Liigat

Tuplapanoksella mitelty ottelu päättyi erikoisesti – sarjaottelusta tasapeli, jatkoaikamaali ratkaisi Cupin välieräpaikan

19.12.
2016
7 Kommenttia
4
Liigat
Mikko Leikkasen laukaus vei Classicin Suomen Cupin välieriin. Kuva: Esa Takalo

Mikko Leikkasen laukaus vei Classicin Suomen Cupin välieriin. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat maanantai-iltana miesten Salibandyliigan ja miesten Suomen Cupin merkeissä Tampereella. Varsinainen peliaika päättyi 6-6 ja ensimmäiset viisi minuuttia jatkoajasta tasan, joten molemmat keräsivät pelistä yhden Salibandyliigan sarjapisteen. Mikko Leikkasen jatkoaikamaali ajassa 66.09 johdatti Classicin Cupin välieriin.

Happee oli terävämpi avauserässä, ja johti maalein 1-2 ensimmäiselle tauolle mentäessä. Toisessa periodissa vierasjoukkue oli parhaimmillaan edellä maalein 2-5, mutta kolmanteen erään lähdettiin luvuista 3-5.

Classic iski kolmannessa erässä kolme maalia, johti ottelua viimeiselle vitoselle lähdettäessä. Otto Tikka toi Happeen kuitenkin tasoihin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan ensimmäinen viisiminuuttinen päättyi tasan, joten Salibandyliigan ottelun lopputulokseksi jäi 6-6 ja. Leikkasen maali ratkaisi Cup-ottelun ja Classicin välieräpaikan Suomen Cupissa.

Ottelun tehopelaaja oli 0+3 nakuttanut kotijoukkueen Joonas Pylsy. Happeen Juuso Heikkinen iski kamppailussa kaksi maalia. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1657 silmäparia.

Ottelun yhteydessä palkittiin myös MM-kultaa voittaneita pelaajia. Vasemmalta oikealle: Jonne Junkkarinen, Sami Johansson (ei pelannut), Janne Lamminen, Peter Kotilainen, Nico Salo, Krister Savonen (ei pelannut), Eemeli Salin ja Joonas Pylsy. Kuva: Classicin Facebook-tili

Ottelun yhteydessä palkittiin myös MM-kultaa voittaneita pelaajia. Vasemmalta oikealle: Jonne Junkkarinen, Sami Johansson (ei pelannut), Janne Lamminen, Peter Kotilainen, Nico Salo, Krister Savonen (ei pelannut), Eemeli Salin ja Joonas Pylsy. Kuva: Classicin Facebook-tili

Classic pelasi nyt toisen perättäisen 6-6-tasapelin miesten liigassa ja jatkaa sarjakakkosena. Tamperelaisjoukkue on pelannut nyt kahdeksan perättäistä sarjaottelua tappioitta. Happeelle tasapeli oli kolmas viimeisestä neljästä kamppailusta. Jyväskyläläispoppoolla on meneillään kuuden ottelun tappioton putki, ja joukkue majailee viidentenä.

Miesten Suomen Cupin välieräpaikan ovat toistaiseksi varmistaneet LASB, SPV ja Classic. Viimeinen paikka selviää EräViikinkien ja ÅIF:n välisessä mittelössä 29.12.

Salibandyliigan ottelutilastot
Suomen Cupin ottelutilastot

MM-pokaali kiinnosti yleisöä Tampereella. Paikan päällä oli kaikkiaan 1657 katsojaa. Kuva: Classicin Facebook-tili

MM-pokaali kiinnosti yleisöä Tampereella. Paikan päällä oli kaikkiaan 1657 katsojaa. Kuva: Classicin Facebook-tili

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Lapin-Akka
19/12/2016
Thziuu... Aivan ylähylly!
Liitto-orava
19/12/2016
Kiitti täst vitsistä..
Wiggum
20/12/2016
Tiukka matsi, ihan viihdyttävää. Classicin pelissä kyllä näkyi MM-tauko. Etenkin kun valmentajat olivat sen myötä pari viikkoa poissa. Toki myös Savosen ja Johanssonin poissaolo vaikutti jonkinverran.
Doc
20/12/2016
Kyllähän tällänen vie entisestään uskottavuutta höpöhöpö Cupilta. Ymmärrän että seuroille tämä on mielekkäämpi ratkaisu tai no ainakin kulujen osalta, mutta ei samassa pelissä voida vääntää sekä cupin jatkopaikasta, että sarjapisteistä. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Varmaan joku rientää kohta kertomaan, että näin on toimittu myös muissakin huispauslajeissa. Aivan sama, näin ei kuulu toimia.
ööö
20/12/2016
DOC, kuten huomaat, voidaan. Ja hyvä niin, jos sopii osapuolille osa puolille.
ööö
20/12/2016
Kaikille osapuolille.
Eh nimittäin
21/12/2016
Kai kille osa puolalle

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.