Ulkomaat

Video: MM-kisoihin valmistautuva tähtihyökkääjä sairastuvalle – joutui palaamaan kotiin kesken leirin

23.11.
2016
5 Kommenttia
0
Ulkomaat
Maailman ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluva Alexander Rudd koki sunnuntaina kovia. Kuva: perwiklund.se

Maailman ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluva Alexander Rudd koki sunnuntaina kovia. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin maajoukkueen kärkihyökkääjiin kuuluvan Alexander Ruddin valmistautuminen joulukuun MM-kisoihin häiriintyi, kun hän sai päähänsä osuman sunnuntain Superliiga-ottelussa.

Ottelun toisessa erässä Rudd törmäsi rajun näköisesti Mullsjön Johan Nyrgårdhin kanssa.

Rudd pelasi ottelun loppuun, mutta loppusummerin jälkeen hyökkääjän olo heikkeni niin paljon, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. Storvreta on lähettänyt tilanteesta selvityspyynnön Ruotsin salibandyliittoon.

Seuran urheilutoimenjohtaja Kim Knudsen kommentoi tilannetta UNT.se-sivuston haastattelussa.

– Meillä ei ole vaihtoehtoa, kun huomioidaan oman pelaajamme, Jimmie Petterssonin, aikaisemmin saaman rangaistuksen. Olen yllättynyt, että kurinpitäjät eivät ole videolta havainneet mitään – emme hyväksy tätä ja siksi olemme siirtäneet asian tutkittavaksi.

– On hyvin epätodennäköistä, että pelaajalle sattuisi päävamma ilman syytä. Mielestämme tilanteessa tapahtui väkivaltainen kontakti pelaajamme päähän, Knudsen selvitti.

Ruddilla ei sairaalassa diagnosoitu aivotärähdystä, mutta hänen poskensa ja leukansa olivat arkoja ja syöminen oli vaikeaa ottelun jälkeisenä päivänä. Storvretan valmentaja Stefan Forsman totesi aikaisemmassa haastattelussa, että tilanteesta olisi pitänyt tuomita viiden minuutin jäähy ja ottelurangaistus.

Itse ottelun Mullsjö voitti yllätyslukemin 9-6. Loukkaantumisen aiheuttaneesta tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Mullsjön Nygårdh kiisti osuman tahallisuuden tiistaina Innebandymagazinetissä.

– Se oli todella harmittava tilanne, eikä minulla ollut tarkoitus taklata häntä (Ruddia). Juoksin omaan päähän puolustamaan ja hänen yrittäessään harhauttaa minua olkapääni osui häntä päähän. Todella epäonninen ja ikävä tilanne, Nygårdh kertoi.

Ruotsin Salibandyliitto tiedotti tiistai-iltana, että Rudd on joutunut palaamaan kotiin kesken Ruotsin maajoukkueen MM-kisoihin valmistavan leirin.

Rudd siis matkasi joukkueen mukana Visbyn MM-leiritykseen, mutta valmentajat ja lääkintähenkilökunta päättelivät, että hän on saanut ainakin jonkinasteisen aivotärähdyksen pelivideon sekä iskun perusteella. Täten hän ei ole kyvykäs pelaamaan salibandya tällä hetkellä. Ratkaisuun vaikutti myös se, että Ruddilla on ollut aiemmin urallaan aivotärähdyksiä. Tällä hetkellä ei ole varmuutta uhkaako vamma Ruddin osallistumista MM-kisoihin.

Ruddin ja Nygårdhin välinen kontaktitilanne on katsottavissa alla olevasta videosta.

Lue myös
UNT.se: Storvreta anmäler tacklingen på Rudd
JP.se: Styrkebesked inför VM-uppehållet
Innebandymagazinet.se: ”Det är olyckligt och skittråkigt”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
S7
23/11/2016
Jaa että vahinko, Rudd tehnyt mitään harhautusta ennen kontaktia. Harmi jos ei pääse kisoihin.
Naama
23/11/2016
Perus vahinko. Piti pysäyttää hinnalla millä hyvänsä, mutta oli vahinko, että sattui ajelemaan samalla päähän. Tollasia kaveraita näkee, joka sarjatasolla.
Wiggum
23/11/2016
Uskoisin, että Nygårdin tarkoitus oli ajaa kylkeen kiinni, mutta Rudd tekee hieman äkkinäisen liikkeen (yrittää harhauttaa), kun näkee että Nygård tulee taustalta ja siitä tuleekin törmäys. Ikävä tilanne. Toivon mukaan Rudd pääsee MM-kisoihin mukaan.
Poro
23/11/2016
Nämä kuljetuskoneet (Rudd, Pe. Kotilainen ym.) kaivavat verta nenästään harhauttamalla "vielä yhden". Tuohon pelityyliin nyt vaan kuuluu se, että jossain vaiheessa joku saa sut kiinni ja ajelee kylmäksi (tahallaan tai tahattomasti). Palloa liikkeelle, niin ei käy kuinkaan.
JiiK
24/11/2016
Hauskasti tuo kaveri ei katso palloa ollenkaan, ei kiinnosta pätkääkään sen riistäminen :D

Kiinnostaisi kyllä kuulla sekin, miksi Ruddin annettiin jatkaa peliä tuon jälkeen. Aivan selvästi menee tajuttomaksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.