Maajoukkueet

Video: Katso ensimmäisen MM-kisapäivän kaikki tulokset ja maalit

03.12.
2016
1 Kommentti
1
Maajoukkueet
Keltapaitainen Ruotsi ei päässyt helpolla isäntämaa Latviaa vastaan, ja yleisö eli mukana Riga Arenalla. Kuva: IFF

Keltapaitainen Ruotsi ei päässyt helpolla isäntämaa Latviaa vastaan, ja yleisö eli mukana Riga Arenalla. Kuva: IFF

Kymmenen päivän mittainen salibandyn MM-kisaurakka alkoi lauantaina Latvian Riiassa. Lähes kaikki maat pelasivat avauspäivänä.

Kisat kiinnostivat ihmisiä, sillä Riiassa tehtiin avauspäivän yleisöennätys yhteismäärässä. Yhteensä 13 280 katsojaa näki päivän aikana MM-salibandya paikan päällä.

A-lohkossa pelaavat Suomi ja Sveitsi aloittivat turnauksen voitoilla. Sveitsi ei kuitenkaan päässyt Viroa vastaan helpolla. Lopulta sveitsiläiset ottivat voiton maalein 8–4. Joukkueen tehokkain oli 2+2-tehot iskenyt Christoph Meier.

Suomi aloitti kisat murskaamalla Saksan 12–1. Tehopisteet 1+3 iskeneen Peter Kotilaisen soolo osuma ihastutti hallin katsojia ja oli yksi päivän näyttävimmistä.

Myös niin kutsutuissa haastajalohkoissa oltiin lähellä isoa yllätystä, kun ensimmäistä kertaa MM-kisoissa mukana oleva Thaimaa laittoi Yhdysvallat ahtaalle. Thaimaa tasoitti pelin ylivoimalla 4–4:ään, mutta Yhdysvallat iski voittoon riittäneen maalin vain reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua.

Kisojen isäntämaa Latvia aloitti MM-urakkansa iltapelissä ja sai heti nauttia kotiyleisön tuesta Ruotsia vastaan. Riga Arena täyttyi metelistä, kun 8000-päinen latvialaisyleisö piti ääntä.

Tunnelma näytti välittyneen myös maajoukkueen peliotteisiin, kun Latvia piti ottelun hillityissä lukemissa vielä toisen erän loppuun asti. Päätöserässä hallitsevat maailmanmestarit eivät antaneet isäntien kiriä enempää ja voittivat ottelun maalein 2–7.

Alle on listattu kaikki ensimmäisen kisapäivän (3.12.) maalikoosteet ja tulokset.

A-lohko:
Viro–Sveitsi 4–8 Ottelutilastot


Saksa–Suomi 1–12
Ottelutilastot

B-lohko:
Tshekki–Norja 8–4 Ottelutilastot

Latvia–Ruotsi 2–7 Ottelutilastot

C-lohko:
Tanska–Australia 8–1 Ottelutilastot

D-lohko:
Yhdysvallat–Thaimaa 5–4 Ottelutilastot

Kanada–Singapore 2–1 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
ana
04/12/2016
hyvä setti y

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.