Espoon derby kiinnosti yleisöä – paikalla 2975 katsojaa

Oilers oli vahvempi lauantaisessa Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers oli vahvempi lauantaisessa Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää
Oilers oli vahvempi lauantaisessa Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilersin ja Westend Indiansin välinen miesten Salibandyliigan ottelu toimi Espoon Suuri Salibandypäivä -tapahtuman pääkoitoksena lauantaina. Kaikkiaan 2975 silmäparia näki, kun Oilers nappasi kotivoiton maalein 8-4.

Ensimmäinen erä meni Oilersin nimiin lukemin 1-0. Toisessa periodissa kotijoukkue osui kahdesti, ja Indians kertaalleen. Viimeisessä erässä Oilers oli vahvempi maalein 5-3.

Oilersin Olli Alanen ja Niclas Meyer iskivät kaksi maalia mieheen. Markus Markkola ja Rasmus Markelin onnistuivat pistein 1+1. Indiansin Joonas Föhr syötti kolme maalia. Valtteri Kainulainen maalasi kahdesti.

Oilers katkaisi voitolla kolmen ottelun voitottoman putken, ja majailee nyt Salibandyliigan kolmantena. Indiansin kausi on kääntynyt mollivoittoiseksi vahvan alkukauden jälkeen. Joukkue on hävinnyt viisi viimeisestä kuudesta ottelustaan, ja on seitsemäntenä.

Ottelutilastot

Metro Areenalla pelattiin myös kaksi junioreiden ottelua ennen varsinaista pääkoitosta. Ensimmäinen ottelu miteltiin espoolaisen Northern Starsin sekä EräViikinkien B-tyttöjen välillä. Ottelu päättyi 5-5 ja. Toisessa pelissä kohtasivat Oilersin ja Indiansin poikien A-juniorijoukkueet. Oilers oli ottelussa vahvempi maalein 9-5.

Lue myös:
Kotilaiset hurjassa vireessä Raumalla – katso lauantain salibandytulokset
Etelä-Hämeen herruus LASB:lle – yli 1100 katsojaa näki derbytrillerin

23 comments

  1. Miksi kaksi isoa derbyä järjestetään samanaikaisesti muutenkin isona urheilupäivänä? Tällä tavalla ei maksimoida positiivista mediatilaa joka on salibandylle elintärkeää jos se haluaa kasvaa lajina suuren yleisön silmissä.

  2. Olipa Alakare-Vilkki taas vauhdissa ja yllättäen Oilersin pelissä !!!!

  3. Näppärää myös, kun ei floorball.fi sivulla näkynyt tätä ottelua tämän päivän peleissä…

  4. Samaa mieltä ”hienoja tapahtumia mutta” – kanssa. Aivan totaalisen tyhmä idea järjestää tämänlaisia tapahtumia ja kutsua näihin väkeä. Suorastaan idiottimaista. Ei meidän laji tarvitse näitä massatapahtumia. Mennään takaisin jumppasalien hämäriin kulmiin, sinne puolapuiden ymäröimiin epäsäännöllisen muotoisiin koulujen saleihin pelaamaan putkimailoilla sählyä.

    Turha on nostaa lajin profiilia, ainakaan samaan aikaan monella paikkakunnalla! Meillä on jo superfinaali, mikä pelataan jopa joka vuosi. Eikö se riitä? Lopettakaa salibandykansa hinkuamasta sitä kuuta taivaalta vaan tyytykää vähään! Onhan se hienoa, että joskus näitä järjestää, mutta että tästä tulisi tapa! HYI! Mikä teitä vaivaa? ja niitä katsojia jotka menivät paikalle. Ei salibandy kaipaa katsojia. jos katsojia olisi niin pian alettaisiin vaatia kunnon halleja ja muitakin palveluita. mihin tämä sähly oikein on menossa! Siirryn saakeli mölkyn pelaamiseen, sitä ei tarvitse kenenkään tulla seuraamaan ja saan paiskia puukapulaa ilman, että sitä joku ”striiiimaa” mihinkään.

  5. Loistava tapahtuma, kiitos järjestäjille! Olisi hienoa jos tästä tulee vuosittainen tapahtuma. Tasainen peli mutta tällä kertaa öljymiehet olivat vaan parempia.

    Alakare-Vilkki ovat jostain syystä Oilerssia vastaan, aina sattuu käsittämättömiä tuomioita.
    Nyt nämä”tunarit” eivät onneksi pystyneet ratkaisemaan. Kerran ovat ratkaiseet jopa pudotuspelissä. Voisiko näille herroille antaa ikuisen porttikiellon Espooseen?

  6. Arto, onnittelut vedon voitosta. Otan j.vehkaojaan yhteyttä ja ilmoitan kun veto kuitattu. T jani

  7. En pidä ko. tuomareista mutta voisitko avata mitä ”käsittämättömiä tuomioita” tänään tuli?

  8. Tottakai on upeaa, että näitä järjestetään mutta kun näistä tapahtumista olisi otettavissa isompikin hyöty.

  9. Penan kanssa samaa mieltä! Junnujenkin pitää oppia sählyä kunnolla ja oppii taklaa puolapuihin! Putkimailoilla vielä tasoerot kuriin ja vankilasäännöt. Inhottaa nää streemaukset.

  10. Omasta mielestä tuomarit vihelsivät ihan hyvin tänään, joten itelle ei kans oikein aukea noi ”käsittämättömät vihellykset”.
    Matto vaikutti erittäin huonosti laitetulta joka häiritsi molempien peliä kun pallot pomppi tietyis kohis. Ja onneks siin keskialueella ei sattunut mitään loukkaantumisia ku matto repsotti miten sattuu. Järjestäjät olisi voinut sen hoitaa paremmin mut muuten oli ihan ok tapahtuma

  11. Markkolan vaparissa oilersilla 8 pelaajaa kentällä ja maali hyväksytään. Olihan Oilersin vikan erän jäähyt vähän kyseenalaisia, mutta molemmin päin tänään tuomiot

  12. Tuosta matosta sen verran, että niille jäähallin pohjalevyille sitä oli todella hankalaa laittaa mitenkään täydellisesti. Enkä tässä nyt syytä sen kummemmin ketään, haluan vain todeta, että ei se vika ihan pelkästään asentajissakaan ollut.

  13. olis sen nyt voinut silti teipata kirkkaalla teipillä esim maalin edestä, pari kivaa poikkisyöttöä jäi hyödyntämättä

    itse pelistä ihmettelen miksi indians pelas kaksi erää bussilla kun pystyi oikeastikin rakentamaan – puuduttavaa oli katsoa vaikka laji-ihminen olenkin ne pari erää

  14. Valtamedioihin pitäis päästä, on siellä kaiken maailman hevosurheilua, missä yx suomalainen pääsee kisoissa 50 sakkiin. Toimittajat siellä elää oikeesti 70-lukua, hävetköön!!

  15. Olipa viihdyttävä peli! Kiva kun oli paljon jengiä eksynyt paikalle. Keillä se veto olikaan Indiansin peleistä alkukauden (5 peliä) jälkeen? Hieno yhteistyötapahtuma!

  16. Veto oli minulla ja Jani Karhulahdella. Veto lyötiin neljän Indians-pelin jälkeen ja vedon aihe oli Indiansin yhteispistemäärä otteluista Nokia-EräViikingit-LASB-Happee-TPS-Classic-Oilers-SPV; Jani sanoi 7+, minä sanoin 6-. Indians voitti siis LASBin ja Nokian, jolla kasaan tuli neljä pistettä, eli ennen tämän päivän SPV-peliä homma on selvä.

    Panos oli siis se, että Janin voittaessa minä lahjoitan Janin nimissä Indiansin junioritoiminnalle 80 euroa ja minun voittaessa Jani lahjoittaa minun nimissäni Oilersin junioritoiminnalle 80 euroa.

  17. Minusta tuollaiset vedot, joissa kumpikaan ei saa missään tapauksessa omaa hyötyä vaan paikallinen urheilu hyötyy joka tapauksessa ovat aivan mahtavia hommia. Nytkin tosiaan Janin kanssa käytännössä päätettiin, että espoolaiselle juniorisalibandylle menee 80 euroa – veto koski vain sitä, että kuka maksaa ja kenelle. Juteltuani eilen erään Oilersin johtohenkilön kanssa tästä asiasta (että tietää mitä oli menossa – ja tiesihän hän jo reaktiosta päätellen etukäteen 😀 ), hän vaikutti todella iloiselta siitä, että tämmöinen tuki on tulossa. Eihän se mikään omaisuus ole, mutta jollekin yksittäiselle junioripelaajalle tuollainen tuki voi olla valtavan iso apu.

  18. 80 palloa, no eräästä seinäjokisesta nettikaupasta 160 palloa! Kyllä tolla junnut lätkii jonkun aikaa