Liigat

VeikkausTV-ennakko: Nousukuntoinen Koovee haastaa TPS:n Turussa

07.02.
2017
6 Kommenttia
3
Liigat

Tässä yhtä kolmesta maalistaan tuulettava Janne Nurminen oli tikissä, kun joukkueet kohtasivat syksyllä Tampereella. Kuva: Esa Takalo

VeikkausTV:n tiistainen Salibandyliigan lähetys tulee Turun Marli Areenalta, jossa TPS saa vieraakseen Kooveen Tampereelta.

Lähtöasetelmat:

Sarjassa viidentenä 23 pisteellä oleva TPS on ollut hyvässä iskussa viime kuukaudet, mutta viime pelissä Oilersin vieraana se taipui runsaasti erikoistilanteita sisältäneessä ottelussa 8-6, ja alkuvuoden kestänyt tappioton putki pamahti poikki. Joukkueen fokus karkasi hieman liikaa vääriin asioihin, henkilökohtaisia virheitä tuli poikkeuksellisen paljon ja espoolaiset nappasivat toisen pistepotin Palloseuralta tällä kaudella.

Suruun ja murheeseen Turussa tuskin ollaan yhden tappion jälkeen vaivuttu, sillä joukkueen tilanne on hyvä, puolustuspäässä ryhmä on sarjan parhaita ja pelaamisen rakenne on kevättä ajatellen hyvässä kunnossa. Aki Vilanderin suojatit ovat kotietutaistelussa vahvasti mukana, ja Kupittaalla joukkue on ollut vaikeasti voitettavissa tällä kaudella.

Edellisessä pelissä Classicille 7-5 hävinnyt Koovee on ollut yksi kauden ehdottomia pettymyksiä, ja etukäteen pudotuspelitaisteluun mukaan povattu Valtteri Sainion valmentama ryhmä löytyy vasta sarjan sijalta 11. 19 ottelua ovat tuoneet 11 pistettä, ja joukkueen loppukauden agenda on varmistaa sarjapaikka myös ensi kaudelle ilman karsintoja. Marraskuusta lähtien Koovee on voittanut ja hävinnyt vuorotellen, ja koko kauden osalta kahden pelin voittoputki on vielä toistaiseksi tuntematon käsite. Vaikkei voittoputkia ole syntynytkään, joulun jälkeen ryhmä on piristynyt selvästi ja käyrä on nousevan suuntainen.

Joukkueen yleinen sitoutumis- ja vaatimustaso on tiettävästi noussut tälle kaudelle, ja kaikki pelaajat eivät ole täysin sopeutuneet uudenlaiseen kulttuuriin. Johtavat pelaajat Lassi Kotovaara, Nico Andersson ja Tommi Ahola etunenässä ovat olleet pettymyksiä, mutta synkän syksyn jälkeen otteissa on ollut ajoittain kirkastakin valoa Koovee on näyttänyt viime peleissä, että se osaa tehdä maaleja, mutta TPS Turussa runsaslukuisen yleisön edessä on aina kova haaste mille tahansa joukkueelle.

Kuumat ja kylmät:

Artis Raitumsin johtama TPS:n kakkosviisikko Saarinen-Raitums-Hautamäki-Alin-M. Stenfors on pelannut viime ottelut hyvin, ja se vastasi Espoossa neljästä turkulaisosumasta. Ville Hirvisuon ykköseltä Vilander kaipaili Oilers-pelin jälkimainingeissa tasonnostoa.

Samuli Salomaa on ollut Kooveen kauden paras pistemies, ja hänen, Perttu Koljosen sekä Mikko Immosen muodostama ykkösketju on ollut viime viikot hyvässä vireessä.

Kuten todettua, esimerkiksi Kotovaaran (6+4, -16), Anderssonin (1+4, -18), Aholan (3+2, -10) olisi odottanut suoriutuvan paremmin. Lisäksi viime kaudella melko lailla puskista peräti 19 pistettä nakuttanut Aleksi Jokela on edelleen nollilla tämän sesongin osalta.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat syksyllä Kaukajärvellä, ja tuolloin TPS oli niukasti parempi Janne Nurmisen hattutempun siivittämänä maalein 5-6. Viime kaudella TPS hyvästeli Caribian kotihallin voittamalla Kooveen 8-5, mutta kauden avanneessa pelissä Koovee oli edellä 3-2.

Taistelupari:

Eero Jalo, TPS – Mikko Immonen, Koovee

Ykkösketjujen taitavat rightin laiturit ovat juonikkaita pelaajia, jotka ovat olleet viime aikoina arvokkaita joukkueelleen. Jalo kävi pönkittämässä itseluottamustaan nuorten maajoukkueen mukana, ja Immonen on takonut joulun jälkeen kuuteen peliin hirmulukemat 8+9. Molemmilta löytyy kyky tehdä peliä ja ratkaista myös itse.

Kokoonpanot:

Jalo palaa siis maajoukkuekomennuksen jälkeen kokoonpanoon. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne tiistai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

3.2. Oilers-TPS 8-6
30.1. TPS-SPV 3-2
25.1. TPS-Classic 4-4

1.2. Classic-Koovee 7-5
28.1. Koovee-SalBa 9-1
21.1. OLS-Koovee 8-7

Tulosvetovihje:

Niukasta kotivoitosta lähdetään

Espoossa TPS:n verkkoon ladottiin peräti kahdeksan osumaa, mutta tuo tuskin toistuu, vaan Koovee saa tehdä paljon töitä maalien eteen. Turkulaiset ovat suosikkeja, mutta Koovee on nykyvireessä haasteellinen vastustaja.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: TPS 4,5,6 – Koovee 2,3,4
Peliaika ja -paikka: Ti 7.2. klo 18.30, Marli Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Turusta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tammer
07/02/2017
"runsaasti erikoistilanteita sisältäneessä" nousi pieni hymy kasvoille heh. Ihan liikaa tuomarien käsi nousi kohti kattoa. 7 jäähyä, 2 oilersille ja 5 tepsille. Olisivat edes viheltäneet tasaisesti jäähyjä. Noh toivottavasti tänään ei nähdä yhtä huonoa peliä tuomareilta.
Mitä ihmettä
07/02/2017
Naurettavin kritiikki tuomareille on vaatimus jäähyjen viheltämisestä tasaisesti kummallekin joukkueelle, ja tähän törmää usein. Eikös jäähyjä anneta rikkeiden perusteella eikä sen mukaan, että molemmat joukkueet saavat yhtä monta mahdollisuutta ylivoimalla.
Niinpä
07/02/2017
Nää besserwisserit just luulee että jäähyjä kuuluu viheltää saman verran.Muuten tulee paha mieli. :-)
FT
07/02/2017
Hyvän joukkueen ei muutenkaan tarvitse mennä tappion jälkeen syyttämään tuomareita, vaan osaa katsoa rehdisti peiliin. Tepsiltä ei juuri selittelijöitä löydy, vertaa Salba...
mitämitä
07/02/2017
Josko kerrankin oli pelissä tuomarit jotka näkivät kuinka tepsi oikeesti pelaa
Arto Kilponen
07/02/2017
Nämä "annettava tasaisesti jäähyjä" menee kyllä samaan kastiin kuin "ei voi antaa kahta jäähyä" tai "ei jatkoajalla voi viheltää noin". Jalkapallossa vielä "ei toista keltaista voi noin antaa" ja "ei tuosta voi rankkaria viheltää". Tuomarin pitää viheltää kukin tilanne täysin erillisesti, valitsemansa linjan mukaan ja siihen ei saa huomioida pelikelloa, tulosta taululla, muita jäähyjä tai muuta vastaavaa. Et halua jäähyä? Älä tee jäähyn arvoista rikettä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.