Turussa väännettiin tasavahvasti – Happee hankki kotiedun takaisin

Happee kaatoi TPS:n torstaina maalein 4-5. Veli-Matti Hynynen (toinen vas.) oli vahvassa vireessä. Kuva: Jari Turunen

Happee kaatoi TPS:n torstaina maalein 4-5. Veli-Matti Hynynen (toinen vas.) oli vahvassa vireessä. Kuva: Jari Turunen
Happee kaatoi TPS:n torstaina maalein 4-5. Veli-Matti Hynynen (toinen vas.) oli vahvassa vireessä. Kuva: Jari Turunen

TPS ja Happee kohtasivat torstaina miesten Salibandyliigan puolivälieräsarjan toisessa osaottelussa Turussa. Happee oli tällä kertaa vahvempi maalein 4-5.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennuksessa ja TPS voitti ensimmäisen erän maalein 2-0. Toisessa erässä Happee paransi ja vei erän maalein 1-2. Viimeiseen erään lähdettiin siis maalin erotuksesta. Kolmannessa erässä Happee jatkoi hyviä otteitaan ja voitti viimeisen erän maalein 1-3. Voittomaalin iski Otto Tikka ajassa 55.34.

Happeen ykköspyssy oli kahdesti osunut Veli-Matti Hynynen. TPS:n Artis Raitums iski myös kaksi rysää kamppailussa. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 985 katsojaa.

TPS voitti puolivälieräsarjan ensimmäisen kamppailun eilen rankkarikisassa ja sarja on nyt tilanteessa 1-1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tulevana maanantaina. Välieriin eteneminen vaatii tänä keväänä neljä voittoa.

Linkit:
Anssi Koskisen ottelukuvat
LaSB Divarin finaaleihin – katso torstain salibandytulokset

32 comments

  1. TPS oli kyl ihmeen aneeminen – ei mitään jakoa tänään. Kapteeni Laine itki joka tilanteessa tuomareille. Jos olisi keskittynyt pelaamaan niin tulos olisi voinut olla toinen. Onneks on viikonloppu aikaa laittaa takinnapit kiinni…

  2. Happeelle tärkeä ja iso voitto, varsinkin kun kokoonpanosta puuttu Junkkarinen, Heikkinen ja Jokinen. Junnut V-P Virtanen ja Lahi pelas hienosti olosuhteista huolimatta.
    Seuraava peli asettanee tälle sarjalle suunnan paremmin.
    #hirvirytkettä

  3. 4 H:ta. Hienoa hermojen hallintaa Happeelta. Näin sen pitikin mennä ! Tasaista vääntöä puolin ja toisin, hieno sarja menossa jonka Happee vie.

  4. 24 tuntia edellisestä, rutinoituneempi joukkue ilmeisesti palautui paremmin ja jaksoi keskittyä pelaamiseen. Pitkässä sarjassa fysiikka ja palautumiskyky isossa roolissa. Saas nähdä, sarja vasta alussa. Iso voitto Happeelle, luultavasti myös melkoinen herätys aneemisen kotitaaperruksen jälkeen. Varmaan myös yleisölle, joka uskoi sarjan olevan läpihuutojuttu. Luultavasti Tepsi saa vastaansa maanantaina ärsytetyn hirvilauman, mutta myös yleisön, joka syttynee sarjaan tämän voiton myötä. Jospa saataisiin myös loukit pelille, niin ei tarvi antaa tasoitusta.
    Ja Lötjöselle Somessa: älä ole niin tyhmän ylimielinen, dynastia voi vielä jatkua vaikka sinä olit jo sen lopettamassa.

  5. Vaikea nähdä, että TPS enää toista kertaa Jyväskylässä voittaisi. Tänään oli sauma kääntää sarja Turkuun, sääli.

  6. Huomaa, että salibandy on vielä nuori laji. Jos lätkässä joku hynynen olisi käynyt tuulettelemassa kotijoukkueen fanien edessä tolla lailla, niin noutaja olisi tullut ennemmin tai myöhemmin.

  7. TPS oli ekan erän alkua lukuun ottamatta kuskin paikalla ja vain huono tuuri ja Turunen pitivät Happeen pelissä.
    TPS pelasi mielestäni joukkueena paremmin kuin Happee, näin sen näin ja mulle ihan sama kumpi vie – ulkona ollaan jo 🙂

  8. Nuori laji, mutta myös täysin eri laji ja ainakaan mun mielestä mitään tollasta”hoki äiyä koodistoa” ei tähän lajiin tosiaankaan kaivata.

    Just maukasta kuittailua, etenkin pressissä Hynyseltä. Vastineen voi antaa sitten pelaamalla vähän paremmin jos pystyy, mutta puhtaasti.

  9. Minusta nämä kuittailut pelaajilta yleisölle on ihan hyviä playoff-asioita, kunhan ne ovat jotain tämmöisiä ”kattokaa mua, mä tein maalin, onpa vaikeeta”, eikä mitään keskisormen näyttämisiä tai vastaavia.

  10. Miksi Happeen nro 42 sai pelata mustilla sukilla, vaikka säännöissä sanotaan, että joukkueen peliasun on oltava yhteneväinen? Kaikilla muilla nykäskaupunkilaisilla oli punaiset sukat.

  11. VÄRISOKEA:lle.. Katsoppa uudestaan onko ne sukat ? Kyseessä on nilkkatuet !

  12. En kyllä tiedä mitä peliä Masa on katellut? Ei ainakaan tän päivästä… Tepsi kyllä pistää ihailtavasti kampoihin ja ei tuu helpolla voitot jyskälään!

  13. Tepsulla oli tarjottimella laittaa tämä puolivälieräpari 2-0 lukemiin, mutta epäonnistuminen tulee maksamaan tämän otteluparin voiton.

    Joukkueen maalintekotaitojen puute tuli jälleen ilmi kun hyvistä maalipaikoista laitettiin heikolla onnistumisprosentilla palloa Happeen verkkoon.

    Useimpia Happeen maaleja edelsi oman puolustuspään huolimattomuus-/merkkausvirhe ja Luukkoselta jäi game saverit paljon vähemmälle kuin virkaveljellään kentän toisessa päässä. Isokokoisena maalivahtina Luukkosella on hyvä peittävyys, mutta alakulmista ei saa kiinni, kuten Hynynen totesi Iltiksen haastattelussa, ja sinne upposi useampi Happeen maali.

    Seuraavissa otteluissa Tepsi räpiköi vastaan, mutta Happee voittaa kolme peliä putkeen ja menee välierään.

  14. Tais tulla paineita ampua niitä rankkareita kun ensin kauhea hehkutus niistä ja nyt jo kaks ERL 🙂

  15. Mikä dynastia voi jatkua? Happee voitti 2 vuotta sitten mestaruuden…,

  16. Siis olikohan niitä polvisukkia sitten lainkaan, kun ei näy punaista yhtään näiden ”nilkkatukien” alta. Sääntöhän tuli aikojen alussa siksi, että kulmaväännöissä tunnisti sukista katsetta nostamatta onko kaverit lähellä omia vai vastustajia.

  17. Erotuomarien tulkinnoissa ohjeistetaan, että sukkien väriin ei puututa.

  18. OMG, mitä teki Ässien hokisoturi eilen tekemänsä maalin jälkeen ?
    Lähetti tepsukan Teemulle lentosuukkoa.
    Ei tainnut tulla kostonkostoa.

  19. Olisko sitten aika muuttaa sääntöjä, jos noin ohjeistetaan? Koko lajin uskottavuus kärsii, kun sääntöjä ei tarvitse noudattaa. Myös vaparit liikkuvaan palloon ilmeisesti katsotaan nykyään sormien välistä.

  20. En nähnyt hokitilannetta, koska olin salibandypelissä? Arvelisin, että sun tepsukoiden ei tarvinnut enää kouluttaa pataa, koska keskinäisiä otteluita ei enää tällä kaudella tule. Rockyn ryhmällä kun tuli rantapallot kehiin. Mutta älä turhaan murehdi. Tepsillä on kuitenkin varaa playoffseissa uhrata esim. Pate Moisio vaikka kuinka pitkään pelikieltoon, jos vastustaja ei noudata koodia ja sillä saadaan eliminoitua vastustajan paras pistemies.

  21. Mikähän koodi tässä nyt oikein hiertää? En nähnyt mainittua tuuletusta fanien edessä, mutta sen sijaan näin Malbergin keikistelyn Jyväskylässä kun teki rankusta ainoana maalin. Poika ei suunnistanut aitiotaan kohti, vaan tuli katsomon eteen, heitti kädet ja jalat levälleen nytkyen samalla kuin keväinen uroskoira. Että olisikohan tässä ollut kyseessä kuitti siitä, että turkulainen ipana piti sitä kuuluisaa koodia pilkkanaan. Mutta mitäpä noista, pieni psyykkaus kuuluu pleijareihin, ja tuo vaan lisää väriä.

  22. Ei tässä mikään hierrä sen jälkeen, kun nuo moukat ei enää apinoi vastapuolen katsojien edessä. Koskee sekä Happeeta ja Tepsiä että kaikkia muitakin salibandyjoukkueita. Pointti oli se, että salibandyllä näyttää olevan vielä vuosikymmenien matka vakavaksi ammattiurheiluksi, jos tommoista pelleilyä esiintyy eivätkä vastustajat reagoi oman joukkueensa halventamiseen. Ammattiurheilussa kasvojen säilyttäminen on usein tärkeämpää kuin voitto. Eli salibandyllä ei ole ”koodistoa” hoitaa näitä ylilyöntejä sisäisesti.

  23. Aina pitää olla jotain koodeja ja saada asiat kuulostaamaan tärkeämmiltä kuin onkaan. Mikä koodi tähän nyt pitäisi luoda? Pitää mennä ja vetää tukasta jos joku on tuhma ja tuulettaa? Jos käyttäydytään lakien ja sääntöjen puitteissa, niin kyllä katsojan pitää se kestää. Saa siinä samalla vähän tuntumaa, että kentällä kaikki ei ole aina kivaa ja mukavaa.

  24. Ei salibandyyn tarvita mitään idioottikoodistoa moisten tilanteiden hoitamiseen. Sitä ei varsinkaan tarvita sitä varten, että laji voitaisiin ottaa ”vakavana ammattiurheiluna”. Tässä tapauksessa Hynynen kuittasi Mahlbergin kettuilun juuri oikein. Näin asia on paras hoitaa ilman että omalle joukkueelle tulee haittaa asiasta.

  25. Eiköhän hynynen pelannut itsensä maalitauluksi seuraaviin sarjoihin, kyllä mies tulee lämmitystä varmasti yleisöltä saamaan, ei siinä nyt tarvitse koskea sentään.

    Luulin että se tuulettelee omalle faniporukalle mutta kotikatsomolle sitten kuitenkin.

  26. Mahlberg on nuori poika, joten hänelle hölmöilyn voi antaa anteeksi. Mutta eikö tämän Hynysen pitäisi jo olla aikuinen?

  27. Ei jumalauta jengi on kujalla! Joku pikkasen tuulettaa yleisöille ja heti hirvee haloo. Sitten nää ”vakavat ammattilaislajit” my ass. Kyllähän noita tuuletuksia suuntaan ja toiseen näkee noissa isoissakin lajeissa… Eikö tämä ole just sitä tunnetta mitä näihin karkeloihin tarvitaan? Jos ei löysät pysy housuissa, niin pojat vaan ostamaan vaippoja…

  28. Yritetään me nyt yleisössä kestää pieni iloittelu ja kuitti kuittailusta. Vaikka meitä hirveesti harmittaa omien puolesta, niin ei nyt provosoiduta. Ne on siellä kentällä fiiliksissä, joita me katsomovalmentajat ym lajista kaiken tietävät emme ymmärrä. Annetaan heille siis vähän tilaa irrotteluun, eikä olla naama norsun v…..lla heti kun joku vähän lipeää virkamiespallon käytöskoodista. Nuo pelaajat nauraa kippurassa näille mielensäpahoittajille. Ja on tosi naurettavaa kuvitella että pelaajat alkaisivat toisiaan lämmittää ja merkata ikään kuin yleisön puolesta.