Maajoukkueet

U19-tyttöjen uusi valmennusryhmä nimetty – tässä on uusi päävalmentaja

26.08.
2016
16 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Alle 19-vuotiaiden tyttöjen valmennusryhmä nimetty. Kuva: Salibandyliiga.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen valmennusryhmä nimetty. Kuva: Salibandyliiga.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandymaajoukkueen valmentajat on valittu. Päävalmentajan tehtävät ottaa vastaan Tapio Tamminen, eräs suomalaisen salibandyvalmennuksen uranuurtajista.

Tamminen tunnetaan salibandypiireissä hyvin. Hän on ollut lajivalmennuksessa mukana 1990-luvun alkupuolelta lähtien ja lukeutuu suomalaisen salibandyvalmennuksen pioneereihin.

Alku tapahtui aikanaan valmentajana Salibandyliigassa, mutta parhaiten Tammisen kädenjälki on näkynyt valmentajakouluttajana. Lukuisat nykyiset huippuvalmentajat ovat olleet hänen vetämillään kursseilla. Tamminen on vastannut myös salibandyn maalivahtivalmennuksen koulutusmateriaaleista.

Maalivahtivalmentajana hän on kuulunut neljän miesten MM-joukkueen taustatiimiin ja U19-poikien mukana hän on kokenut viidet MM-kisat.

Hieman yllättäen vasta nyt pitkän päivätyön huippusalibandyn parissa tehnyt ”Topi” Tamminen, 56, on ensimmäistä kertaa ikäluokkamaajoukkueen päävalmentajana ja nyt tyttösalibandyn puolella.

– Itselläni oli ajatus, että kun mies- ja poikamaajoukkueiden kanssa on tullut toimittua pitkään, niin jotain annettavaa voisi olla tyttösalibandyllekin ja toki tässä tulee vaihtelua ammatillisesti minullekin, Tamminen kertoo.

Millaisia asioita tuot mukanasi U19-maajoukkueen valmennukseen?

– Rohkeutta, uskallusta ja pelaajaläheistä toimintaa. Kun nuorten urheilijoiden kanssa toimitaan, niin haluan auttaa heitä kaivamaan esiin rajojaan, hän tiivistää.

Avukseen Tamminen saa Tiina Röningin ja Kari Saukkosen. Röning toimii 2000-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentajana ja Saukkonen samassa tehtävässä 1999-syntyneiden osalta. Joukkueenjohtajana aloittaa Tapio Hämeen-Anttila.

Kaikkien tehtäviinsä nimettyjen sopimukset ovat 2+2-vuotisia ja alkavat 1. syyskuuta 2016.

Naisten maajoukkuevalmennusta täydennetty

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tiimiä on täydennetty valmentajalla ja fysioterapeutilla.

Tommi Seikkula toimii katsomovalmentajana ja pelaajatarkkailijana ja Jussi Kuronen fysioterapeuttina. Kaksikko on tehtävissään jo syyskuun alussa pelattavissa Suomi-Ruotsi-maaotteluissa.

Naisten maajoukkueen tiimi:
Lasse Kurronen, päävalmentaja
Irina Peltola, valmentaja
Markus Huhtimo, valmentaja
Tommi Seikkula, valmentaja
Kaarina Salomaa, joukkueenjohtaja
Jouni Hämäläinen, hieroja/huoltaja
Heidi Härkönen, hieroja/huoltaja
Jussi Kuronen, fysioterapeutti

Teksti: Salibandyliitto.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsomosta käsin...
26/08/2016
"Hieman yllättäen vasta nyt pitkän päivätyön huippusalibandyn parissa tehnyt ”Topi” Tamminen, 56, on ensimmäistä kertaa ikäluokkamaajoukkueen päävalmentajana ja nyt tyttösalibandyn puolella."

Onpas yllättävä valinta, sillä nimittäin on pakko kysyä että kuka tämä herra oikein ylipäätänsä on?

Nyt voisi paakallo.fi tehdä tutkivaa journalismia ja kertoa, että missä seuroissa / joukkueissa tämä Tamminen on toiminut (pää)valmentajana esimerkiksi viimeisen 10 vuoden aikana, sillä ainakaan itselläni ei ole mitään tietoa hänen valmentajameriiteistään. Pelkkä "liiton valmentajakouluttaja" kun ei sellaisenaan kuullosta vakuuttavalta.
Pohdin
26/08/2016
Oli ilmeisesti ainoa hakija?
Jr
26/08/2016
Taas löytyi kätevästi virkaan kaveri liiton "toimistolta"???
Ei minkäänlaista päävalmentajakokemusta mistään, mutta varmasti mukava heppu. Ollut mukana maalivahtivalmentajana... Voi elämä???
Tutkiva wanna_be_journalisti
26/08/2016
Ei vaatinut kovin paljon tutkimustyötä. Lainaus Classicin uutisesta keväältä:

"Tamminen on aloittanut salibandyvalmentajan uransa jo yli 20 vuotta sitten. Hän toimi Tampereen Gunnersin miesten liigajoukkueen päävalmentajana 1993-97 ja sen jälkeen kauden verran SBS Porin joukkueessa. Lisäksi hän on ollut Ilveksen salibandyjaoston valmennuspäällikkönä viisi vuotta. Maajoukkuetasolla valmennuskokemusta on kertynyt miesten maajoukkueesta 2006-2015 maalivahtivalmentajan roolissa. Poikien maajoukkueessa hän jatkaa edelleen ainakin vuoteen 2017. Salibandyliiton kouluttajana Topi on toiminut vuosina 1993-2016. Leipätyönsä hän on tehnyt jääkiekon parissa vuodesta 1997 pääasiassa valmennuspäällikkönä. Kokemusta ja näkemystä siis varmasti riittää."

Uutinen kokonaisuudessaan (jos nämä linkit tässä näkyvät):

http://www.scclassic.com/fi/uutiset/:source/frontpage/newsid/4304/actionarea/4/contentareaid/189?PHPSESSID=37f2886e657afdcf03442fd3bc86a922

Niin ja tuo lainattu "scclassic" on tampelainen salibandyseura:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Classic

Miten on pääkallo, löytyiskö meikäläiselle uran alkua teiltä?
Katsomosta käsin...
26/08/2016
"Hän toimi Tampereen Gunnersin miesten liigajoukkueen päävalmentajana 1993-97 ja sen jälkeen kauden verran SBS Porin joukkueessa."

OK, eli liitto lähti hakemaan modernia salibandyosaamista kaverilta joka on viimeksi valmentanut lähes 20 vuotta sitten.
S7
26/08/2016
Nyt häipykää spedet! Irinaa ja mahua valmennuksessa ja ei kelpaa. Ei jumalaut ootte kujalla syyttelyinenne. Kova ryhmä.
Manakeri
26/08/2016
Tämä piristi ehkä vähän ankeaa perjantaita. Huutonauru ei meinannut loppua #hymiö
Osku
26/08/2016
Mulla taas menee usko S7:ään, jos se alkaa täällä riehumaan ilman kunnon perusteita asialle. :D
Jouni Laakkonen
26/08/2016
Ollakko trolli vai ihan oikeasti noin pihalla nämä kommetoijat? Tyttöjen maajoukkueelle on saatu todella kova valmennusryhmä. Jos näitä toimijoita ei tunne, niin sitten ihan hissunkissun pyyhkii nuo ala-arvoisen typerät kommenttinsa pois ennenkuin joku oivaltaa ketkä näiden rohekeiden nimimerkkien takaa huutelee typeryyksiä.
Jos sitten ei riitä uskallus omalla nimellä jatkaa kommentointia, niin sehän kertoo ...No, ei ainakaan siitä että on selkärankaa ja kykyä seisoa omien "mielipiteiden" takana.
Gunners
26/08/2016
AURINKOKUNIGAS , hyvä!!
S7
27/08/2016
Anna Osku uskon mennä, se onkin turhaa. EVi palauttaa sen sullekin. Ja sinällään tuskinpa oot ees kauheen eri mieltä, ainakaan noiden mun mainitseman kahden osaamisen suhteen. Mua lähinnä ärsyttää tää jatkuva itkeminen, ihan sama mitä julkaistaan. Tässä meijän lajissa ns. huippuosaajat vielä kuitenkin kortilla ja jos tähän ryhmään, joskaan ei päävalmentajaksi, on saatu 2 todella kovaa nimeä, niin silti valitetaan. Irina nyt varmasti meritoitunein naisvalmentaja koko maassa.
S7
27/08/2016
Joo paitsi että näin, katoinkin sitten väärää valmennustiimiä. Olikin naisten eikä tää tyttöjen:-D. Sinällään miksi toi ees mukana uutisessa? Ehkäpä lähen takasin ala-asteelle, ja oppii lukemaan...
Mikkeliläistä osaamista tyttöjen jengiin
28/08/2016
Hyvä Hatsina (y)
Katsomosta käsin...
29/08/2016
Jouni: eli mikä osa meni väärin? Eikö se pidä paikkaansa, että liitto valitsi tyttöjen maajoukkueen päävalmentajaksi ihmisen joka on viimeksi toiminut päävalmentajana lähes 20 vuotta sitten?
jolokuttelija
29/08/2016
Niin, mikä on muuttunut 20 v säbässä ? Noppafemma 60-70% puree edelleen "puolustuksena" kun se on kasassa ja vastahyökkäykset siitä jos ne hallitsee tappaa. Niin avauspeli....hmmmmm....pallo tyhjennettyyn kulmaan, maalin taakse, puolenvaihto, keskelle tai pakille, molemmmista veto. :)
ihmettelijä
30/08/2016
menikö Kettunen nyt siitä kohtaa missä oli aita matalin? Nyt valinta osui omaan hyvään kaveriin ja 100% takuu siitä että liiton toimintaa ei tulla kritisoiman millään tavalla.
Apuvalmentajat myös mielenkiintoiset. Toinen valmensi omaa joukkuetta A-tyttöjen sm sarjan karsinnoissa. Voittosarake näytti puhdasta nollaa. Toinen valmentaja jättäytyi pois ikäluokkavalmentajan tehtävistä perhekiireiden takia. Nyt yht'äkkiä löytyykin aikaa hommaan joka vaatii sitoutumista ja aikaa vielä enemmän. Hullua touhua!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.