Tehoketju huilasi helpossa Puola-voitossa – Suomen tytöille välierässä Sveitsi vastaan

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomen U19-tyttöjen MM-joukkue jatkaa lauantain välieriin puhtaalla pelillä kaadettuaan perjantai-iltana alkulohkon päätteeksi Puolan 9-1 (3-0, 3-0, 3-1). Suomi saa klo 15 alkavassa semifinaalissa vastaansa Sveitsin kun toinen välieräpari on Ruotsi – Tshekki.

Kotiyleisönsä komeasti kannustama Puola onnistui pitämään Suomen nollilla melkein 12 minuuttia, mutta vielä ennen ensimmäistä taukoa Sara Piispa, Oona Kauppi ja Salla Suomela nakuttelivat taululle kolmen maalin eron.

Suomen tähdet My Kippilä, Veera Kauppi ja Oona Kauppi kiskoivat ensi erän jälkeen verkkaritakit ylleen, mutta tahti ei hidastunut kun Suomela osui heti toisen erän alkuun ja Silvia Hahl laukoi tilanteeksi 5-0.

Puolalle vihelletty ottelun ainoa jäähy toisen erän lopulla toi Suomen nimipelaajat vielä käymään kaukalossa, ja tulosta tärähti saman tien. Oona kauppi jatkoi My Kippilän no look -syötön asettelematta takatolpalle, josta Ella Sundström siirsi pallon pienestä kulmasta Puolan verkkoon.

Komea oli myös Puolan illan ainokainen maali kolmannen erän alussa. Suomen puolustus aukesi kahdella kovalla poikkisyötöllä, ja Justyna Krzywak sivalsi puolustaja Nea Korhosen edestä kavennuksen. Kuitti tuli kuitenkin suoraan aloituksesta Salla Suomelan rynniessä läpi kiskaisemaan painavalla laukauksella hattutemppunsa täyteen. Anni Järvinen pyöräytti vielä vanhanaikaisella Suomelle kahdeksannen ja Bianca Boman maalivahdin kautta pompanneesta pallosta yhdeksännen maalin.

– Oli ihan sellainen peli kuin haluttiinkin, Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalainen tiivisti alkusarjan päätöksen.

– Pallonhallintapeli, jossa pidettiin pallo alusta loppuun meillä ja nautittiin. Samalla saatiin minuutteja tähän saakka vähemmän pelanneelle kalustollemme ja kärkipelaajille rauhallisempi ilta. Tämä voitto antoi joukkueelle itseluottamusta ja saatiin koko nippumme pelille. Tavoitteena oli pistää pallo tekemään töitä, ja se onnistui erittäin hyvin.

Huomisessa välierässä Suomi saa vastaansa Sveitsin, joka tänään Slovakiaa vastaan kykeni vasta viimeisellöä kympillä nousemaan tappioasemasta voittoon ja neljän joukkoon.
Suomi lähtee semifinaaliin täysin terveellä joukkueella ja erittäin motivoituneena.

– Puola oli huomista varten hyvä mittari, ja tempo pysyi jopa yllättävän terävänä. Nyt lähdetään hotellille katsomaan viimeisintä materiaalia Sveitsin pelistä, mutta sieltä tulee todennäköisesti hyvin samanlainen vastustaja kuin tänään. He ottavat kiinni matalalta ja pelaavat 2-1-2-muodolla.

Suomen oma peli on päävalmentajan mukaan välierän alla siinä kuosissa kuin tässä kohdin kisoja on tarkoituskin.

– Joka peliin tulee pieniä viilauksia, mutta kyllä päätyö on tehty ja nyt nautitaan sen hedelmistä. Oma tekeminen on huomenna pääosassa, Jukka Kouvalainen naulaa.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat, Zbaszyn, Puola

2.5 Puola – Suomi 1-9 (0-3, 0-3, 1-3)

1. erä: 11.36 Sara Piispa (Salla Suomela) 0-1, 16.36 Oona Kauppi (My Kippilä) 0-2, 16.43 Suomela (Ella Sundström) 0-3.
2. erä: 20.22 Suomela (Sundström) 0-4, 27.40 Silvia Hahl (Rooosa Salmela) 0-5, 38.35 Sundström (Oona Kauppi) 0-6 yv.
3. erä: 46.52 Justyna Krzywak (Justyna Florczak) 1-6, 47.01 Suomela 1-7, 50.03 Anni Järvinen (Ella Holmberg) 1-8, 51.49 Bianca Boman (Emma Hartwall) 1-9.

Torjunnat: Agata Kownacka Puola 5+8+(0)=13, Justyna Trebacz Puola (0)+(0)+7=7, Alisa Levälampi Suomi 4+0+2=6.
Jäähyt: Puola 2 min, Suomi 0 min.
Erotuomarit: Roland Brändle ja Remo Niedermann, Sveitsi.
Suomen parhaana palkittiin Salla Suomela.

Suomi kohtaa lauantain välierässä Sveitsin klo 15 Suomen aikaa. Ottelu nähdään suorana Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n YouTube-kanavalla samoin kuin toinen välierä Ruotsi – Tshekki, joka alkaa klo 18.