Classic vei naisten Suomen cupin – Pöllänen taiteili hattutempun

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic on salibandyn naisten TEHO Sport Suomen Cupin tämän kauden mestari. Classic voitti iltapäivän loppuottelussa Helsingin Jäähallissa SB-Pron 7-4 karattuaan hurjalla alkurynnistyksellään jo 7-1-johtoon.

Viime vuoden finaalin SB-Prolle hävinnyt Classic näytti nyt paremman vireensä alusta asti ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista. Alisa Pöllänen laukoi Classicin johtoon jo kolmannella minuutilla, ja tamperelaisten toisen maalin iski kakkospallosta Ella Alanko. Myös SB-Prolla oli avauserässä isoja maalipaikkoja, mutta Classicin maalivahti Kreeta Lakkala veti niissä pitemmän korren.

Pelin puolivälissä Alisa Pöllänen nosti maalin kulmalta Classicin kolmen maalin johtoon, ja vaikka Pron Karoliina Kujala perään ylivoimalla kavensikin, olivat finaalin ratkaisuminuutit käsillä. SB-Pron yrittäessä korkealta kiinni puhkoi Classic vastustajansa prässin nopeilla syötöillä ja viimeisteli murhaavasti. Alisa Pölläsen pienestä kulmasta lähettämä 4-1 lurahti maalivahti Tiltu Siltasen kainalosta helpohkosti, ja sitten iski kahdesti Eliisa Alanko ensin Nina Rantalan ja sitten Ella Alangon poikkisyötöistä.

Kolmannessa erässä Hanna Sipiläinen karkasi laidasta nostamaan tilanteeksi jo nöyryyttävän 7-1 ennen kuin SB-Pro heräsi. Viimeisellä kymmenminuuttisella Silja Eskelinen, Mirja Hietamäki ja kuudella viittä vastaan Marie Häggström kaunistelivat lukemia, mutta cupjunasta näkyi enää perävalot.

Linkkejä:
Ottelun tilastot
Pelastiko Cup-voitto työpaikkasi, Vellu Koivunen?
Jättipettynyt My Kippilä: ”En tiedä miksi oltiin niin huonoja”
Classicin nuori tähti flunssan kourista cup-finaalin sankariksi – ”Torstaina olin vielä sänkykunnossa”