Liigat

Maajoukkuehyökkääjä paljasti huilinsa taustat: ”En saanut kunnolla happea”

23.04.
2017
0 Kommenttia
4
Liigat

Joonas Pylsy teki avauserässä maalin ja huilasi kaksi seuraavaa erää. Kuva: Salibandyliiga

Classicin mestaruusjuhliin päättyneessä finaalissa Joonas Pylsy pelasi vain avauserän. Pitkän kauden päättyessä tähtihyökkääjä paljasti, että hänellä todettiin kesken kauden mykoplasma.

– Keuhkoissa tuntui pahalta, enkä saanut kunnolla happea. Tämä on ehkä ylikuntoa tai vastaavaa, finaalin avauserän jälkeen penkille siirtynyt Pylsy kertoi.

Joulukuussa maailmanmestaruutta juhlinut hyökkääjä huilasi ajoittain myös välieräsarjassa Happeeta vastaan. Tammikuun cupin finaalissa EräViikinkejä vastaan hän ei pelannut ollenkaan.

– Tammikuussa minulla todettiin mykoplasma. Cupin finaali jäi väliin sen takia, Pylsy paljasti.

– Tämä on ollut pirun haastava kausi. Oli opiskelijoiden MM-kisat, MM-leiritys ja -kisat.

Cupin finaalia lukuun ottamatta tämän vuoden suurien tapahtumien jälkeen Pylsy on poistunut kentältä kultamitali kaulassa.

Maajoukkuehyökkääjä on nimetty Suomen paitaan myös ensi viikonlopun neljän maan turnaukseen. Osallistuminen sinne ei kuitenkaan näytä todennäköiseltä.

– Ehkä otetaan huilia, mutta selvitellään sitä alkuviikosta.

Suomen mestaruus oli Pylsylle toinen. Ensimmäistä mestaruutta hän juhli Happeen paidassa keväällä 2014.

– Jokainen kausi on aina oma prosessi. Meillä oli nyt hieno joukkue, ei näihin kyllästy. Se ensimmäinen on silti kuitenkin aina ensimmäinen, Pylsy pohti.

Palkintojenjaossa Pylsyllä oli sylissä perheen nuorta kaartia. Joukkuetovereista myös Lassi Toriseva, Eemeli Salin ja Jussi Piha kantoivat lapsiaan sylissään.

– Perhe on tukenut minun pelaamistani valtavasti ja halusin antaa tällaisen mahdollisuuden heille.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.