Maajoukkueet

Salibandymaajoukkueen MM-kenraali käynnistyy perjantaina – näin seuraat tapahtumia

04.11.
2016
16 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Suomen miesten maajoukkueella on edessään viikonloppuna pelillinen kenraali MM-kisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten maajoukkueella on viikonloppuna edessään pelillinen kenraali MM-kisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Suomen salibandymaajoukkueet ovat tositoimissa laajalla rintamalla perjantaista sunnuntaihin EuroFloorball -tapahtumissa Ruotsissa ja Sveitsissä. Suurin mielenkiinto kohdistuu Suomen miehiin, joille turnaus on viimeinen tasonmittaus ennen Latvian MM-kisoja joulukuussa.

Växjön Fortknox Areenalla pelattavaan miesten EFT-turnaukseen, jossa Suomi kohtaa Ruotsin, Sveitsin ja Tšekin, salibandymiesten valmennus on valinnut 23 pelaajaa käsittävän joukkueen.

Lokakuun 20. päivä valmennusjohto ilmoitti 40 pelaajan listan, josta MM-joukkue valitaan. Pelaajavalintojen valintaprosessi EFT-turnauksen jälkeen rivakasti. Maanantaina julkistetaan Kansainvälisen Salibandyliiton sääntöjen edellyttämä 30 pelaajan ns. first list ja 20 pelaajan suuruinen MM-joukkue tiedotetaan torstaina 10.11. Riian MM-turnaus alkaa 3. joulukuuta ja uusi maailmanmestari selviää MM-loppuottelussa 11. joulukuuta.

Ruotsin-turnaukseen osallistuvassa ryhmässä mukana on kaksi ensikertalaista. Hurjaan maalivireeseen Salibandyliigassa äitynyt SPV:n Jari Hankkio on ilmoittautunut kisaan MM-paikoista maajoukkueleirityksen ulkopuolelta. Toinen keltanokka on Classicin maalivahti Lassi Toriseva, jonka huipputorjuntoja nähtiin mm. lokakuussa Classicin osallistuessa mestarijoukkueiden Champions Cupiin.

Ruotsin EFT-turnauksessa pelaavat myös Suomen alle 19-vuotiaat pojat, joiden matka kohti ensi vuoden toukokuussa juuri Växjössa pelattavaan ikäluokan MM-turnaukseen jatkuu aikataulussa.

Naiset ja alle 19-vuotiaat tytöt osallistuvat omiin EFT-tapahtumiinsa Sveitsin Schaffhausenissa. Salibandynaisten kokoonpano on muuttunut suuresti sitten syyskuun mollivoittoisesti päättyneiden Ruotsi-otteluiden.

Tyttömaajoukkue palaa tositoimiin sitten viime toukokuun MM-kisojen, jonka jälkeen päävalmentajana on aloittanut pitkän linjan salibandyvalmentaja Tapio ”Topi” Tamminen. Vuonna 1998-syntyneet jättävät Sveitsin-turnauksessa jäähyväiset ikäluokkamaajoukkueessa.

Kummankin turnauksen otteluja voi seurata suorissa turnausjärjestäjän tuottamissa nettilähetyksissä. Lähetyslinkit otteluiden perässä.

EFT-viikonlopun ottelut (Suomen aikaa)

Miesten maajoukkue (Fortknox Arena, Växjö, Ruotsi)
Pe 4.11. klo 14 Suomi – Sveitsi nettilähetys
La 5.11. klo 16.30 Tšekki – Suomi nettilähetys
Su 6.11. klo 15.45 Ruotsi – Suomi nettilähetys

Tulokset ja tilastot (IFF)
Suomen miesten joukkueen kokoonpano

Alle 19-vuotiaat pojat (Fortknox Arena, Växjö, Ruotsi)
Pe 4.11. klo 11 Suomi – Sveitsi nettilähetys
La 5.11. klo 10:30 Tšekki – Suomi nettilähetys
Su 6.11. klo 13 Ruotsi – Suomi nettilähetys

Tulokset ja tilastot (IFF)
Suomen PU19-joukkueen kokoonpano

Naisten maajoukkue (BBC Arena centercourt, Schaffhausen, Sveitsi)
Pe 4.11. klo 18 Suomi – Ruotsi lähetyssivulle
La 5.11. klo 16 Tšekki – Suomi lähetyssivulle
Su 6.11. klo 15 Sveitsi – Suomi lähetyssivulle

Tulokset ja tilastot (IFF)
Suomen naisten joukkueen kokoonpano

Alle 19-vuotiaat tytöt (BBC Arena sidefield, Schaffhausen, Sveitsi)
Pe 4.11. klo 15 Suomi – Ruotsi
La 5.11. klo 13 Tšekki – Suomi
Su 6.11. klo 15 Sveitsi – Suomi

HUOM. Saimme perjantai-iltapäivänä tiedon, että tyttöjen peleistä ei olekaan tarjolla livestreameja. Pahoittelemme, että alkuperäisessä tiedotteessa oli virheellistä tietoa.

Tulokset ja tilastot (IFF)
Suomen TU19-joukkueen kokoonpano

Teksti: Salibandyliitto

Lue myös:
MM-kisaehdokkailla viimeinen näytön paikka – ”Puolustajien valinta haastavinta”
Viimeinen EFT-joukkue ennen MM-kisoja valittu – Hankkio ja Toriseva debytoivat
Nimilista julki – näistä 40 pelaajasta valitaan Suomen MM-kisajoukkue

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JiiK
04/11/2016
Nyt on huonoin striimi mihin olen ikinä törmännyt tässä U19 pelissä. Yksi still-kuva 5 sekunnin välein.
Ouch
04/11/2016
Joo nyt ei kyllä oikee striimi pelaa :/
JiiK
04/11/2016
Komento takaisin, selainta vaihtamalla korjaantui ;)
Pettynyt
04/11/2016
Mulla ei toimi ollenkaan
Eeva
04/11/2016
Ei toimi miesten pelin striimi millään selaimella. Jämerää, kun tuntuu, että nämä salibandystriimit ovat järjestään aina yhtä surkeita.
Heikki
04/11/2016
Oletko Eeva miettinyt, että vika voi olla sun koneessa tai yhteyden laajuudessa jos aina on p.skaa. Mut hei nyt tuli maali. Täytyy palata katsomaan isolta näytöltä hidastukset.
Heikki
04/11/2016
Lamminen perkele. Kolme maalia omaan piikkiin. Familyssa olisivat jo täkittäneet.
S7
04/11/2016
mun mielestä streemit toimii kausi kaudelta paremmin. Ei tökkinyt yhtään, harmi että tais vaan yhellä kameralla ollut kuvattu. Onhan nää säbä-ääliölle hienoa, kun pelejä näkyy koko ajan. Kesällä kattelin prahasta ja ilmeisesti tsekinliigaa ,pystyy myös väijymään netistä ja ilmaiseksi--> en ole kerinnyt vielä kokeilemaan, mutta pakko joskus...
Heikille
04/11/2016
Tais Lammisen Riikan matka tyssätä tähän...
Eeva
04/11/2016
Heikki, toki olen miettinyt. Ilmeisesti vika sitten lienee laitteissa tai yhteyksissä, vaikka esimerkiksi kaikki Areenan ja Katsomon kautta pyörivä urheilu toimii niin tabletilla, Macilla kuin screenilläkin. Tänään miesten salibandypeli pyöri niin, että ääni kuului, mutta kuva jumahti koko ajan.
Katsoja
04/11/2016
Ei toiminut tabletilla eikä puhelimella kun ainoasta muutaman sekunnin pätkissä. Jos ei saada toimimaan mobiililaitteila kuten fanseat ja yle areena niin aika heikko on sreemi.
Osku
04/11/2016
S7, noi Baltian maiden streamit jaksaa hämmästyttää vieläkin. Tosi laadukasta ja hyvin latautuvaa kuvaa tulee aina, vaikka olisi pienempikin turnaus. Pitäisikö suomalaisten käydä siellä opintomatkalla (enkä tarkoita tällä liiton väkeä)?
Heikki
04/11/2016
Itse seuraan aina kotikoneella ja esim tänään miesten peliä katsoin täysin häiriöttä (erinomainen kuva ja ääni), joten vika ei ehkä ole lähetyksessä vaan vastaanotossa. Asioista tietävät voisivat ehkä analysoida miksi jollain näkyy ja jollain ei.

Baltian maiden yhteyksissä ja erityisesti Viron yhteyksissä on todellakin yleensä laatua. Esim Tallink Floorballin lähetyksiä olen useasti seurannut ja hyvin on toiminut. Voisiko järjestäjiltä kysyä onko jotain mitä voisi täälläkin hyödyntää.
Eeva
04/11/2016
Nyt näkyy naisten peli aivan täydellisellä laadulla. Vaikea siis uskoa, että vika olisi vain laitteissa tai yhteydessä. Ehkä kataojia on liian paljon suhteutettuna lähetyksen laatuun. Selittäisi sen, että miesten peli pätki ja naisten ei.
kekki
06/11/2016
Kettunen on ihan farssi.. Joo, komeat voitot Sveitsistä ja Tshekistä, mutta ruotsi kepittää koko ajan rumemmin. "Pelikirja" vaatii päivitystä pelaavampaan suuntaan. Jos 60min ottelussa olet pallollisena 10-20min, ei voi kovin suuria odottaa.. Jag har talat.
Kiireinen
08/11/2016
Jostakin syystä jälkilähetystä miesten Suomi-Ruotsi pelistä ei enää striimausnettisivulta löydy, löytyykö mahdollisesti jostakin muualta

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.