Liigat

Sarjajumbo nappasi yllätyspisteen hallitsevalta mestarilta – säilyminen silti käytännössä mahdotonta

04.03.
2017
35 Kommenttia
3
Liigat

M-Team väänsi hyvän tuloksen Classicia vastaan, mutta sarjapaikan säilyttäminen on käytännössä mahdotonta. Kuva: Juhani Järvenpää

M-Team isännöi Tampereen Classicia miesten Salibandyliigan ottelussa lauantaina. Ennakkoasetelmat olivat käytännössä nämä: Jos M-Team häviää, niin joukkue putoaa suoraan Divariin. Jos joukkue voittaa, niin saumat karsintapaikkaan ovat edelleen olemassa. Classic tarvitsi taasen kahta pistettä runkosarjan voitosta taistellakseen. Kamppailu päättyi lopulta yllätyslukemiin 7-7 ja.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kaksi ensimmäistä erää, vaikka vierasjoukkue olikin useammin johtoasemassa. Kolmannessa erässä kotijoukkue oli erityisen vahva ja voitti erän maalein 4-2, jonka myötä edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla ei nähty lisämaaleja.

M-Teamin pistenikkareita olivat Riku Holopainen (3+0) ja Mikko Laakso (0+3). Erityisen riemastuttavaa kotijoukkueen kannalta oli se, että Petri Lesch palasi tolppien väliin, vaikka aiemmin kaudella uutisoitiin, että miehen salibandyura on ohi. Lesch pysäytti paluuottelussaan peräti 34 laukausta. Classicin tehokkain pelaaja oli 0+3 taikonut Jussi Piha.

Tasapeli ei ollut lopputuloksena hyvä kummankaan joukkueen kannalta. M-Teamilla ei ole käytännössä enää mahdollisuuksia säilyttää paikkaansa, vaikka pisteiden valossa se voi saada sijaa ylempänä olevan LASBin kiinni. Joukkueen maaliero on peräti 63 maalia huonompi kuin pykälää ylempänä olevan ryhmän, ja helsinkiläisillä on enää yksi peli jäljellä (Oilers-peli ensi keskiviikkona). LASB kohtaa sunnuntaina Kooveen ja ensi keskiviikkona vielä TPS:n, mutta suora putoaja on kaikkien todennäköisyyksien mukaan M-Team.

Classicin kannalta tasapeli ei ollut myöskään hyvä tulos, sillä joukkue lähtee runkosarjan viimeiselle sarjakierrokselle siitä lähtökohdasta, että hallitseva mestari on pisteen päässä EräViikingeistä. Classicin päätöskierroksen vastus on Happee ja EräViikinkien taasen Koovee.

Ottelutilastot

Myös Salibandyliigan pudotuspelijoukkueet selvisivät lauantaina. Nokian KrP ja OLS kohtasivat Tampereella ja KrP:n 7-4-kotivoitto varmisti sen, että oululaisia ei nähdä kevään pudotuspeleissä.

KrP oli maalien valossa vahvempi kaksi ensimmäistä erää, mutta vierasjoukkue sai viriteltyä hyvän kirin kolmanteen erään. Viimeiselle vitoselle lähdettäessä OLS oli kammennut itsensä 4-3-johtoon, mutta kotijoukkue iski vielä neljästi viimeisen neljän minuutin sisään.

KrP:n teholinko oli peräti 3+2 iskenyt Jere Oksanen. Kalle Keskitalo (2+0), Henri Johansson (1+1) ja Matti Koskela (0+2) alleviivasivat nokialaisten ykkösviisikon vahvaa esitystä.

OLS:n kannalta positiivisena asiana voi pitää sitä, että Valtteri Parviainen palasi kaukaloon polvivammansa jälkeen. Parviaisen arvioitiin missaavan koko kauden vammansa vuoksi, mutta tänään maalin syöttänyt pistelinko palasi kaukaloon arvioitua aiemmin.

KrP varmisti voitolla oman pudotuspelipaikkansa. Viimeisenä kolmena kautena joukkue on varmistanut sarjapaikkansa vasta karsintojen kautta. Edellisen kerran ryhmä oli mukana pudotuspeleissä kaudella 2010-2011. Joukkueella on vielä sauma nousta runkosarjan kuudenneksi ja toisaalta taas Indiansilla on vielä mahdollisuus pudottaa ryhmä kahdeksanneksi. Yhdeksäntenä olevan OLS:n lopullinen sijoitus on toistaiseksi vielä auki.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Steelers ja Happee väänsivät lauantaina Hämeenlinnassa. Steelers olisi tarvinnut ottelusta voiton, jotta joukkueen unelma pudotuspeleistä olisi säilynyt. Happee oli kamppailussa vahvempi maalein 9-6.

Jyväskyläläiset aloittivat pelin vahvasti ja ottelun puolivälin jälkeen vierasjoukkue johti lukemin 6-0. Steelers sai toisen erän lopussa hyvän vaihteen silmään ja taisteli voitosta ottelun loppuun saakka, mutta joutui taipumaan.

Happeen Janne Hoikkanen, Lauri Liikanen ja Paul Kotilainen iskivät kaksi maalia mieheen. Tehot 1+1 iskeneestä Petri Kaukosta tuli ottelussa Salibandyliigan historian toinen pelaaja (aiemmin samaan on yltänyt Mikael Järvi), joka sai kasaan 500 runkosarjan ottelua korkeimmalla sarjatasolla. Kotijoukkueen tehopelaajia olivat Teemu Metsälä (3+1) ja Nico Jonaeson (2+2).

Happee tarrasi voitolla yhä vahvemmin kiinni kotietuun, ja on runkosarjan neljäntenä. Kymmenentenä olevaa Steelersiä ei nähdä pudotuspeleissä eikä myöskään karsinnoissa, vaan kausi päättyy keskiviikon otteluun.

Salibandyliigan pudotuspeleissä nähdään seuraavat joukkueet: EräViikingit, Classic, SPV, Happee, TPS, Oilers, Nokian KrP ja Indians. Puolivälieräjoukkueet muodostuvat siten, että runkosarjan voittaja saa ensimmäisenä päättää kenet se kohtaa pudotuspeleissä. Tämän jälkeen kakkonen ja kolmonen tekevät omat valintansa.

Ottelutilastot

Lue myös:
Taistelu kotiedusta kiihtyy – Rankat Ankat ja NST pistejakoon
Divarin runkosarja päätökseen – NST ja LeBa karsivat sarjapaikastaan

Päivitys: Jutussa väitettiin virheellisesti, että sekä OLS että Steelers ovat varmistaneet sarjapaikkansa. Näin ei kuitenkaan vielä ole, vaan jompi kumpi voi vielä joutua karsintoihin, jos viimeisen kierroksen ottelut menevät sopivasti ristiin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Heikki
04/03/2017
Pitäisikö meidän Arto Kilponen myöntää, että me ei tiedetä salibandystä yhtään mitään? Minä hehkutin Classicin runkosarjavoittoa ja sinä huutelit kovaan ääneen, että Indians ei pääse pleijareihin, kun se ei ole voittanut sitä eikä tätä. Löit jossain vaiheessa vetoakin inkkareitten huonoudesta. Kumpikin oltiin väärässä pahasti, eli ollaan molemmat ihan hiljaa kun asiaa puhutaan.
Tilastoharha?
04/03/2017
Raholassa nähtiin tänään Johanssonin kauden 50 maali, joka unohdettiin merkitä pöytäkirjaan? 58:33 Johansson viimeistelee 6-4 Oksasen syötöstä tyhjiin, mutta virallisissa tilastoissa tämä on merkitty Oksaselle, ei syöttäjää. Ei näitä 50 maalin ylityksiä kovin usein nähdä, joten aika kaardinaalimoka tilastoinnissa. Maksavana satunnaisena viihdekatsoja raahauduin paikalle ja yksi iso syy siihen Johanssonin 50:n maalin näkeminen ja virallisesti sitä ei sitten nähtykkään.
Arto Kilponen
04/03/2017
En nyt ihan varsinaisesti ymmärrä, että miten Indiansin tekee paremmaksi tai huonommaksi se, että Steelers tai OLS häviää ottelunsa. Kyllä, pidin suht varmana, että Indians ei pääse playoffeihin, mutta tämä ei lopulta ratkennut siihen kuinka hyvä Indians on, vaan siihen, kuinka huono esim. OLS oli.

Sen voin kyllä myöntää, että jos Indians hakee pisteet Turusta, niin sitten voidaan laittaa se playoff-paikka Indiansin hyvyyden eikä OLS:n tai Steelersin huonouden piikkiin.

Toisaalta, eipä sillä ole väliä miten sinne playoffeihin menee, jos sinne menee. Tulossa varmasti oikein mukavat EräViikingit-Indians ja Classic-Nokian KrP sarjat. Välieriin menijöistä ei ole pienintäkään kysymystä, mutta ainakin ihmiset pääsevät helposti katsomaan nuo kaikki pelit (ainakin etäisyyksien puolesta).

Niin ja kyllä, löin vetoa ja voitin sen, vieläpä selvästi.
Arto Kilponen
04/03/2017
Raholassa on kauniisti sanottuna todella surkeat tilastoijat muutenkin. Milloin unohtuu merkitä laukaukset kokonaan, milloin katsojia on tasan yksi.
Puolivälierät?
04/03/2017
Valitseeko kärki tänä vuonna puolivälierävastustajansa vai meneekö nykyään sarjasijoituksen mukaan suoraan?
Heikki
04/03/2017
Voi kyynel. Unohdit mainita kolmannen varman voittaja parin, eli SPV pistää Oilersin lauluun. Saletisti. Lyödäänkö Arto veto siitä? Jos Oilers voittaa, niin mä julistan sut guruksi ja pyhimykseksi ja jos Oilers häviää, niin sä lopetat noi sun typerät viisastelut........ eli et kirjoita mitään.
Arto Kilponen
04/03/2017
Ennemmin niin, että Oilers ottaa useamman voiton SPV:stä kuin Indians EräViikingeistä ja lisäksi Oilersin maaliero puolivälierissä on parempi kuin Indiansin.

Tosin, muistetaan nyt edelleen se, että Oilers ei hävinnyt peliäkään SPV:lle runkosarjassa, eikä SPV onnistunut tekemään edes viittä maalia kummassakaan pelissä. EräViikingit hakkasi Indiansin verkkoon 13 osumaa Otahallissa ja 11 osumaa Vantaalla. Että näistä asetelmista voidaan pohtia sitä, kummalla espoolaisjoukkueella on välieriin paremmat mahdollisuudet.
HeikinHeikinHeikki
04/03/2017
Korjaa vetoasi Heikki vielä sen verran, että jos häviät, niin myös sinä lopetat kirjoittelun tänne. Eikös se olisi reilua Artoa kohtaan? Meille kaikille muille tämä merkitsisi Win-Win tilannetta, paitsi tasapelin sattuessa...
Heikki
04/03/2017
Älä nyt Arto ole hölmö (vaikka olethan sä). Indiansilla ei ole mitään palaa omassa sarjassaan. Tosin ei ole Oilersillakaan, vaikka sä noita sun tilastojas pyöritätkin ja yrität vaikuttaa älykkäältä.
Ja näin
04/03/2017
Saihan se Arto käännettyä Indiansin pudotuspelipaikan muiden kuin Indiansin ansioksi. Ensin joukkue voittaa vain vääriä pelejä ja sen jälkeen ainoastaan muiden tappiolliset ottelut armollisesti tuovat Indiansille pudotuspelipaikan. Tärkeintähän on voittaa tarpeeksi pelejä, jotta pääsee pudotuspeleihin, vai pitääkö voittaa vain Classicin, EräViikinkien ja SPVn tasoisia joukkueita jotta ansaitsee olla pudotuspeleissä. Jos vaikka keskittyisit tulevaisuudessa sen rakastamasi Oilersin otteisiin ettet nolaa itseäsi antipatioillasi yhtään enempää.
Sivukatsomo
04/03/2017
Juu se saattaa olla tärkeä piste ja maali jatkossa Johanssonille, toivotaan että maalintekijä tulee vielä muutettua niin kun on oikein. Onneks nää nykyään nauhotetaan, niin ei pitäisi olla vaikeeta korjata.
Muut pelaa Classic voittaa
04/03/2017
Vaikka Arto kuinka pyörität sun tilastoja joukkueista nii silti se on silleen että Classic voittaa mestaruuden ja eiks se niin mene että vain mestaruus kelpaa :)
Maanteiden kuningas
04/03/2017
Komppaan kyllä vähän Kilposta, SPV ei ole mitenkään varma jatkoonmenijä tosta sarjasta. Jos siis SPV valitsee lerssit. Oletan, et parit on EV-inkkarit, Clasu-krp, Spv-lerssit ja tps-happee.

Mut finaaleissa on kyl ev ja clasut.
MN
04/03/2017
Arto Kilposelle: Raholan laukaisukartan puuttuminen on joka kerta johtunut siitä, että tilastopalvelu on ollut tiltissä. Olemme monesti pöydän takana miettineen, että kuka noita laukaisukarttoja seuraa ja toivoneet, että niitä todella hyödynnetään koska niitä on joka kerta ollut henkilö tekemässä. Hienoa että sinä seuraat! Sen verran täytyy korjata, että katsojien määräksi ei ole milloinkaan merkattu 1hlö.

Johanssonin maalissa on todella tapahtunut virhe ja onneksi tilastopalveluun pystytään jälkikäteen korjaamaan näitä erheitä. Laitetaan liittoa tietoa eteenpäin ja tämän osalta pahoittelen räikeää huolimattomuutta tilastopalvelun käyttäjän puolesta. :)
46
04/03/2017
SPV:n kannattaisi kyllä ottaa Happee, jos mahdollista. 4 pistettä keskinäisistä heille, lyhyemmät matkat ja varmasti kuuma ja yleisöä keräävä ottelusarja molempien kannalta. Helppoa vastustajaa kun ei tässä vaiheessa voi saada.
Dorka666
04/03/2017
Harmi että Huhtimo dumas mteamin vasta tässä vaiheessa kautta, kun näytti tehoavan toiseen kotimaiseen.
Katsoja
04/03/2017
ML:lle. Hieno homma, että selkeät merkkausvirheet korjataan.
Katsoja
04/03/2017
Heikki ha Arto, älkää vaan vähentäkö kirjoitteluanne tänne! Kaipaamme viiltäviä ja asiantuntevia analyysejänne suunnattomasti!
Arto Kilponen
04/03/2017
Kyllä minusta tällä kaudella Oilersille mitali olisi ihan tarpeeksi hyvä suoritus, vaikka olisikin pronssi. Joo, varmaan ottaa tappion hetkellä päähän, mutta kun muistetaan, että ollaan pupellettu pelejä vähän siellä sun täällä, niin tuo joukkue ei todellakaan mitään mestaruutta ole edes ansainnut. Pitkällä aikavälillä sitten toki Oilersinkin pitää se mestaruus saada, mutta palataan siihen vaikka ensi kaudella.

Mitä tulee Indiansin playoff-paikkaan, niin onhan se sen siinäkin mielessä ansainnut, että se on ollut (toisin kuin Oilers) aika varma suorittaja, hyvässä ja huonossa mielessä. Se on ottanut täydet neljä pistettä M-Teamilta, SalBalta, Kooveelta, Nokialta ja LASBilta, mutta siinäpä ne _melkein_ ne kauden voitot sitten onkin. Kyllä Indians tuolla kahdeksannella sijallaan minusta on juuri siellä missä sen kuuluukin olla. Todennäköisesti kauden tulos on "käytiin esittäytymässä playoffeissa", joka on kauden lähtötilanteeseen nähtynä minusta vähintäänkin hyvä tulos. Mutta edelleen, ei Indians tänään varmistanut paikkaansa omalla hyvyydellään vaan nimenomaan OLS:n ja Steelersin huonoudella.
JANIINPÄ
04/03/2017
Mitenkähän nuo pleijariparit menee?
Tuntuu et Clasu haluaa käväistä Raholassa ettei tartte moottoritiematkoja heti varailla.
No KrP raivasi pelaamalla itsensä pleijareihin, ja se on htin hyvä saavutus!
Tommi of Finland
04/03/2017
Kuka tämä olssin Valtteri on? Onko OLS joutunut nostamaan B-junioreista jotain apuja? Heikkoa!
Ennustus
04/03/2017
Puolivälierät:
EV - Indians 4-0
Classic - Krp 4-1
Spv - Oilers 4-3
Happee - TPS 3-4

Välierät:
EV - TPS 3-4
Classic - SPV 4-1

Superfinaali: Classic - TPS (5-2)
Arto Kilponen
04/03/2017
Sekä Classic että EräViikingit ovat niin selviä suosikkejä KrPtä ja Indiansia vastaan, että aivan turhaa lähteä sahaamaan Tampere-Helsinki väliä neljän joukkueen voimin. En todellakaan usko, että yksikään näistä neljästä joukkueesta tulee sanomaan "voi että kun oltaisiin saatu se toinen vaihtoehto, niin oltaisiin menty jatkoon". Jos Classic tai EräViikingit päättää sulaa - ja se olisi liigahistorian suurimpia sulamisia - niin se on ihan sama kumpi siellä oli vastassa.
Minäpahoitinmieleni
04/03/2017
Ennustus muuten ok mut ev vie tepsiä (ne pelit missä evkin ja clasy joutuu jo pelaamaan alkaa nyt) ja finaali on se perus ev classic.
Arto Kilponen
04/03/2017
Osaako joku esittää arvioita siitä, että milloin Helsingissä nähdään seuraavan kerran miesten Salibandyliigaa (pl. Superfinaali)?
Dorka666
04/03/2017
Seinäjoen sukeltajilla mahis mennä finaaliin. Happee suosikki tepsiä vastaan ja todnäk voittaa tuon parin, jos siis menee noin. Spv voi haluta välttää lerssit. Tepsi lersseistä jatkoon menis lerssit
Mosalla mennään
04/03/2017
ErVin eka puolivälierä pelataan Mosalla. Eli 15.3. Salibandyliigaa Helsingissä...
Arto Kilponen
04/03/2017
Ahaa. No, sitä ei sitten kauaa tarvitse odottaa. Ei tässä sitten mitään ongelmaa ole.
Takarivi
05/03/2017
"ARTO KILPONEN27/02/2017
Minusta Nokian KrP demonstroi aivan loistavasti tätä mistä on puhuttu. Joo, tänään voidaan puhua 18-3 M-Team surkea ja blah blah blah, mutta tästä on _viisi_ päivää aikaa, kun Nokia otti itse tauluunsa 12-0. Ei se 13, 12 tai 10 joukkueen sarjaan tätä ratkaisisi, jos oikeasti halutaan vain huippupelejä, niin se on oltava kuuden joukkueen sarja. Ja sitä ei todellakaan ole tulossa"
Archie, onko tasoerot pienentyneet, oliko m-team-classic huippupeli kun se oli tiukka vai mitä sen tulos kertoo?
Miten muuten se millä tyylillä tuloksilla tai ketä vastaan pisteet on kerätty merkitsee jos niitä pisteitä on riittävästi mitenkään lisää tai vähentää sarjasijoituksen tai pleijjaripaikan ansainnan arvoa?
Öljy palaa!
05/03/2017
Öljymiehet saavat nyt valmistautua hyvin pudotuspeleihin, jäljellä olevat ottelut palvelevat nimenomaan sitä, harjoitusotteluina kohti Seinäjokea tai Jyväskylää, ihan sama kumpi tulee vastaan, molemmat sytyttävät sopivasti öljyn..
Qtamo
05/03/2017
Arto Kilponen. Milloin niitä katsojia on ollut tasan yksi :) ?
Mun ennustsu
05/03/2017
Puolivälierät
ErV- IND 2-4
CLA- KrP 4-2
SPV-OIL 4-3
HAP-TPS 1-4
VÄLIERÄT
CLA-IND 3-4
SPV-TPS 1-4
SUPERFINAALI: TPS-IND 2-3 JA
Mun ennusts
05/03/2017
Puolivälierät
ErV- IND 2-4
CLA- KrP 4-2
SPV-OIL 4-3
HAP-TPS 1-4
VÄLIERÄT
CLA-IND 3-4
SPV-TPS 1-4
SUPERFINAALI: TPS-IND 2-3 JA
Janu
05/03/2017
Kyllä Mteamiä harmittaa, miksi Mahu ei aikaisemmin herätellyt niitä kiukun kautta pelaamaan ja näyttämään. Nyt haukutaan Mahua taas, miksi jätit sen niin myöhäiseen ajankohtaan. Nyt on jo liian myöhäistä.
Espoosta
05/03/2017
Taitaa "Öjy" kärähtää pohjaan heti alkuunsa. Aika konttaamista porukalla ollut. Teko syitä etsitty sairastuvalta. Eikö se ole että kun ei kulje, niin ei kulje. Ja A.K...kyllä kaikki jotka pleijareihin pääsevät ovat sen omilla avuillaan tehneet. Myös Indians vaikka öljyroiskeita kannatatkin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.