Liigat

Video: SPV-vahti lanattiin Seinäjoella – joutui jättämään ottelun kesken

20.03.
2017
51 Kommenttia
1
Liigat

Julius Kivimäki loukkaantui sunnuntain Oilers-pelissä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Oilers kohtasivat sunnuntaina kolmannessa puolivälieräpelissä. SPV oli kamppailussa vahvempi maalein 6-3.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat hattutempun laukonut Ville Kuusela sekä 2+1 naulannut Jukka-Pekka Pelto-Arvo. Oilersin Toni Rintala iski liigauransa avausmaalin. Ottelun erikoisuutena oli se, että Andrew Lewis myöhästyi ottelun ensimmäisestä erästä ja Arto Vehkapuru debytoi pääsarjatasolla. Tapauksesta voit lukea lisää täältä ja ottelukuvia näkee täältä.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin kolmannessa erässä, kun Eromon Agbomeirele jyräsi SPV:n maalia vartioineen Julius Kivimäen. Kivimäki loukkasi ilmeisesti vasemman olkapäänsä, eikä pystynyt jatkamaan enää ottelussa. Tilanne näkyy videolla kohdasta 6.10 eteenpäin.

Agbomeirele sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. SPV:n pääkäskijä Tommy Koponen kommentoi tapausta seuraavanlaisesti Ilkan mukaan.

– Sen viestin haluaisin salibandyn päättäjille lähettää, että meidän tulee ottaa maalivahdin rooli vakavammin. Päähän kohdistuneesta osumasta tulisi aina antaa viiden minuutin rangaistus. Näitä tilanteita on tullut yllättävän paljon ja aina maalivahti joutuu kärsijäksi. Tähän pitää herätä, SPV:n valmentaja Tommy Koponen sanaili Ilkka-lehden mukaan.

SPV johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraava peli pelataan keskiviikkona Espoossa. Välieräpaikka vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot
Juha Käenmäen ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jonninmoinen friikki
20/03/2017
Kurinpidollinen linja on vedetty aiempien tapausten tuomioilla jotka ei mielestäni ole linjassa.
Tästä tapauksesta ei tule lisärangaistusta koska se on Kailiala-casen mukainen.
Pelaajien on nyt otettava vastuu ja se lähtee vastustajan kunnioittamisesta.
Maalivahtia ei olisi ollut pakko lanata.
Hiski
20/03/2017
Koponen on mielestäni oikeassa, esittäessään huolensa maalivahtien tilanteesta. Pelin lisääntyneen vauhdin myötä pelaajat ajavat aiempaa röyhkeämmin maalille, ja kontaktin sattuessa heillä ei ole juuri hävittävää. Hyöty sen sijaan saattaa olla merkittävä, jos saat vastustajan maalivahdin pelkäämään tai empimään tilanteisiin menoa. Sama koskee mielestäni pienemmässä mittakaavassa mailalla sormille lyömistä. "Rangaistus" on sama, kuin jos kopauttaisit kenttäpelaajaa mailaan, eli vapaalyönti, mutta mahdollisuus satuttaa kuitenkin melkolailla eri.

Valitettavasti ratkaisuja/parannusehdotuksia näihin tilanteisiin ei suoralta kädeltä tule mieleen, joten menee nyt sinne "jotain tarttis tehrä" -osastolle.
kurinpitämättömyys
20/03/2017
Kurinpito on jo vuosia sitten sopivilla henkilövalinnoilla linjattu Oilers/Erä/SSV-myönteiseksi.
#mitenvoiolla
20/03/2017
Miten voi olla, että Lewis viheltää tästä vain 2min? Lewis näkee tilanteen hyvältä paikalta ja näkee, että kontaktia ei syntynyt Veikkolan ja Agbomeirelen välillä. Agbomeirelellä ei ollut mitään aikomustakaan väistää Kivimäkeä, joten aivan selkeä 5min paikka.
Agbomeirelen käytös ollut jo juniorivuosina naurettavaa ja näyttäisi sama tahti jatkuvan.
Nyt helpottaa
20/03/2017
No enää näitä pelejä ei Silvo, Lewis kaksikko vihellä! Tuomarit vaihtuu. HIENOA!
Näkökulma
20/03/2017
Joo maalivahtien koskemattomuutta pitäisi korostaa. Jotenkin kuitenkin tuo Agbomeirelen niitti mietityttää. Ei oikeastaan mitenkään yrittänyt väistää Kivimäkeä ja tilanteen jälkeenkin ei näyttänyt hirveästi pahoillaan olevan. Olisiko tämä voinut olla suunniteltu juttu? Tiedän, että kaukaa haettua, mutta onhan näitä maalivahtien kyseenalaisa keilaamisia nähty esimerkiksi änärissä (Kreider-Price). Mietimpä vaan :)
Nyt helpottaa
20/03/2017
No enää ei Silvo, Lewis kaksikko vihellä näitä pelejä! Tuomarit vaihtuu. HIENOA!
Dumarit
20/03/2017
Ai kun tilalle saadaan Marttinen ja Heinola?
Jälkiviisas
20/03/2017
Kukaan tuskin kuitenkaa voi väittää täysin tosissaan, että Agbomeirele ajeli Kivimäen päälle tarkoituksella? Kyseessä on nuori pelaaja jolla jalkaa ja energiaa riittää ehkä välillä hieman liikaakin kuten tilanteesta huomaa. Agbomeirele tulee vauhdilla maalille pallo suojauksessa ja yrittää kääntää syöttöä maalineteen eikä huomioi että Kivimäki on suoraan edessä. Siinä vaiheessa on turha kenenkään yrittää väittää, että olisi mahdollista enään väistää... Eriasia tietenkin jos Agbomeirele olisi huomannut Kivimäen vastaantulon ennen syöttöä mutta videolta moneen kertaan katsottaessa katse on pallossa ja keskittyminen suojaukseen. En sano ettei teko olisi tuomittavissa, mutta näihin olisi hyvä tehdä selkeät linjaukset. Maalivahdeilla on tietysti omalla alueellaan tietynlainen koskemattomuus, mutta minusta pelistä alkaa menemään maku jos maalille ei saa enään ajaa suojauksen kautta.
playofflinja
20/03/2017
Se on kevät ny, ei viitti suotta jäähyillä pilata otteluita.
Kalervo Jankko
20/03/2017
Ei kahta sanaa tilanteesta; törkeä, vastuuton maalilleajo jossa ei edes yritystä väistää vastaantulevaa veskaa. Aivan varmasti näki ja tiesi että tulee näissä tilanteissa vastaan mutta silmät kiinni ja täydellä vauhdilla päin. Selvä >1 pelin huili Agbomeirelelle.
molari
20/03/2017
Ois pitäny piiparikaksikon viheltää enemmä minuutteja, Agbomeirelen juoksulinja on kohti Kivimäkeä eikä mitenkää yrittäny kontaktia estää. Ja juoksijan katsekki oli kohti Kivimäkeä eli tiesi varmasti ajavansa päin. Tahallinen? Jep.
...
20/03/2017
Nyt kun tilanteen katsoi vielä uudelleen, niin Kivimäki on kyllä erittäin maltillisesti ulos maaliltaan. Oilers hyökkääjän juoksulinja taas on täysin maalia päin. Maalille nimenomaan saa/pitää ajaa, mutta yleensä sitä omankin hammaskaluston vuoksi haluaa juosta vähän maalin ohi, eikä ihan kirjaimellisesti maalia päin.
Sami
20/03/2017
Aika iso linjanveto. Nyt on siis sallittua (tai vain pikkurike) juosta maalivahdin läpi kunhan pitää huolen, että katse on pallossa. Mutta eipä tuosta kannata protestia tehdä. Ko. pelaaja on kentällä ollessaan enemmän hyöty kuin pelote SPVlle.
esko
20/03/2017
Olenko aivan väärässä, jos väitän, että asiasta ei olisi ikinä tehty näin suurta numero mikäli Kivimäki olisi selvinnyt tilanteesta ilman sen suurempaa haaveria ja olisi pystynyt jatkamaan pelaamista ottelussa?
HKI
20/03/2017
Eskolle, eli maalivahdin saa lanata jos sille ei käy kuinkaan? Nyt taas tämä loogisuus häilyy missä sattuu.. Kova on huuto täällä niistäkin tilanteista missä maila vahingossa kopsahtaa vaikka vedon saatossa tms osuu naamaan ja pelaaja ei pientä vekkiä lukuunottamatta pahemmin loukkaannu.. Toistan sen mitä toisaallekin kirjoitin.. joku johdonmukaisuus täytyy olla näissä kommenteissa vaikka kuinka katsotaan oman joukkueen kannalta.
Jälkiviisas
20/03/2017
Olettaen että "Sami":n kommentti on vastaus omaan edelliseen komenttiini. En missään vaiheessa sanonut, että maalivahdin päälleajaminen täydellä vahdilla olisi sallittua jos katse on pallossa vaan että näihin olisi hyvä linjata miten sinne maalille saa mennä. Maalille meno suojauksen kautta sisältää myös aikamonenlaisia tilanteita esimerkiksi vauhdiltaan. Kommenttini oli lähinnä ohjattu näille "täysin tahallinen" henkilöille.

Heitetään heille pieni porkkana: jos Agbomeirele olisi nähnyt Kivimäen ennen törmäystä tai riittävän ajoissa väistääkseen, luulisi hänellä olleen myös aikaa vilkaista, että maalinedustalla ei ole yhtään Oilers-pelaajaa noin 5 metrin säteellä. Täten hän ei varmastikkaan olisi roiskaissut täysin puhdasta sokkosyöttöä juuri ennen törmäystä.
Huuhaa
20/03/2017
Jälkiviisaalle : agbomeirele jo monet juniorivuodet tehnyt samanlaisia juoksuja maalivahtia kohti. Vaikea aina uskoa syyksi nuoruuden energian.
Jälkiviisas
20/03/2017
Tiedän sen hyvinkin läheltä seuranneena vuosien ajan. En ole täällä puolustamassa Agbomeirelen tekoa taikka sanomassa, että tuollaiset hänen pelityylilleen ominaiset kovat juoksut maalivahteja kohti olisivat aina suotavia, sillä niissä voi käydä pahastikin. Mutta kuitenkin on syy sitten nuoruuden energia, näytönhalut tai aivan mikä tahansa mutta tässä tapauksessa ainoastaan kismittää se että teko leimataan joidenkin mielesti suoraan tahalliseksi vahingoittamisyritykseksi.
Jonninmoinen friikki
20/03/2017
Sääntöjen noudattaminen ja pelaajien kunnioittaminen ihan nollassa.
Tähän kun lisää tuomareitten vetämän linjan (lue: toleranssin nostaminen aivan liian fyysiseen peliin) on tilanne tämä.
Kohta tulee todella paha loukkaantuminen ja surullista on se, että sen aiheuttaa nykyisen linjan salliminen kurinpitoa myöten.
Jonninmoinen friikki
20/03/2017
Pelaajat kun pelaa just niin kovaa, röyhkeästi ja rumasti kuin tuomarit/kurinpito sallivat.
Farssi
20/03/2017
Tuomaritoiminta on ollut tässä sarjassa yhdellä sanalla farssi. Voiko mennä pahemmaksi, no kyllä voi valitettavasti kun legendaariset Marttinen-Heinola jatkavat tässä ottelusarjassa.
Keskiviikkona pilli soi eri tahtiin ja tuomarit ottavan taas roolia, toivottavasti olen väärässä
Sääli molempia joukkueita kohtaan, ottelusarja olisi anasainnut paremmat tuomarit.
Veskari
20/03/2017
Onneksi tähän samaan linjaan voi ruveta veskarina. Surutta ajelet vaan saksilla vastapalloon, niin loppuu nuo silmät ummessa juoksut päin maalia. Kokeiltu on!
James
20/03/2017
Tuommoinen valinta minkä Agbomeirele teki, on sama kuin lähtis motarille sataa viittäkymppiä vastaantulevien kaistalle ilman tarkoitusta törmätä keneenkään.
James
20/03/2017
...eli ei tietenkään ajanut tahallisesti Kivimäen päälle.
hh
20/03/2017
jup
Ketään kotona?
20/03/2017
Agbo varmaan erehtyi, luuli Kivimäen lähteneen jo kotiin tai jotain... eihän nyt toki tahallaan... Kun ei edes katsonut sinne päin, mistä sen olisi kukaan voinut arvata, että siellä kentän päässä on maali ja maalivahti... ihan yllättävä tilanne! Sitäpaitsi salibandyliigan kurinpidossa noudatetun tiukan linjauksen mukaisesti pelaajan katseen suunnalla on tai ei ole asiassa merkitystä! Kokonaisharkinta ja paidan väri ratkaisevat.
Minäpahoitinmieleni
20/03/2017
Ei ehkä tahallaan mut eipä tossa järkeäkään ole. Ihan päiten juoksee ilman mitään estelyä tai saattoa. Tietääkseni moni tilanne ei ole tahallinen mutta jos järkeä ei käytä niin niistä voi rangaista kunnolla kanssa että oppii jatkossa ajattelemaan.
Viime hetken pelastus
20/03/2017
Onneksi Kivimäki pelasti sen pojan. Ajatelkaa, jos olisi jatkanut juoksuaan maalin ohi ja törmännyt seinään!
Raastaja
20/03/2017
Onko Pajukoski missä? loukkaantunut?
Nousujen Mestari
20/03/2017
Olihan tuo aivan järjetön ajo, jos tuosta ei lennä ulos niin mistä sitten? Tuolle linjalle kun lähdetään niin saa joka joukkue peluuttaa ainakin neljää veskaria kauden aikana, kun 2min jäähyn hinnan maksamalla saa vastustajan veskarin pihalle.

Ei tuota voi millään katseella puolustella. Pelaaja on vastuussa teoistaan kentällä, jos ei osaa koohottamiseltaan katsoa sen vertaa ettei aja veskarin yli, niin voi sitten harrastaa vaikka keilausta.

Jäähyjä pitää antaa teoista ei seuraksista, eikä tekoja voi puolustella huolimattomuudella. Tuommoiset pitää yksiselitteisesti linjata kokonaan pois lajista. Ei tuota riskiä maalille ajosta voi yksin veskarille jättää.
Töötti
20/03/2017
Täällä puhutaan kaverin nuoruudesta ja useampi sanoo, ettei nähnyt molaria kun katse oli pallossa koko ajan. Joku väitti vielä perusteluksi, että antaa tilanteessa sokkosyötön maalille, joten on syyntakeeton. Videon itse katsoneena väittäisin tosiaan katseen olleen koko ajan pallossa, mutta itse asiassa jos sokkosyöttöä ei olisi katkaistu, niin mene ja tiedä olisiko mennyt vasempaa laitaa juokseelle kuitenkin, sen verran takaviistoon syöttää. Kaikki nämä asiat on oikeastaan yhdentekeviä, mikäli kaveri ei ole enää C-juniori iältään. Meilläpäin kun C-junnutkin jo osaa nostaa katseen pallosta sitä yhdellä kädellä juoksussa suojatessaan. Mikäli maalivahti ei olisi ollut tiellä, niin täähän olisi ajanut itsensä maalin perukoille asti. Ymmärrän, että kaikille tulee vahinkoja, mutten ymmärrä mitä liigaporukassa tekee pelaajalla, joka ei vielä osaa katsettaan kentälle nostaa. Edes vastustajan pakki ei anna mitään todellista painetta tai työnnä selästä. Vahinko tai ei, niin vastuussa omasta törttöilystään ja pari peliä huilia oikea rangaistus. Tuo aika kannattaa käyttää pää pystyssä pelaamisen harjoitteluun, joka toki on C-junnusta ylöspäin jo vähän myöhäistä.
jes
20/03/2017
tulikos siitä jäähy kun pari peliä taaksepäin holopainen lanas kaltiaisen maaliin.hämärästi muistelen et ei:)
Api
20/03/2017
Ai että kun Vehkapuru olisi antanut penalttia
Maalilla
20/03/2017
Jes:sin ilmeisesti provoon viitaten. Itse en muista holopainen-kaltiainen tapahtumaa, mutta jo tässäkin kosteessa Kivimäkeä käy joku oilersin pelaaja töytäisemässä ensimmäisessä erässä. Ei siitä jäähyä kuulunut antaa, vapari ehkä, mutta taisi juuri erä loppua. Tarkoitan siis sitä, että kyllä kontakteja saa olla. Ja pelaajienkin on pakko yrittää kaikkensa maalin tekemiseen, joka aiheuttaa sormille lyömistä ja ajoittaista tuuppimista. Se mihin raja näissä vedetään onkin haastavaa. Sellaisia lyöntjä sormille joita ei edes vihelletä, jos tapahtuisi kenttäpelaaja-kenttäpelaaja välillä niin varmasti tulis kakkua. Ongelmana vain juuri se, että veskan pitää työntää näpit pallon eteen, ja kenttäpelaajan pitää yrittää maalia. Näissä kuitenkin suurimpana riskinä lienee sormen murtuminen, joka sekin varmasti harvinaista. Mutta kun täydestä vauhdista juostaan päin maalivahtia ilman aikomustakaan väistää, niinkuin videolta näkyy, on se mielestäni verrattavissa siihen, että lataat mailalla oman pääsi takaa viikatteen veskarin näpeille, joka on ottanut juuri pallon kiinni. Ja sellaisesta kyllä luulisi kortin viuhuvan. Lisäksi noissa ylijuoksuissa on mahdollista saada uria päättäviä osumia. Ilmeisesti nyt meni hajalle "VAIN" olkapää.
aina
20/03/2017
roiskuu ku rapataan.
Hahaha
20/03/2017
Seinäjokiset :DDD Kivirantahan ei ikinä ole ajanut veskaria päin. Ei ikinä. Herrasmiespelaaja. Ja näin.
Apirat
20/03/2017
TÖÖTILLE. Sulla taitaa olla maailmanluokan C-junnu jengi kasassa siellä missä ikinä asutkin. Tämä kaveri joka ei osaa nostaa päätä ylös kun kuljettaa palloa on painanut yli 100 uunia A sm sarjassa. Joten jatka rauhassa valmennushommia ja koita päästä yli siitä että susta ei koskaan tullut tuon tason pelaajaa.
jos
20/03/2017
porukka ei pääse peliin sisään,niin ei kai siinä valmentajasta voi olla mitään apua????
Jonninmoinen friikki
20/03/2017
Hyvä taktinen veto Superfinaaliin; pelataan loppuun asti ja ajetaan veskari kylmäksi.
2min jäähy, vastustajan mv sairastuvalle ja mahdollisuudet voittaa kasvoi huikeasti.
Silmät
20/03/2017
Järkyttävä ylijuoksu. Jos tulkitaan tahalliseksi niin täytyy tulla minimissään 6 peliä kakkua. Jos taas tulkitaan vahingoksi, niin minimissään 4 pelin kielto, jossa yksi bonuspeli 3-divaritason pelisilmästä.
töötti
21/03/2017
APIRATILLE: ASM on ihan ok sarja, jos olet 16-18 vuotias. Viimeistään tuossa kohtaa todelliset pelimiehet vakiinnuttavat paikkansa liigassa. Loput jäävät sitten harjoittelemaan sitä päännostamista näihin junnuporukoihin.
Sählyhiiret
21/03/2017
Mielestäni tilanne on aivan oikein tuomittu. salibandy on liigatasollakin niin epäurheilullinen laji, että näin atleettinen ja voimakas kaveri kuin agbomeirele kärsii säännöistä. Kuka tahansa muu pelin pelaaja ajettuuaan maalille ei olisi saanut tuollaista jälkeä aikaan ja tämä taas ei ole agbomeirelen vika. Pointtini on että maalille on ajettava jos pelin halutaan kehittyvän, näetkö jääkiekossa kyseisiä tilanteita, aivan oikein kyllä näet. Pelaajat kehittyvät entistä enemmän nopeudessa ja voimassa ja tulevaisuudessa onkin syytä odottaa tälläisiä tilanteita enemmän. Se miten tilanteilta vältyttäisiin uskon että ratkaisua ei ole olemassa. peli kovenee ja pidot paranee jos sitä ei kestä voi keksiä itselleen uuden lajin jossa ei tarvitse itkeä tälläisten tilanteiden takia.
Töötille
21/03/2017
Eli olet Töötti sitä mieltä, että jos ei ole vakipaikkaa pääkaupunkilaisessa liigajoukkueessa 18 vuotiaana, niin silloin ei ole kummoinen pelaaja kyseessä? Naurettavinta mitä olen hetkeen kuullut :D Herää nyt jo tähän päivään ja palaa sinne C-junioreiden huoltajan hommiisi.
Jonninmoinen friikki
21/03/2017
Sählyhiiri;sinun evoluutioteorian mukaan jääkiekossa ja esimerkiksi jalkapallossa noudatetaan rugbyn taklaussääntöjä jatkossa?
Ehkäpä koriksessakin aletaan pelaamaan tyyliin että ajellaan kaveri pystyyn puun takaa?
Joka lajissa oelaajat kehittyvät, toivottavasti, nopeammiksi ja vahvimmiksi, mutta mikä on tärkeintä?
Taito.
Päätön, edesvastuuton ja holtiton ryntäily on kaikissa lajeissa kielletty ja kun näin tapahtuu löytyy pelisäännöistä pykälät rangaistuksille.
46
21/03/2017
Espoolaiset ne jaksavat yllättää. Ihan älytöntä puolustella tätä tekoa. Onneksi Oilers on niin huono joukkue, ettei ne voita SPV:tä edes likaisilla keinoilla.
Katsoja
21/03/2017
Näyttää siltä että vaikka pelataan kovaa niin pelurit ovat hallinneet vihan, olisipa näin myös kannattajien puolella.
Näinhän se menee, toiset osaa pelata ja toiset joutuu istumaan katsomossa.
töötti
21/03/2017
TÖÖTILLE: Luulisi pääkaupunkiseudun kuudesta pääsarjajoukkueesta löytyvän paikka jos pelihommat oikeasti luistaa. Jos katse seuraa vielä 18-vuotiaana (en tiedä minkä ikäinen kyseinen kaveri on) palloa lähes vapaassa kuljetuksessa niin tiiviisti, ettei 5-6 metrin matkalla pysty kertaakaan katsetta pallosta nostamaan, niin vaikeahan se on pääsarjoihin päästä edes nelosketjuun. Sitä varten on sitten ASM, jossa osa vielä jatkaa kehittymistään liigakelpoiseksi. Tuo pään nostaminen on vaan aika myöhäistä opetella enää C-junnuiän jälkeen - ehkei mahdotonta kuitenkaan. Se että tekee paljon maaleja ASM:ssä ja on 20-21 vuotias ei merkkaa aikuisten sarjoissa vielä mitään. Jos ikä on 16-18 ja peli kulkee ASM:ssä, niin asia on ihan eri.
AGm
21/03/2017
Toivottavasti nimimerkki Töötti ei ole missään tekemisissä junioriurheilun kanssa.
Apirat
21/03/2017
Töötille: Olitko kenties itse liigapelaaja 16-18 vuotiaana vai mihin nämä näkemykset perustuvat? Jos olet c junnujen huoltaja etkä pysty elättämään itseäsi niin hae apua muualta kuin pääkallon kommenttipalstalta.
Niinpä
22/03/2017
Kivimäen ois kannattanu vetää täysii jaloille.Kyllä ne ajot siihen maalille väkisin loppuu.Niin mä ainakin teen.Pallo jää siihen ja äijää lentää :-)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.