Liigat

Raholassa rankkarikisaan venyneet maalikarkelot – Johansson jälleen pääroolissa

07.12.
2017
39 Kommenttia
3
Liigat

Henri Johansson oli pääroolissa KrP-Happee-kamppailussa. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Jyväskylän Happee väänsivät torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereen Raholassa. KrP nappasi ottelusta voiton rankkarikisan jälkeen maalein 10-9.

Maaleja mätettiin tiuhaan tahtiin ja kolmoserään mentäessä Happee johti peliä maalein 7-8. Aleksi Peltola toi kotijoukkueen 9-9-tasalukemiin ajassa 56.19 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten viiden minuutin pelin jälkeen ammuttiin rangaistuslaukauskilpailu. KrP onnistujia olivat Ville Kangasmäki ja Henri Johansson, kun vierailta onnistui ainoastaan Peter Kotilainen. Johanssonin maali ratkaisi rankkarikilvan.

Johansson oli myös ottelun tehopelaaja iskiessään neljä maalia ja yhden syötön kamppailussa. Johansson on nakuttanut pisteet 23+15=38 14 ottelussa. Happeen Jami Manninen onnistui pistein 3+2 ja Peter Kotilainen syötti kolme maalia.

Kyseessä oli KrP:n kauden seitsemäs ottelu, joka ratkesi varsinaisen peliajan jälkeen, joten puolet joukkueen peleistä ovat ratkenneet jatkoajalla tai rankkareissa. Nokialaisryhmä jatkaa sarjakakkosena. Happee sai ottelusta pisteen rankkaritappion myötä. Jyväskyläläisryhmä on sarjan kolmantena.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jose
08/12/2017
Kuinka ylivoimainen pitää Johanssonin Henkan olla jotta Nykyltä tulee kutsu maajoukkuepaitaan?
Minäpahoitinmieleni
08/12/2017
Aika tehokas tuo Happeen yv ja kiva että pe.kot. alkaa löytää virettä. Mutta onhan tuo eräs Johansson aivan omaa luokkaansa. Ei oo mitään tietoa millainen kaveri on pukukopissa mutta tilastoissa ihan helposti maailman eliittiä.
Teme
08/12/2017
Ei se johdu siitä etteikö Johansson olisi tarpeeksi hyvä pelaaja vaan siitä ettei hänelle löydy sopivaa roolia.
?
08/12/2017
Ei löydy sopivaa roolia:D miten olis ykkösketjun vasenlaita
Rengaspuhelin
08/12/2017
Nokialla on kyllä harvinaisen hyvä pöhinä päällä.
Raumalainen
08/12/2017
Pisti myös silmääm tuo "ei löydy sopivaa roolia", henkka kuuluisi maajoukkueen ykkösketjuun ja piste. Maailman parhaita maalintekijöitä.
Ei
08/12/2017
Pitää vaan niitä nuoria, niinku täälläkin huudellaan koko ajan. Eihän nää vanhat pysy perässä, eikä pärjää edes pistebörsissä, vai mitenhän se nyt tällä hetkellä onkaan 4kärki kun pelattu kautta enempi kuin pari peliä ;-).
JZ
08/12/2017
Johanssonin MJ-pelaamattomuuteen saattaa olla ihan selkeä syy, vaikka se ei julkista tietoa olisikaan.
Alakatsomo
08/12/2017
Johansson on kieltäytynyt maajoukkueesta. Se on se selkeä syy.
Kieltäytymisiä useampikin
08/12/2017
Onko Peter Kotilainenkin nyt pysyvästi kieltäytynyt maajoukkueesta kun ei ollut viime tapahtumassa mukana vaikka oli valittu sinne?
fakta
08/12/2017
Krp olisi mestari ehdokas jos puolustus peli olisi paremmalla mallilla. Sama ongelma kuin liigan huonoimmalla joukkueella kooveella. Tampereella on pula hyvistä paksusta, jotka keskittyvät oman pään pelaamiseen helpoilla avausratkaisuilla, peitoilla, tuovat pelaamisellaan kentälleen sitä +- johtajuutta.
fakta
08/12/2017
Sorry, painovirhe, siis hyvistä pakeista.
Hmm
08/12/2017
Mitenkähän lie herroista valmentajista niinku omasta mielestä tuo puolustuspelaaminen onnistunut? Olikohan sitä varten oikein joku pelisuunnitelmakin olemassa..Tais tulla Happeelle yllätyksenä puskista joku Johansson, joka latoi tuollaiset tehot tiskiin. No nyt kun tietävät, niin ehkäpä jatkossa merkkaavat sitten paremmin. Ja rikollista peliä siellä on taas harrastettu, kun jäähyjä ja rankkuja on ollut pilvin pimein. Liekö tuomaripojilla ollut vähän herkässä näin Itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa. Kukahan tietää, onko Raholassa mahdollisesti taas viikonlopulla latotanssit, kun peli oli jo traditioksi muodostuneella tavalla järjestetty arki-illaksi, näin Happeen härkäviikon päätteeksi? Vai voisiko tässä olla kyseessä jopa tavaksi tullut tarkoituksellisuus....
POMO79
08/12/2017
Henkkaa voidaan myös kutsua nimellä ylivoimainen!!=)=) C,moon Jönssi!!!
Ei ole kieltäytynyt
08/12/2017
Johansson ilmoitti jo Kettusen aikana, että maju-kutsu kiinnostaisi. Nykyn tultua tämä lupasi antaa Jönssille tilaisuuden. Tämä lupaus on jäänyt lunastamatta, mutta ei siksi, että Johanssaon olisi kieltäytynyt. Alakatsomo voisi vähän tarkistella tietojaan, jotka ovat hapantuneet jo ajat sitten.
Raholan maalitalkoisiin oli Happee-pelissä kolme syytä: KrP:n ykköskentän häikäisevä pelaaminen, Näätien muiden kenttien yli-innokkas kääntöpeli ja molempien joukkueiden tehokas yv. Eipä ollut molareillakaan ihan paras ehtoo.
Palakatsomo
08/12/2017
Jos Johansson on joskus nuorena poikana mielummin valinnu keiton kuin majun, niin on sen jälkeen kyllä todistanut olevansa huippu-urheilija viimeisen päälle viimeiset vuodet. Kaveri pystyy pelaamaan vuodesta toiseen ja illasta toiseen huipputasolla ja ottaa vastaan älyttömän kovaa pelaamista, painetta ja huutelua hyökkäyspäässä.


Nyt olisi juuri oikea aika valjastaa Suomen vastaus Galante-Callströmille. Kaveri, joka luo tyhjästä maalipaikat ja nakuttaa hirveällä prosentilla paikoista sisään. Henu on juuri sopivan ikäinen, kokenut, mutta pysyy hyvin vauhdissa.
On suorastaan huutava vääryys jos ei mahdu majuun.
?
08/12/2017
Seki tilanne mihinä katkoi kaukon syötön ja teki sit maalin, nii ai että mikä tilanteen lukeminen ja reaktio
FBI
08/12/2017
Todellakin outo juttu kun ei maajoukkueessa. Lienee joku yksinkertainen syy mutta sitä ei vaan kerrota. Tiitu jo jätti peston pitääkö Kohosen Mikan vielä jättää niin sitten pääsee?
JZ
08/12/2017
En ala asiaa täällä sen enempää nimimerkin takaa puimaan, se on asianomaisten tehtävä kommentoida jos sen kokevat tarpeelliseksi. Eivät ole kokeneet.

Itse pelaamisesta, KrP kyllä suorittaa hämmentävänkin reippaasti. Muutama loistavan energinen vahvistus tullut kyllä hyökkäyspäähän. Omissa vaan kolisee aika koomisia määriä myös jatkuvasti. Mutta eipä siinä, onpahan viihdettä :D
JZ:lle
08/12/2017
Siinpä se: asianosaiset eivät ole kommentoineet. Paitsi että Henri Johansson on, mutta majun vastuuhenkilöt eivät ole. Nyt olisi tilaisuus reagoida keskusteluun ja osoittaa, että taustat kestävät päivänvalon. Siihen saakka on sijaa epäluuloille - niin aiheellisille kuin aiheettomillekin.
Wonder
08/12/2017
Ketäs vasenlaitahyökkääjiä siel nyt majus on? Salin ja Kotilainen? Kyl Johanssonin pitäis mahtua sekaan.

Mut en tiedä millainen kaveri Johansson on persoonana ja ihmisenä. Voisiko sieltä löytyä syy miksi ei istu maajoukkueeseen?
POMO79
08/12/2017
Kertoo sen, että keitto ei kyllä ole mikään syy ollut koskaan Henkalla. Ja viimeisen päälle hieno mies/ihminen niin kentällä kuin sen ulkopuolella!!!
JZ
08/12/2017
Joo nää keitto- ja persoonajutut nyt voi jättää yhtälailla omaan arvoonsa täällä. Teinivuosien jutut erikseen, mutta ne nyt koskee aika montaa muutakin.

Jos se jonkun tehtävä on asiasta pitää ääntä, niin näkisin että ehkä sählymedian sitä kannattaisi tiedustella. Vähän epäilen, että Nykky näitä palstoja kovin seurailee tai vaivautuu pressejä näiden viestien takia pitämään :)
Wonderille
08/12/2017
Luulisin, että pohdit ihan vilpittömästi syitä sille, miksi Henri Johansson ei mahdu maajoukkueeseen. Silti kannattaa olla tarkkana, kannattaako itselle tuntemattoman ihmisen luonnetta arvioida julkisesti edes kysymyksen muodossa. Juuri tällä tavoin huhut ja täysin tyhjän päällä olevat mielikuvat pysyvät elossa. Pomo79:n vastaus yrittää toimia toiseen suuntaan. Toivottavasti se onnistuu siinä.
Fanseatilta kuultua
08/12/2017
Härmä ainakin oli kommentoinut Fanseatin selostajalle ennen SPV peliä, että Johansson on Härmän puolen vuoden kokemuksen perusteella helppo valmennettava.
JKL
08/12/2017
Eikös Johansson ole ollut maajoukkueessa joskus? Silloin ei tainnut oikein onnistua. Täytyy kuitenkin muistaa, että kansainväliset pelit ovat kovempitempoisia kuin liigapelit. Tilaa ja aikaa on vähemmän. Moni liigasnaipperi, mm Sami Koski, on häipynyt kuvasta mj-peleissä. Lisäksi pitäisi löytää se tutkapari/parit, jonka kanssa kemiat toimivat lyhyen totuttelun jälkeen. Laadukkaalta mj-pelaajalta edellytetään hyvää pelikäsitystä ja kykyä mukautua nopeasti seurajoukkueesta poikkevaan pelisysteemiin ja "vieraisiin" ketjukavereihin. Toisaalta maajoukkueenkin pitäisi elää enemmän hetkessä. P.Kotilaisella ei mielestäni ole mitään asiaa mj:een nukykunnolla, HJ:lla sen sijaan olisi. Mutta mistäpä sen tietää, onko peliroolissa sitten joku valinnan estävä ongelma.
Juups
08/12/2017
Kyllä Johansson on selkeästi maajoukkueelle ilmoittanut mj-peliensä olevan ohitse, ja keskittyvänsä vain seurajoukkueeseen. Ei sen kummempaa dramatiikkaa ole tässä asiassa.
James
08/12/2017
2010 MM kotikisoja edeltävässä Suomi -Ruotsi harjoitusottelussa hattutemppu Ruotsin verkkoon. On osunut myös kansainvälisissä peleissä.?
EIPS
08/12/2017
Viimeksi kun Johanssonilta asiaa on kysytty, niin on sanonut selkeästi olevansa maajoukkueen käytettävissä jos sinne valitaan. Eli ei tässä sen kummempaa dramatiikkaa ole, ei ole vain tullut kutsua.
alakatsomo
08/12/2017
Ei varmaan mahdotonta Pääkallolle päivittää vuodentakainen juttunsa (marraskuu 2016) ja kysyä asiasta taas Johanssonilta suoraan.
Janiinpä
08/12/2017
Janiinpä
JANIINPÄ
08/12/2017
Pariinkaan viime vuoteen ei KRPllä ole ollut juurikaan jakoja ns parempia joukkueita vastaan. Tällä kaudella Happee ei nyt ainakaan huonontunut viime kauydewsta olke, ehkä vaan vuodella vanhentunut, kuten tosin muutkin.

Mitäs tästä voi sitten päätellä? KrP on parantanut. Ja parantanut reilusti. Ja SE on hienoi juttui.
Olihan loppu
08/12/2017
Mites rangaistuslaukauskisa oikeesti meni? KrP:ltä onnistui Kangasmäki ja Johansson kerran ja epäonnistui Krumins ja Johansson. Happeen veska nollasi 2/4 laukauksesta. Kelpo suoritus. Happeen pelaajista Krp:n veska nollasi 3/4, Kotilaisen, Liposen ja Mannisen ja vain Kotilainen onnistui kerran. Joten..mielenkiintoinen tarina.
KORJAUS...
08/12/2017
Kotilaisen Peetteri oli loukkaantunut
Marko Salmela
08/12/2017
Yllä olevat kirjoitukset eivät ole Henri Johanssonin kirjoittamia! Todella törkeää kirjoittaa valheellisesti toisen nimellä.
Marko salmela
Hallituksen Pj
Nokian KrP
?
08/12/2017
Mielestäni Koski ei päässy kunnolla näyttään vahvuuksiaan maajoukkuees! Jos pääsi kentälle, nii oli kärjes karvaamas, ei se siinä hommas pärjää. Mut enää ei taso riittäisi majuun asti... Aiempina vuosina olis riittäny
Hyvin sanottu Salmelalta
08/12/2017
Tosin todella törkeää on tässä yhteydessä herrasmiesmäisesti ilmaistu. Itse käyttäisin termiä henkisesti häiriintynyttä.
Rikollisia ollut liikenteessä?
09/12/2017
Identiteettivarkaus on vuodesta 2015 asti luokiteltu rikokseksi. Jokaisen kannattaa miettiä kohdallaan kuinka paljon nettiin voi paskaa kirjoitella ennen kuin ollaan eksytty rikoslain väärälle puolelle. Toisen nimellä esiintyminen täyttää identtivarkauden kriteeristön ja jos sillä aiheutetaan vähäistä suurempaa haittaa on se myös rangaistava teko. Ei muuta jatkakaa.
Telex
11/12/2017
Mielestäni H Johansson on juuri osoittanut pärjäävänsä missä ketjussa tahansa. Siitä juuri puhuvat puolestaan ilmiömäiset tehot joukkueessa, joka ei niin hyvin pärjää joukkueena. En näe mitään syytä, miksi ei tehoilisi vastaavanlaisesti maajoukkueessa.

Siinä ollaan oikeassa, että tempo on kovempi. Jos yhtään pelistä ymmärtää, voi todeta vilpittömin mielin, että kaveri, joka pyritään illasta toiseen pelaamaan miesvartioinnilla, psyykkauksella ja ylikovalla puolustamisella pois peliltä pärjäisi loistavasti kovemmissakin kv-peleissä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.