Ulkomaat

Maailmanmestari erikoisen siirron myötä mukana EFC-turnauksessa – ”Oligarkit osaavat taivutella”

05.10.
2016
6 Kommenttia
1
Ulkomaat
Timo Toivonen pelasi vielä viime kaudella Viikingeissä. Kuva: Salibandyliiga.

Timo Toivonen pelasi vielä viime kaudella Viikingeissä. Kuva: Salibandyliiga.

Pienempien salibandymaiden seurajoukkueiden mestaruusturnaus Euro Floorball Cup käydään tämän viikon aikana Weissenfelsissa, Saksassa 5.-9.10. Turnaus on myös suomalaisittain varsin mielenkiintoinen.

Turnauksessa pelaavat miesten osalta Saksan, Norjan, Venäjän, Viron ja Latvian mestarit viime keväältä, sekä järjestäjämaa Saksan hopeamitalisti. Naisissa mukana ovat Saksan mestarin ja kakkosen lisäksi Norjan, Venäjän, Slovakian ja Puolan mestarit.

Turnaus pelataan sekä miesten, että naisten sarjassa kolmen joukkueen alkulohkoissa, jonka jälkeen mitellään välierät ja finaalit. Turnauksen voittajat pääsevät vuoden 2017 Champions Cupiin.

Mielenkiintoisin aspekti suomalaisittain on varmasti se, että kesällä Venäjän mestari Spartak Moskovan riveihin siirtyi kaksi todella kovan luokan suomalaisnimeä, SSV-ikonit Markus Neimo ja Timo Toivonen, joilta löytyy yhteensä yli 650 Salibandyliiga-ottelua vyöltä ja siihen päälle yli 20 SM-mitalia. Toivoselta löytyy myös yksi MM-kulta, sekä kolme Euroopan parhaan seurajoukkueen titteliä. Moskovan joukkuetta valmentaa Matti Kaipio ja valmennusryhmään kuuluvat suomalaiset Tuomas Korhonen, Aake Kettunen, Harry Virtanen ja Santtu Turunen.

Pääkallo.fi kysyi Toivoselta, miten siirto Venäjälle pääsi oikein tapahtumaan.

– Kauden jälkeen olin 100% varma, että voin katkoa kaikki mailat ja antaa mitalit pois, mutta aika tekee nopeasti ihmeitä ja halu kokea uutta voitti. Plus oligarkit osaavat taivutella, Toivonen naurahti.

– He soittivat ja kysyivät, että onko seikkailumieltä. En usko, että olen salibandyn parissa tekemässä enää mitään järisyttävää, vaan kyllä tässä mennään ihan seikkailumielellä ja halusta nähdä maailmaa. En ole esimerkiksi ikinä käynyt Moskovassa tai lentänyt yksityiskoneella.

Suuria odotuksia Toivosella ei turnauksesta ole, vaan pikemminkin hän tahtoo antaa omasta kokemuksestaan ja ammattimaisuudestaan salibandylle jotain takaisin.

– Omilla odotuksillani ei ole niin väliä. Laji tuskin yllättää enää, mutta ammattimaisesti viimeiset 10 vuotta pelanneena velvoittaa toimimaan seuran edun mukaisesti sataprosenttisesti. Aion nauttia jokaisesta hetkestä ja jos pystyn omalta osaltani edes hieman taas auttamaan salibandya, niin hyvä niin. Onhan salibandy kuitenkin antanut minulle kovin paljon, Toivonen totesi jalosti.

Suomalaisia pelaa myös muissa turnauksen joukkueissa. Turnauksen järjestäjän, UHC Weissenfelsin riveissä pelaavat Suomen Salibandyliigasta OLS-paidasta tutut Harri Naumanen (pelaaja-valmentajana) ja Anssi Soini, sekä viime kaudella vielä Nokian KrP:tä edustanut Jussi Asunta. Virolaisjoukkue SK Link Sakun joukkueessa pelaavat suomalaiset Mikael Toivonen ja Joni Toivola. Saksalaisen TV Lilienthalin riveissä pelaavat Miro Siljamo, Miska Grönvall ja Jaakko Åkman.

Pääkallo.fi raportoi paikan päältä viikon aikana, mutta tarkemmin turnauksen etenemistä voi seurata EFC2016-nettisivuilta, sekä IFF:n nettisivuilta. Kaikki ottelut näytetään myös IFF:n Youtube-kanavalla livenä.

EFC2016-joukkueet

Miehet:

Lohko A:
UHC Sparkasse Weissenfels (Saksa)
Spartak Moskova (Venäjä)
Lielvarde (Latvia)

Lohko B:
Tunet IBK (Norja)
SK Link Saku (Viro)
TV Lilienthal (Saksa)

Naiset:

Lohko A:
Saint Petersburg (Venäjä)
SK FBK Kometa Spisska Nova Ves (Slovakia)
UHC Sparkasse Weissenfels (Saksa)

Lohko B:
Sveiva IB (Norja)
Interplastic Olimpia Osowa Gdansk (Puola)
MFBC Grimma (Saksa)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Mielenkiintoista
05/10/2016
Spartak Moskova ei voittanut Venäjän mestaruutta vaan Nizhniy Novgorod.
Fani
06/10/2016
Joni Toivola on turnauksen paras pelaaja. Avaa peliä syvälle ja on kokoaja äänessä. Joukkue voittaisi vaikka Toivola ainoastaan ohjestaisi pelaajia. Ihailuni on isoa ja toivon Jokereille pelkkää hyvää.
Switztiger
06/10/2016
FANI siis tarkoitatko sitä viron joukkueessa pelaavaa minionia?
Toivolan jomppa
06/10/2016
Tällä tasolla ei kukaan osaa pelata kukkupalloa pois, ei kukaan!
Huselius
06/10/2016
Komppaan jomppaa.. vuoteni liigassa, divarissa ja nuorten majussa ei opettanut lähelleekään niin paljoa tästä hienosta lajista kuin viime kausi pakkiparinasi! Ainiin olin myös Asm paras pelaaja.
S7
06/10/2016
Toivonen ja kukkupallon kyttäys, toi on kyllä legendaarista. En nyt hirveesti jokereiden pelejä nähnyt, mutta joo sama taktiikka näytti olevan usein... Ei sillä kyllähän se tolla tasolla todellakin näytti toimivan. Toisaalta monesti heräs kysymys, kumpi tärkeempää, omat tehdyt maalit/syötöt vai joukkueen pisteet ;-)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.