdolla lääkkeet Classicin horjuttamiseksi? Kuva: Salibandyliiga

Miesten Salibandyliigan välieräsarja Classicin ja Viikinkien välillä on siirtynyt Helsingin Pasilaan, jossa mitellään toinen kamppailu. VeikkausTV on paikalla näyttämässä tämänkin ottelun. Classic oli suvereeni avausosassa, mutta Viikingit pyrkivät nyt vimmatusti vastaiskuun.

Lähtöasetelmat:

Karkeasti ilmaistuna ensimmäisessä pelissä sunnuntaina Viikingit ei ollut parhaimmillaan, ja selvästi 8-3 voittanut Classic oli taas erinomainen. Pallo ja miehet liikkuivat iloisesti, etäisyydet pysyivät lyhyinä ja Viikinkien puolustusta haastettiin oikeissa paikoissa. Classic pakotti Viikingit tekemään virheitä todella kokonaisvaltaisella pelillään, ja etenkin 4-0 päättyneessä toisessa erässä Viikingit oli kentällä pahasti hukassa Classicin myllytyksessä. Mika Ahosen valmennusryhmä on varmasti tehnyt paljon kotiläksyjä avauspelin jälkeen, ja Classicin tehokasta pelinrakentelua pyritään tukkimaan Pasilassa huomattavasti virkeämmin kuin Tampereella. Yksi avaimista ensimmäisessä pelissä oli myös ykkösviisikoiden peli: Nico Salon johtama Classicin huippuykkönen pyöritteli oman pelinsä lukemiksi +4, ja Niclas Meyerin vastaava sommitelma otti pakkasta kolme maalia.

Tarkemmin avausottelun kulusta voi lukea tästä Jani Hakkaraisen tekemästä Pääkalloanalyysistä.

Kylmät ja kuumat:

Classicin ykkönen (Leikkanen-Savolainen-Salin-Salo-Vänttinen) on ollut erinomainen läpi koko kauden, ja pudotuspeleissäkään ei hyytymisen merkkejä ole näkyvissä. 1+2 sunnuntaina nakutelleen Eemeli Salinin kokonaissaldo kuuteen peliin on muhkea 8+8, ja kaksi osumaa alustanut Lassi Vänttinen jäi ykkösviisikosta ainoana ensimmäisessä pelissä ilman osumaa. 10 pudotuspeliosumaa viimeistelleeltä Sami Johanssonilta tulee kakkosesta hyvää tukea.

Jääkylmiä miehiä ”Familyn” riveissä on aika vähän, mutta kaksi maalia tehneen Niko Juholan tehoiltaa odotellaan edelleen. Myöskään Veli-Matti Luukon kolmosketju ei liiemmin ole maaleja tuuletellut, mutta maalinteko ei ole välttämättömyys heidän onnistumistaan arvioitaessa.

Viikinkien kolmosketju Sipilä-Hyvönen-Hyytiäinen pelasi oman osuutensa Tampere Areenan mankelissa 1-1, ja se on ollut joukkueen parhaimmistoa koko kevään.

Jo mainittu Meyerin ykkösviisikko Tiitu-Meyer-Kailiala-Lax-Stenfors jäi kolme maalia pakkaselle, ja heidän täytyy pystyä vastaamaan paremmin Classicin ykköselle, jos Viikingit mielii sarjaan mukaan ja finaaleja kohti. Tasonnostoa odotettavissa.

Yhteinen historia:

Tämän kauden ottelut ovat nyt Classicille 2-1, kun runkosarjassa molemmat voittivat omat vierasottelunsa. Viime kaudella lokakuussa 2014 Viikingit voitti Pasilassa runkosarjan keskinäisen 5-3, ja tuo voittotemppu pitäisi nyt uusia, jos joukkue mielii sarjan tasoittaa.

Taistelupari:

Sami Johansson, Classic – Roni Laasonen, Viikingit

Kakkosketjujen oikeilta laitahyökkääjiltä odotetaan ennen kaikkea maaleja, ja niitä Johansson on pystynyt tuottamaan liukuhihnalta. Viime kevään pudotuspelit menivät mönkään loukkaantumisen vuoksi, ja nyt nälkää on ollut todella paljon. Avauspelissä syntyi kaksi maalia, ja paikoille mies pääsee etenkin Jussi Pihan tarjoilujen ansiosta tiheästi. Laasosella on hieno laukaus Johanssonin sijaan, mutta aivan niin sähäkkä pelaaja hän ei ole. Teki kolmessa SPV-pelissä maalin ja syötti kaksi sunnuntaina, mutta vielä odotetaan lisää, sillä potentiaali myös kevään ratkaisijapelaajana on olemassa.

Kokoonpanot:

Molemmilla on hyvä tilanne loukkaantumisten suhteen, ja kummallakaan ei pitäisi merkittäviä poissaolijoita olla. Kokoonpanot ilmestyvät tänne keskiviikkona viimeistään klo 16.00.

Edelliset ottelut:

27.3. Classic-Viikingit 8-3
18.3. Viikingit-SPV 3-2 ja.
16.3. SPV-Viikingit 0-9

27.3. Classic-Viikingit 8-3
18.3. Classic-OLS 4-3
16.3. OLS-Classic 6-9

Arvio:

Classic löi pöytään vakuuttavan näytön osaamisestaan sunnuntaina, ja nyt odotetaan viikinkilaivan vastaiskua. Pystyykö joukkue ottamaan ison takamatkan kiinni muutamassa päivässä, ja vai onko Petteri Nykyn joukkue yhtä ylivoimainen vieraissakin? Oletettavasti tasaisempi peli on tulossa, mutta riittäkö se Viikinkien voittoon, jää nähtäväksi.

VeikkausTV:n lähetys kamppailusta käynnistyy keskiviikkona tuokio ennen ottelua, joka starttaa klo 18.00. Live-vedon lisäksi ottelu on tuttuun tapaan myös Tulosvedon ja Pitkävedon kohteena.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tampereen Classic menee menojaan - Betsarit.com
30/03/2016
[…] Pääseekö Viikingit Classicin kelkkaan mukaan toisessa välierässä? […]
ET soittaa kotiin
30/03/2016
Taisi mennä kelkan eteen...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.