Suomen mestari päättää pelaajauransa Sveitsissä – siirtyy valmentajaksi Divariin

Värikäs persoona Janne Kainulainen vaihtaa pelitamineet fläppitauluun. Kuva: Mikko Hyvärinen

Värikäs persoona Janne Kainulainen vaihtaa pelitamineet fläppitauluun. Kuva: Mikko Hyvärinen
Värikäs persoona Janne Kainulainen vaihtaa pelitamineet fläppitauluun. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vaikka kausi on vielä kesken, ensi kauden valmentajaralli pyörii täyttä häkää Suomessa ja ulkomailla. Joko miesten Salibandyliigassa tai Divarissa ensi kaudella pelaava SB Welhot on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Sveitsin NLB:ssä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vielä toistaiseksi pelaavan Janne Kainulaisen.

Happeessa Suomen mestaruuden keväällä 2014 voittanut Kainulainen, 32, on vielä tällä kaudella nostamassa sveitsiläistä Ad Astra Sarnenia Sveitsin liigaan, mutta pelaajaura päättyy kauden jälkeen ja uusi ura valmennuspuolella alkaa kahden vuoden sopimuksella Kuopiosta. Pestiä kohta kaksi kautta hoitanut Jani Lipsanen siirtyy uusien haasteiden pariin.

Sarnenissa Kainulainen on toiminut seuran valmennuspäällikkönä sekä juniorivalmentajana. Ennen lähtöään Sveitsiin hän toimi Happeen osa-aikaisena valmennuspäällikkönä. Kainulaisella on liigakokemusta myös valmentajana, sillä hän oli kaudella 2005-2006 Happeen naisten liigajoukkueessa apuvalmentajana. Uusi pesti ja haaste maistuvat Kainulaiselle.

– Tämä kevät pelataan vielä täällä ja sitten laitetaan mailat narikkaan. Lähdetään rakentamaan Kuopiossa uraa, jota varten on opiskeltu ja harjoiteltu useampi vuosi. Innolla tartun tehtävään, sillä Welhot on loistava ja koko ajan eteenpäin pyrkivä organisaatio, Kainulainen toteaa Pääkallo.fi:lle toivottaen samalla tulevalle joukkueelleen onnea loppukauteen.

Ensimmäinen pelaajahankintakin väriläiskällä on jo mielessä.

– Toni ”Jalka-Topi” Kuosmanen Happeesta on värväyslistan kärjessä, Kainulainen värittelee.

Pelaajaurallaan Kainulainen esiintyi TPS:n ja Happeen paidassa kuudella kaudella Salibandyliigassa 124 kertaa tehopistein 10+15. Kainulainen on valmistumassa kesän aikana Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta pääaineenaan valmennus- ja testausoppi.

Welhot kertoo tiedottavansa aiheesta tarkemmin kauden päätyttyä.

SB Welhojen uutinen

8 comments

  1. Ai niinku Welhoilla ei vai ole mitään toivoa nousta liigaan? 😉

  2. Huhujen mukaan Jalka-Tony kuosmanen on haluttua tavaraa ensi kesänä.

  3. Siis kesällä tekemässä mitä? Jakamassa nimmareita, siinnä Mäntyharjun discossa vai mikä menomesta se nyt siinnä rannassa onkaan:-D

  4. Ainakin Vaasassa ja Sipoossa käsittääkseni valmentajat vaihtuvat ja veikkaan, että liikehdintää voi olla myös Loviisan ja Tapanilan kulmillakin?? Ja NST:hän ilmoittaa uuden scoutsin muutaman päivän päästä.

  5. Onnea Jannelle tulevaan pestiin. Eiköhän se Welhot viimeistään Jannen johdolla nouse liigaan.

  6. Ei kyllä millään jaksa uskoa, että Kainu jaksaa olla koko kautta menemättä kehiin ja olla laittamatta siinä sivussa paria (kymmentä?) no look-syöttöä. Tsemppiä tuleviin haasteisiin….

  7. Komppaan nimimerkkiä SP. Ei ole vielä syytä odotella ”Tämä sivu on nyt käännetty” – henkistä kirjoitusta peliuran loppumisesta. Vielä on todellakin monta nolookia jakamatta. Pikku veikkaus, että ennen joulua mies on jo askissa johtamassa Welhoja liigaan;)