Liigat

Jättifuusio vie liigasta yhden joukkueen pois – myös Viikinkien ja Erän edustusjoukkueet yhdistyvät

24.03.
2016
Liigat
Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala

Torstaina Helsingin Hotelli Palacessa pudotettiin iso uutispommi. Salibandyseurat SSV (Viikingit) ja Tapanilan Erä yhdistyvät. Pääkallo.fi kertoi fuusiosta tässä uutisessa.

Fuusion myötä Helsinkiin tulee maailman suurin salibandyseura, jolla on yli 2000 jäsentä.

Monille heräsi tietenkin heti kysymys, että miten Erän ja Viikinkien edustusjoukkueiden käy. Manageri Kurre Westerlund vahvisti lehdistötilaisuudessa, että myös edustusjoukkueet yhdistyvät.

EräViikingit-nimeä kantava seura pelaa ensi kaudella yhdellä joukkueella sekä miesten että naisten liigassa.

– Tästä syystä tulee vapautumaan yksi liigapaikka. Sen täyttämisestä ja täyttämättä jättämisestä päättää Salibandyn liittohallitus, Westerlund kommentoi.

Erän liigajoukkue putosi tällä kaudella miesten pudotuspeleissä puolivälierävaiheessa. Viikingit jatkaa pelejään vielä välierissä.

Naisten puolella Viikingeillä ei ole joukkuetta liigassa. Erä III:n liigajoukkue putosi miesten tavoin puolivälierissä tämän vuoden pudotuspeleissä.

Juniorien SM-sarjoissa (A-, B-, ja C-junioreissa) EräViikingeiltä jalkeilla on ensi kaudella yksi joukkue per sarja. Muissa juniori-ikäluokissa Erän ja SSV:n joukkueen jatkavat vanhoilla nimillään siirtymävaiheen ajan.

Lue myös:
Nyt jysähti: Helsinkiin maailman suurin salibandyseura isolla fuusiolla
Some käy kuumana fuusiosta – ”Ei kai tuo voi olla seuran pysyvä nimi?”
Juhanin Järvenpään kuvat EräViikingit-pressistä
”Kuluvan vuoden salibandyn uutispommi nro 1”

Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus