Nuorille öljypojille sorvattiin liigasopimukset – tältä näyttää Oilersin pelaajisto

Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva puolustaja Eetu Manninen (oik.) toimi viime kaudella Oilersin B-juniorien kapteeni. Kuva: Esa Takalo

Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva puolustaja Eetu Manninen (oik.) toimi viime kaudella Oilersin B-juniorien kapteenina. Kuva: Esa Takalo

Tulevaan Salibandyliiga-kauteen valmistautuva Esport Oilers julkaisi viiden nuoren pelaajan sopimukset. Nimensä pahveihin kirjoittivat Nemo Sipilä, Niko Laiti, Eetu Manninen, Niklas Laurila ja Elias Pekari.

Jokainen pelaajista on päässyt jo näkemään liigavauhtia Oilersin miesten mukana, mutta pääosin he ovat pelanneet A- ja B-juniorien mukana.

2000-ikäluokkaa edustavat viisikosta Sipilä, Manninen ja Laiti. Sipilä lukeutuu ikäluokkansa lahjakkaimpiin maalivahteihin ja pääsi jo liigassakin tolppien väliin viime sesongilla.

Puolustaja Manninen ja hyökkääjä Laiti ovat Sipilän tapaan olleet mukana myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueen ringissä, viimeisimpänä kauden päätteeksi järjestetyssä Eerikkilän leirityksessä.

Laurila (s. 1998) oli Oilersin A-nuorten paras pistemies viime kaudella, kun runkosarjassa syntyi tehot 15+27=42. Pudotuspelien viidessä kamppailussa pisteitä syntyi 1+6=7.

1999 syntynyt Pekari pelasi ASM:n runkosarjassa 19 peliä tehoin 12+5=17.

Kaiken kaikkiaan espoolaisjoukkueella on kasassa 30 pelaajasopimusta.

Oilersin sopimustilanne (viime kauden seura):

Hyökkääjät:
Christian Remes
Eino Pesu
Riku Holopainen
Santeri Lindfors
Heikki Iiskola (Indians)
Markus Markkola
Casper Pfitzner
Sylvester Raikamo
Jani Lehtoniemi (Salba)
Justus Kainulainen (LASB)
Onni Piiparinen
Niklas Laurila
Toni Rintala
Yannick Lindroos
Elias Pekari
Niko Laiti

Puolustajat:
Ilari Talvitie
Antti Suomela (OLS)
Rasmus Markelin
Jesperi Lindfors
Kalle Keskitalo (Chur Unihockey)
Alexander Nyman
Kristian Lamminen
Tommy Borg
Joona Salmi
Roope From
Eetu Manninen

Maalivahdit:
Joonas Kaltiainen
Nemo Sipilä
Severi Hopsu

Linkki:
Oilersin tiedote uusista sopimuksista

13 comments

  1. Ja sentteriosasto. Tosin vähä tuntuu, ettei Suomesta nykyisin tule juurikaan uusia hyviä senttereitä! Missä lienee syy?

  2. Todellakin laadukas ja raikkaan oloinen ryhmä jossa on paljon lahjakkuutta. On menestystä jo nuorten maajoukkueessa nuorenmilla ja kuudella kokeneenmalla miesten maajoukkuessa.
    Koko joukkueella on pelivuosia jäljellä pitkälle 2020 jäkeenkin eikä yhtään one more year pelaajaa.
    Valmennus on vielä maan parasta niin mitä jää puuttumaan. Oilers on…

  3. Yksi mitä puuttuu on joukkueen yhtenäisyys. Ja tämä siis nimenomaan siksi, että uusia pelaajia (sellaisia, joita ei ollut vielä viime vuoden alussa) on melkoisen paljon. Tähän voi hyvinkin auttaa ihan vain aika, mutta toistaiseksi tilanne on tämä.

    Mukava nähdä Markus Markkolan nimi listalla!

  4. Tosi terävä huomio Arto ja analyysi, että joukkueessa uusia ja aika auttaa. Mistä sen tietää onko se yhteisyys korkeampi jos edellisellä kaudella oli umpisurkea (kuten oli menestyskin) ja uusien ansiosta nyt yhtenäisempi jo lähdössä. Jos määrittelet vielä yhtenäisyyden niin ollaan lähempänä analyysia joka edes vähän arvokas.
    Oilers ei menesty tälläkään kaudella Classic ja TPS finalistit, Oilers tippuu sijoille 5-8 tuolla miehistöllä vaikka kuinka muuta kuvitellaan. Ei riitä ei, Espoon kirous on ankara.

  5. Lisäys ja perustelu:
    Maalivahtiosasto ok
    Pakit ok
    Hyökkäys ok+
    Valmennus ok
    Se riittää tällä hetkellä ok suoritukseen, ei siellä oikeasti ole nimimiehiä joilla kairataan tosipeleissä tarvittavat voitot. 30 pelaajaa jotka keskiverto liigaukkoja ei vaan hoideta mitalia.

  6. Onko Matias Kaartinen lopettanut tai siirtynyt muualle kun ei oo listalla.

  7. Kyllä tolla rosterilla tapellaan selkeästi vähintään välieräpaikasta. Joukkueessa on hyvä ikärakenne. Erittäin hyviä hankintoja ja Markkola tekee paluun. Kainulainen, Iiskola, Pfitzner, Markkola ovat liigan TOP 15 hyökkääjiä. Kaltiainen yksi parhaista veskareista. Puolistuksessa toki hieman kysymysmerkkejä. Lisäksi omista nuorista mielenkiintosia nimiä jotka tuo laajuuttaa rosteriin ja odotan että sieltäkin alkaa nousta uusia runkopelaajia. Hyväktä näyttää mun mielestä

  8. Ei ole myöskään Holopainen kovin kaukana takana. Lehtoniemikin saattaa ”yllättää” (teki toki jo viime kaudella aivan jäätävän kovaa jälkeä peleissä, esimerkiksi ihan joka jannu ei yltänyt seitsemään tehopisteeseen Happeen vieraana).

  9. Hah! 30 pelaajasopimusta! Mietinpähän vaan, että mitä niille +/- 10 pelaajalle on luvattu, että on laittanut nimen paperiin, jotka eivät tule käytännössä pelaamaan yhtään peliä tulevalla kaudella eivätkä leikistä saa rahaakaan… Siinä sitten treeni-gretzkyt kehittyy harjoituksissa.

  10. Viime kauden lopun rosteria kun katselee, voi miettiä onko siellä ollut tarpeeksi leveyttä. Näistä 30 pelaajasta aika moni tulee pelaamaan PASM:ssä. Ehkä Oilers siellä jatkaa hienoja otteitaan ja tällä kertaa onnistuisi jopa voittamaan yhden sarjan.

  11. No on tuossa hyokkääjien osastossa ihan tarpeeksi nimimiehiä ratkaisemaan.

    Puolustuksessa ei valitettavasti ole tarpeeksi laatua.