Video: MM-kisoihin valmistautuva tähtihyökkääjä sairastuvalle – joutui palaamaan kotiin kesken leirin

Maailman ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluva Alexander Rudd koki sunnuntaina kovia. Kuva: perwiklund.se
Maailman ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluva Alexander Rudd koki sunnuntaina kovia. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin maajoukkueen kärkihyökkääjiin kuuluvan Alexander Ruddin valmistautuminen joulukuun MM-kisoihin häiriintyi, kun hän sai päähänsä osuman sunnuntain Superliiga-ottelussa.

Ottelun toisessa erässä Rudd törmäsi rajun näköisesti Mullsjön Johan Nyrgårdhin kanssa.

Rudd pelasi ottelun loppuun, mutta loppusummerin jälkeen hyökkääjän olo heikkeni niin paljon, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. Storvreta on lähettänyt tilanteesta selvityspyynnön Ruotsin salibandyliittoon.

Seuran urheilutoimenjohtaja Kim Knudsen kommentoi tilannetta UNT.se-sivuston haastattelussa.

– Meillä ei ole vaihtoehtoa, kun huomioidaan oman pelaajamme, Jimmie Petterssonin, aikaisemmin saaman rangaistuksen. Olen yllättynyt, että kurinpitäjät eivät ole videolta havainneet mitään – emme hyväksy tätä ja siksi olemme siirtäneet asian tutkittavaksi.

– On hyvin epätodennäköistä, että pelaajalle sattuisi päävamma ilman syytä. Mielestämme tilanteessa tapahtui väkivaltainen kontakti pelaajamme päähän, Knudsen selvitti.

Ruddilla ei sairaalassa diagnosoitu aivotärähdystä, mutta hänen poskensa ja leukansa olivat arkoja ja syöminen oli vaikeaa ottelun jälkeisenä päivänä. Storvretan valmentaja Stefan Forsman totesi aikaisemmassa haastattelussa, että tilanteesta olisi pitänyt tuomita viiden minuutin jäähy ja ottelurangaistus.

Itse ottelun Mullsjö voitti yllätyslukemin 9-6. Loukkaantumisen aiheuttaneesta tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Mullsjön Nygårdh kiisti osuman tahallisuuden tiistaina Innebandymagazinetissä.

– Se oli todella harmittava tilanne, eikä minulla ollut tarkoitus taklata häntä (Ruddia). Juoksin omaan päähän puolustamaan ja hänen yrittäessään harhauttaa minua olkapääni osui häntä päähän. Todella epäonninen ja ikävä tilanne, Nygårdh kertoi.

Ruotsin Salibandyliitto tiedotti tiistai-iltana, että Rudd on joutunut palaamaan kotiin kesken Ruotsin maajoukkueen MM-kisoihin valmistavan leirin.

Rudd siis matkasi joukkueen mukana Visbyn MM-leiritykseen, mutta valmentajat ja lääkintähenkilökunta päättelivät, että hän on saanut ainakin jonkinasteisen aivotärähdyksen pelivideon sekä iskun perusteella. Täten hän ei ole kyvykäs pelaamaan salibandya tällä hetkellä. Ratkaisuun vaikutti myös se, että Ruddilla on ollut aiemmin urallaan aivotärähdyksiä. Tällä hetkellä ei ole varmuutta uhkaako vamma Ruddin osallistumista MM-kisoihin.

Ruddin ja Nygårdhin välinen kontaktitilanne on katsottavissa alla olevasta videosta.

Lue myös
UNT.se: Storvreta anmäler tacklingen på Rudd
JP.se: Styrkebesked inför VM-uppehållet
Innebandymagazinet.se: ”Det är olyckligt och skittråkigt”

5 comments

  1. Jaa että vahinko, Rudd tehnyt mitään harhautusta ennen kontaktia. Harmi jos ei pääse kisoihin.

  2. Perus vahinko. Piti pysäyttää hinnalla millä hyvänsä, mutta oli vahinko, että sattui ajelemaan samalla päähän. Tollasia kaveraita näkee, joka sarjatasolla.

  3. Uskoisin, että Nygårdin tarkoitus oli ajaa kylkeen kiinni, mutta Rudd tekee hieman äkkinäisen liikkeen (yrittää harhauttaa), kun näkee että Nygård tulee taustalta ja siitä tuleekin törmäys. Ikävä tilanne. Toivon mukaan Rudd pääsee MM-kisoihin mukaan.

  4. Nämä kuljetuskoneet (Rudd, Pe. Kotilainen ym.) kaivavat verta nenästään harhauttamalla ”vielä yhden”. Tuohon pelityyliin nyt vaan kuuluu se, että jossain vaiheessa joku saa sut kiinni ja ajelee kylmäksi (tahallaan tai tahattomasti). Palloa liikkeelle, niin ei käy kuinkaan.

  5. Hauskasti tuo kaveri ei katso palloa ollenkaan, ei kiinnosta pätkääkään sen riistäminen 😀

    Kiinnostaisi kyllä kuulla sekin, miksi Ruddin annettiin jatkaa peliä tuon jälkeen. Aivan selvästi menee tajuttomaksi.