Video: Raju tälli liigassa – ei rangaistuksia

Toni Kuosmanen koki kovia OLS:aa vastaan, mutta selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Kuva: Esa Jokinen

Toni Kuosmanen koki kovia OLS:aa vastaan, mutta selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Kuva: Esa Jokinen

OLS ja Happee kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan saralla. Tasaisessa väänössä nähtiin yksi raju tilanne, kun Happeen Toni Kuosmanen ja OLS:n Petteri Kääriäinen törmäsivät toisiinsa siten, että Kuosmasen pää osui Kääriäisen ylävartaloon.

Tilanteesta ei vihelletty rangaistusta ja Happee nosti tilanteen esille Twitter-tilillään . Itse ottelussa OLS teki komean nousun kolmen maalin takaa ja pisteet jaettiin loppuluvuin 7-7.

16 comments

  1. Tällaisia ei todellakaan toivoisi näkevänsä. Oliko niin, että Kääriäisen lajiopit ovat peräisin Happeesta?

  2. Jos tommoset jää näkemättä niin… Kohta joka liiga joukkueessa on yks poliisi. Tuomareiden pitää ottaa homma haltuun tai muuten sen ottaa pelaajat

  3. Kääntyvää pallolllista pelaajaa olkapäällä päähän. Miksei tällaisia oteta pois? Hohoi tuomarit?Ulosajo ja jonkun pelin panna olis kohdallaan.

  4. Törkeä taklaus josta kuuluisi tulla penalttia.
    Alakare ja Vilkki ollut tuomareina

  5. Sen verran täytyy puolustella taklaajaa, että ei missään nimessä näytä tahalliselta, vaan menetti itse omaa kömpelyyttään kehonhallintansa. Anyway, tahattomuudesta huolimatta selvästi vähintään vitosen paikka.

  6. Sisälätkältä vaikutti tuo kontakti enemmän kuin salibandylta. Totean päälle oman blogikirjoituksissanikin ilmaisemani näkemyksen, jonka mukaisesti salibandy elää kriittisiä vaiheita sen suhteen, mihin suuntaan lajia sääntölinjauksilla viedään. Isossa kuvassa videon kaltaiset taklaukset nakertavat pelin suosiota. Koripallon ja futsalin kaltainen kontaktilinjaus puolestaan voisi tuoda lajille paljonkin hyvää.

  7. Tuon pätkän perusteella paha sanoa onko tahallinen vai tahaton tilanne. Olisko Kuosmanen törmännyt Kääriäiseen vaikka tämä olisi seisonut paikallaan? Katse pallossa/syötön suunnassa? Toisaalta Kääriäinen olis ehkä voinut välttää kontaktin.. Nopea laji jossa kaikki päätökset joita teet ei oo ehkä oikeita

  8. Tahattoman oloinen tilanne minun silmissäni. Kuitenkin selkee penaltin paikka. Pallottomalla vastuu tilanteessa.

  9. Mitähän tuomarit ovat tuossa tilanteessa tehneet. Olivat varmaan kuittaamassa muutaman sadan euron palkkioitaan. Jos tuo ei ollut vitosen arvoinen niin mikä.

  10. Mielesyäni Kääriäinen pyrkii pallonriistoon/ kääntöön ja myöhästyy pallosta, sen seurauksena tulee tälli. Jos ottaisi kontaktin pelaajaan puhtaasti niin luultavasti seuraus olisi puhtaampi. Siitä olisiko kuulunut viheltää en ota kantaa.

  11. Vieraskynä Kumpulainen on asian ytimessä.
    Nyt on laji-ihmisten tajuttava, että on vedettävä linjauksia joilla saadaan peli taitopelaajien haltuun pelisääntöjen hengessä.
    Kiekon ja Ruotsin ihannointi johtanut aivan liian taklauksia sallivaan tuomarointiin.

  12. Tahattomalta näyttää. Tuskin Kääriäinen entistä pelikaveria tahallisesti yrittäisi vahingoittaa. Selvä jäähy. Onneksi ei käynyt muuta kuin Kääriäiseltä hammas poikki!

  13. Jälleen kerran kannattaa unohtaa mielikuvat tahallisuudesta tai vahingosta. Vaikka teko on vahinko on se silti tuomittava. Tahallisuus on ainoastaan rangoistusta syventävä. Vaikka tuo teko varmasti on vahinko on se ehdottoman tuomittava ja kaksi peliä kieltoa on ehdoton minimi. Kääriäinen olisi voinut väistää osuman halutessaan, mutta päätti pelata yltiöpositiivisesti loppuun asti. Tai oikeastaan jopa hieman myöhässä. Mutta kuitenkin pyyntö. Älkää vähätelkö tekoja vahingon nimikkeellä. Rike on aina rike ja siitä tulee rangaista sääntöjen perusteella.

  14. Happeella olisi käsittääkseni ollut mahdollisuus pyytää liigan kurinpitoa tutkimaan tilanne. Ainakaan julkisuudessa ei ole mainittu että olisivat näin tehneet vaan ihmettelevät asiaa twitter-tilillään. Pääkallo voisi tehdä jutun mikseivät liigaseurat halua näistä seurauksia käytössään olevilla keinoilla.

  15. Ei joukkueet halua käyttää olemassa olevia mahdollisuuksia koska tutkinta maksaa.