Erotuomarikerho suosittelee tuomareitaan kieltäytymään Classicin otteluista

– Meillä on nyt tilanne, jossa räikeästi rikkoneelle pelaajalle on annettu olematon rangaistus. Rikkonut pelaaja, hänen seuransa tai Salibandyliiga eivät ole millään muotoa ilmaisseet pahoitteluaan tilanteesta. Ikään kuin rikkoneen pelaajan toiminta olisi hyväksyttävää, kirjoittaa USBEK:n hallituksen puolesta Marko Kapiainen erotuomarikerhon nettisivuilla perusteluja ja tarkennuksia kerhon asettamalle suositukselle, että USBEK:n erotuomarit asettelisivat itsensä esteellisiksi niihin otteluihin, missä Tampereen Classicin Henna Yläsuo pelaa.

Pääkallo.fi uutisoi viime perjantaina Uudenmaan salibandyerotuomarikerhon nettisivuillaan julkaisemasta kirjeestä Salibandyliigan toimitusjohtajalle Jari Kinnuselle. USBEK vaatii siinä Salibandyliigan kurinpitäjän erottamista. Jutun ydin on viime kevään naisten Salibandyliigan finaaliottelussa, jossa Classicin Henna Yläsuolle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. USBEK:n mielestä rangaistus ei ole lähellekään riittävä.

– Mitä muuta tällä kombinaatiolla on odotettavissa kuin että samainen pelaaja tekee uudelleen juttunsa, ehkä tällä kertaa vähän kovemmassa muodossa. Ajatus saattaisi mennä jotenkin näin: ”kyllä tuo tuomari v****taa niin paljon, että käynpä hoitelemassa sen kerralla pois täältä. Kolme ottelua jaksaa aina istua katsomossa, kun kerran sillä päästään ongelmasta eroon”. Jos olisin itse kyseisen pelaajan ottelussa tuomarina, joutuisin miettimään toisenkin kerran, mitä minulla on ottelussa edessäni, Kapiainen lataa.

Tapaus herätti vilkasta keskustelua ja tyrmistyneitä mielipiteitä Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa. Kapiainen kertoo USBEK:n nettisivuilla, että asia tuotiin julkisuuteen tarkoituksella.

– Suhtaudumme kovin skeptisesti siihen, saadaanko näillä toimenpiteillä mitään välittömiä konkreettisia muutoksia aikaan. Nämä ovat kuitenkin niitä ainoita konsteja joita meillä erotuomarikerhona on: tehdä asia julkiseksi, nostaa epäkohtia esille, saada päättäjät tajuamaan tilanteen ja siten toivottavasti tekemään jatkossa fiksumpia päätöksiä.

USBEK arvostelee ohjeistuksessaan myös sitä, ettei erotuomarikerhoa ole pidetty sen mielestä riittävästi ajantasalla Henna Yläsuon kurinpitokäsittelyssä.

Lue lisää USBEK:n sivuilta

Lue myös: Tuomarit vaativat kurinpitäjän eroa – ”koskemattomuutta rikottiin räikeästi”

14 comments

  1. – Mitä muuta tällä kombinaatiolla on odotettavissa kuin että samainen pelaaja tekee uudelleen juttunsa, ehkä tällä kertaa vähän kovemmassa muodossa. Ajatus saattaisi mennä jotenkin näin: ”kyllä tuo tuomari v****taa niin paljon, että käynpä hoitelemassa sen kerralla pois täältä. Kolme ottelua jaksaa aina istua katsomossa, kun kerran sillä päästään ongelmasta eroon”. Jos olisin itse kyseisen pelaajan ottelussa tuomarina, joutuisin miettimään toisenkin kerran, mitä minulla on ottelussa edessäni, Kapiainen lataa.

    Tuossa kohtaa Kapiainen teki itsestään hölmön. Ei ole paluuta tilanteeseen, jossa tämä Yläsuo ja kerhon tuomarit voisivat toimia ilman mitään jääviyksiä. Ongelma on VAIN kurinpitäjän. Vanhana dumarina tunnen myötähäpeää Kapiaisen lausunnoista. Kaveri on aivan väärä johtamaan et-kerhoa.

  2. Nyt oot kyllä ”skappari” todella heikoilla hangilla. Sun mielipitees on tuskin kaikkien usbekin dumareiden allekirjoittama?

  3. Olis kiva nähdä video tai kuva tapahtuneesta jotta voisi oikeasti olla jotain mieltä!! Löikö kyseinen pelaaja dumarilta etukasetin sisään vai onko tämä ollut nyt vaan naisen työntämässä toista naista??
    Saiko tuomari kolauksen vain henkisesti vai tuliko ruhjeita??

  4. Sehän on kiistaton tosiasia, että pelaajalla olisi ollut mahdollisuus välttää törmäys. Tämän asian toteaa myös kurinpitäjä. Nyt pelaaja ei yrittänyt estää törmäystä, vaan nosti mailan poikittain suojakseen törmäyksessä eli toisin sanoen lanasi tuomarin ketoon poikittaisella mailalla. Pointti on nyt se, että rangaistus on täydellisen riittämätön ja se, että pelaaja ei ole missään vaiheessa pahoitellut tekoa. Eikä seura. Eikä liitto. Johtopäätös on, että tuomaria saa pienellä rangaistuksella vetää poikittaisella jos siltä nyt sattuu tuntumaan.

  5. Siksi koska Usbek käy muuttamassa sivujensa juttuja aina sitä mukaan kun pääkallossa tai usbekin omalla foorumilla löydetään jutusta epäkohtia ja harkitsemattomuuksia. Samoin poistetaan viestit siitä kuinka monet erotuomarit uhkailevat erolla et-kerhosta mikäli hallitus ei muuta kantaansa Yläsuon ajojahdista.

  6. Kyllä USBEK:in pitää nyt vain ymmärtää vaihtaa hallitus.
    Tilalle sellaiset jotka ajattelevat asiay asioina eikä itsensä kautta.

  7. Samaa mieltä kanssasi. Vaikea uskoa että kyseisellä hallituksella olisi tuollaisen linjauksen jälkeen mitään mahdollisuuksia jatkaa. Anteeksipyynnön olisivat he velkaa Classicille ja Henna Yläsuolle. Asian tyhmän esilletulon myötä myös Tuija Heiskaselle. Tekopyhä yritys pitää ”omien” puolta kalahtaa omaan nilkkaan ja rankasti.

  8. Ihan uskomaton ajatus tuo, että ”vaan 3 peliä pelikieltoa, lanaan tuomarin”. Kukaan ei oikeasti ajattele noin pelatessaan, ei kukaan. Uzbekistan = kreisi?

  9. Hyväksihän tämä on naissalibandylle, kerrankin jotain kiinnostaa edes hiukan.

  10. IHMETTELEN!!

    Mistä tämä pullataikina oikein paisuu. Tuomarina voin sanoa videon katsoneena että tuomari itse liikkui ohjeiden vastaisesti ja epäloogisesti tilanteeseen. Kokeilkaa itse juosta ja katsokaa reaktionne, kun sivusta yhtäkkiä tulee joku eteen. Varmasti suurin osa nostaa kätensä suojakseen, kuten tässä tapauksessa kävi.

    Lopettakaa ininä ja paiskatkaa kättä. Vahinko tapahtui ja kantakaa vastuunne.

    USBEK häpeä ala-arvoista jahtia.

  11. ÖÖÖ!!!

    Miten ihmeessä sä saat siitä ”kun sivusta yhtäkkiä tulee joku eteen”, ”nostaa kätensä suojakseen”?

    Etpä taida olla erotuomari ensinkään, tämä on onneton ja kauas läpinäkyvä provoilu 🙁

    Eli lopeta itse ja hei ”Vahinko tapahtui ja kantakaa vastuunne” tulee nimenomaan sinne teidän suuntaan!