Liigat

Jarkko Niemiseltä ennakoitua parempi salibandydebyytti: ”Tykkään hakea tilaa ja kontakteja maalin läheisyydestä”

18.01.
2017
51 Kommenttia
37
Liigat

Kaikkiaan 1111 silmäparia seurasi Jarkko Niemisen salibandydebyyttiä Tampere Areenalla. Kuva: Esa Takalo

Tiistaina 17.1. 2017 Salibandyliigassa nähtiin kentällä Suomen lajihistorian tunnetuin pelaaja, kun Jarkko Nieminen debytoi Classicin paidassa sarjanousija Steelersiä vastaan. Se oli tapahtuma, jota ehdittiin odottaa 11.4. lähtien, jolloin Niemisen Classic-sopimus julkistettiin.

Jos joskus on vaikuttanut siltä, että jonkun ihmisen hartioilta on vierähtänyt kivi tai kaksi, niin sellainen aura huokui Suomen kaikkien aikojen tennispelaajan esiintymisestä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ennen varsinaisia haastatteluita Nieminen piti pienoisen palopuheen siitä kuinka osittain loukkaavanakin hän on pitänyt sitä, että salibandyuraa on pidetty mainostemppuna tai sitä kuinka häneltä on kyselty uudesta urasta epäilevään sävyyn. Häntä kismitti erityisesti joidenkin laji-ihmisten ajatus siitä, että hän on tullut pilaamaan lajin maineen.

Urheiluseuraajien alkuperäisiin epäilyksiin on lisännyt liekkiä se, että Nieminen ei päässyt debytoimaan syyskaudella kantapäävamman vuoksi. Aiheeseen palataan vielä myöhemmin haastattelussa, mutta seikan olennaisuuden vuoksi se on hyvä nostaa jo esisanoissa esille.

Ensinnäkin, jännittikö Niemistä ottelu? Se on hyvä kysymys, sillä nyt loukkaantumisten ja loputtomien spekulaatioiden myötä paineet ovat varmasti kasvaneet päivä päivältä.

– Ei oikeastaan. Onnistumisjännitys on tullut koettua urheilussa jo aikaa sitten. Latautumisjännitys on kuitenkin hyvä urheilun kannalta. Se oli kyllä tällä kertaa entistä kovempi. Vähäisillä toistoilla kun hyppäsi askiin, niin se oma pelaaminen oli tietysti jossain määrin kysymysmerkki, Nieminen valaisi lehdistölle.

Tunnepuolesta kysyttäessä vasen laituri halusi korostaa vielä sitä, että liigakentille ei ole lähdetty leikkimään.

– Luonteenlaadulleni tämä sopii paremmin kuin tennis. Olen aina sanonut, että olen enemmän joukkuepelaaja. Tavoitteena on päästä mukaan joukkueen tekemiseen yhä vahvemmin mukaan ja sitä kautta osaksi joukkuetta. Jos jotain olen tehnyt hyvin urheilu-urallani, niin se on se, että olen ollut hyvä urheilija. Harmittaa nämä takapakit, jotka ironisesti ajoittuivat tähän salibandyuran alkuun.

– On vaikea käsittää, että miksi on keksitty, että minulla olisi tarvetta lähteä tähän lajiin vapaa-ajalla maskotiksi. Ei tämä niin hieno laji ole, eikä ole tenniskään. Osittain se on siis vähän loukkaavaa jos kysytään, että onko tämä mainostemppu. Tulin tähän lajiin mukaan siksi, että pidän tätä lajia hienona, Nieminen paalutti.

Peliesitysten perusteella voidaan sanoa, että Nieminen ei ollut mikään turisti, vaikka moni niin ennakkoon uumoilikin. Laiturilla oli itse asiassa aika montakin maalipaikkaa, mutta rutiinin puute näkyi viimeistelyssä.

– Paikkoja oli heiluttaa verkkoa ja kyllähän se harmitti, että en osunut, mutta tärkeintä oli että joukkue voitti. Liikkuvaan palloon olen päässyt harjoittelemaan melko vähän ja se näkyi, Nieminen tiesi.

Nieminen pelasi ottelussa hieman yli 17 minuuttia. Hän laukoin 8 kertaa ja syötti 17 kertaa. Pallolliset otteet olivat näkemän perusteella ajoittain vielä hiukan tahmeita, mutta pallottomassa liikkessä oli paljon hyvää varsinkin vastustajan kenttäpuoliskolla.

Näin katsojan silmin vaikutti siltä, että Nieminen operoi varsinkin ottelun alkupuolella ahnaasti vastustajan maalin edessä ja keskustassa, jonne eritoten 700 liigapistettään metsästänyt Lassi Vänttinen tarjoili palloja.

Oliko ennakkoon sovittu roolisi se, että olet maalin edustalla iskemässä palloja verkkoon?

– On niin, että jäin välillä siihen maalin edustalle ehkä liikaakin, mutta jotenkin se on omin ja mieluisin paikka. Vaikka tässä ei mitään selkeää pelillistä identiteettiä ole ehtinyt syntyä, niin tykkään hakea tilaa ja kontakteja maalin läheisyydestä. Haen vetopaikkaa ja yritän osua irtopalloihin, tulevat ne sitten ilmasta tai pompun kautta. Tuollaisessa roolissa minulla on selkeästi enemmän annettavaa kuin jossain pelinrakentelussa, Nieminen arvioi.

Kantapäävammojen vuoksi Nieminen ei ole päässyt juurikaan harjoittelemaan salibandyn teknisiä osa-alueita tai taitoja. Oikeita asioita tapahtui kuitenkin äkkiseltään enemmän kuin moni osasi odottaa.

Jarkko Niemistä tuskin koskaan nähdään pelinrakentajan roolissa, mutta vastustajan maalin läheisyydessä debytantti oli vaarallinen. Kuva: Esa Takalo

Kuinka paljon olet harjoitellut salibandyn teoriapuolta?

– Aika paljon, kun olen tullut autolla samassa kyydissä noiden herrojen kanssa (Petteri Nykky ja Samu Kuitunen). Autossa on ollut aina 2 tuntia suuntaansa aikaa puida asioita. Tietysti puhutaan muustakin ja ihan elämästä yleensä. Parhaimmillaan on tullut neljäkin tuntia teoriaoppia ja se on sitä parasta mahdollista tässä tapauksessa. Olen toki katsonut paljon pelejä ja kysellyt paljon. Silloin kun tämä asia selvisi, niin rupesin katsomaan otteluita netistä aivan eri tahtiin, Nieminen valaisi muun muassa Nykyn ja Kuitusen kanssa Helsingistä tehtyjen automatkojen vaikutusta.

Debytantin liikkeestä ei olisi heti arvannut, että kyseessä on 35-vuotias ensikertalainen. Yli 15 vuotta tenniksen huipulla on luonnollisesti jättänyt jälkensä. Se on Niemisen mukaan yksi selkeistä vahvuuksista pelaajana.

– Optimitilanteessa liike on selkeä vahvuus. Sehän oli vahvuus tenniksessäkin, vaikka en enää ole kaksikymppinen. Henkinen ja fyysinen puoli ovat vankalla tolalla. Ei ole tietenkään tarkoituskaan, että rakentaisin pallollista peliä, Nieminen muistutti.

Uran ensimmäinen salibandyn liigaottelu sujui kohtalaisen mallikkaasti, vaikka Classicin 12-1-voitosta huolimatta tehosarake jäi lukemiin -1. Classic-laituri pääsi maistamaan myös erikoistilanteiden makua ottelun lopussa. Mikä oli kaikkein vaikeinta näin ensimmäisessä ottelussa?

– No siis hyvin vähän on kokemusta kaikesta lajiin liittyvästä. Lopun 3 vs. 4 -peli oli kyllä melkoista hepreaa. Siinä jalka kyllä liikkui, mutta olin aika monesti väärässä paikassa. Sekin oli kuitenkin hauska kokemus. Tuossa sanottiinkin, että olin 17 minuuttia kentällä ja se tuntuu jo hyvältä, että pääsee tekemään lajiin liittyviä asioita. On se sitten treenit, pelit tai muu tilaisuus. Virheistä oppii ja palautteen kautta voi aina parantaa otteitaan, Nieminen sanoi.

Kuten tiedettyä, ex-tennistähti on kärsinyt kantaluun vammasta, joka on uusiutunut useaan otteeseen syksyn aikana. Vamma on estänyt täysipäisen harjoittelun ja mies joutui olemaan juoksematta muutaman kuukauden syksyllä.

– Se on luukipua, jota ei pysty tahdon voimallakaan sivuuttamaan, mikä on aika kamalaa. Perjantaina jouduin liuttelemaan villasukilla pitkin parkettia, kun torstaina oli treenit. Kanta-askel tekee joka kerta kipeää. Ehkä viidentenä päivänä pystyn taas tekemään asioita ja juoksemaan. Sääli salibandyn kannalta, mutta nyt tuntuu, että lopetin tenniksen täysin oikeaan aikaan, sillä se ura olisi todennäköisesti päättynyt tähän vaivaan. Ei tämä vammakaan mikään vitsi ole, eikä ole niin, että pelaisin vaikka vain yhdessä pelissä, Nieminen vakuutti.

Classicin seuraava merkittävä koitos on lauantaina, jolloin tamperelaisjoukkue kohtaa EräViikingit Suomen Cupin finaalissa. Näillä näkymin Niemistä ei todennäköisesti nähdä askissa lauantaina.

– Sitä tietysti pelilliseltä kantilta pitää kysyä valmentajalta, mutta jos puhutaan minun terveydentilastani, niin se on siinä ja siinä. Viime torstaina olin viimeksi harjoittelemassa ja tämä on juuri se päivä jolloin pystyn taas juoksemaan ja menemään täysillä. Onhan sinne kuitenkin vielä neljä päivää aikaa.

– Kyseessä on kumminkin niin tärkeä ottelu, että vaikka olisin kuinka treenannut toukokuusta asti joukkueen kanssa ja olisin täydessä iskussa, niin ei ole varmaa olisiko siltikään mitään asiaa kentälle. Ihan jo kantapäiden takia se on melko epätodennäköistä, että pystyisin pelaamaan lauantaina, Nieminen kertoi rehellisesti.

Loppukauden suhteen tavoite on sangen vaatimaton, mutta ymmärrettävä.

– Tavoite on pysyä kunnossa. Tavoite on alunperinkin ollut olla mukana erityisesti perustekemisessä. Se on se tärkeä juttu, vaikka taso ei sitten riittäisikään. Aina tämä parempaan suuntaan menee, kun pääsee tekemään yhä enemmän joukkueen mukana, Nieminen linjasi.

Lue myös:
Jarkko Nieminen jäi pisteittä Classicin murskavoitossa
Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sjarmo
18/01/2017
Annoin kallon, koska tätä oli miellyttävä lukea. Jarkolle tsempit! Toivottavasti ei jää ainoaksi kaudeksi, sillä uskon että miehellä olisi paljon annettavaa lajille ja lajikulttuurille.
Turune
18/01/2017
Jos peli päättyy 12-1 ja +- silti -1 niin ei kovin hyvin menny, tosin kyllä se varmasti siitä paranee, ensimmäinen peli totuttelua ja tekniikkakin kehittynee hurjasti kuhan pääsee kunnolla treenaamaan
Make
18/01/2017
Pelin nähtyäni, kaikella kunnioituksella niin hieno urheilija kuin Jarkko on, esim. Suomen kakkosdivarista löytyy monia parempia pelaajia. Siksi mieleen ei tule kuin PR -temppu, jolla imuroidaan väkeä katsomoon. Toisaalta, jos Classic peluuttaa Jarkkoa samoilla minuuttimäärillä pleijareissa tai vaikkapa Superfinaalissa. olen väärässä.
Löytyy
18/01/2017
Löytyy parempia 3-4 divarissakin. Periaatteessa kuka vain hieman parempaa peruskestävyyttä omaava henkilö voisi mennä Jakken paikalle maalin eteen odottamaan Vänttisen syöttöä. Nythän ei ollut väliä vaikka juoksulinjat oli mitä oli ja herra oli useasti väärässä paikassa, kun kuitenkin tuli murskavoitto ja kaks pinnaa.
Jakke Fani
18/01/2017
Salibandy sai yllttävän paljon näkyvyyttä kaikissa suurissa medioissa, yle, mtv, is, iltalehti, mtv, hesari, aamulehti, kaikki huomioivat isosti Niemisen debyytin. Vastaavaa medianäkyvyyttä tulee lajille ainoastaan MM-kullasta ja superfinaalista.
Lisäksi samana päivänä urheilugaalassa nostettiin salibandy monta kertaaa esille miljoonan yleisön edessä.
Salibandyn MM-kulta nosti jo lajin profiilia, nyt jatkui hehkutus urheilugaalan ja Niemisen debyytin ansiosta, mitä seuraavaksi?
Nieminen näytti myös hyvän esimerkin rehellisellä esiintymisellään lehdistölle muille salibandyn pelaajille jotka ovat usein liian ujoja kameran edessä.
Toivotaan että Nieminen pelaa mahdollisemman monta ottelua sb-liigassa, myös classicin vierasotteluissa, jo nyt monet lajin ulkopuoliset katsojat haluaisivat nähdä hänet livenä.
tek
18/01/2017
Niemisellä tämän haastiksen perusteella se etu yllä mainittuihin "samantasoisiin" aladivaripelaajiin, että hän tuntuu pohtivan sijoittumisiaan ja tekemisiään. Se taas johtaa vääjäämättä kehitykseen.
Lasakne
18/01/2017
Odotettua parempi debyytti? Kyllä nyt on melkonen otsikko. TURUNE nimimerkin kommenttiin on helppo yhtyä. Jos 12-1 päättyy peli ja -1 näyttää oma +/-tilasto sen jälkeen kun oot päässy kahden kovan tekijän laiturina pelaamaan niin ei kai se nyt odotettua paremmin ole mennyt? Eikö oikeasti Classicin kokoisesta seurasta löydy parempaa pelaajaa Jaken paikalle vai ajatellaanko että Jakkeen kannattaa "sijoittaa" minuutteja eikä johonkin junioriin? Ikävä pr-temppu tää kokonaisuutena.

Mitä siihen tulee että JAKKE_FANI on mielissään siitä että Jakke tuo medianäkyvyyttä ei oo pelkästään hyvä. Säbälle naureskellaan muutenkin tarpeeksi niin ei tää kyl hyvää tee jos lajiin voi hypätä toisesta minkä kanssa ei ole mitään tekemistä.
Analyytikko
18/01/2017
" Eikö oikeasti Classicin kokoisesta seurasta löydy parempaa pelaajaa Jaken paikalle vai ajatellaanko että Jakkeen kannattaa "sijoittaa" minuutteja eikä johonkin junioriin?"

Jakke täytti paikkansa kolmosketjun laiturina ihan ok, ja tottakai pitää miettiä asian kääntöpuolta: kuinka moni "junnu" olisi tuonut noin monta persettä penkille / medianäkyvyyttä?
Katsomosta käsin...
18/01/2017
Jarkon eilinen peli on kerännyt pääsääntöisesti hyvää uutisointia, laji sai hyvää näkyvyyttä ja Classic sai ihmisiä katsomaan Steelers-peliä. Ja tämä meni jonkun mielestä väärin?

Ehkä Jarkon lopun AV-pelaaminen oli pientä "veitsen kääntämistä haavassa" mutta muuten vältyttiin myötähäpeltä. Varsinkin kun Jarkko itse katkaisi nämä "maskotti-puheet" nopeasti ja topakasti.
Tieto
18/01/2017
Tuolla +- tilastolla voi pyyhkiä..otsansa hiestä. Väitän, että Nieminen on tuonut aika ammoksen näkemystä ammattilaisuudesta koko Classicille. Jos nyt ei heti osannut sijoittua kuin Litmanen, ampua kantista kuin..joku joka osaa tai veivannut kuin Tähkä, ei tarkoita mitään. Liigassa ja divarissa on kymmeniä ja kymmeniä pelaajia, jotka eivät noita osaa. Miksi Nieminen olisi heti poikkeus? TEK tuossa sanoi hyvän jutun. Nieminen pohti heti kriittisesti omaa tekemistään ja se johtaa väistämättä kehittymiseen. Varsin moni manailee valmentajaa tai tuomaria, jos oma peli ei ole täydellistä. Toinen näkökulma vielä se, että kuinka moni liigadeb on heti ollut huippupeluri ensimmäisessä ottelussaan? En mollaisi Niemistä tippaakaan tuon esityksen jälkeen.
Lasskne
18/01/2017
Nyt sä ANALYYTIKKO oot asian ytimessä mitä tarkoitinkin! Jakella on eniten annettavaa tolle joukkueelle siinä asiassa että saadaan yleisöä katsomaan maailmallakin tunnettua julkkista ja sitä kautta lipputuloja. Eli PR-toimintaa. Ootko siitä samaa mieltä mun kanssa että siihen olis löytyny kaveri joka olis täyttäny sen paikan paremmin kun Jakke mutta ei ehkä tuonut yleisöä samalla tavalla? :)
Analyytikko
18/01/2017
" Ootko siitä samaa mieltä mun kanssa että siihen olis löytyny kaveri joka olis täyttäny sen paikan paremmin kun Jakke mutta ei ehkä tuonut yleisöä samalla tavalla?"

Sinä nyt et tunnu ymmärtävän mikä on pelaajan tehtävä. Kun puhutaan asiasta " täyttäny sen paikan" niin sillä tarkoitetaan paria eri asiaa a) on pelillisesti riittävän hyvä ja b) on markkina-arvoa.

Jotenkin tulee yllätyksenä, että pitää vielä näin vuonna 2017 kirjoitttaa näin itsestäänselvästä asiasta.
Urhi
18/01/2017
Muistakaapa että Nieminen oli ammattiurheilija. Uransa aikana teki kaiken urheilun ja harjoittelun ehdoilla. Kuinka moni salibandyliigan pelaaja tekee lähellekään samaa ja osittain toki ettei saa siitä palkkaa vaan pelaa oman työn ohella. Noilla pohjalla ja urheilullisuudella lajin vaihto sopii hyvin. Loppupeleissä samankaltaisia fyysisiä vaatimuksia sählyllä ja tenniksellä kuitenkin.
Lasakne
18/01/2017
TIETO,kuinka moni liigadebytantti on laitettu pelaamaan ensimmäinen pelinsä vähällä reenamisella ja puolikuntoisena? Mä luulen että ne on todella harvassa.
Analyytikko
18/01/2017
"TIETO,kuinka moni liigadebytantti on laitettu pelaamaan ensimmäinen pelinsä vähällä reenamisella ja puolikuntoisena? Mä luulen että ne on todella harvassa."

Ei Niemisen tilannetta ja statusarvoa voida verrata mihinkään normaaliin "liigadebytantti" tapaukseen...
Lasakne
18/01/2017
ANALYYTIKKO,mä ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Samaa kun minä eli peeärrän takia suurimmaksi osaksi Jakke laitettiin kehiin :) Ei tästä kannata varmaan sen enempää vääntää.

UHRI,oot kyllä oikeessa,Jakella on fyysiset ominaisuudet varmaan kovemmat kun yli puolella liigassa pelaavilla.
Dr Phil
18/01/2017
"TIETO,kuinka moni liigadebytantti on laitettu pelaamaan ensimmäinen pelinsä vähällä reenamisella ja puolikuntoisena? Mä luulen että ne on todella harvassa."

Parempi kysymys olisi, että kuinka moni pääsarjajoukkue (melkein lajista riippumatta) ei hyödyntäisi tämmöistä mahdollisuutta?
JOrma
18/01/2017
Ei vakuuta. Väitän että olisin pystynyt itsekin samoihin teholukemiin ihan kylmiltään (0+0. -1).
Analyytikko
18/01/2017
"ANALYYTIKKO,mä ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Samaa kun minä eli peeärrän takia suurimmaksi osaksi Jakke laitettiin kehiin"

Tottakai tässä tapauksessa Jarkon markkina-arvo on suurempi kuin hänen pelillinen arvonsa, mutta tästä huolimatta hänen pelillinen tasonsa täytti hyvin salibandyliigatason siinä roolissa missä hän oli.
JORMALLE
18/01/2017
"Ei vakuuta. Väitän että olisin pystynyt itsekin samoihin teholukemiin ihan kylmiltään (0+0. -1)."

Mutta olisitko tuonut satoja lisäkatsojia katsomoon ja median paikalle?
Jarppi
18/01/2017
"Parempi kysymys olisi, että kuinka moni pääsarjajoukkue (melkein lajista riippumatta) ei hyödyntäisi tämmöistä mahdollisuutta?"

Kaikki lajit joissa ei ole varaa ottaa aloittelijaa liigapeliin jatai kunnioittaa omaa lajia ja vastustajaa.
Dr Phil
18/01/2017
Aika paljon saa JORMA tuoda kahvinjuojia, makkaransyöjiä ja fanipaitojen ostajia, että täyttäisi Jarkon saappaat. Unohtamatta sitten pelillinen taso.
Dr Phil
18/01/2017
"Kaikki lajit joissa ei ole varaa ottaa aloittelijaa liigapeliin jatai kunnioittaa omaa lajia ja vastustajaa."

Aloittelija? Toinenhan on harjoitellut tosissaan, ja jokaisella liigapelaajallekin on ollut ensimmäinen liigapeli...
Katsomosta käsin...
18/01/2017
"Kaikki lajit joissa ei ole varaa ottaa aloittelijaa liigapeliin jatai kunnioittaa omaa lajia ja vastustajaa."

Eli Jarkon "ongelma" on se, että hän on liian hyvä urheilija salibandypelaajaksi... näin.
TÖK
18/01/2017
"Samantasoisista" aladivaripelaajista ei ole väliksi, vaan aladivareissa pelaa monta, siis todella monta, Jakkea parempaa. Nämäkin ajattelevat sijoittumistaan ja tekemisiään kentällä, mutta joutuvat ajattelemaan myös tulonhankintaansa, perhettään, opiskelujaan. Ei taida Jakella näitä ongelmia olla päälimmäisinä tässä diilissä.

Katsoisin kuitenkin pääasiassa positiiviseksi mainokseksi lajille. Jakke tulee toki kehittymään pelissään, mutta se on tuolla iällä jo marginaalista viiden ensimmäisen pelin jälkeen.

Niille jotka ovat huolestuneita Jaken junnuilta viemästä peliajasta Klassikissa, tulee mieleen lähinnä huutonaurua. Viimeisen kehitysaskeleen ottamista varten tuo on vaan niin väärä seura junnulle kuin voi olla. Saa toki olla erimieltäkin, mutta silloin on väärässä.
TÖK:lle
18/01/2017
Määrittele " viimeisen kehitysaskeleen ottamista varten...".
Lasakne
18/01/2017
Mä taidan jäädä seuraamaan vaan vierestä tätä ketjua,tää on hauskaa lukemista ja on hienoa että ihmiset on eri mieltä asioista. Pitääkin olla. Harmi vaan että tuntuu pointti hukkuvan monasti.
Tieto
18/01/2017
Eihän Nieminen mikään keskenkuntoinen ole. Okei loukkaantumista on ollut kuten tuossa kertoikin. Fyysisesti (arvaan, en tiedä) lienee liigan huipputasoa, vähintään. Liigadeb on liigadeb, oli kyse kenestä tahansa ensimmäisestä liigapeliään pelaavasta. Tuossa jo joku sanoikin, että onhan tässä mukana PR toimintaa. Tietenkin on. Taas arvaan, että Treella katsomossa oli 90% ihmisistä iloisia ja toivoivat Niemisen onnistuvan, tai vähintään pelaavan ilman suurempia töppejä. On myös sanottava, että aika moni huippu-urheilija voisi olla ammattilainen monessa eri lajissa. En jaksa vääntää tähän mitään nimiä. Kaikista (ml minä) ei siihen olisi vaikka mitä olisin nuoruudessa ja myöhemmin tehnyt. Nieminen pysyi hyvin vauhdissa ja täytti roolinsa. Meikän mielestä tämä oli vain positiivinen juttu ja hyvä veto Clässiciltä. Niinkun ne itte sanoo Mansessa.
S7
18/01/2017
Näköjään ei viesti lähtenyt. Harmi vaan, että Jarkon todellista tasoa ei tulla näkemään, siis sen takia jos Jakke ei pysty vammojensa takia treenaamaan kunnolla jatkossa. Kerta viikossa ei riitä vaikka kuinka tätä asiaa kääntelisi. Tottakai urheilija haluaa pelata, kun on leikkiin lähtenyt, fysiikaltaan todellinen ammattilainen on kyllä ihan eri sarjassa, kuin ne aladivarien "paremmat", oli loukkeja tai ei...
Dr Phil
18/01/2017
"Väitän että olisin pystynyt itsekin samoihin teholukemiin ihan kylmiltään (0+0. -1)."

= argumentti jota käytetään Jarkkoa vastaan.

Toisaalta jos olisi ollut "2+1 ja +2" niin sitten itku olisi ollut luokkaa: "taas näkee miten lastenkengissä tämä marginaalilaji on, kun kuka tahansa urheilija voi tulla takomaan pisteitä meidän liigaan..."
DR PHILille
18/01/2017
Eikö teillä ole siellä classicin toimistolla muuta tekemistä kuin todistella täällä Jaken hyvyttä. Peli päättyy 12-1 ja siihen kun vetää 0+0 ja -1 niin ei siitä mitään tuhkimotarinaa saa. Veikkaan että pelejä tulee max 3-4 ja tehoja 1+1 tälle kaudelle. Mainostemppu edelleen, joka käytettiin hyvässä kohtaa tiistaipelissä Steelersiä vastaan, joka ei olisi millään kerännyt yli tuhatta paikalle muuten. Siitä propsit, mutta ei jatkoon.
Itsestäänselvyyksiä
18/01/2017
Eiköhän Jarkko itse ole ihan tosissaan mukana, mutta kyllähän tuo Classicin puolelta ihan täysi mainostemppu on ollut alusta asti ja tämän pitäisi olla kaikille selvää. En siksi ymmärrä miksi Jarkko vetää herneet nenään kun siitä kysytään. Ei Jarkon peluuttamista voi perustella pelillisesti mitenkään päin - Classicin junnuista löytyy varmasti useampi joukkueellinen pelaajia, jotka hoitaisi saman roolin paremmin kuin Nieminen. Katsojia ja näkyvyyttä tällä haetaan ja sitä saadaan, mutta sehän nimenomaan täyttää mainostempun määritelmän.

Nyt kun Jarkko on vihdoin kunnossa niin jännä nähdä paljonko mies tulee saamaan vastuuta lopuissa peleissä. Veikkaan, että OLS:a Kooveetä ja Salbaa vastaan on ainakin kokoonpanossa ja ehkä vielä Nokiaakin vastaan, lopuissa ei. M-Teamia vastaan olisi varmasti riskitöntä antaa peliaikaa, mutta tuskin Niemistä vieraspeleissä tullaan näkemään kun se ei Classicille tuo yhtään enempää tuloja.
Dr Phil
18/01/2017
"...ei siitä mitään tuhkimotarinaa saa. "

En mitään mitä tuhkimotarina ennakko-odotuksia on edes ollut... kotijoukkue voitti, seura sai hyvää julkisuutta, yleisöä oli kivasti paikalla. Väärin toteutettu tapahtuma siis...
Niinpä
18/01/2017
Jarkko ei ole vaan yhden vuoden urheilija,
Vaan URHEILIJA tarkoituksella isoilla kirjaimilla!
Hienoa. Enpä ole moista haastettelua kovinkaan monelta lukenut, "emmätiiä" täytteitä jotka tietää jo etukäteen paljonkin.
Analyytikko
18/01/2017
Kuten kommenteissa on tullut ilmi, niin on täysin käsittämätöntä että Classic kehtaisi hyödyntää Niemisen julkisuusarvoa. Miestä jolla on maailmanluokan huippu-urheilijan tausta, sitoutunut 100% joukkueen toimintaan koko kaudeksi ja on motivoitunut harjoittelemaan olisi pitänyt olla tuomatta esille julkisuudessa. Lisäksi olisi ollut hyvä antaa taitelijanimi ja pyytää pelaamaan kommandopipo päässä ettei kukaan voi tunnistaa häntä. Vain siten voimme taata ettei kyseessä ole "mainostemppu" ja että hän "pelillisesti ominaisuudet" voidaan objektiivisesti arvioida.

Väärin toteutettu kuvio siis Classicin että Niemisen toimesta.
Jaa
18/01/2017
Tom Strömsten,SSV-HIFK,17-1 tulos.Tehomerkintä -1.Muuta ei tähän kohtaan tarvitse kommentoida :-)
Tällä
18/01/2017
Kaudella.esim tällä hetkellä yks salban pelaaja.tais tilastot hyökkääjällä olla 17 pelissä 0+0,tehomerkintä -23 :-)
Otto
18/01/2017
Ei hassumpi debyytti. Uskon että huippulahjakas ja -motivoitunut urheilija, joka voi panostaa lajiin täysillä kehittyy siinä missä 20 vuotta nuorempikin junnu. Päälle kun lisää esimerkin sekä mainosarvon, niin onhan tämä sählyliigalle aikamoinen lottovoitto.
Just
18/01/2017
Mitenköhän se salban hyökkääjä oli sijoittunu?oottelee vissii takatolpalla passeja
Vittunen
18/01/2017
Sanon sen mitä kaikki muutkin, kakkoadirrestä voit valita arvalla jengin josta löytyy kovempi ukko, sama pätee varmaan classicin bjunnuihi.
Otto
18/01/2017
Fakta on, että vuoden päästä Jarkko lunastanee paikkansa jo pelillisestikkin. Kehitys tuon tason urheilijalla "hieman" nopeampaa kuin normijunnulla.
Siitä
18/01/2017
Vaan kaikki salibandypelaajat tennistä kokeilemaan.Vastavuoroisesti.Innolla odotan että päästään vertailemaan :-)
Vinkki
18/01/2017
Vinkki Niemiselle. Mene ensi kaudeksi johonki Hesa-Vantaa-Espoo seuden divari porukkaan. Saat enemmän peliaikaa ja sitä kautta hiukan kehitystä ja näet paljonko sinusta saadaan säbä pelaajaa mitattua ulos.
Jamppa
18/01/2017
Ei kannata huonompaan jengiin mennä jos on Suomen parhaassa.
Osku
18/01/2017
Iso pointti oli se, että Jarkko oli juuri niin keskinkertainen kuin arvelinkin. Kaikella kunnioituksella Jarkon aivan huikeata tennisuraa kohtaan, tässä nähdään, mikä on säbäliigan taso: se on kova. Lajitaidot niin kovalla tasolla, että ei mitään jakoa seassa. Voi toki kehittyä, tehdä hajapisteitä jne, mutta millään profiililla ei käyttöä.

Siitä huolimatta hieno homma, että Jakke on mukana! Iso peukku.
Osku
18/01/2017
Mistä näitä Oskuja tänne sikiää?
Koppakuoriainen
19/01/2017
Come on.
It´s only floorball but I like it .
Pekka Koivisto
19/01/2017
Ennakoitua parempi. Mikähän se ennakko sitten oli jos 0+0 ja -1 on ennakoitua parempi? Pari omaa maalia. Itsekin voisin vitosdivaritaustalla mennä seisomaan maalin eteen ja Vänttisen kanssa saisin jonkun maalin lapioitua silloin tällöin ylivoimaisessa joukkueessa.
Minäpahoitinmieleni
19/01/2017
Älä unohda Pekka Koivisto että vastassa oli sarjan heikoimpia jengejä (vaikka ovatkin ottaneet pari nättiä voittoa nyt). Sinänsähän tää oli positiivista ettei ainakaan dominoinut tuolla kun silloin laji olisi menettänyt kaiken uskonsa.
James
21/01/2017
Parasta PR:ää salibandylle olis Niemisen täydellinen floppaaminen. Just saying.
KOmmentti
22/01/2017
Kun on lukenut näitä kommentteja niin ei voi kuin ihmetellä kirjoittajien tyhmyyttä. Kyllä varmasti löytyy nelosdivarista pallotaidoiltaan parempia pelaajia mutta uskallan väittää että ei löydy parempaa urheilijaa mistään pallooilulajista suomessa miltään sarjatasolta. Ja mitä tulee niihin kommentteihin että tulee täysin toisesta lajista niin pitää kyllä paikkansa mutta kuten jarkkokin totesi niin liike oli tenniksessäkin hänen vahvuutensa enkä voi kuin kuvitella kuinka siitä voisi olla mittän muuta kuin hyötyä salibandy kentillä. Erästä liiga tason jääkiekkoilijaa lainatakseni liigan ulkopuolella pelaa kavereita jotka pelaisisvat nhl:ssä jos heitä vaan huvittaisi treenata ja sitten taas liigassa on kuitenkin sellaisia kavereita jotka eivät osaa edes parin metrin syöttöä antaa kohdilleen mutta osaavat kuitenkin luistella eli jos haluaa pelata liigatasolla täytyy myös tehdä työtä sen eteen. Oikein roolitettuna ei salibandy liigasta löydy kovin montaa yhtä hyvää liikettä omaavaa pelaajaa. Eikä se että sirtyy toisesta lajista toiseen ole mitenkään lajia (salibandya) halveksivaa vaan päin vastoin, on useita esimerkkejä meren toiseltakin puolelta lajien välisistä vaihdoista. Ainoat ketä salibandylle nauraa taitaa olla lajin sisällä olevat syöpäkasvaimet.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.